Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 094
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив/София
Аз много кратко се задържах във фейс групата, не го усетих като моето място и ме изтриха така или иначе.

Ще вземем и ние да купим гърне, ако не друго, поне е по-екологично да се спести някой и друг памперс. Чудя се дали има смисъл от музикални  и такива с дръжки-играчки? Моето шило не го виждам как ще седи повече от 30 секунди, ако нпма с какво да си играе. Но иначе да не го приеме само като игра и по-бавно да разбере идеята..знам ли

Сега правя пилешка супа и се замислих откога можем да даваме на малките от нашата храна преди подправките? Предполагам трябват зъби де, иначе пасирана само. Всичко в супата съм давала вече- морков, картоф, от вчера и пиле, само лук не съм и фидето сигурно има глутен, а го въвеждам едв от вчера. Та този път ще пропусна, но другия сигурно ще му дам да опита.

А леща и грах откога можеше? Ние много ядем леща и е полезна, би било удобство да му дам

Някой ще се записва ли на детска кухня? За нас още е рано, че той яде съвсем по малко, но ако ни потръгне, до 1-2 месеца ще съм въвела почти всичко и се чудя дали да пробваме...

# 331
  • София
Ами за ужас си е 3,5 години......точно това каза нефроложката онзи ден.....тея тестиси на мъжа ще му трябват все пак после Simple Smile да не ги сваряваме до 3/4 годишни ако може, да не говорим за риска от инфекции.....до скоро акото си им беше от чисто мляко дето се вика Simple Smile ама вече не е така.....аз вече го писах...няма абсолютно никаква гаранция, че сега като сме научени, като вземе да разбира няма да се дърпа. Аз не бих взела музикално гърне, защото съм чувала за деца които се напикават, като чуят дадена мелодия Simple Smile аз го занимавам с играчки или му пляска докато е на гърнето...то и без това скоро без надзор няма да бъде оставен да си седи я Simple Smile Другото което ми е странно е все пак как майка ми е успяла да ни научи на по 9 месеца с брат ми.....след като толкова не разбират децата на тази възраст и въобще ерата преди памперсите как са се случвали нещата и никой не е чакал детето да почне детска градина та белким се научи Simple Smile ясно е, че няма голям човек да си ходи в гащите и може би го приемаме по-драматично с БГ, но аз съм от онези който се възмущават като видят децата на чужденци (т.к. съм от морето и съм имала наблюдения) до 3/4/5 годишни с памперси и биберони. Те на много места ги оставят децата и в магазините да вилнеят или където и да е било Simple Smile без да реагират.....трябва си баланс за всичко.....решила съм, че няма да му забранявам "мръсните" игри в локви и кал и да викам по него на всяко мръдване, но и безконтролен няма да е....Simple Smile Това е моята философия Simple Smile

# 332
Еаз на шега го сложих днес пак на гърнето, дадох му играчка и след 30 сек. - успех  hahaha. Изпаднах в еуфория, снимах и пратих на ММ  Joy. А даже не се е напъвал. Според мен позата предразполага.
Elliee аз взех от Икеа, съвсем обикновено, че не знаех какви екстри да гледам. И го взех на майтап, знаех от приятелка, че ако ака вътре е на късмет  hahaha. Нейната успяваше понякога, но като проходи не искаше вече да седи и си почна пак в памперса. Дано да продължаваме така, че по принцип си му е трудно на моя човек.

# 333
Асти, за детето на 3,5 години - съвсем нормален младеж е вече, здрав и без да е прекарвал инфекции. Нормално е нефролозите да препоръчват, това им е работата, но не е казано, че ако махне детето късно памперсите ще развие инфекции. Естествено, че е по-добре по-рано да се приучи, но моята философия пък е, че трябва да се следва ритъма на детето. И на мен лично ми се иска моят голям палавник да маха вече пампитата, обаче още не ни се получава (както и на другарчетата му в яслата, сред които той е най-малкият) и не смятам да го бия, за да се получи - имам позната, която направи точно това, за да свалят памперса. Ами не го приемам за нормално. Ясно е, че памперси се свалят по-трудно от едновремешните пелени - онези все пак са държали мокро и на децата не им е било никак комфортно. С памперсите сега е доста по-трудно...

Иначе мен при нас, българите, ме дразни по-скоро желанието ни да сме като другите. Затова и не ме дразнят чужденците - кефи ме, че на тях не им пука да отглеждат децата си с индивидуален подход Wink Не казвам, че приемам всички техни крайности, но определено малко повече свобода е по-добра в отглеждането на децата Peace

# 334
  • Кюстендил
Пипи, не е нужно да е музикално или с играчки, може докато е там да му даваш да държи любима негова дрънкалка или играчка.
Аз докато бях бременна четях една американска книга за отглеждане на бебе и там имаше цитати на майки  по този въпрос - нямаше дете под 3 години, което е свалило памперса. Даже тези, които го сваляха на 3 се гордееха.
Сега се сещам, че в предишната тема някой беше публикувал статия на доктор Спок и там пишеше горе - долу същото. Но е истина и че всяко дете си е индивидуално и не трябва да го насилваме, ако не се получава.

# 335
  • София
Оххх надявам се, че не съм прозвучала, като майка което ще си бие детето, ако не следва нейните изисквания Simple Smile най-вероятно ще съм строга майка....и моята беше такава, но смятам, че е излязло хора и от мен и от брат ми, без да сме пребивани от бой Simple Smile зарекла съм, че детето ми няма да има всичко което си поиска само защото и други деца го имат.....и аз съм страдала, като дете, че нямам много неща, съседчето ги има, но пък и това възпитава, но пък е някакъв компекс на настоящото поколение....да предостави всичко на децата си, което ние самите не сме имали....дали сме били добри родители едвали скоро ще може да се каже.....може би чак когато станат децата на колкото сме ние сега Simple Smile

Темата е доста засукана определено.....а нефроложката нямаше предвид само инфекции, а възможността нашите синове да имат деца след време......защото природата е създала тестисите от вън, за да са на по-ниска температура от телесната....

# 336
И аз все си мислех, че с гърнето ще пробвам чак лятото, но нищо не ми пречи да опитам след Великден (че дотогава ще попътуваме и няма да е комфортно Simple Smile ) Щом децата вършат това, за което са сложени там и не изпитват дискомфорт - не виждам нищо лошо.  Peace Ама моята хубавица най обича да ака, докато я храня с пюре/каша. Може би наистина е от седналата поза, но пък не върви да я храня на гърнето - това в кръга на шегата, разбира се!
Аз също не бих искала да я разглезя, като ѝ купувам всичко, което поиска, но не искам и да изпитва лишения. Трябва да се намери златната среда, а дали ще я намерим наистина ще разберем сле 20ина години. Simple Smile
Много ветровито е и днес при нас, но се наложи даизлезем до поликлиниката. Да се "похваля", че вече и аз съм на АБ - явно е вирусно, което ни покоси един по един. Ходихме при ЛЛ да преслуша малката - дробчетата са чисти, но гърлото е още зачервено, така че си продължаваме със сиропчето. За пъпчиците каза, че не е от храна. Понеже от вчера мажа и с нахткерцен (интензивния крем; редувам с биодерма), каза да изчакам няколко дни и ако няма подобрение изписа и някакви други мазила...
Обожавам животните! Имала съм и кучета и котки. Откакто заживяхме с ММ обаче оставих Джесика (котка е, нищо че е с кучешко име Wink) при майка ми, че бяхме на квартира. После като се нанесохме в апартамента не посмях да я взема - веднъж беше избягала (по любов), после се върна, но нали котките свикват с дома? Та, знам ли ако реши да бяга пак къде ще се прибере и дали ще се оправи? както и да е, "баба ѝ" я гледа добре. Но съм сигурна, че беба като поотрасне малко ще си вземем по-скоро куче. И като знам какви грижи са си покрай едно животинче - шапка свалям на онези от вас, които гледат и бебе  (и по-голямо дете) и животно (т.е. още едно бебе). че и мъж...  hahaha

# 337
Момичета,давахте ли грис вече?Купих от био магазина грис Полента-заврях около 220 мл вода и прибавих 3.5 супени лъжици грис,бърках около 2 мин ,сгъсти се и изкарах-правилно ли е?И е супер жълт(което е нормално щом е царевичен грис),но аз все си спомням като малка грис като сам яла е бил бял и си спомням пакета-тук имаме такъв и пак пише царевичен,явно този е по-качествен .Мисля да сложа и плод вътре.

За разглезването-аз съм на същото мнение-като дете не всичко съм получавала и мисля,че е станало човек от мен също Grinning Дали защото сме нямали възможност или просто не съм имала нужда-няма значение.Определено ми е странно като видя 3 годишно дете с таблет и телефон по-хубав от моя(а и разбира повече как да борави с нещата)

За граха-давам от 7 -месечна възраст,нямало е проблеми,за лещата попитах-май ми казаха след 10 м, поне. Peace

# 338
Астинед,онзи ден мислех да ти кажа, че всеки момент ще избие зъбът, после обаче се въздържах Simple Smile
Момичета, не се впрягайте за тези гърнета толкова. Всеки ще сложи когато детето му подскаже. Аз не бързам особено например, но ако слагате и ви се получава супер.
Незнам за чужденците какво позволяват на децата си по заведенията, но аз от всички места, които съм обиколила, само в БГ съм виждала масово деца в заведения вечер, които вилнеят напълно безнаказано. Винаги ме е дразнело това - излизам след работа да разпусна и на съседната маса се появяват супер безотговорните родители и аз буквално съм принудена да слушам децата им и истериите им. И това например се развива в салона за пушачи.....думи нямам.
Лина, и нашата бебешора най - обича да си върши работата по време на хранене. То затова и няма да бързам с гърнето. Чудя се до кога ли ще е така, храненето често се превръща в кошмар пак по тази причина ......

# 339
  • София
За децата който си вършат нещата по време на ядене просто бих препоръчала да ги сложите малко на гърнето преди ядене. Както вече коментирахме самата позиция подпомага дейността - това между другото също е плюс, дори и да не се научат на гърне занапред, това, че им помагаме да се изходят си е голям плюс....аз преди това натисках крачета към корема и там подобни, че то си е голямо събитие Simple Smile и задължително трябва да се случи Simple Smile ако ли не изпадаме в паника  #Crazy ама така сме майките.....и после задължително се оглежда Simple Smile цвят, консистенция, мирис, плътност, количество Simple Smile Луда работа Simple Smile

# 340
Вярно сме луда работа, ама така е. И с кучето бяхме така, като беше малка. Като не може да говори това е основният критерий, по който се съди за здравословното състояние. За децата има и още няколко, де. Което ми напомня - това дете не знам разболява ли се или изкарва зъби. Днес от носа му буквално две реки текнаха. И после нищо. Дано не е болен пак, че тия вируси са ужасни.

А за гърнето моята теория е: едно гърне струва три лева. И да събира прах една година нищо няма да му стане. Така че аз купих, а ако не му беше харесало просто нямаше да упорствам. Но той няма против, забавно му е, а и по-лесно върши работи там. Въобще не гледам другите как се гледат децата, аз карам както аз искам и усещам. А за неполучаването на всичко - аз съм расла в доста бедни години и си спомням, че знаех, че не трябва да искам, защото не могат да ми вземат каквото там съм пожелала. И е станало човек от мен. Определено количество ограничения изграждат, особено ако детето трябва да "работи" за това, което иска.

Последна редакция: чт, 02 апр 2015, 18:34 от danny_p

# 341
Хм, може и да пробвам с гърне преди папкане, пък да видим......ако се получи номера и реша този така да се каже проблем по този начин, ще заведа Астинед на бира  Party

# 342
Аз съм поживяла малко в друга държава и съм виждала какво ли не - 5 годишно дете в бебешка количка с биберон в уста, памперси до Много късно, току що проходило се търкаля в дълбока локва, а майка му с нежен глас отстрани казва "моля те недей така". Те в университета студентите сядаха по земята и за да не се изцапат си постилаха якетата, които после си обличаха с калта  Joy. Съвсем различен начин на възпитание и различни ценности от нас.
Мен това, което ме дразни в БГ са рамките, в които ни вкарват. Като стане детето на 5 мес. и трябвало да да го слагаме с възглавници да седи, защото на 6 трябвало да може да седи и да го слагаме на гърне  newsm78  
Ама защо? Защото така било едно време и ние така сме изгледани и ей на станали сме хора. Ама не маже така, не съм съгласна! Една приятелка ми разказа, че в здравния й картон от едно време, на консултацията на 6 мес. пише "детето не дава боц" с няколко удивителни! Егати калъпа  hahaha

# 343
  • Пловдив/София
Аз съм поживяла малко в друга държава и съм виждала какво ли не - 5 годишно дете в бебешка количка с биберон в уста, памперси до Много късно, току що проходило се търкаля в дълбока локва, а майка му с нежен глас отстрани казва "моля те недей така". Те в университета студентите сядаха по земята и за да не се изцапат си постилаха якетата, които после си обличаха с калта  Joy. Съвсем различен начин на възпитание и различни ценности от нас.:

Хаха, коя е тази държава, явно духом съм оттам  Laughing Много съм "над" такива неща като кал по якето или обувките или да не се изцапа детето. От малка съм си такава, от майка ми явно, защото като бях при бабата по бащина линия се опитваха да ме учат да си пазя дрешките чисти и такиви щуротии, но с нулев успех  Laughing

# 344
Пипи - в Германия.
И аз не съм за тотална чистота и тем подобни, но тяхното ме изумяваше непрекъснато  #Crazy. Много мога да разказвам  Joy

Общи условия

Активация на акаунт