Великобритания - тема 58 Пролетно Зелена

• 75 252
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
Трябва да ти пратят писмо. Не са ми казвали да звъня утре, а само, че ще се свържат с мен. Странно. Моето писмо дойде, обадих се на 10.3, в събота дойде писмото, интервюто ми е на 31.03. Не знам да имат различен начин на известяване за интервю?!

# 46

А пък аз в петък ще ходя в библиотека  към кансъла( защото им писах да ги попитам за курс за език)  да видят какво ми е нивото и да започна нещо вечер Simple Smile
Моля те, сподели какво стана в библиотека с този курс за езика? И аз се чудя къде мога да си подобря говоренето на английски. Някой беше споменал за записване като доброволка към някаква организация, но не знам как точно става. Ако може някой да предложи нещо ще му бъда благодарна!

# 47
  • Манчестър
Julie аз съм за розовата коса  Wink. Но незнам де нямам още тийнс.

Гнидка за сина ти правена ли му е аудиограма за да знаеш дали чува добре? Мисля че веднък като влезеш е системата тук ще е по-лесно отколкото да ходиш в България и там да търсиш Hug

Чакайте да не се стопля още! Имаме да ходим на ски другата седмица в Алпите!! Като се върнем може вече Laughing

GI,къде в Алпите ще ходите, на каква височина е мястото?
Ние се върнахме в неделя от Пиренеите, на 1550 м няма сняг изобщо(в селото), на пистите (2000-2600м - има много, но температурите околко обяд ставаха над нулата ...
Миналата година ходихме по същото време и мисля,че Март е малко късно, а за Април не ми се рискува.

# 48
Привет момичета, позволявам си да се запиша в темата, защото живи и здрави ни предстои идване в УК. Интересно ми е да Ви чета, както да научавам нови думи, изрази, въобще да науча нещичко.
ММ е вече втори месец там и вече започна да говори за заминаването ни при него. Дъщеря ми е по-голям ентусиаст и от мен, всеки ден говори как ще отиде при тати в Англия.

# 49
  • England
Трябва да ти пратят писмо. Не са ми казвали да звъня утре, а само, че ще се свържат с мен. Странно. Моето писмо дойде, обадих се на 10.3, в събота дойде писмото, интервюто ми е на 31.03. Не знам да имат различен начин на известяване за интервю?!
Точно за това и аз се притеснявам,защото знам,че не е нормално така.И не знам как да постъпя

# 50
prid, aз бих се обадила и попитала защо всеки път ми казват, че нямат свободни часове и трябва да се обадя утре. Бих ги попитала до кога ще трябва да им звъня по телефона и не би ли трябвало да ме уведомят писмено чрез писмо.

http://rt.com/shows/documentary/242245-adoption-biological-parents-kids/

Линкът няма нищо общо с джоб центъра, но има общо с живота във Великобритания и не нарушава по никакъв начин правилата на този форум!

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 19:03 от B & C

# 51
B & C, линка има общо с Джоб центъра, защото?

prid, нали правилно избираш всички цифри преди да те свържат с оператор? Не може да ти назначават интервю по телефона. Има си някакъв ред... Чакай писмото, трябва да дойде до 10 дни. Запази го! То е доказателство за адрес. Ако не дойде до 10 дни, се обади, за да попиташ какво става.

# 52
  • UK
ММ е вече втори месец там и вече започна да говори за заминаването ни при него. Дъщеря ми е по-голям ентусиаст и от мен, всеки ден говори как ще отиде при тати в Англия.
Записвам се и аз, Цвети, много се радвам как се развиват нещата Simple Smile

# 53
  Бях се записала от тел. да следя темата, докато седна от комп., но са ме делнали и аз си мисля, че никой не пише...
   Успех на всички новодошли.
   За тииновете и мен страх ме лови, има много време до тогава, но моята от сега проявява характер. Днес бях на родителска среща, била много боси и много строявала децата. И аз тука я карам да е по мека, а тя ми вика, аз не им нареждам, аз просто им казвам какво трябва да правят хаха. Иначе доста я похвалиха, много интелигентна и умна била пу пу  Grinning

# 54
prid, aз бих се обадила и попитала защо всеки път ми казват, че нямат свободни часове и трябва да се обадя утре. Бих ги попитала до кога ще трябва да им звъня по телефона и не би ли трябвало да ме уведомят писмено чрез писмо.

http://rt.com/shows/documentary/242245-adoption-biological-parents-kids/

Линкът няма нищо общо с джоб центъра, но има общо с живота във Великобритания и не нарушава по никакъв начин правилата на този форум!
Страшен агент провокатор си. Пусна ли линк някъде за детето в куфара, че то пък има общо с живота в България?

# 55
Agent Redding, честито за работата! Радвам се, че се нареждат нещата! Simple Smile Ще оставате ли в Lewisham?
Hug Оставаме си в Lewisham, апартаментчето ни е екстра и с много добри връзки до работните ни места.
 Blush
При вас как върви работата? Готвите ли се за преместване скоро  Simple Smile Ние постоянно си водим сметка как събираме все повече и повече багаж и ако трябва да се местим някой ден ще е  ooooh!

# 56
Здравейте,отдавна следя темата,защото се подготвях за заминаването си в Англия дълго време.От вас научих много за живота във Великобритания,за което сърдечно благодаря.
Е,сега вече съм тук,пристигнах преди една седмица с уредена работа от България и веднага започнах да работя.Имам и квартира,която компанията ми предложи срещу минимално заплащане.В работата ми всичко е чудесно,шефът и колегите са страхотни и условията на труд са повече от добри.
Но и аз се сблъсках с омагьосания кръг-банкова сметка и NIN.Затова реших да се посъветвам с вас дали не греша някъде.
Първо-банковата сметка.Шефът иска бързо да си направя такава,защото след няколко дни трябва да ми плати първата заплата,а компанията е голяма и не може да се плаща в брой.Затова лично той ме заведе в Barclays,но от там директно ме отрязаха,че нямам доказателство за адрес,т.е.сметка на мое име.После отидохме в Lloyds и те ми дадоха час за петък сутринта.Единствените документи,които мога да им занеса са контракта ми за full time employmen,който е постоянен,а не временен и писмо от работодателя,в което пише защо се нуждая от банкова сметка,а именно за да ми плащат заплатата.Според вас дали ще имам проблеми и ако ми откажат какво да правя ?
По-странно ми се видя кандидатстването ми за NIN.Обадих се по телефона и след обичайните въпроси ми казаха,че нямат свободни часове за интервю и да се обадя на другия ден.Така и направих,но пак ми зададоха същите въпроси и отново нямали свободни часове и пак да се обадя на следващия ден.А,още при първото обаждане ми дадоха референс номер.Сега не знам какво да правя,да се обаждам ли пак или просто да чакам писмото с дата за интервю.Най-странно ми се стори,че те въобще не споменават за писмо,а само повтарят да се обадя утре.
Моля ви посъветвайте ме какво да направя,да продължавам ли така да им се обаждам всеки ден или просто да чакам.
Благодаря предварително  bouquet
Когато аз се обаждах за НИН ми се наложи да звъня три пъти, два пъти в един ден и след това на следващия ден, Много се притеснявах но на третия път ми насрочиха среща. Звънях за мен и за съпругът ми. Звъни им, аз дори не спазих времето, което ми казаха да звъня, не си спомням но ми бяха казали да звъня лсед обяда, а аз втория път звъннах в 12, след това се обадих в 16 и вече ми насрочиха срещата. Продължавай да им звъниш и не се отказвай. Не са ти насрочили среща още, така че няма как да ти изпратят никакво писмо на адреса за насрочената среща. Срещата се насрочва по телефона. Писмата се изпращат допълнително с информацията, която вече са ти дали по телефона, кога и къде да отидеш за реща. Нашите писма за насрочената среща така и не пристигнаха. Това не ни попречи да отидем на срещата. Не са ни искали писмата. Когато аз казах че не съм получила моето служителката ми отговори че няма никакво значение.
Работодателят ти може да ти плати и с чек, не е задължително да плати по банкова сметка. Доказателство за адрес би следвало да е официален документ, изпратен на адреса ти. Например ако работодателя ти изпрати писмо на адреса ти с трудовия ти договор вътре предполагам ще е доказателство за адрес. И изобщо всичко подобно е доказателство за адрес. нашата сметка е в HSBC, отворихме я с договор за наем от агенция.

# 57
  • York
Във всички ли градове се чака толкова за интервю за NIN или само в големите градове?  Rolling Eyes

# 58
Много странно за интервюто, хем на един и същ телефон звъним. Може би зависи от населеното място.

# 59
Записвам се и аз, Цвети, много се радвам как се развиват нещата Simple Smile

Дежи, дано нещата се развиват добре  и за нас и за Вас! Hug

Общи условия

Активация на акаунт