Искам да кажа ... (29)_23.03-29.03

• 51 629
  • 1 300
  •   1
Отговори
# 915
  • София
Завивам я нали така след като сложа нещата.  bouquet

# 916
  • Пазете Гор
Преди да я сложиш във фурната - посоли я по-смело отвън и отвътре и остави да помисли час-два. На сладководните риби в правилното солене им е цаката.

Печена сладководна риба е по-вкусна и приятна на вид поизстинала.

Аз бих я опържил.

И ще повторя убеждението си, че качествената вечеря от такъв тип - с месна или рибна доминанта - зависи от гарнитурите. Правилно подбрани, красиво подредени, в подходящо количество.

# 917
Пъстървата и аз я правя като Чек, но после махам лимоните и стъкчето риган. Рибата си ги е поела достатъчно при печенето.

# 918
  • София
Имаме проблеми с корема не може пържена.Мерси инак за съвета.

# 919
Аз пък съм "за" наказанията. При различните хора действат различни неща.
Това за финландското образование го четох преди месец и много се чудя дали наистина всичко е като описаното. Твърде идеално ми се вижда, сякаш нещо е спестено от картинката  Confused

Така е, Онна. Имам много близка позната, майка й живее там, тя постоянно ходи и мислят там да се преместят с децата й, които тепърва ще тръгват на училище. Тя никак не е склонна към преувеличения и черпя информация от нея.
Мисля, че не е преувеличено и действително това е страна с много добри възможности в образованието.

Бях на срещата. Проблеми с медицинската сестра. Май ще се наложи да се смени.
Има безброй оплаквания от години, тя не е подчинена на директорката, а директно на МЗ.
Нямам представа защо се акцентира на въшките  ooooh! след като тя не знае кое е детето с епилепсия, не знае за деца с диабет, за такива с алергии, постоянно я няма защото е на село, на маникюр, на където си иска. И е доста арогантна. Плюс това тръбяла, че била с връзки и нямало да я махнат. Е верно, подават се жалби, ама си седи. Но май връзката окапа  Twisted Evil

# 920
  • София

Така е, Онна. Имам много близа позната, майка й живее там, тя постоянно ходи и мислят там да се преместят с децата й, които тепърва ще тръгват на училище. Тя никак не е склонна към преувеличения и черпя информация от нея.
Мисля, че не е преувеличено и действително това е страна с много добри възможности в образованието.

Страхотно в такъв случай! Евела че са успели да постигнат нещо подобно. Завиждам им съвсем неблагородно, а с черна завист  Wink

# 921
  • Луната ни пази
Жаки, че децата са калпазани, не е лъжа, но поне половината вина за провалените часове и ниските оценки е на учителите. Как може едни винаги да казват "много са разсеяни и незаинтересовани, нищо не им грабва вниманието", а други да споделят, че децата са прекрасни и е невероятно удоволствие да се работи с тях. За едни и същи деца става дума. Има прекрасни учители, които с удоволствие влизат в час и тях децата ги уважават и ги е срам да се представят зле, за да не разочароват учителя. Това, че някои учители не се справят, не може да се реши с наказания върху децата. Как не разбраха тези хора, че нито униформата, нито връщането на оценката по поведение ще им върнат уважението на учениците, което сами са изгубили. Нито пък ще ги накарат насила да имат интерес към предмета им.
Как едни учители постигат и резултати, и дисциплина в час, и извеждат децата на първите места по олимпиади и състезания, а други все мрънкат как учниците за нищо не ставали и искат всевъзможни наказания. В училището на сина ми не са забранени телефоните и все пак в час никой не си вади телефона. Това се дължи изцяло на учителите, които не наказват и не заплашват, а някак са постигнали хармонична атмосфера и децата ги обичат.
Янечек, тук си на сто процента права. Има си начини да ги заинтригуваш.

Жаки, децата, с които работя, са седми клас (най- малките). Картинката е подобна. Цяло междучасие в коридора, фръцкане пред по- големите момчета, по- точно цели дефилета. Телефоните като залепени за ръката им. Днес им дадох задачи за боговете в древен Египет, седяха по един, можеха да си помагат само с телефоните си. Домашно давам да проучат дадена тема, забранявам уикипедия. Идеята е да ползват технологиите и за по- полезни неща. В един от първите часове ги смъквах в компютърната зала и им показвах цветно как да търсят по дадена тема и как да разбират дали е достоверен сайта, който са открили.
Наказанията ти не са сурови, подходящи са. Наистина децата ни са преситени и мързеливи. Не полагат усилия за нищо. Масово майки четат уроци и преразказват, защото отрочето не слушало в час и не могло да разбере урока. Майки учат теореми и решават задачи, защото даскалицата е скучна, видиш ли, и скъпоценното не чуло, ама го мързи и да прочете. Всичко има две страни. И Янечек е права, но и родителите не са от най- праведните и много малко от тях ни помагат реално. Лошото е, че и всеки от нас е бил ученик и си мисли, че разбира учителската професия и едва ли не е по- добър от всички учители. Нещо кято футбола, ритал ли си на поляна, си по- голям спец и от треньора на националния отбор.

# 922
Ох, раздразних се ужасно на потребители на ОЛХ, които са същите като мен  Mr. Green  Нека ми е!
Не си гледат обявите, някои не са оставили и телефон  Crossing Arms

Искам да кажа на всички болни - бързо оздравяване ви желая!!!!!

# 923
  • ту тук, ту там
Напълно подкрепям Shagya. Макар да нямам дете в училищна възраст. За да нямат уважение децата към учителя и училището, вина имат и учителите, да, но преди всичко родителите и средата! Много дискусии са се водили по темата, включително и в Бг-мама, не искам да задълбавам.
Някой зададе въпроса, защо не събирали телефоните на учениците преди часа в името на дисциплината, а спомнете си само как реагирахте повечето по въпроса със забележките относно външния вид на учениците в училището на Шаги. Е, хайде замислете се тогава, как бихте реагирали, ако вземат телефона на детето ви, макар и само за един учебен час...

# 924
  • Пазете Гор
...Нямам представа защо се акцентира на въшките ...

Дотолкова й стига фантазията, за да имитира дейност. Ох, имаше един пример от литературата такъв, за пунтаж на дейност, ама ми щукна. То за какво ли са ми нужни примери от литературата, пълно е с имитатори. Не страна на розите, ами на имитациите

Мамка му и дъжд, прекъсна ми общението с разсада, прекъсна ме по средата на пикирането. Ама много семки съм посял, какво ще ги правя, олеле-олеле.

Абе какво сте подкарали децата, че само се фръцкат, празнословят и ровят из телефоните, и не се занимават със смислени дейности. Зер сред възрастните няма достатъчен контингент, дето друго и не правят? С увеличаването на възможностите за живот без труд (а те се увеличават, нека забравим оная мантра "хората нямат пари") се случва това. Но най-вече със затвърждаване на разбирането, че трудът, усилията са малшанс, бедствие, личен провал някак.

Децата растат убедени, че да полагаш усилия си е минавка. После на кое се чудим? Отворете която и да е тема, и ще прочетет "олеле, утре съм на работа  #2gunfire #2gunfire #2gunfire", "разбирам го живота, като лежа до късно"; най ми е хубаво с чаша на плажа"; "искам да имам имот да го давам под наем и да лежа"; "работа ли е - не ми я хвали  #Cussing out" и прочие, и тям подобни.

Това по темите, ами се заслушайте в случайни разговори в автобуса, в откровенията на някое телевизионно лапацало или перхидролена кифла от списание. Прослава на мързела и леността, ежесекундна и повсеместна. Та в тоя ред на мисли чини ми се, че общността ни има по-читави деца, отколкото заслужава.

# 925
Ама тя даже днес на инспекторката е казала, че и въшките не били нейна работа.

Аз и казах да не се прай, че са на пари!!!  Naughty

Изобщо, цялата работа тръгна от въшките и не, че нещо, но аз отклоних темата от тях. Просто бях изумена от тоя акцент.

# 926
  • София
Добре.че спомена Нино  olx имам обяви там те ги архивирали,аз се чудя що нема сделки.

# 927
Добре.че спомена Нино  olx имам обяви там те ги архивирали,аз се чудя що нема сделки.

Grinning Да не се окаже, че ти ми трябваш Wink

# 928
Тони, какво стана на срещата? Ще има ли матрак или ще връщат пари?

# 929
Искам да кажа, че в момента видях, че в Клюкарник има тема за "мистериозно мокро петно" и се сетих да ви разкажа за изминалата нощ. Нали сега и двете деца спят при мен. Малкото на спалнята, а на голямата и преместихме креватчето и го залепихме за нея. Събуждам се аз през нощта и виждам, че малката е отвита. Абе завивката й изобщо я няма. Оглеждам се - няма я. Ни до мене на пода, ни пред спалнята, ни при голямата.  И като се притесних...какво ли не ми мина през главата. Че пак са ми се завърнали сомнамбулските изпълнения, които правех като малка и кой знае къде съм я завлякла, че голямата е ставала и не се знае къде е ходила и най-безумното - дали покойния ми дядо не се е явил, па може да му е станало студено  Mr. Green Blush честно ви казвам, луда работа. Ама то човека като е сънен........... И сега като видях тая тема и си рекох - е такива кукувици като мене пускат мистериите.
А завивката - на голямата до главата на топка. И тя дръпнала и си се завила на сестра си със същата.  ooooh!

Малката зад мен си упражнява фината моторика като разнася и подрежда един много любим мой сервиз от костен порцелан  Flutter И нема-нема па си сръбне наужким  hahaha Да видим дали ще оцелее сервизът.

Общи условия

Активация на акаунт