Искам да кажа ... (29)_23.03-29.03

• 51 633
  • 1 300
  •   1
Отговори
# 900
Ох, Светалчо като те чета, все едно виждам свекърва си.Понякога я тресе едно нездраво любопитство-казвам нездраво, защото именно се навлиза в личната територия на хората.Не бих я оприличила на клюкарка, просто е някаква попивателна на информация.А защо и е да я питаш-и тя не знае.Ей така-иска всичко да разбере и да анализира.Понякога зарязва всяка работа, гледа така  Shocked и цялата в слух. Въпреки този "кют" е готин човек. Mr. Green

# 901
  • Ямбол
Лили, аз също мислех, че за без тетрадка не бива да се пише двойка, не е редно. Исках да говоря с учителката, но си беше тръгнала. Да ходя ли да се разправям е въпроса? Младо момиче е,че два на 24 за пръв път преподава, явно не може да се справи и иска да ги сплашва. Кой реши да ясложи на 7- ми клас и защо е друг въпрос.
....
Не знам какво да те посъветвам. Аз не бих се месила в методите на учител.
На мен ми се струва, че детето ти по този начин ти показва, че си ѝ липсвала. Тийновете имат странен начин да привличат внимание към себе си.
Аз бих внимавала с наказанията, че може да стане някоя беля или пък да започне да се крие и да те лъже.

Не е причината в моето отсъствие, аз отсъствам всяка година, във времето, в което ме няма, тя не е безпризорна, а е с баща си.

Да де, но в нейните очи ти си със семейството си на екзотична почивка всяка година без нея. Не се обиждай, но е въпрос на време само всеки тийнейджър в такава ситуация да избие в някаква посока. Макар че детето реално нищо не е направило. ...
И аз съм на това мнение.

# 902
Аз искам да кажа, че не съм особен привърженик на наказанията. И то все заради себе си.
Първо, аз никога не съм била наказвана, а съм имала прегрешения. Второ се познавам и знам, че аз ги възприемам като жестокост и няма да издържа и не налага неща, които ще отменя.
И накрая, смятам ги с нож с две остриета, ама много голям нож.

Пожелавам ви да е период, Жаки и да можете да говорите повече.  Praynig

Довчера съм на събрание на родителското настоятелство, защото имало проблем  ooooh!  не знам какъв, но бил сериозен. Последният път като чух това и за седмици си загубих съня, ама пък понаучих това онова.
Ще се опитам този път да не се забърквам с нищо, само ще кимам.

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 16:46 от NinoTino

# 903
Аз искам да кажа, че не съм особен привърженик на наказанията. И то все заради себе си.

Аз като се замисля, почти никога не съм наказвала децата си. Най-много да спра да им говоря или нещо от рода на няма да гледаш телевизия до петък.  Laughing Също го смятам за нож с две остриета.

# 904
  • София
Аз никога не съм наказвана от нашите.Но си бях добро дете,учех си и всичко ,което се искаше.За другите работи не е нужно да знае и лявата ръка  Laughing

# 905
  • София
Аз пък съм "за" наказанията. При различните хора действат различни неща.
Това за финландското образование го четох преди месец и много се чудя дали наистина всичко е като описаното. Твърде идеално ми се вижда, сякаш нещо е спестено от картинката  Confused

# 906
Поуспокох се, но искам да не е временно, както предните пъти. Искам да видим защо така се получава.
Питах я дали не е влюбена, дали не си харесва някой и затова да мисли. Смее се, нямало още такива работи, ама каквто е споделителна и да има, аз последна ще разбера.
Тръшкам се тука, но като се върна в годините назад, трябва да призная, че никога не съм говорила с майка ми по такива теми и не съм и споделяла. Е, то тя не ме и питала, де:)
Така ми се искаше да имаме по- различни отношения, да знае, че каквото и да е направила, ако ми каже може да опарвим нещата. Ама на, не е приказлива, интровертна е, баща и е такъв, може с дни да не говори. А аз всичко казвам, не мога да държа в мен, ще се пръсна. През карткия ни брак имах чувството, че си говоря сама, той присъства, но не участва:) Та като ги знам и дамата какви темерути са, много се чудя как твърдят, че са си говорили и то много. За тях много е три изречения за час вероятно:)
Тони, впечатлена съм! Имало начини значи. Доиска ми се да живея във Финландия.

Жаки, Аз съм с дъщеря на същата възраст. Много добри съвети са ти дали момичетата и Куркума. Аз бих и отделяла малко повече внимание в следващите дни и бих премахнала някои от наказанията, ако нещата се подобрят. Дай и някакъв срок, през който да покаже желание за работа и конкретен резултат и и върни някои от нещата. Иначе ще се получаи обратен резултат.

# 907
Не знам за Финландия, ама в Дания на учениците им плащат за да ходят на училище. Стипендия ли се води, награда за отличен успех ли , но не можах да повярвам. И ние плащаме 40% и нямаме такива блага, е верно в Дания плащат 50%, но образованието им е гарантирано, здравеопазванетое подсигурено. А ние за всичко това вадим допълнително пари, все не стига, все е малко и трябва още. Аз сериозно искам в Дания!

# 908
Жаки, http://www.findingdutchland.com/happiest-kids-in-the-world/

Моето е половин холандче, жалко явно, че в Испания го гледаме, Гърция, Италия, Португалия и Испания били в дъното на класацията.

Та като ги знам и дамата какви темерути са, много се чудя как твърдят, че са си говорили и то много. За тях много е три изречения за час вероятно:)

Ние с моя баща също сме темерути и двамата, обаче сме си от една порода и много можем да си говорим.

# 909
Не знам за Финландия, ама в Дания на учениците им плащат за да ходят на училище. Стипендия ли се води, награда за отличен успех ли , но не можах да повярвам. И ние плащаме 40% и нямаме такива блага, е верно в Дания плащат 50%, но образованието им е гарантирано, здравеопазванетое подсигурено. А ние за всичко това вадим допълнително пари, все не стига, все е малко и трябва още. Аз сериозно искам в Дания!

Във Финландия данъците са и по-високи, зависи каква заплата получаваш, естествено. Мой близък имаше 60% данъци. Моят зет е финландец, всъщност, и аз дълбоко съм се замисляла да изпратя дъщеря си да следва там, заедно с братовчедка си. Образованието е стабилно, безплатно, има курсове на английски. Канада и Финландия си приличат по климат и култура. Защо не?

# 910
  • дядовата ръкавичка

Не знам за Финландия, ама в Дания на учениците им плащат за да ходят на училище.
Цонна, това синът ми ми го каза онзи ден, не му повярвах, но щом и ти потвърждаваш.

Аз винаги съм смятала, че с добра дума и разумни обяснения може да се постигне по-добър и по-дълготраен ефект. Старая се да се държа с децата си като с равни, естествено съобразно с опита им.  
Та, не наказвам, но и награди не раздавам. Тоя метод на "тоягата и моркова" ми е неприемлив за разумни същества.

И на мен ми допада написаното от Светалчо. Всъщност точно един нейн пост ме привлече темата. Пак беше свързан с отношенията с тийнейджърите, как не трябва да сме саркастични, да ги иронизираме. Откакто го прочетох, много, ама много внимавам какво ще кажа, дори и съвсем добронамерено да не засегна някого.

# 911
  • HH
Не съм била наказвана. Майка ми се ядоса един път, че имах двойка в 11 клас и ми каза, че ще ми вземе телефона за две седмици. Обаче осъзна, че наказанието ще е по-голямо за нея, защото ще съм на 200км от нея и без телефон.

Разболях се. Гърлото ме боли и не съм в добра форма. Тъпото е, че в понеделник трябва да съм 6 заради тъпата командировка  Confused

# 912
  • София
Дайте идея за пъстърва как да приготвя?

# 913
Ох, Жаки, добро ти е детето  Hug
Добре си постъпила според мен, трябва да се стягат юздите понякога. Не я мъчи много обаче, за да няма обратен ефект. Щом е крила от теб нещо, значи има респект и това е добре  Peace
Аз каква бях около нейните години , ужас  ooooh!
В интерес на истината в гимназията ми се разкри целия потенциал на побъркан тийн.
Някои неща съм си признала пред майка ми "на дърти години", други обаче са си дълбоко в архивите. Нейната реакция след подобни споделяния е била" ох, добре че не съм ги знаела тия неща тогава, че съм щяла да се побъркам"
Важното е детето да има респект. Иначе глупости винаги ще се правят.
То в зряла възраст хората спестяват някои грижи на околните си, та тя ли няма да ти спести някои неща, за които вероятно вътрешно е убедена, че са били несправедливи спрямо нея.

# 914
Дайте идея за пъстърва как да приготвя?

В хартия или фолио с масло, лимон и подправки. Аз предпочитам хартия.

Общи условия

Активация на акаунт