Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 097
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Леле, как се оправяте с бебе и куче незнам. И аз съм кучкарка по природа, от невинна детска възраст все имам куче. За последно имах две, различни породи и големини кучета, които останаха при родителите ми. Сега голямото ми чудене е как ще идем на гости при баба и дядо, където са кучетата. Не мога да се пречупя....косми, мръсотия. Колкото и да чисти и пази човек, кучето си е куче. Не че ако трябваше да ги изхвърля или подаря заради бебето щях да го направя.
Фиона, Каминг....загубихте се съвсем. Вече няколко дни чакам някой и друг километричен, свежарски пост, но никакви ви няма.
Нашата беба нещо променя режима на сън - от категоричен шорт слийпър започна да спи по час и половина, че и по два два пъти дневно и една кратка 40-минутна дрямка. Пълна е с изненади малката, а ние сме все неподготвени - като не спи защо не спи, като спи - защо спи, има ли й нещо, няма верен отговор  Joy

# 316
  • Пловдив/София
Nutty, просто претръпваш от космите и мръсното на един етап. Първите месеци го пазех много, преди да го сложа на дивана слагах пелена (а кучето дори не се качва там), чистех...Сега като е на пода и вече дори стаите сменя, нямам никакъв шанс. Пък сложих и килим и стана съсвем зле, космите се появпват за часове, преди с ламината чистенето веше по-лесно. Но пък Бебс не можеше да пълзи и се пързаляше.

Аз това исках да питам, хората с домашни любимци имате ли килими, как и колко често ги чистите и пускате ли бебетата там? Още не съм решила дали да ен го махна....

А като сме на тема кучета, вчера беше ужас. Кучо повръща, бебо мрънка. Отивам да изчистя повърнатото, той се разревава, тичам с парцала да го успокопвам..отивам да измия парцала, Бебс стигнал до повръщаното, с една ръка го местя, той пак се разплаква, кучо в това време повръща на друго място...И така цял ден, водихме го на лекар после и дано днес е по-добре

# 317
Добрютро   bouquet
Мойто бебе още спи  #Crazy. Вчера спа малко през деня и сега си доспива.
Е не можах да намеря вчера тези защитни приспособления за саксии обаче купих една торба животни - коне, крави, патици - е малкия е впечатлен. Разглежда ги без да мига даже  Joy. Мисля да почваме да ги учим вече - кой кой е и как прави  Joy
Аз вчера дадох овесена каша, малко в оризовата. Почваме го глутена  Peace. Дадох и карфиол преди няколко дни - е не иска, изхвърлих си пюретата. А броколи харесва много, уж са подобни  newsm78
Днес има слънцееее, ще има разходки  Party

# 318
  • София
Олеее и аз не знам как се оправяте с кучетата......като бебо беше на месец излезе от познат изгодна оферта за Джак Ръсел кученце и с ММ едвам се сдържахме......много харесвам тази порода....няма и дълги косми....но това куче не може да се разхожда само когато и детето я, а и има дни когто е студено и дори не излизаме.
Ние имаме котка, но и друг път съм споделяла, че тя излиза навън и сама се прибира. Много по самостоятелна е от куче. Няма тоалетна вкъщи.....в най-лошия случай си свършва работата на сифона в банята, но това е изключително рядко...по-често си я върши като си излезе навън. Но именно защото излиза навън контактите с бебо са и забранени, както и достъпа до стайте още от както бях бременна. Само коридора и кухнята са и територия сега. Има си табуретки на който спи. Зимата, като беше много студено я пусках и в стаята, но само колкото директно да се отправи на парното и да спи там. Горкичката ми, преди я мачках ежечасно, спеше при нас на спалнята.....голяма разлика има сега в отношението към нея, но няма как. Колкото и да обезпаризитяваме и даваме хапчета не мога да рискувам, а и космите са проблем за мен. Не мога да се примиря...ако стоеше само вкъщи сигурна щях. Сега на пролет почват и кърлежите....няма лекарство което да ни спаси от тях. Има един период в който всеки ден и махам, независимо, че сме сложили лекарство. Просто като им е бума няма отърване. Слава богу за толкова години никога не се е качил кърлеж на нас, но няма да рискувам с детето. Трябва да порасне преди да позволя достъп и някак детето да е по осъзнато и да не лапа всичко. Иначе котката ми е суперррррр кротка....просто целия квартал я знае....децата я разнасят като парцалена кукла навън....никога няма да ухапе или одраска.....душичка мила ми е тя и ми беше бебчето доскоро....тя е сестричката Simple Smile на Боян Simple Smile

Изби ни зъбче....видимо не се вижда, но с пръст ясно се усеща режещия ръб, както и с лъжичка като чукна. Но не може да го видиш като хората. Явно затова бяха цирковете вчера на работа....после ходи обяснявай, че детето не е такова Simple Smile Чак срам ме хвана, как всеки път им казвам на колегите че имам ангелче Simple Smile а те видяха едно дяволче.....Вечерта даже спахме по-добре....май ставах само  пъти за цялата нощ и повече от половината чай остана, а досега все го изпиваше или целия или оставаше малко, защото на всяко будене му давах чай. Това ме подсеща, че довършвам още един гранулиран от копър за колики Simple Smile искам вече да взема някакви други, че нали сме големи. Дори ми се иска да са си баш чай, а не на гранули.

хайде за сега толкова.....

# 319
Вчера ми беше тройнокритичен ден Mr. Green първо бебето се събуди хремаво едва седмица след като оздравя откакто спрях да кърмя все по-лесно го хващат вирусите.Направо се чувствам виновна,че не ми се получи и този път с кърменето уж се старах, но пак нищо.
После тръгнах да правя кекс и си счупих купата на робота падна от високо и ме удари по главата та имам цицина  Mr. Green.После пък като вадих кекса счупих и поставката къде го слагам и се зарекох да не пипам повече нищо,че съм опасна.
И за капак бебето почна да лази,но много странно само на един крак а другия го държи свит и мъжът ми каза, че не било нормално и ще го води на ортопед.Минаха ми всякакви глупости през главата какво може да му е.Дето се казва да не ти се случва каквото си мисли майка ти  Embarassed.

# 320
  • Кюстендил
Хайде и аз да се похваля за гърнето - смело мога да кажа, че вече осъзнава смисъла му и щом го сложа, започва да се напъва. Вече седмица всеки ден си ака на гърнето. Снощи го почаках минута - две и нямаше нищо и тъкмо тръгвам да го гушкам и чувам "ЪЪЪЪЪЪ". Много съм щастлива.
И нали сме си по цял ден заедно, се опитвам да го уча на някои неща.  Все му говоря и му показвам разни предмети. До сега е научил само "Къде е лампата" и "Къде е телевизора", както и маха за "Здравей."
От друга страна тази близост с мен, го кара да се дистанцира от други хора, освен мъжа ми и майка ми, други не признава. В свекърва ми 5 секунди не иска да стои, но тя си го заслужава /това е друга тема/.
Нощем си се буди по 3 - 4 пъти, само с кърмене заспива, нямам идея как ще го отучваме и ние това нощно хранене.
Иначе си хапва всичко, което му предложа, лаком е доста, но пък не наддава прекалено. Това за сега от нас.

# 321
Както бях писала нашето педи ни каза да ходим на хирург за бубата.  Уговорихме се за другата седмица.  Според него само ще трябва да я издърпа,  но това ще прецени на място като го прегледа.  Ако мъжките мами ги вълнува,  мога после да споделя.

# 322
kremolin , аз съм пропуснала,защо ви пращат на хирург?И ние сме доникъде ама хич не ми се иска насила да го дърпат,ама нещо май зациклихме,и по-добре сега от колкото на осъзната възраст-и ММ и доста приятели споделиха,че си спомнят..Можеш да споделиш после как е минало Simple Smile

# 323
  • Точно където трябва
Някой ще сподели ли как ще въвежда глутена? Мислех първо с овесени ядки, после с незнамкакво и накрая с нещо пшенично. Но второто не съм го измислила, а вчера прочетох, че всъщност в овеса нямало глутен и се оказа, че не правя нищо. Мислех второто да е ечемик, но не мога да измисля как да го давам. Не виждам и някакви ечемичени каши да се продават...

# 324
  • София
И аз вече въм 100% сигурна, че ходенето на гърне ни е осъзнато действие. Вчера сутринта ака, като го сложих и после нали бяхме на работа и не е акал в памперса...като се прибрахме, което беше по никое време между хранения го събух и сложих и веднага се напъна и свърши работа. Просто 30 секунди след слагане почва да се напъва....дори когато няма какво да извади го виждам че все пак се пробва да напъне....поне няма ревове и истерии каквито съм чувала за по-големи деца слагани на гърне....доволна съм пък кой каквото ще да казва Simple Smile

И за забелването не ща да се обаждам ама и аз знам за многоооо мъже който помнят.....емии.....
Ох хайде мотивирахте ме и аз да почвам да го уча на повече неща......гузно ми е т.к. той много може да си стой сам и да си играе и няма нужда от моето внимание и аз съответно си върша друго или гледам ТВ и компа и не го уча на нищо.....но ще започна по-активно да участвам в игрите му. Ето мислех, че е рано да сочи кое къде е.......малко се притеснявам, че не говори....не осъзнато естествено, а срички разни.....само Ааааааа се пее под различна форма......от седмица му надувам главата с Та-та....но не ще и не ще да повтори.......еми когато тогава.....Simple Smile

# 325
  • Кюстендил
Това за по - големи деца на гърне съм го виждала с очите си. Дете на година и половина - две пищи и казва НЕЕЕЕЕЕЕЕ, Не искам, и майката няма как да го накара. Струва ми се много тъпо. Като и кажа пробвай пак, тя ми вика "Ама то не иска да седне". Е как ще иска, като момента е изпуснат, а и в гащите е по - лесно.
Много се радвам, че тук имам съмишленички, в групата във  ФБ веднага след като се похвалих за напредъка, се пусна пост " Кога смятате да слагате децата на гърне" и почти всички отговори бяха след година и половина, защото преди това нищо не разбират и усилията ми ще са напразни.
Почувствах се засегната и вече не коментирам тази тема там.

# 326
Аз въобще не съм искала да се включвам в групата във фейсбук, там със сигурност е манджа с грозде и не виждам как може да ми е полезно.

За кучетата, котките и бебетата - ние имаме и котарак - до ноември ги бяхме коюандировали при свекърите, от една страна за да ни е по-спокойно, от друга все пак да няма косми. Откакто дребното започна да става по-подвижен направихме спалнята негова стая и животните там не влизат. Пак влизат косми, но са много малко и лесно се чистят. В хола си има, но не ми е драма. Но животните ми са големи и са много спокойни, котката не излиза навън, а кучето си ходи до количката и почти не се занимавам с нея навън. Дребното гостенче обаче ми е голямо предизвикателство.

Между другото късокосместите кучета са много по-зле - космите са остри и се забиват навсякъде, докато дългите косми с една прахосмукачка изчезват....за десет минути Simple Smile

Днес дребното ми се събуди в 4.30, едвам станах. Яде и заспа, ако се повтори гаранция е скок в растежа.

За гърнето днес пак изтървах момента, май трябва да започна регулярно да го слагам. Той няма против да стои там, само бързо му омръзва, че е скучно там Simple Smile

И аз на нищо не съм го научила, но не ми е някаква първа цел. Говоря му и му показвам всякакви неща, но засега няма индикации да ме разбира.

Асти, честито зъбче! Ние още чакаме, но напоследък дребното спи по-неспокойно. Може и да ги видим скоро.

Хайде ние излизаме навън, пълния цирк се изнася Simple Smile за щастие утре ще си вземат дребната, ще оцелея!

# 327
  • София
И аз във ФБ не го коментирам това с гърнето Simple Smile че там понякога от нищо пламват искри.....има готини момичета, но са твърде много жени на едно място просто и постоянно изникват конфликти.....чета диагонално, ако нещо ме интересува и си качвам малкия Simple Smile да показвам диването (между другото майка ми все ми се кара, като ме чуе да му казвам диване) пък на мен ми е сладко Simple Smile

# 328
За гърнето се разчита или да се ползва момента, в който бебето започне да сяда и да се научи неосъзнато все още да свързва гърнето с голямата нужда Wink или на вече осъзнатото сядане на гърне за тази дейност (около 18-24 месеца). Обаче изобщо не е сигурно, че ако сега детето се научи да върши работата в гърнето, по-нататък ще е все така, както и не е сигурно, че ако сега не прави нищо, по-късно няма да започне да ползва гърнето по предназначение.

Има си и шила като това, което описва Тоничка (и като моето голямо дете), които не искат да седят на никаква възраст. Или сядат за 15 секунди, без да правят нищо. Мен лично това не ме притеснява, няма дете, което да не се научи да ползва тоалетна, но майките в България по принцип се впрягат много. Казвам "в България", защото в Европа, примерно, не е проблем детето да свали памперса тогава, когато е готово за това. При една позната това се беше случило на 3,5 години, за ужас на всички роднини Laughing

# 329
  • Точно където трябва
Все си мислех, че момента с гърнето е някъде далече, но като ви чета и май е време да купя. Само се чудя как ще се сети какво да прави там и дали изобщо ще се заседи или ще хукне нанякъде. Имате ли си критерии при купуването им? Нещо, което да съобразя?

Общи условия

Активация на акаунт