Великобритания - тема 58 Пролетно Зелена

• 75 255
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас
Мерси за темичката  Peace

# 31
Благодаря за темата!   bouquet
Ние 3-та седмица сме на училище Simple Smile свикна бързо ( в смисъл с ходенето , не и с езика) даже вече казва че има 2-ма приятели Simple Smile Което много ме радва!
Единственото което ме притеснява е че незнам как да му помагам, на него му е трудно да ни обясни какво е учил ( year 1), правим домашни, четем му книжки( всеки ден му дават по една малка книжка), но незнам какво да му даваме допълнително? Приемам съвети всякакви Simple Smile
От миналата седмица ходим и на БГ у-ще на което се заинати и каза, че няма да влезе и аз ами ОК тръгваме си, обаче излезе г-жата и го нави да влезе за 10мин и така изкара 2 часа, излезе много доволен и въодушевен и така тази седмица пак ще ходим Simple Smile
А пък аз в петък ще ходя в библиотека  към кансъла( защото им писах да ги попитам за курс за език)  да видят какво ми е нивото и да започна нещо вечер Simple Smile

# 32
  • На острова
Благодаря за темата!

Времето и за мен вече е по-прилично, даже сутрин докато отивам на работа катеря един баир и свалям връхната дреха, че ми е много топло. Но определено искам да е по-слънчево. Сега си гледам писанията от миналата година, като че ли по-слънчовато е било.

Чакам и аз почивките с нетърпение  Flutter

# 33
Julie, ако искаш сподели за тийна Simple Smile. Че като бъдещи преселници с тийн ми е болна тема, мисля че там адаптацията ще е най - трудна.

Не, че тук не ме изправя на нокти редовно. Simple Smile

# 34
Даниелка, в сайта на училището вероятно има учебен план по седмици за съответната година. Без подробности, но е ориентир.

# 35
  • Bristol
Julie, ако искаш сподели за тийна Simple Smile. Че като бъдещи преселници с тийн ми е болна тема, мисля че там адаптацията ще е най - трудна.

Ако искаш присъедини се към тази група на родители на тинейджъри, https://m.facebook.com/groups/195678097249179?ref=bookmark
Не сме много активни, но точно в темите с адаптацията на току що дошлите обикновено се пише най-много  Crazy

# 36
Благодаря ти!
До къде ни докараха нашите тийнове, специална група за тях Simple Smile

# 37
  • UK
Agent Redding, честито за работата! Радвам се, че се нареждат нещата! Simple Smile Ще оставате ли в Lewisham?

# 38
k_lina, ох, то кво да кажа... ужас.

Преди да заминем тя беше по-ентусиазирана, аз ревях, тя ми казваше да спра  Tired
Обаче се влюби в един младеж точно месец преди да заминем. И това доста подсилва драмата.
Аз се притеснявам повече са сина ми, щото грам английски не знае, пък и адаптациите му към всичко са все драматични. Ама тя ме уби с няколко реплики от сорта на - ще се върна в България при баба, за кво ме доведохте тук, трябваше да си завърша в България, не искам да се сприятелявам с никого тук, после да трябва пак да се разделям с приятелите ми. Гледахме заедно афтър скул клубовете - нищо не ще.
Сега се опитва да ни убеди да си пробие дупка на устата  Crazy Оф, щото това щяло да я направи щастлива, манипулатор начи. Другият ни избор е татус или розова коса  Crazy
Виси на скайп нон стоп, говори си с гаджето, с приятели, играят игри... няма лошо, но трябва да живее и реалния живот, не само виртуалния. Сприятели се с едно момиче, но то пък не е от града и няма как да се виждат в неучебно време. Мрачна е, реве и не казва защо. Абее... не е моето дете, честно.

Дишам дълбоко, отварям скритите запаси от търпение (но са малко!) и се надявам и това да мине.

# 39

Ако искаш присъедини се към тази група на родители на тинейджъри, https://m.facebook.com/groups/195678097249179?=bookmark
Не сме много активни, но точно в темите с адаптацията на току що дошлите обикновено се пише най-много  Crazy

Пуснах рекуест аз

# 40
Да Julie, разбирам те прекрасно, при нас за сега го няма гаджето, иначе и за обеца на устата съм чувала, но тя си знае че няма да разреша  Grinning, разминахме се с едни лилави кичури. Но сме мрачни, много мрачни, все си викам може пък при нея да се получи обратен ефект. Тя е много висока и тук я обиждат постоянно, надявам се поне това да е по-различно, че и е голям проблем.

Имаше един лаф "Само родителите на тийнейджъри знаят, защо някои животни изяждат децата си "  Laughing

# 41
  • Пазарджик/Лондон
Привет  Hug!

Това с тинейджърските неволи ми е до болка познато ooooh!.
Летим на 1-ви за България, ще прекараме великденската ваканция там и каката брои дните.... Много бавно минавало времето....
Аз не съм усетила кога са минали две години от последното ми посещение на родината.
Скъпият не искаше да идва, ама го предумах Crazy.

Хубав ден ви пожелавам  bouquet!

# 42
  • На село (близо до Лондон)
Julie аз съм за розовата коса  Wink. Но незнам де нямам още тийнс.

Гнидка за сина ти правена ли му е аудиограма за да знаеш дали чува добре? Мисля че веднък като влезеш е системата тук ще е по-лесно отколкото да ходиш в България и там да търсиш Hug

Чакайте да не се стопля още! Имаме да ходим на ски другата седмица в Алпите!! Като се върнем може вече Laughing

# 43
Julie аз съм за розовата коса  Wink. Но незнам де нямам още тийнс.

Хех и аз така мисля. Поне цвета на косата не е нещо трайно и винаги може да си върне естествения цвят. Другото е с необратими последици, малко или много.

Ех първите любови в тези години, много са драматични и всичко е на живот и смърт. Кофти, че се чувства така. Но ще мине рано или късно Wink.

# 44
  • England
Здравейте,отдавна следя темата,защото се подготвях за заминаването си в Англия дълго време.От вас научих много за живота във Великобритания,за което сърдечно благодаря.
Е,сега вече съм тук,пристигнах преди една седмица с уредена работа от България и веднага започнах да работя.Имам и квартира,която компанията ми предложи срещу минимално заплащане.В работата ми всичко е чудесно,шефът и колегите са страхотни и условията на труд са повече от добри.
Но и аз се сблъсках с омагьосания кръг-банкова сметка и NIN.Затова реших да се посъветвам с вас дали не греша някъде.
Първо-банковата сметка.Шефът иска бързо да си направя такава,защото след няколко дни трябва да ми плати първата заплата,а компанията е голяма и не може да се плаща в брой.Затова лично той ме заведе в Barclays,но от там директно ме отрязаха,че нямам доказателство за адрес,т.е.сметка на мое име.После отидохме в Lloyds и те ми дадоха час за петък сутринта.Единствените документи,които мога да им занеса са контракта ми за full time employmen,който е постоянен,а не временен и писмо от работодателя,в което пише защо се нуждая от банкова сметка,а именно за да ми плащат заплатата.Според вас дали ще имам проблеми и ако ми откажат какво да правя ?
По-странно ми се видя кандидатстването ми за NIN.Обадих се по телефона и след обичайните въпроси ми казаха,че нямат свободни часове за интервю и да се обадя на другия ден.Така и направих,но пак ми зададоха същите въпроси и отново нямали свободни часове и пак да се обадя на следващия ден.А,още при първото обаждане ми дадоха референс номер.Сега не знам какво да правя,да се обаждам ли пак или просто да чакам писмото с дата за интервю.Най-странно ми се стори,че те въобще не споменават за писмо,а само повтарят да се обадя утре.
Моля ви посъветвайте ме какво да направя,да продължавам ли така да им се обаждам всеки ден или просто да чакам.
Благодаря предварително  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт