Искам да кажа ... (29)_23.03-29.03

• 51 667
  • 1 300
  •   1
Отговори
# 810
Ще си умра от яд...
Вчера попаднах на страхотна рецепта за козуначени кифлички....и не съм я запаметила.
Днес реших, че ще ги правя....и рових, рових...така и не мога да я открия.

# 811
Аз пък мисля, че новините все пак отразяват случващото се. Да се спести самолетната катастрофа ли.. , за да не се товарим?
И аз мисля като теб. Света не свършва с това какво се случва в личен план. Ето какви трагедии се случват, когато не забелязваме хората и мислим само за нас. Точно това четох вчера, германците са много затворена нация и гледат само себе си, ако някой беше обърнал внимание на този човек, сега можеше да не говорим за самолетна катастрофа.

# 812
  • ту тук, ту там
elenii, честит рожден ден!   bouquet

Същата драма имах преди три седмици за моя рожден ден с букета от моя мъж!  Joy

# 813
  • Пазете Гор
Не спирам да се учудвам откъде общността ни черпи емоционален и времеви ресурси, защото да ги пилее така щедро в спорове помежду си, спорове дотолкова безумни, че нямат дори тези, ами са аморфно месиво от комплекси, затаени обиди, несъзнавани страхове и чистопробна злоба.

Достатъчно е някаква пикантерия да се стече по медийния тезгях. Тя действа на форумните общества като зовът на тръбача - връз кавалерийски кон. Аха, ето ни, ние сме тука, ето ги и другите - напред! Остроумия, демагогии, долнопробни реторични похвати, злоба, киселоч и пустословие.

Допускам, че тая страст донякъде се ползва за отговор на Големия въпрос: кой какъв е, защо такъв е и защо изобщо е.  В такъв конфликт решенията идат лесно, в спешен порядък - идентификацията става с посочването на врага - бил той кучелюб, кучемраз, чалгар, веган, селянин, кифла, комунист, неграмотник.

Тази инфантилност нерядко бива умело използвана от хитреци, чиято изгода изисква фрагментирани общности, омерзени, изтощени в бръщолевене на глуотевини, похабили хиляди чифтове обуща в търчане след мъгляви каузи. И получили гърч на ръката от сочене с пръст.

Споделям това, най-вече заради чудесния образ, който авторът е намерил - Картуната или Сандалът. Моля се Богу да ме предпази, да не ме обземат някой ден и мен бесове, че да хукна след нечия Кратуна, заради евтиното удоволствие да кажа за опонентите си - виж ги па тия колко са тъпи.

Янечек, ти изследвала ли си това със заплатите, или просто така ти се струва. Защото ако е нАучен факт, би следвало да се замисля.

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 10:00 от Куркума

# 814
Не, Куркума, само се шегувах, защото този спор по едно време ми стана направо смехотворен и реших да подходя несериозно.
Синът ми има имен ден в неделя, ще пътуват за зелено училище с класа. Според вас подходящо ли е да почерпи с бонбони или друго нещо в автобуса? Или по-добре нищо да не носи?

# 815
Как да се преборя с човек 'енергиен вампир'?
Имам чувството, че един човек край мен, ме спъва във всяко начинание.
Лошото е, че всеки ден е срещу мен.
Проявява отвратително отношение.
И започвам да си внушавам, че за елементарни неща ме спъва  ooooh!

П.П. Преди време бях споделила пак за този човек. Изхвърлих каквото намерих от него...

# 816
  • Пазете Гор
Не, Куркума, само се шегувах, защото този спор по едно време ми стана направо смехотворен и реших да подходя несериозно.
Синът ми има имен ден в неделя, ще пътуват за зелено училище с класа. Според вас подходящо ли е да почерпи с бонбони или друго нещо в автобуса? Или по-добре нищо да не носи?

Подозирах. Шегаджийка.

Бъди оригинална - нарежи суджук - нека почерпи с него. Пост е, но малцина се впрягат.

# 817
  • Пловдив
Добро утро!
Янтра, много се смях за данъците. А на теб пожелавам да не ти се пада снаха фанатичка за кърменето Simple Smile

Неее, грешно сте ме разбрали. Аз съм фанатичка за кърменето, ама не съм фанатичка за кърменето в мола. Пак си признавам - аз съм кърмачка-екстремистка, въпреки че не пръв поглед не ми личи. Кърмила съм 8 години и половина, кърмила съм в тандем два пъти, кърмила съм бременна два пъти, кърмила съм след естествено раждане, кърмила съм след секцио, кърмила съм деца до три годишна възраст, знам всичко за мастити, соеви лецитини, зелеви листа, пози за кърмене, кърмачески стачки и прочие. НО кърменето не е обсебило живота ми. Не го развявам като знаме, вижте ме каква съм кърмачка. Ако сега не си призная повечето от тук няма да знаят, че изобщо съм кърмила.

А аватар с гърда на показ  Sick особено много ненавиждам.

Да отбележа - също така не се и срамувам от кърменето, при всеки директен въпрос ще отговоря.

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 10:05 от Янтра

# 818
Добра идея, даже суперска! Предполагам, че на всички им е писнало от кексчета и бонбони, децата ядат прекалено много сладки неща в днешно време. Някъде бях чела, че в Корея вместо вафли се продават опаковани по същия начин блокчета сушено месо и хората прехапва с тях.

# 819
Аз съм прекалено прясна кърмачка, та си трая по темата  Laughing но е интересно да я чета.

# 820
  • София
Как е дребосъчето Бела?И аз я чета и ми е много смешноо.

# 821
  • Пловдив
Аз съм прекалено прясна кърмачка, та си трая по темата  Laughing но е интересно да я чета.
Моля те, не изтрещявай да си сложиш гърда на аватара, крайно лош вкус е според мен.

# 822
Янтра, аз също съм кърмила, и навън съм кърмила, обаче, както се казва, всичко зависи как се прави. Да развявам всичко и да казвам, че това са ми правата, да права са ми, но и другите имат права. Всичко, което се прави без демонстрации, е добре.

# 823
  • София
Аз като се цедях 6 месеца и му давах от шише си трая,не съм усетила блаженството от това да ме мляска.Да ви призная ми беше неприятно и реших,че тая работа не е за мене. Laughing

# 824
  • Пазете Гор
Има точно 784 неща, които си струва да прочетеш преди това, Бела. Що се хабиш?

Солженицин в заключителната глава на разтърсващата "Ракова болница" описва потреса на героя си, преминал през война, лагери, заточения и рак. Костоглотов, отишъл да убие време в магазин, изпада в ступор, когато някакъв човек поисква риза номер 39.

Как така, сепва се той, какъв е този свят - когато милиона мряха от минометите, когато ги заравяха в лагерите в общи гробове, ровеха в помийните ями, когато ... а някакъв помни номерът на ризата си. Та нали за да помниш това, мисли си героят, трябва да забравиш нещо друго, нещо със сигурност по-важно.

Та така, от заниманията с глупости непрекъснато се забравят важни неща. А когато някой се занимава само с глупости...

Общи условия

Активация на акаунт