Искам да кажа ... (29)_23.03-29.03

• 51 638
  • 1 300
  •   1
Отговори
# 885
Жаки, забравих да кажа за учителката по математика- ooooh!то бива извиване на ръцете, ама това нейното направо е наглост.Спекулира с притеснението на родителите за успеха на децата им и го е обърнала на печатница за пари.Само като те чета и се ядосвам на тази...., дори не заслужава да кажа, че е педагог.Каква обективност имат нейните оценки-Мими има 6-ци, защото ходи на уроци и тя лапа пари, ама иначе била за 4-ка. #Cussing out  Направо бих отишла в регионалния инспекторат, защото според мен това е конфликт на интереси да водиш частни уроци на учениците си. #Cussing out

# 886
Бискит, не, тя пише четворки, за да се стресна аз и да пращам детето на още уроци, не два пъти седмично, а пет. И след като казах, че не виждам резултат от двете години, в които тя обучава Мария и в и извън училище, рече, ама тя не е за четворка, знае. Съвсем се омота, знае ли, не знае ли.
Оказа се, че почти на всяко дете от класа е казала, че има спешна нужда от уроци, че ще закъса на матурите. Комерсиална рабоата. Тя вчера ми тръгна нещо на въпреки, да ме плаши, но като чу, че щя спра от уроците се започна голямото пелтечене. От клас от 25 деца, на уроци ходят 12.
Вчера една майка каза, че и е сърбала попарата с големия си син и вече не би се хванала на тая въдица, "детето е зле дай да помагам" и то от учител преподаваш в училище.
Човек се учи, докато е прост. За Жаки и аз ще знам, сега проправям пътеките с Мария.
Още веднъж благодаря на всички, за съветите и мненията.
А сега кажете нещо весело, стига с нашите пуберски неволи:)
Боже, онеправданата кърмачка и при Слави била, малко се преекспонира сякаш.

# 887
  • София
Eлени, честит рожден ден! Бъди здрава, щастлива и много обичана.
biskit, щом те използват да обучаваш, можеш да си спокойна, че няма да си от съкратените и това е нещо в тези времена.
Естел, невена не горчи много,  сутрин правя дозата за целия ден. Ако не се храниш три пъти на ден, просто го пий два пъти и не се притеснявай, не може да ти навреди.
Янечек, относно миризливите крака, не са виновни обувките, поне при моят син. Той ходи основно с маратонки и особено след тренировка като се събуе и припадам. Има 8 чифта маратонки, едните са някакви специални спортни обувки, със специална стелка и вътрешност (сестра ми му ги изпрати от Австрия) и доста специална цена, същата смрад. Проблема при него е вече от няколко месеца и изпробвах голяма част от анти миризливите възможности на пазара, най-голям ефект има от спрея за обувки на д-р Шол, но не очаквай чудеса, де  Confused. Като изпера маратонката в пералнята, след това си мирише на чисто и хубаво. Имам молба към теб, ако не е много нахално, моля да ми напишеш училището на сина ти (на лични), защото като слушам отзивите ти от него все повече ми харесва и отразява това, което искам за моето дете. Синът ми другата година ще е 4 клас и единственият ми вариант е СМГ, но за съжаление не смятам, че има шанс да влезе там.
Жаки, добро ти е детето. И аз бих побесняла повече заради лъжите отколкото за оценките. От друга странa пък децата нямат почти никакви ангажименти освен училището, така че трябва да се стремят да се справят добре там. Според мен обаче голяма вина за демотивацията на децата имат и някои учители.

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 15:31 от buni

# 888
Абе не е точно така това с обученията и съкращенията, по-добре винаги да си има едно наум Бискит  Peace

Но накрая винаги може да ги съди, защото при съкращение трябва да спазят определени процедури - подбор и т.н. (освен, ако не е държавен служител, защото там съкращението е възможно най-чистото уволнение  Tired)

# 889
Рано тази сутрин гледах една серия от "Домашен арест". Девойката на героите на Филип Аврамов и Мая Бежанска чудесно познаваше родителите и още по-чудесно ги манипулираше. За всеки си имаше много точен пробив. Точно истинска случка си беше.
В 7-ми клас се получава леко отпускане, но и учителите обичат да удрят по едни стимулиращи ниски оценки. По наше време на подсказвачите все пак пишеха 1-ци, а не тройки.
Всичко написано от Куркума е в десятката. А когато един възрастен допусне грешка авторитетът му няма да пострада, ако си признае грешката. Не може да се очаква честност в замяна на родителската гордост. Но и разговорът, който трябва да се проведе с момичето няма как да се случва на парче.  

Елени,  честит рожден ден!   bouquet

# 890
На мен майка като пощурях ми нарисува картинката така - "Или си гледаш уроците, отиваш в университет и работиш нещо което харесваш и ти плащат, или си посредствена, ставаш сервитьорка и разнасяш таблата цял живот (без да искам да обидя когото и да било). Моята грижа е да си здрава, нахранена, облечена и обичана. От там нататък всичко си зависи от теб". Тези и думи някак си ми изградиха мирогледа и поне в училище се стараех.

На мен най-много ми хареса това горното, което Алечка ти е написала. Може би защото моята майка действаше по подобен начин. Никога не съм имала приятелски отношения с майка ми (и не разбирам този стремеж при някои да са приятели с децата си на всяка цена), винаги ми е било абсолютно неестествено да споделям интимни подробности с нея, имам си най-добра приятелка за целта. Но точно думи от този род, изречени в ключови моменти, са ми оставали в главата и ги помня и до днес.

Много са хубави всички съвети да поговориш с нея, да потърсите заедно причината и начините за справяне със ситуацията, да й предложиш помощ и т.н., но от опит мога да ти кажа, че точно подобни разговори мен ме караха още повече да се затворя в себе си, да се чувствам още по-виновна и точно да мълча като пукал. Но допускам, че е имало някакъв ефект. Най-малкото си казвах, че ще е по-добре за в бъдеще да не ми се налага да участвам в подобни разговори. С което се опитвам да ти кажа, първо, да не се изненадваш, ако не се отвори да говори по темата, и второ, това, че се държи, все едно нищо не е станало, не означава задължително, че не ги изживява нещата отвътре.

Честит рожден ден на Елени, много ме умилиха „маргаритките“.

# 891
  • Варна
Жаки, относно математиката - няма ли в училището, където ще кандидатства дъщеря ти някакви курсове? Ако има - запиши я. Аз навремето така съм ходила - и за средното и за висшето образование. Учебното заведение организира курса, преподавателите са от него, току поизпадне някоя информация, която да те подоготви психологически...такива неща. А с тази учителка не виждам защо си губите времето.

# 892
Четох, четох Жаки, спомнях си аз какъв ужас бях в 7-ми клас... Майка ми така и не разбра цялата истина и по-добре.... Мен наказанията по-друг начин ме притесняват - да нямат един такъв крив ефект - да не тръгне да търси отнетите неща по друг начин и на друго място. Тя е още малка де, още има как контролът от родителите да почти пълен. Една от съученичките ми беше такава панта, през всички бели мина, но майка й никога не я наказа. Сега е умна, съвестна, работлива и отговорна жена. Отде взимаше майка й това търпение, как го постигна това разбирателство, с какви думи и действия, в подробности не знам.

# 893
  • София
Жаки, няма ли в града ви поне един добър математик, не става въпрос за учител. Да походи Мими при него, да си каже думата на какво положение е детето. Тоест някой обективно отстрани да даде оценка. Майка ми например не е учител по математика, инженер е, но преди години даваше уроци (на добра воля, без финансови облаги) на децата на нейни приятелки.

# 894
Тръгна на уроци по български, нямахме време да говрим дълго, обядва и остана само половин час.
Днес е отишла при физичката, тази с тройката и преписването, казала, че ме е излъгала и че ме е огорчила много и мен и баща си и втория си баща. Госпожата и влязла в положение, казала че тази тройка не е за липса на знание, а за нередните неща, които е правила. Разбрали се, че ако се стегне и изкара шестици, тази първа оценка няма да и я зачита. Във вторник ще я изпита на първия взет раздел.
Има целия уикенд да преговаря. И с учителакта по информатика е говорила и там са се разбрали да се изпитват. Явно се е амбицирала, да видим само докога. Дали е заради това, че ни огорчи или заради дрехите не знам, ще ми се да вярвам, че е заради първото.
Питах я какво прави седейки в стаята- нищо, гледала през прозореца или в телефона и не можела да се съсредоточи, четяла по десет пъти и нищо не и влизало в главата. Да уча с нея ли пак, голяма мома. До шести клас или аз или мъжът ми и обяснявахме, ще трябва пак да започваме май.
Жаки само обикаля и вика карай се пак на Мими, мамо, дето не знае уроците. Сеирджийка, ще я видим и тя какви ще ми ги сервира:)
Заради тази ситуация не отидох и на работа, свито ми е, тревожно, искам да се уточним и изчистим проблема. Ще я чакам да се върне от български и ще опитам пак.
А това, че е много натоварена е факт, всеки ден до-17.30-18 на уроци, после домашни и станало 20. Денят и е по- дълъг от моя. Да мине седми клас, да влезе в езикова паралелка и малко ще налекне надявам се.
Четох една статия за холандските деца, били най- щастливи, нямали домашни и уроци за вкъщи, трябвало да си играят. Опитвам се пак да я намеря и прочета, тогава не вникнах много. Във фейса я беше постна някой. Попадала ли ви е?
Тони, има един възрастен математик, на мъжът ми е преподавал, днес ще го търсим дали ще я поеме или, както казваш поне да види на какво ниво е с няколко урока.

# 895
Поуспокои ли се малко сега? Виж, че е говорила с две госпожи и търси начин да поправи нещата! Не е като да не и пука.

# 896
  • София
Жаки, прочети за финландското образование. Заслужава си!  Peace
http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2015/02/06/2466557_sedemte_ … _za_dobro_sredno/

# 897
Поуспокох се, но искам да не е временно, както предните пъти. Искам да видим защо така се получава.
Питах я дали не е влюбена, дали не си харесва някой и затова да мисли. Смее се, нямало още такива работи, ама каквто е споделителна и да има, аз последна ще разбера.
Тръшкам се тука, но като се върна в годините назад, трябва да призная, че никога не съм говорила с майка ми по такива теми и не съм и споделяла. Е, то тя не ме и питала, де:)
Така ми се искаше да имаме по- различни отношения, да знае, че каквото и да е направила, ако ми каже може да опарвим нещата. Ама на, не е приказлива, интровертна е, баща и е такъв, може с дни да не говори. А аз всичко казвам, не мога да държа в мен, ще се пръсна. През карткия ни брак имах чувството, че си говоря сама, той присъства, но не участва:) Та като ги знам и дамата какви темерути са, много се чудя как твърдят, че са си говорили и то много. За тях много е три изречения за час вероятно:)
Тони, впечатлена съм! Имало начини значи. Доиска ми се да живея във Финландия.

# 898
Жаки само обикаля и вика карай се пак на Мими, мамо, дето не знае уроците. Сеирджийка, ще я видим и тя какви ще ми ги сервира:)

Joy Joy Joy Ох, голяма е панта малката!

Значи има напредък в Мими-явно иска и тя промяна.Тази фаза на бързото физическо съзряване ги прави много инертни, гледат един от друг, абе-страшна работа!Едно време никой не ни бръснеше пубертет ли караме, що ли.....сега е ужасно.

# 899
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Жаки, за да сте близки с детето не е нужно да споделя съвсем лични неща - примерно чувствата си по отношение на момчетата. Почти всеки човек има нужда от съвършено лична територия, в която не обича да пуска никого. Важно е да говорите за това как се чувства тя по принцип, не в подробности. Важно е тя да знае, че ако се появи проблем или въпрос, винаги може да разчита на теб. Някои деца не обичат да споделят и им е неприятно, като им казват "аз съм ти майка, трябва всичко да знам". Не трябва всичко да знаеш, трябва да знаеш важните неща, които тя непременно ще сподели с теб, ако имате изградено доверие. Не трябва да се притискат децата да споделят, това може да има обратен ефект. Не трябва и много да се разпитват. Просто трябва да им се напомня и внушава, че ако имат въпроси и проблеми, могат да разчитат на разбиране.
Моята майка искаше абсолютно всичко да знае - кой как ме погледнал, какво ми казал, аз какво съм отговорила - ужас някакъв. Като се върнех отнякъде, половин час най-малко разпит. Кои бяха, какво правихте, ти, приятелките, танцувахте ли, с кого, ами едикоя си с кого, ядохте ли - какво, пихте ли - какво и колко и т.н. Ако можеше информацията да се "източва" по някакъв начин до последната малка частичка, ако имаше такова изобретение, тя щеше да го е купила. Чудя се как не го изобрети тя Joy Joy Ние и досега сме приятелки с нея, но това любопитство и тези разпити винаги са ми тежали. А пък "аз съм ти майка, трябва всичко да знам" направо ме убива. Отдавна я послъгвам, да си призная, защото не иска да разбере, че не трябва да знае всичко.
Но винаги съм знаела, че земята наопаки ще обърне, ако трябва човек ще убие, но ще ме защити.

Преди време, когато четох тази статия за финландското образование и аз се размечтах. И аз искам такова отношение към нашите деца. Освен това разговарях с една съфорумка от Финландия, която е част от това образование - учителка е и тя потвърди всичко, с изключение на учителската заплата. Но сподели, че плащат 40% данък доход, за да имат това. 40%. Тук всички ще се вдигнат на революция, ако трябва да плащат такъв данък. На кого му пука за образованието...

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 16:36 от svetal4o27

Общи условия

Активация на акаунт