Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 107
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Пипи, ако имаш човек с немски под ръка, влез в ADAC и прегледай краш тестовете. Там можеш да сортираш по години, възрастова категория, ще ти се покаже и с изофикс ли е столчето, че даже и ориентировъчни цени, ако не се лъжа. Ако имате финансова възможност, погледни и Рекаро. Повечето столчета ми се струват едни твърди, неудобни някак си, докато тези са мекички, изглеждат комфортни и си личи, че изпълнението е на ниво.

# 271
  • София
ymemansi, направо мъка с това ваше будуване нощем. Как ставаш сутрин, не знам. Бебка спа тази нощ сравнително спокойно. Става само два пъти да суче, но през останалото време си спа. Чук-чук, да не чуе дявола!  hahaha
Аз също бях взела от тази подложка за корито с вакуумчетата, не пожела да изкара и 1 мин. в нея. И то още като беше на три месеца, а сега - абсурд. Аз я къпя в коритото върху един "хамак" и тя свикна и засега е доволна. После - седнала. Щом си го къпала в кофа, просто вземи един по-голям леген сега и в него, ако не искаш корито.
Аз не мога без стойка да къпя, защото кръста ми отива на кино. Затова засега коритото не го сменям, въпреки че много ми пречи в малката ни баня и само го местя насам-натам.

# 272
Добро утро! И ние сме с ваничка със стойка, също си бяхме взели и дървен повивалник. За мен и двете са безценни! Ваничката беше с някаква подложка, но като беше новороден въобще не ни се получи и я махнахме. Подлагаме ръка под главата и го къпем. Като сме двама е лесно, като го къпя сама е малко по-неудобно да боравя само с една ръка, но не е непосилно.

Дребното с тая крокодилка е много подвижен! Особено когато съм забравила дис5анционните на холната масичка само се протягат едни пипала и няма вече дистанционни, има играчки Simple Smile

# 273
Момичета, добро утро. Искам да кажа на мамите с неспящи бебета, че и аз съм в техния отбор с моя дреб. Той още никога не е спал цяла нощ, винаги ставам по няколко пъти поне, а понякога и през половин час. През деня спи само по 30мин. Май вече се примирих, че си е такъв, въпреки, че в 3.00 през нощта не мисля толкова положително.
Исках да ви питам, някой ходи ли на плуване с бебето и дали някой ще се записва. Аз много искам, даже за моя е препоръчително По медицински причини. Намерих в Банкя, но дали някой е чувал за нещо по в центъра?
Мерси за съдействието.

# 274
Привет!
Ние сме си все така- не спи, не яде  Joy Joy Joy  Mr. Green Поне тати е в отпуск, та вчера за първи път от мноооого време седнахме да се почерпим навън, че беба навърши 8 месеца. Беше за кратко, но все пак се получи  Crazy
Не съм ви писала, но още преди да отидем при гастрото бях започнала заешко, давах 10 дни, минимални количества, че тя толкова яде,но го смятам за въведен! Жълтък дадох вече 3 пъти за 10 дни и от 2 дни смесвам кашите- добавям и малко спелта. Вчера хапна каша с кърма 30-40мл и банан, в него пробутвам жълтъка и авокадо в различни дни.
Кърмените бебета на поискване гастрото каза, че много трудно свикват с твърдата храна и си търсят дълго време кърмата  Wink При нас е желателно да се въведе бързо, но не се получва, тя си има нейно мнение . Вчера взех и препоръчаното пюре- тиква с пуешко на хип, не го иска. Пуешко се опитвам да въвеждам след заека, няма как- като ми отказва зеленчуково пюре, опитах с банан да смеся- усеща го. Концентратът на хип ползвах в началото.

desimira люлеещият механизъм на нас ни повреди заключващият., но пък преди това добре люлееше  Party

# 275
  • Пловдив/София
Момичета, добро утро. Искам да кажа на мамите с неспящи бебета, че и аз съм в техния отбор с моя дреб. Той още никога не е спал цяла нощ, винаги ставам по няколко пъти поне, а понякога и през половин час. През деня спи само по 30мин. Май вече се примирих, че си е такъв, въпреки, че в 3.00 през нощта не мисля толкова положително.
Исках да ви питам, някой ходи ли на плуване с бебето и дали някой ще се записва. Аз много искам, даже за моя е препоръчително По медицински причини. Намерих в Банкя, но дали някой е чувал за нещо по в центъра?
Мерси за съдействието.

хаха, това все едно аз съм го писала. Денем не ми тежи, но нощем и сутрин човек убивам..тази нощ беше ужасна, защо ли се похвалих, че онзи ден спа 4 часа. Започна да се буди от 11.30, тъкмо когато си легнах, с бесен рев, само на гърда се успокояваше и така сигурно 10 пъти до сутринта. Ще се кърмим нощем до първи клас сигурно...

За плуването- виж комплекс Спарк до Декатлон на околовръсното. Също на бул. България и околовръсното имало, но не знам иметона басейна. Ние не сме ходили от 1 месец, но му беше много забавно първите пъти. Ще взема утре да се организирам, но ми е много трудно ставането и излизането сутрин, а то е от 9 и от 10

# 276
Чистите меса на Хип имат ужасно силна миризма и дори смесени със зеленчуци бебо не ги ядеше.  От форума ми припомнихте за Плазмон и започнах да си ги поръчвам. Еми нямат нищо общо с Хипските.  Препоръчвам ги горещо и малчо ги яде даже така директно и ушите му плющят Simple Smile
За обривите от храна-могат да бъдат под всякаква форма.  От една,  две пъпчици,  през уртикарии до дълбоки и сълзящи екземи.  Много е трудно да се определи дали е от храна. Но повечето обрива (като се изключи ухапване от насекоми) са предизвикани от храна или лекарства и минават бавно. Другото,  което често се среща е контактен дерматит предизвикан от материи,  но той минава бързо след като се смени дрехата-причинител.
За плуването-ние ходим на плуване,  но за Банкя конкретно не мога да дам мнение.  Като цяло съм много доволна и се надявам да постигнем ефекта на закаляването.

# 277
Добро утро,момичета,и ние тази вечер не спахме-не се събужда,но мрънка и ръмжи и насън обикаля цялата кошара.А с проходилката е цар-обикаля се навсякъде,пипа се навсякъде и вече и като вземе нещо,което не трябва,бяга да не го хвана-вчера даже ми събори лаптопа на земята,добре ,че не върху него си.Любими са ни шкафовете,съдомиялната, дистанционни и  т.н.На всичкото отгоре вчера бяхме 4-5 часа навън и графикът му тотално се срина-май ние сме единствените ,които вкъщи си спим най-добре,а навънка не.Спа обеден сън от 5 до 7...Купихме му от бисквитите на Плазмон-ми на мен хич не ми се топят бързо и си мисля,че може да се задави,вечерта му разтворих 1бр, в 180мл мляко уж да спи по-добре,ама не.Тази вечер пак ще пробвам и ако пак не спи добре утре без-да видя дали е от това,може да му става тежко и затова да мрънкоти.Иначе си взехме чашка-супер е и всеки път като го сложа на столчето предлагам-вчера изпи 60 мл някъде вода , което за нас е..супер.Хапнахме и боровинки и праскова-педито каза да не бързам с глутена и млечните,че другия месец като идим ще обсадим .

# 278
  • Точно където трябва

Започна да се буди от 11.30, тъкмо когато си легнах, с бесен рев, само на гърда се успокояваше и така сигурно 10 пъти до сутринта. Ще се кърмим нощем до първи клас сигурно...

Това пък все едно аз съм го писала. А и през деня не спи спокойно и реве. 2 зъба излезнаха, други не виждам. Не намирам причината.

# 279
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте!
Мисля ellee попита относно пластмасовите контейнери - в дискусията стигнахме до идеята, че са подходящи за хранителни продукти тъй като са bpp free.
Къпането и при нас става проблем. Досега сме с анатомична ваничка върху стойка. Той си седеше полуседнал и се забавляваше от  около 10 дни обаче все иска да се изправя и обръща  и ние вместо да го къпем го пазим да не пострада нещо. чудя се дали да не купим едни седящи вани. Приличат на голяма кофа и детето може да седи седнало вътре. Не знам дали стана ясно, но пък не успях да кача линк.
При нас съня е ок, но пък Пух започна да плаче на сън, истински си плаче но не се буди хълца подсмърча но няма рев, на някой друг случвало ли се е това ?
Овесената каша аз я правя от фини овесени ядки. На 2 с.л ядки слагам 150 мл. вода, сварявам ги, добавям 1 ябълка или круша /сварени/, кубче пюре от сини сливи или кайсии, ако искам по силен вкус може и две кубчета те са около 15 гр. Всичко това го пасирам и е достатъчно за две закуски на пух от 125 - 130 мл.
Столче за кола -нямам - ползваме кошницата тя уж е до 18 килограма, но и аз ще започна да проучвам въпроса и да избирам. Честно да кажа обаче не мисля, че можем да си позволим да дадем 500 - 600 лева.
Приятен ден на всички мами и бебчовци!

# 280
Пипи, вие в Спарк ли ходите? Има ли много хора? Изглежда добре. Предполагам си доволна.
Пиши някога, като ходите, може да се засечем да се оплакваме от неспящите бебета.

# 281
silvia45 моето момче от няколко дни така плаче насън, и аз все се стряскам и ставам, а той се обръща и си спи  #Crazy
А относно въртенето по корем - не го прави, защото се научил просто, той отдавна си може, ами изглежда малко все едно сънува нещо и единствения начин да избяга е по корем - много е странно, чак се плаша понякога, защото не е съвсем буден  newsm78
Иначе - днес  става на 8 месеца   party023 - да ми е жив и здрав. До скоро си мислех, че бебетата на 8 месеца са вече големи, а сега като го гледам - ами бебе си е  hahaha. Ето сега се влачи по земята основна цел да стигне до чехлите (които са на краката ми), за да ги оближе  hahaha. И усещам миризма, май ще бягам да мия дупе  Joy

# 282
  • Пловдив/София
Пипи, вие в Спарк ли ходите? Има ли много хора? Изглежда добре. Предполагам си доволна.
Пиши някога, като ходите, може да се засечем да се оплакваме от неспящите бебета.

Аз съм доволна оттам откъм хигиена и обслужване са ббезупречни и дават хавлии,не си носиш и да переш постоянно. Но водата не е съвсем топла, хладка е, към 28 градуса- бебо замръзва след 30 мин, но не се оплаква. А и има къде да се стопли, в джакузито.

Ами ще помисля кога, ще с новото време имаме хранене в 10 и е малко неудобно. Пиши и вие ако ходите и ще гледам да дойда, тъкмо да имам стимул.

# 283
  • София
Момичета днес съм рожденничка Simple Smile ставам на 30 години  Shocked Shocked Shocked Shocked Не знам как стана и чак ми е странно да го казвам/пиша......все ми се струва, че още съм онова момиче, което скоро е дошло да учи в София Simple Smile а те минаха 11 години лелееее....и вече трудно мога да се нарека момиче Simple Smile Най-големия подарък ми е малкото момче....чувствам се пълноценен човек и, че не съм живяла напразно 30 години след като съм създала това малко бонбонче...

Сигурно ще ме линчувате, но моя човек близо седмица ака на гърне....знам, че не може да си каже, но истината е, че свикна да седи на него и, че щом го сложа започва да се напъва. Някак си и позата предразполага явно. Сутрин след ядене го слагам и веднага си свършва работата. Следващото слагане ни е след храненето на обед с пюре....доста често и тогава имаме успех (днес например). И вече следобед и преди баня го слагам, но не винаги. Вчера е слаган само сутринта, а след това бяхме цял ден в движение и си е акал само сутринта. Днес го сложих сутринта (ака) и сега след обяда и пак ака. Не може да е съвпадение, че точно минутка няма след като е сложен и почва да се напъва.  Не ми коства кой знае какво, нито детето се мъчи или го натоварвам някак, че да ме е страх, че ще го травмирам. Малко като със забелването на пишето ми се получава...след като се случва лесно, защо да чакам.......

Бяхме на нефролог вчера Simple Smile Всичко ни е пушка Simple Smile Пита как са му изследванията и като и казах, че хемоглобина е 134 направо ахна....каза, че е супер и явно още докато съм била бременна съм се хранила добре и самата аз не съм имала тежка анемия. Боян се държа супер и много му се радваха Simple Smile опитваше се да налапа накрайника на ехографа Simple Smile усмихва се като му се говори...само тея зъби дето ни почват някъде към 20:00. Вече съм сигурна....надигна се леко от едната страна и точно там супер настървено ръчка. Явно вечер изведнъж му се засилва дискомфорта. Взех мазило от рода на Бочко - билково , но както е писала ymemansi  сякаш го дразня повече и още по-зле става. Взех и това с лидокайна и него слагам през нощта и сякаш една идея по-добре от него, но почнах да го слагам с клечка за уши, че иначе се изсмуква преди да съм стигнала до венец.

Хайде оставям ви Simple Smile че искам 100 неща да свърша днес Simple Smile

# 284
  • България
Astined ЧРД! Да си жива и здрава, ти и твоето семейство. Когато сме създали малки съкровища разбираме кои са истински важните неща в живота. Няма защо да се притесняваш, че акате на гърне - това е личен избор  Simple Smile ние вече близо месец само че моята последователност е друга - усещам го че се напъва и бързо го събличам и слагам да седне.

Общи условия

Активация на акаунт