Искам да кажа ... (29)_23.03-29.03

• 51 793
  • 1 300
  •   1
Отговори
# 120
Не съм лингвист, но мисля, че българския и сръбския са по-близки, защото са южнославянски езици. Попитай в литературната тема, ако ти е важно. Там ги знаят тези неща.

# 121
Сготвих по модерно му поширани яйца, с горчица със смокини  bowuu Изкъпах се, изпрах, филм свалих, изобщо готова съм за мързелуване.

Янтра и аз се чудех дали да не закрием сезона още веднъж със ски, ама ще видим дали ще успеем да стигнем  Rolling Eyes
Аз вече страшно съм се надъхала и определено ще го направя тази седмица, и да не сколасам утре, до края на седмицата ще успея. Поширани яйца мноо фръц звучи за яйца по панагюрски Simple Smile

Е, панагюрските са с червен пипер и кесело мляко, но и те са поширани.  Laughing Честно, в първия момент не включих, че става дума за poached eggs. Ние също ги обичаме. Правя на дъщеря ми понякога вечеря от шунка и картофи с грах, на кубчета, в актифрай (предполагам, може и на тиган) и отгоре слагам "поширано" яйце.

# 122
Ама нищо не разбирате значи  Crossing Arms Яйцата са поширани, панагюрски и баба ми може, ама поширани не може   Mr. Green (правя си закачка с Мастършеф   Sunglasses)

И само да кажа, сорбетата, които са пуснали в Лидъл тази седмица са много вкусни, визирам това с манго, но определено ще пробвам и другите. Мням.

# 123
  • В Космоса
Гледате ли Криско как пее Аиша?   Mr. Green

# 124
  • ту тук, ту там
Е, не е зле!  Grinning

# 125
  • Sofia
Гледате ли Криско как пее Аиша?   Mr. Green
Криско "избива" рибата, за изненада-приятна на всички  Peace.За разлика от Джуджи-то,която избива всичко живо  ooooh!.
Ха,добра ви вечер!

# 126
Аз вчера нали се изказах, че съм със страхотни зъби...Днес бях на зъболекар, в Тайланд един зъб ме болеше от топло и студено, оправиха го уж, но пак започна същата история. Лекаря смята, че пулпата е засегната и иска да го умъртви. Много старшно звучи това, а и нали ако се умъртви после не се кръвоснабдява и ще се разруши? Досега не съм имала никави зъбни проблеми , не съм изпитвала болка на стола, явно сега ще разбера, защо мъжът ми, като чуе зъболекар и пребледнява.
Бискит, напоследък за съжаление около мен си отидоха няколко млади човека, за едното момче се борим, целия град събира пари, вчера се чух с майка му каза, че има резултат от химиотерапията.
Тази жена се свърши за шест месеца, не е тя, съсипана е. Само за здраве се моля, ако него го няма нищо друго не струва и пет пари.
Шанталче, къде изчезна, добре ли си?
Бела, аз не съм ползвала помпа, имаше няколко дни, в началото, слезе много кърма, цедях по съвсем малко на ръка, само да облекча. Пиех по една таблетка Лецитин, за да не се запуши каналче, зърната мажех с Лансинох, за около две седмици всичко влезе в норми и кърмих с голям удоволствие.
Жаки много обича думата умрях. От къде я е чула идея нямам, разправяла в хотела- Жаки пъха сламка в контакта сламка, удари я тока и умря и докторът и би иЖекция и се оправи:)))
На Мими не помня как съм обяснила, може би, когато почина пра баба и.

# 127
  • В Космоса
Много добре се справи момчето, да. Става за циганин. Joy

# 128
Аз вчера нали се изказах, че съм със страхотни зъби...Днес бях на зъболекар, в Тайланд един зъб ме болеше от топло и студено, оправиха го уж, но пак започна същата история. Лекаря смята, че пулпата е засегната и иска да го умъртви. Много старшно звучи това, а и нали ако се умъртви после не се кръвоснабдява и ще се разруши? Досега не съм имала никави зъбни проблеми , не съм изпитвала болка на стола, явно сега ще разбера, защо мъжът ми, като чуе зъболекар и пребледнява.
Бискит, напоследък за съжаление около мен си отидоха няколко млади човека, за едното момче се борим, целия град събира пари, вчера се чух с майка му каза, че има резултат от химиотерапията.
Тази жена се свърши за шест месеца, не е тя, съсипана е. Само за здраве се моля, ако него го няма нищо друго не струва и пет пари.
Шанталче, къде изчезна, добре ли си?
Бела, аз не съм ползвала помпа, имаше няколко дни, в началото, слезе много кърма, цедях по съвсем малко на ръка, само да облекча. Пиех по една таблетка Лецитин, за да не се запуши каналче, зърната мажех с Лансинох, за около две седмици всичко влезе в норми и кърмих с голям удоволствие.
Жаки много обича думата умрях. От къде я е чула идея нямам, разправяла в хотела- Жаки пъха сламка в контакта сламка, удари я тока и умря и докторът и би иЖекция и се оправи:)))
На Мими не помня как съм обяснила, може би, когато почина пра баба и.

Жаки, обикновено се прави коронка на такъв зъб. Не е болка за умиране. По-добре да го почистят, за да не получиш абсцес. На мен ми се случи, въпреки че се грижа много за зъбите си, ходя редовно на почистване (на 4 месеца), нямам проблеми със зъби или венци, но малко след като родих направих ужасен абсцес и то в чужбина. Правиха ми снимки, но нищо не се видя, а аз бях подута, лицето ми беше силно асиметрично, като картина на Пикасо.  Laughing Пих антибиотици цял месец, накрая ми пре-направиха два зъба, защото така и не се рабра откъде е абсцеса.

# 129
Жаки, Лецитин изписан ли беше? Мога ли да го взема без рецепта?

# 130
  • Пловдив
Жаки, обикновено се прави коронка на такъв зъб. Не е болка за умиране. По-добре да го почистят, за да не получиш абсцес. На мен ми се случи, въпреки че се грижа много за зъбите си, ходя редовно на почистване (на 4 месеца), нямам проблеми със зъби или венци, но малко след като родих направих ужасен абсцес и то в чужбина. Правиха ми снимки, но нищо не се видя, а аз бях подута, лицето ми беше силно асиметрично, като картина на Пикасо.  Laughing Пих антибиотици цял месец, накрая ми пре-направиха два зъба, защото така и не се рабра откъде е абсцеса.
Това с коронките не е обичайна практика в Бг. В американско много го тачат, насам доста народ пристига с короновани зъби. Но в бг засега все още се предпочита да не ги пипат много-много умъртвените зъби. Аз имам един, който е мъртъв от 10г и с просто око не се вижда разлика с останалите живи.

Това се продава без рецепта.

# 131
  • София
Не съм Жаки, но да, можеш.

Хлебопекарната е супер. Безкрайно съм щастлива, че спестих едно...200- 250 кинта Sunglasses

# 132
Да, майка ми е с такава хлебопекарна и е супер, ние не си взехме само защото избягваме много хляба и рядко ядем, та само ще седи. Но е супер  Peace

# 133
  • Пловдив
Така, нагласих торбите, вързах, корделите, остава ми да изрежа ананас. И о боже, минаването през училищната система ми скъсява нервите.

# 134
Янтра, не ти ли се руши умъртвения зъб? Аз имам коронка по препоръка на зъболекарката. Каза,че като не се храни, ще започне да се руши. И ще се наложи да слагам мост,вместо коронка. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт