Искам да кажа ... (29)_23.03-29.03

• 51 662
  • 1 300
  •   1
Отговори
# 840
  • София
честито със здраве да си го употребяваш.

# 841

Споделям това, най-вече заради чудесния образ, който авторът е намерил - Картуната или Сандалът. Моля се Богу да ме предпази, да не ме обземат някой ден и мен бесове, че да хукна след нечия Кратуна, заради евтиното удоволствие да кажа за опонентите си - виж ги па тия колко са тъпи.

Янечек, ти изследвала ли си това със заплатите, или просто така ти се струва. Защото ако е нАучен факт, би следвало да се замисля.

Много хубаво написано. Браво. Хареса ми.

# 842
Искам да кажа - Аман от лигаво любезни зъболекари Grinning
Едно е любезно отношение в нормални граници ,амааааааа  аз ли само на такива попадам .......

# 843
Толкова съм бясна, че се място не си намирам! Родителската среща беше катастрофа! Като цяло класа не е занижил успеха си, а направо го е сринал! Мария не е изключение, крила е две тройки и една четворка, не е дала бележника, дефакто ме излъга. Ден преди срещата я попитах има ли да казва нещо, за да не се червя на срещата, мълчи като пукел, нямала. Едната тройка е по физика на тест, целия клас с изключение на три момичета е с двойки и тройки, нито една майка не знаеше! Гледаме дневника и  немеем. От 5-ци и 6-ци първия срок, сега 3-ки и 4- ки. Нямам думи! Учителите казват, че блеят в час и са тотално незаинтересовани. А моята участвала в някаква схема с преписване. Снимала решените си задачи и ги пратила по Вайбър на едно момче и на двамата е писала тройки без да им провери работите, за наказание. Мария си била решила здачите, но се направила на интересна и парщала на други.Не знаех какво да кажа, умрях от срам! Досега винаги са я давали за пример, не бях подготвена.
Да попитам редно ли е за явяване в час без тетрадка да се пише двойка?! В един ден 6 деца имат нанесени двойки по информационни технологии по тази причина. Първия срок е е три шестици по предмета и шест за срока. Срочни имаше само две петици по физика и география. А сега е трагедия!
Седи в стаята и уж учи, гледам я на бюрото не мърда, какво прави с часове, за какво мисли?
С тази по математика стана голям панаир, ама да не ви занимавам.
Този пубертет ни върхлетя и е на път да ни отнесе. Не знам как да процедирам, с приказки не става, с даване на шанс също, от ден до пладне е.
Наказах я жестоко този път- взех и телефона, изтрих и фейсбука, няма да го получи до края на учебната година. Ще ходи с една Нокия на 10'години, без нет. В два чувала и събрах всички модерни и хубави дрехи, оставих и три чифта дънки и 6 обикновенни блузки. Всички шапки, гердани, часовници. Всичко!
Това дете не е научено да се бори за нещо, всичко получава на готово, сега за всяко нещо, което иска да си получи обратно ще искам резултати. Ще положи усилия и ще учи, само това се иска от нея.
Много, много съм ядосана. Едва се сдържах от крайности! Ти го питаш, то те гледа като теле!
Вика, ами явно съм тъпа и не разбирам! Много удобно, но не минава, не е тъпа, а мързелива!
От майки разбрах, че на рождени дни носели алкохол и цигари!!!! На 14!
Мария поне на купони не ходи, за мен е твърде малка за такива изпълнения.
Чувствам се провалена, като родител, въпреки всички усилия, които полагам, въпреки уроците, въпреки всичко, което искам тя да има, защото аз съм нямала, въпреки разговорите, въпреки възпиатнието...
Нищо не постигнах, гледа ме в очите и ме лъже. Че утре може за много по- страшни неща да го напарви.
Класния казва, че всяка година имало драми със седми клас, било период и отминавало дръ дрън...
Толкова обяснявахме, че това еважна година, че ще се кандидатства. Разочарована съм много.

# 844
  • Варна
Жармен, не знам за теб, но аз от лигаво любезни хора се пазя най-много. Опасни са, а когато го разбереш е вече късно.

Жаки, имам спомен, че и аз едно време в седми клас доста бях занижила успеха. Добре, че все пак ме приеха да уча там, където исках, а като попаднах в съответната среда не ми е оставало време да се отпускам. Всички бяхме отличници. Говоря си аз, ама пубертетът чука и на нашата врата. Отсега се е изкривунделил моят син, не знам какво ще го правим.  ooooh!

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 12:10 от Саня

# 845
Жаки  Hug типичен пубертет я гони Мими.

# 846
  • Ямбол
Оценката се поставя при проверка на знания. Може да се оспорва, ако е поставена такава за наказание, за липса на тетрадка, за липса на домашна.
Когато наказвам, гледам да задам поне три въпроса(а един учител винаги знае кой ученик на кой въпрос няма да може да отговори) и да пиша две, но реално на незнание, а не, че някой е закъснял за час.
Жаки, да не те разочаровам, но при 90% се случва точно същото. Со кротце, со благо и со малко кютек. Wink

# 847
Жаки, твоите наказания направо ми напълниха душата. Не си виновна ти като родител, а периодът, през който преминава в момента. Ще поутихнат малко нещата, с повече твърдост и редовни разговори ще се смекчи ситуацията. Важното е в този период да се намери правилния баланс между това да си й родител и приятел. Нека да си знае, че може да ти сподели всичко и ще е разбрана и изслушана, но и че има задължения, които при неспазване ще водят до наказания.

# 848
Янечек, на Шол продуктите харесвам аз, прегледай разни спрейове и пудри, но да ти кажа, според мен си е от обувките и май няма спасение  Tired Аз съм имала такива и миришат на куче. Чисти крака, поддържани, спрей, пудра - не и не. Ами - хвърлям. Щото обувам друга обувка и няма такова нещо. Имах едни боти на Саламндър. Страшен смърдилеж.
Един обущар ми беше казал, че е от лепилата, понякога са некачествени и дори скъпи обувки се усмърдяват.
Гумените ботуши на детето са скрита форма на химическо оръжие. Където ги събуе там се разнасят благовонията на маркирано от котка. А това са най-любимите ботуши на света.  Crazy

# 849
Жармен, не знам за теб, но аз от лигаво любезни хора се пазя най-много. Опасни са, а когато го разбереш е вече късно.
Ами миналата седмица отивам на един -цял час лекция и повтаряне на едно и също и не беше лигавене и угодничене.
 Та не отидох на записаните часове ,потърсих друг / мъжът ми гарантира ,колко точен бил и так далее/ .
 Отивам днес - то не беше зъбченце , на всяка дума - ценце .
 Че и името ми запомнил и ми го повтаря умалително .....
  И аз нямам доверие - сега остава да обиколя града Grinning
 Замислям се вече това лигаване на мен ли се дължи или просто гледат да привлекат клиент ,като не се усещат ,че отблъскват така.
 Излишно фамилиарничене ме дразни .  
 Или съм станала прекалено недоверчива и асоциална Grinning /

# 850
Лили, аз също мислех, че за без тетрадка не бива да се пише двойка, не е редно. Исках да говоря с учителката, но си беше тръгнала. Да ходя ли да се разправям е въпроса? Младо момиче е,че два на 24 за пръв път преподава, явно не може да се справи и иска да ги сплашва. Кой реши да ясложи на 7- ми клас и защо е друг въпрос.
Мише, как ли не я мъчим да говири с  нас, да сподели. Всеки ден сядаме- Мими, как мина в училище? Ми добре...това  е. С ченгел и се вадят думите. Ако е за друго е много отворена и компетентна и дава мнения, за училище е, като партизанин на разпит.
Баща и беше за по- строго наказание, каза още днес да иде и да дари чувалите с всичките си парцали в дома за сираци. С право се ядосва, осмици във въздуха прави да и се подсигури всичко, да няма тревоги, да е щастлива и накарая получава лъжи и безхаберие.
Моя е донякъде грешката, аз комплекса от моето нямане на нейните години, го избих изсипвайки и всичко, което поиска. За да не се чувства, както аз съм се чувствала. Не беше правилно. Тя приема всичко за даденост и не цени и не уважава труда ни, който и подсигурява стандарта. Няма цел и амбиция, знае че гърми, трещи тя е подсигурена. Това усещане я парви така безхаберна и мързелива.
Много я заболя за дрехите, много! Аз ще устискам този път, обещах на баща и. Тя знае, че не мога да се сърдя и преди винаги с извинения и обещания ме размекваше. Сега няма да стане, трябва да я науча да цени и да се бори за благата на живота иначе и правя мечешка услуга.
Но дали това е начинът, дали сме прави? Кой да ми каже? Чувствам безсилие.

# 851
Жаки, типично за 7класници и особено 2ри срок. Решават, че са им пораснали рогата и могат да блеят, да не учат и т.н. Особено ако няма и да кандидатства, съвсем може да го удари през просото, защото знае че няма за какво да се напъва.

За госпожата по информатика, хванете се родителите на децата с двойки и при директора. За забравена тетрадка и др. подобни, двойка е неправомерно да се поставя.

По повод наказанията, внимавай да не продължи прекалено дълго, защото ефекта и там може да е обратен.

# 852
Жаки, разбирам те, но не драматизирай толкова. Нещата са все още обратими. Добре е, че си и показала "дебелия" край.
Явно не е само неин проблем, а на класа като цяло.
И аз не одобрявам купоните на тази възраст (а преди 20 години съвсем си ми бяха ок Simple Smile).
Споделих как синът ми беше на парти на което е имало алкохол и трева в присъствието на родителите  ooooh!. Аз не бих им разрешила, въпреки, че на времето се "кефих" на по-отворени родители.

# 853
Жаки, няма универсален начин за справяне с тийнеджъри. Вие като родители преценявате най-добре. Не е в твоя полза да подлагаш на съмнение качеството си като родител, както и възпитателните си методи спрямо нея, защото от излишна гузност и вина ще се пречупиш по-лесно пред празни обещания и извинения, мрънкания, моления и т.н. По-добре от самото начало да си с една идея по-крайна и твърда за да й е ясно за напред, че подобно поведение няма да се толерира и ще си носи последствията от него.

# 854
Жаки, нормални за възрастта им неща описваш. Или поне обичайни. Ако това ще те успокои, аз в шести клас участвах не в група по преписване, а в група по изгаряне на дневника.  Mr. Green
Не че ти давам съвет, но ми се струва, че малко си попрекалила с наказанията. На 14 годишен да му вземеш телефона, ФБ и дрехите май е най-страшното, а кой знае какво не е направила. Не знам, аз за оценки не бих се карала дори.

Общи условия

Активация на акаунт