Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 094
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Оооо, за начина на отглеждане на бебета в Германия и Австрия може да се напишат цели научни трудове. Пак там съм виждала как биба пада на земята в метрото, майката я взима и я пъха обратно в устата на детето  #Crazy Да не говорим за смяна на памперси в магазини, но не в помещението за смяна на пелени, което хората са направили специално за тази цел, ами там, където ги свари вдъхновението.
Иначе и на мен ми е правило и продължава да ми прави впечатление, че в някои държави до доста късно децата ги возят в количка. Преди седмица видях дете, което вече беше порастнало толкова, че краката му се влачеха по земята, та майката буташе количката под наклон, само на задните колела.

# 346
Здравейте, гръмна ми лаптопа и не мога да чета едовно, камо ли да се включа с писане. Сега съм откраднала едно кръгче на лаптопа на мъжа ми преди да се е събудил Simple Smile
Правя детоксикация от вчетра и главата ми също е на път да гръмне, ама ще го бутам, че съм до никъде с отслабването. Надявам се да ми е някакъв старт, въпреки че не съм измислила как да продължа след захранването.
Бебчо ми е целия изринат и обвинявах картофа, но тази сутрин ми светна,че той е след антибиотици и може да е от това. Предния път пак беше с обрив вследствие на него.
Ижинка аз не можах да отида вчера за тази инжекция за къката и сега ще чакам до вторник чак да дойде доктора. Кажи как е при теб ефекта като ти я сложат. Компресите с кестени нещо май помогнаха до известна степен и по-натам не могат. Болката си стои, отслабва само като сложа пресен компрес, изсъхне ли пак почва  Crazy
Нямаме зъби, нямаме гърне, пълзенето още е на етап "Ready, steady....." и до там Simple Smile та май няма с какво да се похваля.
Хайде бягам Sunglasses

Дописвам: Обмислям да си купя сенник за количката, че моят е доста плитък и при легнало положение е много открито. Не пази нито от слънце, нито от вятър. Та да питам знаете ли някъде да продават сенници. Аз знам само за едно момиче, което прави такива и ги продава във ФБ, но искам да разгледам и други варианти ако има.
И още нещо. Виждали ли сте някъде универсални държачи за чаши (cup holder), които да не струват торба пари?
Тея две работи и едно пролетно яке ми трябват за сега Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 апр 2015, 08:24 от ymemansi

# 347
Здравейте и от нас. Ние имахме тежка нощ, дребното се буди хиляда пъти, единия път само чух през бейбифона някакъв див писък и скачам на пожар, отивам - той спи нашия. Така и не разбрах той ли беше или съседите отгоре Simple Smile

Сополите от вчера продължават, но ми е много странно. В носа няма почти нищо - всичко извира навън. И днес му премерих 37.2 под мишницата, което не е толкова притеснително. И сега се чудя - зъби ли са или е болен? Никой друг вкъщи не е болен, а освен реките от носа текат реки и от устата. Лошото е, че нашата педиатърка е отпуска и ще ни се падне заместваща, която не я харесвам много, но май ще ходим да го видят. Кажете дали при някои от вас така са пробивали зъбки?

# 348
  • Точно където трябва
danny_p, при нас имаше сополи, като водичка, 2-3 пъти на ден текваха. После бяха и леко бели и посгъстени. И си бяха точно от зъби. Изреваваше в сън. За 1-2 дни мина всичко и излезна зъб.

# 349
  • София
Здравейте.....уфф че време.......мислях да ходя до факултета и до съда да си взема свидетелството за съдимост, но се отказвам и оставям за следващата седмица, че в това време не си е работа с малкия ....нищо не е на живот и смърт....

ymemansi вече се чудех да не си ми сърдита Simple Smile че не пишеш в скайп и не отговаряш, а то каква била работата  ooooh! ooooh! ooooh! Аз залагах, че с каката и малкия едновременно си изтрещяла Simple Smile За сенници съм виждала в едно квартално магазинче при нас по 20лв, но са доста скапани цветове, не че съм ги оглеждала подробно де, от далече и на колички в квартала Simple Smile За чаша и аз търсех по едно време, но за моята количка се оказа, че струва 50лв  Crazy а ме увериха, че друго не ставали момичета в квартала със същия модел, т.к. били пробвали в магазините, то и чадъри не ни ставали ако не са си за модела. Та аз си взех това http://www.amazon.co.uk/Diono-Buggy-Buddy-Stroller-Organiser/dp/ … =dino+acssesories купих си и термо чаша, че обикновенна пластмасова няма да стой стабилно, за картонените с капак си става. За сега не съм се покъсала да го ползвам специално за чаша, но пък с подобряване на времето смятам, че ще ми е супер. Слагам телефоните там също, кърпички разни...такива неща дето да не бъркам все в чантата и ми е удобно. Само с чантата трябва да ги наглася добре на дръжката на количката.

Аз пък трябва да се обадя днес следобед да запазя час за фотосесия, че кумовете това ми подариха за РД - естествено Боян ще е звездата Simple Smile че аз лично не съм баш във форма ма за някой друг кадър може да се прежаля Simple Smile както и баща му, но ваучера е до 5 май, а ако искаме час събота или неделя трябва много по-рано да запазим, та гледам да действа. Колегите пък ни събраха пари за уйкенд някъде, като ние решихме че ММ ще вземе отпуска, за да е делничен пакет...хем по-евтин, хем да няма много хора и аз съм набелязала вече някой оферти ама и това трябва да свършим....това ще ни е първо ходене някъде с бебе, новозакупената кола и няма да е зле да направим тест драйв преди голямото пътуване към нашите Simple Smile което планираме около 6 май. Ама като гледам как са празници и ангажименти май ще ги слеем Simple Smile Отиваме някъде на СПА и от там продължаваме за Каварна Simple Smile Ще видим Simple Smile

# 350
Ели, ами при него като ревне и текват. Иначе е 2-3 пъти да си текат без рев. Странно е, обикновено ако има вирус вкъщи мм първи го отнася, затова и не ми се струва толкова вероятно да е болен, нямаше да е самичък Simple Smile ама все се шашкам от такива неща, така че сигурно ще го заведем да го видят и да кажат какво е.

# 351
  • Пловдив/София
За сенника, аз ще поръчам от фейсбук.
Поставка за чаша- на Хане струва 20 лв, но всичко се разлива, ако не си  на гладък асфалт. Вече няколко инцидента имах с оливане с чаши Старбъкс, уж с капак, всичко стана на петна и не знам дали бих опитала пак

Дани, и аз мисля, че са зъби, Хайде да излиза вече и вашият, и нашият. Ние като че ли тази нощ спахме по-спокойно. Заспа малко трудно към 9, после е примрънкал към 12 и 1, но не много, ММ му дал шише, ял съвсем малко. после от 3 до 5 си е поревал, аз чух и отидох да го сложа на гърда и се успокои и спа почти до 9! Та и аз съм наспана днес. Но времето е отврат...

Мисля си, че шуслерова сол номер 3 му действа добре, ама да видим

Аз съм донякъде за немския модел на бебегледане, според мен колкото повече ги пазим, по-кекави стават, та разбирам това с биберона от земята. Е, може би поне забърсване трябва...Но за возене в количка до късно съм против, както и с биба, но аз по принцип не харесвам будни бебета с биберон. Някак не разбирам за какво им е, при нас служи само за припиване, като е буден има толкова неща за правене...

# 352
Пипи,  при будни бебета биберона служи като заместител на палеца.  Доскоро и ние го ползвахме само за приспиване,  но започна да си смучи палеца и постоянно тикам биба.  Знам,  че в един момент ще се пристрасти към него,  но си мисля,  че е по-малкото зло.  Освен ако не се окажем и с палец и с биба Sad

# 353
Мами на бебета с биберони, радвайте се! Дребното не ще биберон и това е. Какво ли не правих! И палец не ще, въобще средство за приспиване няма! А напоследък и категорично отказва да заспи в мен. Във всеки друг може, но в мен не. И спи в количката, тоест аз навъртам километри всеки ден, или си заспива сам в леглото, но това е само вечер. Ще каже човек, че е овен, не лъв, такъв ужасен инат е!

Ние се върнахме от докторката, каза леко зачервено гърло, чисти дробчета. Да пръскаме солен разтвор, да даваме вит.ц, проспан и ако е с температура панадол. Нещо не съм убедена, че е права за вируса, но всичките неща са облекчаващи, така че ще давам. Ако излязат зъби ясно, ако не излязат пак ще оздравее.

# 354
  • Пловдив/София
Дани, и ние сме така с дневните приспивания. Като е лошо времето издивявам, защото знам, че се почва мъката с приспиването поне 2-3 пъти за деня. Кисел е, но мрънка и не иска да заспива, вече и количка вкъщи не върши работа. Но пак намерих вариант, с раницата за бебе. Понякога само се кротва и си гледам друг път заспива, неудобството е, че после ми е върху корема, но все пак е решение.

Ох, сега е по колене и е захапал дървената активна гимнстика, преди малко пак на колене захапа дивана, усещам, че скоро ще се изправи и мъчи да ходи по дивана...А знам, че е рано, но изобщо не го стимулирам, оставям го на пода да лази и той сам си ги измисля, нито го водя за ръчичка, нито проходилка имаме...Надявам се, че щом е готов и не го стимулирам аз, не е проблем по-ранното изправяне.

Мисля днес да направим една ИКЕА или Мол, че не ми се седи цял ден вкъщи,а  духа ужасно навън.

# 355
  • Точно където трябва
Ели, ами при него като ревне и текват. Иначе е 2-3 пъти да си текат без рев. Странно е, обикновено ако има вирус вкъщи мм първи го отнася, затова и не ми се струва толкова вероятно да е болен, нямаше да е самичък Simple Smile ама все се шашкам от такива неща, така че сигурно ще го заведем да го видят и да кажат какво е.
Да, то главно като ревне.  Grinning Мисля, че са зъби.

# 356
  • София
Скрит текст:
Ижинка аз не можах да отида вчера за тази инжекция за къката и сега ще чакам до вторник чак да дойде доктора. Кажи как е при теб ефекта като ти я сложат. Компресите с кестени нещо май помогнаха до известна степен и по-натам не могат. Болката си стои, отслабва само като сложа пресен компрес, изсъхне ли пак почва  Crazy
Нямаме зъби, нямаме гърне, пълзенето още е на етап "Ready, steady....." и до там Simple Smile та май няма с какво да се похваля.
Хайде бягам Sunglasses

Дописвам: Обмислям да си купя сенник за количката, че моят е доста плитък и при легнало положение е много открито. Не пази нито от слънце, нито от вятър. Та да питам знаете ли някъде да продават сенници. Аз знам само за едно момиче, което прави такива и ги продава във ФБ, но искам да разгледам и други варианти ако има.
И още нещо. Виждали ли сте някъде универсални държачи за чаши (cup holder), които да не струват торба пари?
Тея две работи и едно пролетно яке ми трябват за сега Simple Smile
Тъкмо идвам да ти докладвам - днес бях на лекар. Натиска тук-там по китката, точно под палеца и там се откри проблемът. Прати ме да си купя една ампула Лидокаин и една с Д започваше. С малка игличка ги сложи двете заедно, подкожно. Първо изтръпна, после почна да боли и повече от преди, не можех да си движа много ръката. Но след около 2 часа се оправи и болката определено е по-слаба, само съвсем като раздвижа палеца и го разтворя до максимума му, тогава наболява. След празниците още веднъж ще ми сложи инжекция и било най-добре да продължа с физиотерапия малко.
За сенник - една приятелка от тук си поръча още с първото бебе и го ползва и сега с второто, предполагам че за същата страница за сенници във ФБ говориш. Аз, за щастие, май няма да имам проблем със сенника - лятната колика, която взех, е със сгъваем и става доста дълбок.
За поставка за чаша - ето тази си купи приятелката със сенника, захваща се за дръжката с велкро лепенка.

Аз да си изплача мъката - обадиха ми се от офиса днес, да се връщам на работа в началото на юли (3 месеца преди планираното). Отваря се страхотна възможност, за която дадох заявки преди да изляза по майчинство. Ще ми е страхотно за професионалното развитие, обаче ми е толкова тягосно - как да си оставя детето три месеца по-рано. Ако откажа сега, няма да я има тази възможност през октомври, по-скоро ще има да се чудят къде да ме сложат и най-много да ми кажат да си седя вкъщи и да чакам нещо подходящо или да ме сложат на нещо нежелано, колкото да съм някъде. Идната седмица ще ходя до офиса да говоря с колегите и да мислим варианти.

# 357
  • по пътя
Ижинка, сякаш даваш реалност и на моите страхове с работата. Ще се стигне и до този момент, но аз нищо не правя, отлагам решението и не знам какво ще стане. Изнизват се месеците, сякаш вчера бях бременна. Ти на ясли ли ще записваш, аз не бих.Ще търся някакви други варианти, но както писах, отказвам да мисля за това сега.Като щраус с глава в пясъка съм.

# 358
Ижинка каква лятна количка взе? Аз много искам лека, да се сгъва до колкото може по-малко, и с голям сенник  Crossing Arms. Че ми омръзна това сваляне на коша, сгъване на шасито, пък после обратно, пък багажника пълен... ужас  #2gunfire
Ами днес пак имахме успех с гърнето - трети пореден ден, а аз продължавам да мисля, че е случайност  Joy. Ами наистина нереално ми се струва.
От няколко дни има едно петно на коремчето, червено и сухо. Идеи от какво може да е? Не съм сменяла прах, сапун, крем, нищо. Дали може от храна да е? И едно съвсем мъничко зад едното коляно в сгъвката има. Другата седмица сме на ДК, та ще питам педи, но дотогава събирам мнения  Peace
Ами лека от нас и по-малко събуждания  Peace (и ние от седмица вече ставаме поне по веднъж, че и по два три пъти, а не съм свикнала и ми е трудно - дано да минава вече).

# 359
  • София
Lunno momi4e, то и аз си заравях главата в пясъка месеци наред (още преди да си тръгна ми казаха, че ако се появи нещо по-рано ще се обадят и ще трябва да реша) и дойде този момент, и е неприятен. Така че и ти се подготвяй, няма как да се избяга.
На ясла ще го пускам, да - нямаме баби наоколо, а и ми се иска да е сред себеподобни. Говорих с мъжа ми - до започване на ясла може той да го гледа денем и нощем да работи, но не ми се иска - кога ще си почива така! Другият вариант е той да го гледа до обяд и от там докато се прибера да е гледачка - като това само за около два месеца. Но ще го мислим по празниците.
Mrs.Petrova, Cosatto Supa, такава е като модел, но десенът е с чудовища Crazy Не е супер лека, но ми е добре - сгъва се като чадър за секунди и заема значително по-малко място в колата. С една приятелка се товарим в нейния Ярис - 2 броя колички, 2 броя бебета и 2 броя майки - и се събираме перфектно Peace Иначе, една от мамите в групата, беше похвалила Zeta Vooom, каза че е лекичка, сгъва се като чадър и сенникът бил голям. И на цена е добре в amazon.

А моят човек прави опит за пълзене, но само на дивана и на спалнята. И то не е пълзене, а влачене - хем ми е смешен, хем ми е малко трагичен, като го гледам така. И пълзи само, ако пред него има телефон, дистанционно или маратонката му, с цел да хване и захапе.

Общи условия

Активация на акаунт