Великобритания - тема 58 Пролетно Зелена

• 75 609
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
За пералните чистенето с белина и оцет е различно. Оцета разтваря котлен камък, а при нас водата е много твърда и със сигурност има много такъв, независимо, че в праховете за пране уж има съставки, омекотяващи водата. А белината трепе гъбички, спори, бактерии, които идеално се развиват във влажната среда. Аз винаги оставям вратичката широко отворена да съхне вътре, но не се заблуждавам, че успява.

# 616
  • London
Блу, права си за оцета и котления камък  Peace За мен обаче това е предварително загубена битка.
Моята пералня е комбинирана със сушилня. Зимата като суша в нея,няма никаква миризма. Предполагам защото с цикъла на сушене, се изсушава и самата пералня.
Напоследък взех да простирам и веднага започна да смърди на влага. П.С. като колонката на идеалната домакиня сме  Laughing

# 617
А за почистване на електрическите кани какъв препарат ползвате?

# 618
оцет!  Grinning
Аз сипвам оцет и вода и оставям течността в каната през нощта. На сутринта наливам чиста вода и изчаквам да заври водата. След това наливам отново вода и отново пускам каната докато заври водата. Каната ми става като чисто нова  Grinning

За пералнята не се бях сетила да ползвам оцет, но може и да пробвам.
Само се притеснявам после да не ми миришат дрехите на оцет и да трябва да пускам пералнята 100 пъти докато изчезне миризмата. В момента ползвам специални продукти за пералня, но не знам дали добре почистват пералнята.

# 619
Здравейте, от скоро съм в Англия. Интересуваме имали подобен препарат за интимна хигиена като в България, тантум розе или розалгин.

# 620
  • UK
Здравейте, от скоро съм в Англия. Интересуваме имали подобен препарат за интимна хигиена като в България, тантум розе или розалгин.

Здравей! Аз си купувам Lactacyd и съм много доволна от него. Не знам дали го има в магазините, аз го взимам от Амазон

Ave Благодаря че сподели, че аз вече направо се бях отчаяла, тук ги няма препаратите с които си чистя в България и вече се бях отказала да купувам че напълних шкафа и нищо не вършат. Веднага ще купя да го пробвам  Hug

# 621
лимонтузу.

# 622
Блу, права си за оцета и котления камък  Peace За мен обаче това е предварително загубена битка.
Моята пералня е комбинирана със сушилня. Зимата като суша в нея,няма никаква миризма. Предполагам защото с цикъла на сушене, се изсушава и самата пералня.
Напоследък взех да простирам и веднага започна да смърди на влага. П.С. като колонката на идеалната домакиня сме  Laughing
Загубена е, но ако я водя ще се чувствам малко по-добре. Mr. Green  То в Бг не съм си чистила пералнята Embarassed, само дозатора махах и чистех и вече мрънках за нова. Малко ме притеснявам да сипя директно белина и вероятно ще пробвам този препарат, който е под формата на прах.

Електрическа кана, кафемашина / от тези за черно или филтър кафе/ може и с лимонов сок да се чисти, ако ви притеснява толкова миризмата на оцет. И виното разтваря котлен камък, но по-слабо.
Да, и лимонтозу. Peace

# 623
А стъкло на душ кабина, цялото в засъхнали капки какво да го правя?
То май не е стъкло, а някаква пластмаса и беше така още като се нанесохме  Confused

# 624
А стъкло на душ кабина, цялото в засъхнали капки какво да го правя?
То май не е стъкло, а някаква пластмаса и беше така още като се нанесохме  Confused
То е пак от твърдата вода. С подръчните средства оцет или лимон ако не стане, има един препарат под формата на спрей, който е и удобен за пръскане, но сега погледнах - свършил ми е и не помня име. Най-силното, което тук съм купувала за подобни отлагания е Harpic, под формата на гел е, но го ползвам само за тоалетното гърне.

# 625
M@я аз ползвам за банята това
Скрит текст:
Доволна съм, но не знам за стари капки как действа. Цената си заслужава опита - малко над £1 е.

# 626
Благодаря  Peace

# 627
  • Оптимист по принуда
Мая, също р-р с оцет или Cillit

# 628
Бях пробвала с оцет и хлебна сода и имаше частичен ефект, но много мирише. Ще пробвам с препарати сега, дано помогнат. Благодаря за линковете.

# 629
Ами те содата и оцета се неутрализират взаимно и затова ефекта е бил частичен /малко е дошло киселото/ или просто защото са стари отлаганията, ти трябва нещо по-силно. Ако имаш лимон у вас, отрежи парченче и потъркай малко, просто за проба.

Общи условия

Активация на акаунт