Норвегия- тема 46

• 151 589
  • 595
  •   1
Отговори
# 135
  • У дома
Ако се доставя с DHL и 200кр да е поръчката, ще си платиш доставка/мито. Гледай и кой е доставчик за Норвегия. От Амазон-а знам, че се плаща доставка/мито, за ибей дребни неща съм поръчвала, не съм плащала, дрехи и обувки от UK съм си поръчвала, плащала съм мито, кажи какви сайтове, за какво точно те интересува, аз намерих няколко сайта и от тях си поръчвам, не плащам мито, серии за коса си поръчвам от И-нет, че са доста по-евтини, дрехи и обувки също, дребни неща и джунджурии от Али-то, играчки за дребчо и решетки скоро поръчвахме от Швеция е доставката, също не съм плащала мито, кажи какви сайтове търсиш newsm78

# 136
Genni, просто дай линк към сайтовете, от които ти поръчваш и не плащаш мито Simple Smile

Аз съм се чудила има ли бюти кутии в Норвегия - като Glossybox, Prettybox и подобни?

# 137
  • У дома
Самсара, пускам ги веднага, знам колко е кофти да не можеш да си поръчаш нещо, заради глупавите такси, които искат да се плащат, , а като питах във фризиорски салон, ме застреляха с цени, та поръчвала съм козметика (шампоани, маски, и термо продукти ): www.blush.no , www.blivakker.no
Дрехи си поръчвам, от познатото: www.zalando.no, www.boozt.com, и масовката ХМ, като онлайн незнам дали сте забелязали имат повече оферти и понякога само онлайн предложения/намаления. В "boozt" поръчвам тези специфичните скандинавски марки, правят луди намаления и за дребо от там пазарувам за детската дрехи и обувки, но като цяло там са по-скъпи дрехите и обувките.
Детски играчки и джунджурии сме поръчвали от: www.jollyroom.no , www.lekmer.no
Ами за тези се сещам сега Wink

# 138
  • на брега на морето
От ибей поръчваме редовно, над 300 крони плащаш момс/ддс, ако обявят реалната цена, разбира се. Simple Smile
От алито-обувки, ботуши-има много тънки.
От заландо-стоката си идва колкото си е обявена в сайта, поръчвам обувки за децата.
От ХМ-пазарувам често -най-вече дрехи за децата, цената е, която е обявена, имат често фрифракт, или 10% рабат.
Маска за коса, бамбукова, на Алфапарф си купих от ибей-не беше евтина, на реалната цена си беше, но е хубава маската, косата ми заблестя Flutter.
Поръчах си от ибей ув лампа за лак, само за 120 крони, а във витаапотек е 600. И няколко ув-лака, база и топ. Има и светещи лакове(фенка съм на хубавия маникюр, правя си го съвсем сама, и съм аматьор).
Иначе на големия купих лисеску, немски Lico, скъпички излязоха с момса, но пък е толкова доволен, че си струваше, качествени са, препоръчвам! Hug
Йолирум не ги харесвам, много често имат "разминаване в информацията" и вече не поръчвам нищо от тях.
От лекмер съм поръчвала и купувала играчки-доволна съм.
Поръчвала съм и от други-бейбиверден, ХХЛ и др., вече не ги помня всичките.
Наскоро поръчвах и албуми за снимки(ретро, хартиени, с оризова хартия), даже не помня от кой сайт, някакъв шведски беше. От един датски-кулшоп, купихме на децата страхотен замък, надуваем, с двойна пързалка, преди 2 години, невероятна покупка! От амазон купихме пластмасова кола преди време.
Живеем "на село", така че да живее онлайн - пазаруването. Имаме само един йокер и куп в селцето. Mr. Green Hug

# 139
Mартини, Genni, Самсара, Мелина, много ви благодаря. Нямах предвид нещо конкретно, защото всичко, което сте изброили ми е важно, ще ги разгледам сайтовете и ще си поръчвам. Предполагам в изброените сайтове няма значение сумата, просто трябва да гледам дали е DHL доставчика...
От Спортса като поръчвах доставчика беше DHL.

# 140
  • У дома
Мелина_3, дай линк за този надуваем замък, ако ти е удобно, може и на лични, за другото лято мисля нещо такова да взема на дребчо, но цените бяха космически, та ако не немерим ще е трамплин newsm78
Щъркел, аз така съм забелязала, всичко което са ми доставяли с DHL, винаги са ми искали такси, и то големи. Полседният път ми обесниха, че плащам на продукт, т.е. колкото повече неща съм поръчала в пакета, по-големи такси, не гледали цената Crazy НоОО, съм получавала поръчките си от UK с тях Grinning За вътрешни, незнам дали пак ще плащаш такси newsm78

# 141
Genni, благодаря Simple Smile

Заландо, боотс, бливакер...от тях съм поръчвала.
Има ли норвежки сайт за ХМ?

# 142
  • Stavanger,Norway/ Varna
Аз до миналата година много поръ4вах от спортсдайрект и все с DHL ми ги доставяха. Гледах да не надви6авам допустимото (цена на продукт+ доставка=350 кр) и не съм имала никог апроблем.

Аз поръ4вам много от ибей, iherb, и заландо. Заландо ми харесва, 4е имат безплатна доставка и лесно връ6тане на продуктите ако не6то не пасва или не сме доволни.  Peace

# 143
  • У дома
Бобченка, това "спортсдайрект" норвежки сайт ли е, може за вътрешни поръчки да не се плаща? Дай линк bouquet
Моя опит за DHL е от английските сайтове (поръчвах си от Next, UGG, Lacoste),след като последният път поръчах за 180кр и ме накараха да си платя почти двойно(около 300) спрях да поръчвам, тогава и звъннах на DHL да ги питам на какъв принцип плащам повече отколкото ми струва поръчката, макар че дрехите са много хубави и доста по-евтини от тук, в тоя ред на мисли Бобченка, знаеш ли да има Некст в Ставангер или региона newsm78 Имаше на Форус но го затвориха или го преместиха, и аз не разбрах Thinking
Самара, има норвежки сайт за ХМ, заповядай Simple Smile http://www.hm.com/no/

# 144
  • Stavanger,Norway/ Varna
Genni

Само за Некст на Форус знам, не знаех, 4е са го затворили, но аз и не си падам и не съм се интересувала.
Ина4е сайтът е http://www.sportsdirect.com/ и е английски. По принцип не стои DHL като опция за пратка, но избирам най- ниската цена и накрая пак от DHL ми ги носят тук в Норвегия. Явно те обслужват изпра6та4а  newsm78. Носят ми ги до врата.
Но пак казвам, не съм поръ4вала от миналата година, може да се се променили не6тата.

# 145
  • У дома
Благодаря bouquet ще го разгледам да видя, ако има нещо изгодно, принципно и аз най-обичам Заландо-то, супер улеснено за евентуално връщане hahaha

# 146
  • Norge
Не знам дали не е добре и да се отвори сайтът на митницата, за да се погледнат правилата за безмитен/безтаксов внос, вписани там.

Горната граница е 350,- крони, но има и някои подробности.
Примерно (поне преди) книги не се облагаха с налози.
За сметка на това тениски - при всяко положение.
--- Веднъж трябваше да получа и една награда от чужбина, под формата на няколко тениски. Ех, не си я получих.  Naughty Хората учтиво ми я изпратиха, но като видях митото, което трябваше да платя, също така учтиво отказах да приема пратката.  Stop

От Англия най-редовно поръчвам разни материали за работа и докато се придържам в границата на безмитната сума, всичко е ок.
Със същите впечатления съм и от китайските сайтове.

# 147
  • Stavanger, Norway
Ако спазваш правилото за горна граница до 350 кр с транспорта няма мито. Ако се съмнявате има добър калкулатор на страницата на митницата www.toll.no
По принцип пазарувам дрехи основно от Англия, но ми ги преплаща позната и така не плащам мито. Дребни неща съм купувала основно от ибей. От местните съм ползвала zalando.no, babyverden.no, lekmer.no и последно joĺlyroom.no,  но доста се забавиха с пратката последните.
И пак казвам  - ако имате съмнения ползвайте калкулатора на митницата!
Иначе 2 пъти досега са ми спирали колети от България.  Единия път искаха касова бележка за сироп за кашлица и като я пуснах го освободиха. Втория път беше колет с играчки от рождения ден на сина ми и паднаха големи обяснения. Ако ви изпращат подаръци до 1000 крони не се плаща мито! Накрая свекъра, който беше изпращача трябваше да им прати списък с нещата в колета и приблизителната ив стойност и чак тогава го освободиха. Това ми е опита с митницата досега.

# 148
Здравейте мили момичета. Ето ,че и на мен ми се случи да мина пре ада наречен мъртво раждане. Преди 3 дни родих мъртвото си момченце в 38 седмица, 3450 гр и 53 см. Просто една вечер му спря сърчицето, за мен по вина на лекар, и се наложи предизвикване на раждането. Душевната болка е повече от огромна, но сега трябва да се справя с препълнените си гърди. Бихте ли ме посъветвали как точно мога да спра кърмата си? В Ахюс ми казаха да стягам гърдите си около седмица и щяла да спре. Но първо , че болят ужасно, а и второ ме е страх от мастит и т.н. Какво бихте могли да ме посъветвате?

# 149
  • У дома
Съжалявам за загубата ви Praynig
Относно въпроса, в болницата не ти ли дадоха хапчета? Аз нямах кърма, но за да не стане някой инцидент, от изброените от теб, ми дадоха два пъти по две хапченца, за съжаление нямам идея как се казват. Ако нещо те притеснява отиди на частен преглед, да скъпо е, но пък ще те консултира специалист и ще ти изпише ако трябва нещо Hug Много сили, и се надявам един ден да имате живо и здраво детенце Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт