Искам да кажа ... (29)_23.03-29.03

• 51 533
  • 1 300
  •   1
Отговори
# 1 215
Кой го казва това?  Laughing

# 1 216
  • София
Как сте, дами?
У нас всички, без мен, са леко неразположени, но вече им поотминава. Най-зле е мъжът ми, ама нека му е!  Crossing Arms Аз тъкмо се навих за хлебопекарна и внезапно и неочаквано срещнах неговия отпор. А толкова по-добре щеше да му е докато боледува покрай него да се носи аромат на пресен топъл хлебец  Wink

# 1 217
Аз пък бих отишла ,ако има някаква епидемия и няма жив човек . Да ехтят стъпките ми Grinning
 Току -що извадих тутманика от машината и станал с конци като козунак / и защо козунаците не ми се изпичат добре - то не че съм правила много де  Joy /
 Онна като реша нещо да си купя  не ми трябват чуждо мнение .
 Стига да имам парите и си го вземам .
  Та машината си я взех ,рано -рано сутринта на незнам кой септември - първият ден от промоцията -май бях и от първите в магазина   Joy
 Предните дни / нали беше събота и неделя /  братовчед му / който ни беше на гости на село / ми обясняваше ,че не бил кой знае какъв хляба изпечен в машина.
 Аз като си наумя нещо става и нищо не може ме спре .
/ Овне съм с рогцата напред  Joy/

# 1 218
  • В Космоса
Кой го казва това?  Laughing

Един ФБ френд. Mr. Green

# 1 219
Ние пък вечеряхме навън. Нищо не съм готвила.Неделя ми е ден за почивка, без готвене, чистене и дете. Simple Smile

# 1 220
  • Пловдив
Мъжът готви днес. Не знам какво е, защото спах. Отидох да полегна с малкия и той ме приспал. И съм в отчаяние - тия моите деца ядат ли ги тия моливи, какво ги правят, пак няма моливи у нас.

# 1 221
Тази смяна на времето ме побърква....часовника показва 20ч., а биологичния ми - 19ч.

Изпекох първите 2тави кифлички, ама си виках мама на помощ. Сама хич не ме бива в разточването на тестото.
Ако някой се хване да ги прави по тази рецепта, ако се раздели тестото на 4ри, то ще станат кифли като по закусвалните, а не кифлички. Ние го разделихме на 9топки. С 3топки се изпекоха 2тави кифлички, с другите 6 направихме 2козунака.

Машината обаче не се справи с втасването, довтасваха във фурната. Като цяло обаче не съм доволна от нея, поне на първи 3проби.

# 1 222
Сесил ,аз меся на програмата за макарони / пускам я 2 пъти / и после ми втасва в друг съд . Програмата Тесто не ми допада много .
   Аромата на тестото от моята си купа ми е по -приятен . / Аз си имам някакви мои изисквания за вид и аромат Grinning и вкус./
  Машината вече я ползвам по -рядко и пак започна да не допича горната кора.

# 1 223
Жармен, аз до сега все на Тесто месех (е 3пъти е било). Но този път и тестото беше много (с 1.2кг брашно), нямаше как да втаса в машината.
Старата ми е Аляска от Метро...по-добре се справя сякаш.
Тази си я взе майка ми, но решихме да я пробваме все пак.

ето кифлички

# 1 224
И у нас така Blush
Кифличките са мнооого апетитни

# 1 225
  • София
Оооо, чета ви и ще взема да се откажа от тая хлебопекарна. Щом ще местя да довтасва във фурната и други галимации.... ми аз и така перфекто се справям - робатя меси, а втасването го правя във фурната.... хмм

Ееее, не мога така аз. Обсъждам си покупките за дома с любимия. Не ми е приятно той да купи нещо, което не сме одобрили заедно, та гледам да не правя и аз същото.

# 1 226
 Onna-bugeisha, аз моята я ползвам основно за месене и втасване. (за старата говоря)
Не обичам да се клепя да замесвам тестото, да го намесвам и т.н. и това винаги ме е спирало да правя пити и всякакви други неща с тесто.
С машината обаче слагам всички съставки, пускам програмата за месене и готово. Simple Smile След 1.3ч имам готово тесто да си го правя каквото искам.

# 1 227
  • В Космоса
Ние двамата готвихме. Голям сме екип с него. Получава ни се.

Майка ми прави скоро пици като ѝ бяхме на гости, ама такава пица не съм яла от 100 години сигурно. Едни крехки, топят се в устата. Тестото ѝ е убиец. Взех рецептата. На ръка се меси. А ние правим едно в машината, ама не става... Жилаво е.

Много готинко с това време! В седем беше светло още. Party

# 1 228
  • Ямбол
На мен пък винаги ми втасва перфектно тестото в машината. Аз повече ползвам суха мая и не надвишава количеството указано на машината.
С голямо количество ми се е случвало да не меси добре, а от там и втасването няма как да се случи.
Моята пекарна е Мидея.

# 1 229
Аз днес имам само тутманик .
 Дъщеря ми кара на зеленчукови супи без хляб и салата / без олио и сол /  ,вече се плаша да не е някаква болест .
 Синът ми е на село и утре ще се чудя пак какво да готвя за трима дето нищо не им харесва / третия е моя милост Grinning /
  Тутманика като козунак направо - другият път му добавям повече захар и да видим дали ще стане такъв Grinning / без сол и сирене де Grinning /
Акаша би ли споделила тестото за пица .

Общи условия

Активация на акаунт