Великобритания - тема 58 Пролетно Зелена

• 75 289
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
Интервютата за НИН се провеждат в близък jobcentre. В малките населени места може и да нямат такъв и да се наложи пътуване до по-голям съседен град. В големите градове има повече такива центрове. Да, звъним на един телефон, но като си кажем ПК виждат в кой най-близък джобцентър има близка свободна дата и дават час. На мен ми се наложи да отменям една дата в последния момент, защото вечерта преди интервюто детето се разболя. Новата дата беше в друг център. И в двата случая датата ми беше след не повече от 2 седмици. И в двата случая изрично питах да чакам ли писмо, и в двата случая получих такова. От всичките документи, които носех, поискаха да видят единствено писмото с НИН на мъжа ми и паспорта ми, разбира се.
prid, ММ си откри банкова сметка без доказателсво за адрес, но с писмо от работодател.

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 00:50 от Блу

# 61
  • UK
А смятате ли, че писмото от Нарик адресирано до мъжа ми на съответния адрес, може да се счете като доказателство за адрес пред банката?

# 62
  • София
Julie, за мене поведението на девойчето е нормално за възрастта. и тук да бяхте останали - с ново гадже щеше да прави пак същото.
Аз бях пубер в чужбина, но по друго време. Да, криво ми беше. Знаех, че е за 4 год, но броях месеци и дни до завръщане при приятелчетата. Имах си и  добри, интересни  приятели в чужбината, но си исках и старите. Тогава нямаше толкова комуникации - само писма и много рядко тел. разговори. Всеки път като ходех в работата на баща ми се обаждах до някое другарче от София. Добре, че той нямаше лимит на телефона.
За промяната - направете първо косата. Но все пак не знам дали англ. ученички са с ярко боядисани коси. Да не стане проблем в у-ще?
За дупченето - ако е на езика няма проблеми.  Щом обицата и омръзне и я махне дупката ще зарастне за дни. Дъщерята има обица на езика, но си я направи на 19 - 20 год., осъзнато. Та имам опит и не е страшно. Но за дупка на лицето - нали ще остане белег.
Татуировката може да не я харесва след години. А и не навсякъде приемат  татуирани служители.
Ти сигурно си знаеш всичко, но да си кажа като Мара Подробната.

# 63
Косата й е къносвана и за да падне боята, което е наложително - ще трябва яко обезцветяване, тя я и изправя, направо ще остане без коса. Има в училището й разни яркокоси, има и пробити по лицата. За татуса всички сме против, даже и тя. Обица на езика не ще, иска на устната... Баща й категорично отказва, аз подкрепих, чиста съм пред всички Grinning

# 64
  • София
Julie, вземи и нещо подхранващо за косата. Има и препарати против изгаряне от преса. Научи я да ползва такива неща, вече е голямо момиче. Нали сега се учат да се поддържат.Сега може да започне пролетен косопад.
 Имена на препарати не пиша, че аз съм в София/надничам тук заради дъщерята в Манчестър/.

# 65
Тя ползва моите, че и моята коса е една смотана...

# 66
Гнидка за сина ти правена ли му е аудиограма за да знаеш дали чува добре? Мисля че веднък като влезеш е системата тук ще е по-лесно отколкото да ходиш в България и там да търсиш Hug

Сега ще му правим (като се върнем в Бг). Всички ме питат дали има нарушение на слуха. Дори и да има, по нищо не личи. Просто, повечето неща си ги пуска покрай ушите или просто не стигат до него  Sad. Например, като отида да го взема от градината, всички му казват по няколко пъти "Васко, мама е тук", но той, докато не чуе моят глас, не реагира никак.

Със сигурност, няма да взимаме прибързано решение. Ще изчакаме, да видим тук какво могат да ни предложат. След ваканцията, ще се съберем ние - родителите, управата на градината, хелт визитъра, логопеда, SEN отговарящия и представител на Advisory Teaching Service и се реши как да се продължи.

Просто, ако ще е като с логопеда - 4 сесии по 30 мин. и после по живо по здраво (въпреки че нямаше особен напредък), доникъде няма да стигнем.

А и вече няколко месеца, хелт визитъра и фемили съпорт уъркъра ми обясняват ту, че всичко е ок, ту, че проблемът е в мен...

Zlatna Tolumba, проблемите ни са по твоята част. Само GP ли може да ни насочи към Occupational therapist или някой от изброените в срещата също може?

# 67
  • До хладилника, който обичам
Ave   bouquet

Ние постоянно си водим сметка как събираме все повече и повече багаж и ако трябва да се местим някой ден ще е  ooooh!
Ние за година насъбрахме толкова покъщнина, че ме побиват тръпки от идеята да се местим. Мисля, че даже само заради тоя фактор ще си натискаме в тая къща парцалите (отделно, че ни харесва и устройва).

# 68
  • England
Много благодаря на всички за отговорите.Може би ще продължа да им се обаждам,май нямам друг избор.Все пак ще ги попитам не е ли редно да ме известят с писмо.
Поздрави на всички,наистина сте много мили и отзивчиви.

# 69
Миналата година бях много щастлива, че тук ще имаме малко неща в началото. Нещо съществено не ми е липсвало. И не успяхме да натрупаме много вещи, освен играчки. Laughing

# 70
  • UK
Agent Redding, честито за работата! Радвам се, че се нареждат нещата! Simple Smile Ще оставате ли в Lewisham?
Hug Оставаме си в Lewisham, апартаментчето ни е екстра и с много добри връзки до работните ни места.
 Blush
При вас как върви работата? Готвите ли се за преместване скоро  Simple Smile Ние постоянно си водим сметка как събираме все повече и повече багаж и ако трябва да се местим някой ден ще е  ooooh!

Ох, отсега ми прилошава като си помисля за местенето. Хем не мисля, че имаме чак толкова неща (поне мебели нямаме за местене), но пък дрехи, покъщина - колкото искаш, защото тук дойдохме с едно голямо нищо. Няма как - така се създава дом. Мислим с 2-3 курса с колата да се изнесем, добре, че я имаме  Praynig
Работата е много добре, няма особено много стрес и работната среда поне при мен е супер; ти в коя част на Лондон работиш?

# 71
Здравейте .Ние сме в Англия от Август 2014 .Преместихме се цялото семейство заради работата на мъжа ми В малък град сме . По повод НИН и при мен и при съпруга ми беше горе долу едно и също - обаждане по телефона и директно ни насрочиха дата ,На него му се наложи да звъня два или три пъти докато му датат свободна дата .На мен ми дадоха за следващия ден в съседния град .Интересното беше че бяхме в два различни съседни града . Писма не сме получавали.
Банкова сметка извади първо той в Лойдс с писмо от работодател в което освен че работи и на каква заплата и тн беше вписано и на кой адрес живее.Откриха сметка без проблем .След това отидохме двамата, за да извадим първо на мен карта към неговата сметка ...и вкрайна сметка направихме споделен акаунт .След това попитах ако искам лична сметка трябва ли да дойда пак и служителката предложи така и така сканирала документите да я направи веднага . След 7  месеца ,в които мъжа ми работи и получава заплата ,а аз харча и не работя ,но имам една споделена и една несподелена но празна сметка  се оказах с по добър кредитен рейтинг от него и на мен ми предложиха силвър акаунт и след още един месец ми пратиха документи за кредитна карта ако искам .Още не съм ги попълнила и се чудя .За момента не ми е необходима, но служителката ме посъветва да го направя за да си подобря кредитния  рейтинг .  Странно или не  това беше при нас с банката ...

# 72
  • UK
Божеее, аз докато се разпиша и сте изписали 5 страници!! Браво, напоследък много бързо се изписват темите, пу-пу да не ни е уруки  Mr. Green
Julie не знам дали си наясно, но къната няма махане Wink Подстрижка или чакаш да си израсте косата и пак подстрижка, и това е, повярвай ми, от опит говоря.  И обезцветител съм ползвала - много щадящ и изобщо не гори косата, маха само изкуствените натрупани на косъма цветове, но пак къната не се маха с него. Има едни тебешири цветни за коса, вземи и ако искаш на твоята тийнка, да ги пробва да види дали ще се хареса розова. Щото то едно е да иска, ама може да не се хареса, с тях поне измиваш и цвета го няма  Peace

И да питам /въпреки, че имам някакъв бегъл спомен, че някой беше питал скоро за това, ама не помня в коя тема беше, а нямам време да търся назад Rolling Eyes / - ваканцията ще си направим няколко дневна почивчица до Йорк - ако има някоя мама от там да свирка, ще ми бъде приятно да се видим на кафе, и ако може да препоръчате какво да видим /изключвам, разбира се, викингския център, нали заради него се дигаме до там  Mr. Green /

# 73
Много благодаря на всички за отговорите.Може би ще продължа да им се обаждам,май нямам друг избор.Все пак ще ги попитам не е ли редно да ме известят с писмо.
Поздрави на всички,наистина сте много мили и отзивчиви.
редно е, след като ти насрочат датата да те известят с писмо.
При нас не само че не пристигнаха писмата за насрочената среща, но писмото с НИН на мъжа също не пристигна, та се наложи да звъннем и да искаме пак да го пратят.

А смятате ли, че писмото от Нарик адресирано до мъжа ми на съответния адрес, може да се счете като доказателство за адрес пред банката? - Да, смятаме

# 74
Да ви попитам : нужна ли е преведена и легализирана диплома за средно образование ,за да се започне някаква работа,ние сме вишисти с мъжа ми,но за начало няма да работим по специалността,защото е медицинска и се изисква повечко чакане и документи от две министерства( на образованието и здравеопазването).

Общи условия

Активация на акаунт