С какво ви дразнят майките ви?

• 41 210
  • 180
  •   1
Отговори
# 75
завиждам ти искрено. аз "бягах" в мислите си  се научих да се дисоциирам - крайно негативен психологичен подход, но моите родители са (най-вероятно) потомоци на макиавели. такива изтънчени, премерени и жестоки игри каквито трудно нормален човек би си представил. прекрасното в случая е, че се заграждат/бяха заградили със също толкова манипулативни и/или пасивни роднини и приятели, които правеха цялото мероприятие нещо като култ - или си с нас или против нас. съответно като резултат, когато прярязох нездравата нишка, всичките (подчертвам всички) роднини изчезнаха от живота ми яко дим. това какво е ако не малоумна история? но, да са живи и здрави, още дълги години да си плетат интригите и играят на надмощие далече от мен и моето семейство  Peace един ден всички ще отговаряме пред Когото трябва  Peace

# 76
И в крайна сметка стана ясно, че моя мъж ще го изпишат, но ще го преместят в друга болница където е само за рехабилитация и аз няма да отивам.
Но въпреки всичко майка ми още веднъж си показа отношението към мъжа ми... и отношенията ни ще станат съвсем служебни #Cussing out
съжелявам че стана дълго
Много мъчно ми стана. Дано да се оправи бързо човекът, жалко, че не сте получили поне морална подкрепа.
Daylily, няма смисъл да сравняваш родните и доведените родители. Катили има и в двете групи. Между другото, има ли тема за последните?

# 77
......................
 Трудно ми е да проумея как майка ще иска да навреди на детето си, но това, разбира се е моята гледна точка, тоест на човек без опит.

Силно се надявам да бъда добра майка на дъщеря ми.

Моята например не иска да ми навреди съзнателно, но все пак ми вреди. Нейното разбиране за моето "добро" и моето такова коренно се различават и често има конфликт. Когато все пак се окаже, че е сгрешила никога не си признава, така извърта нещата, че едва ли не е искала от мен точно обратното ... Много болка съм преживяла заради нея, особено в старанието си да ѝ угодя,  да я накарам да се почувства важна и значима. В крайна сметка си научих уроците и вече не отстъпвам за нищо. Бяхаме скарани почти 3 месеца и не си говорехме, макар да живеем в една и съща къща. Сега нещата се подобряват  и дано този път е за по-дълго. Майка ми е, обичам я, но помня всяко "добро", което ми е сторила. В крайна сметка пък си калих характера и се научих да отстоявам позиции...
Пожелавам на всички в темата, да бъдат на-добрите майки за децата си, според самите  деца  Peace

# 78
  • София
    Олее, и майка ми все ми натяква,че съм я мразела, защо съм я мразела, какво ми била направила.А аз не я мразя, просто не издържам да слушам всеки ден едно и също.Вярно,че е самотна и търси с кой да си говори, но аз си имам грижи, проблеми, занимания и не мога по два часа да слушам стари спомени, които съм чувала хиляди пъти.Звъни ми по скайпа в 8.30 , защото си ляга в 8 и става в 6, но аз още спя,лягам към 3-4 часа, децата и те спят, а тя недочува и за да и отговоря трябва да викам , по няколко пъти едно и също, та ме чуват и в отсрещния блок и будя децата.И като не вдигна, защо не вдигам, защо в 9 още спя.А като кажа,че съм била в тоалетната, или съм яла, или готвя, ти все в тоалетната ли седиш, ти все ядеш и готвиш, а какво да правя, като все улучва да звънне в такъв момент.И се започва, ти ме мразиш, защо ме мразиш.Дъщерята като е на работа, минава през нея, кара я да си напазарува, кара я до приятелки, но на племенниците, дето са врата срещу врата нищо не иска да им каже.А могат като си пазаруват за тях, да и купят нещо и на нея.Ама не, тя иска дъщерята да тормози.Същото правеше и със сестра ми и я умори, сега е ред на дъщерята.А на нея и е жал и и угажда.

# 79
Че ако не стане тооочно това, което иска, тооочно по начина, по който иска става страшно. Че всички други и най-вече аз сме виновни за всичко. Че се опитва да променя хората да са като по калъп и то много агресивно. Че страшно драматизира, за да си наложи мнението. Че си изкарва кофти емоциите на другите. Че се държи много грубо, а си мисли, че е много нежно. Че колкото и да се опитваш да обясниш не те чува. Че много плаши, че всичко е страшно. Но много я обичам и много ми се иска да е жива и здрава, да се отпусне и да освободи и себе си от всичко това... Ох, как ми се иска и то най-вече заради нея, понеже ако знам, че е добре, то и на мен би ми било по-лесно.

# 80
А по ваши наблюдения, дразнещите майки, били ли са удовлетворени в личният си живот? Аз си мисля, че може би това е отговора на тяхното поведение.

# 81
  • пак там
Инат, контрол-фрийк, мърморко и драма-куин. Мама, демек Simple Smile

И в същото време: когато ми е зле, усеща от разстояние като че ли, още преди да съм споделила. Готова да изслуша винаги. Е, ще си начеше крастата с някое "аз нали ти казах", "защо не ме послуша", ама пусто като е права как да й се сърдя?

Когато имам нужда да гледа детето, без да се замисли пали от 250 км и вечерта е вкъщи.  Едвам мърда заради здравословни проблеми, но намира сили в себе си и на разходка да го заведе, и мач да порита с него (играе го седнал вратар  Mr. Green). Ми оплаква се. Естествено. Да ми е жива още поне 20  години, пък нека се оплаква.

Играе го буфер на всички в инатливото ни семейство. Тук ще спретне драм-изпълнение, там ще заиграе сълзливо-сополив сериал, но на финала успява да ни сдобри. Нека си е кралица на драмата, щом го използва за "мирни цели", че иначе от инат ще се избием някога... И да, в замяна не ми пречи веднъж седмично да изслушам всички клюки, болежки, притеснения и вълнения и да покимам съпричастно.

Имаше едно време, когато всичко това ужасно ме дразнеше. Сега от всичките тези изпълнения ми става мило. Вече не ме натоварва. Много повече ме ужасява мисълта, че някой ден няма да я има. И няма да  ми мрънка, да се оплаква, да ми натяква... да ме прегръща, да ме обича, да ме изслушва...

# 82
А по ваши наблюдения, дразнещите майки, били ли са удовлетворени в личният си живот? Аз си мисля, че може би това е отговора на тяхното поведение.

това е абсолютно без значение. нито едно дете не се е молило да го раждат и да го играе боксовата круша (в преносен смисъл), върху която някой да си излива огорчението от взетите житейски решения. това не е майчина любов, нито дори поведение на възрастен от хора, които претендират за такива, че и много повече  Peace

# 83
*Mi*, естествено, че има причина и труден живот. Нали именно събитията, решенията, всички тези неща ни изграждат. Да, майка ми има много труден живот, много хора имат много труден живот. Сигурно голяма част от убийците са имали труден живот. Това, че има причина, оправдава ли човек и дава ли му право да се държи отвратително с теб, да ти пречи на спокойствието на душата, да те обижда, да те напада? Те именно с това гледат да те задържат, че видиш ли ти трябва винаги да ги разбираш защо се държат така, вместо да променят отношението си.

# 84
  • София
При моята майка нещата са много странни и до днес не мога да си ги обясня. Имала е добро семейство, пратили са я да следва в София, била е квартира, имала е готини приятелки.
И изведнъж - та дам - се жени за оня психопат баща ми и тя започва да се видиотява покрай него. Като например да намира за напълно приемливи и правилни неща, които не е виждала преди това. Като например да се пребива малко дете.

А след това започна да става още по-странно - баща ми се поукроти с времето, а тя се развилнява все повече. И даже си мисля, че през цялото време тя е била "сивият кардинал".

# 85
И аз имам този проблем.Възрастна жена съм,как пък едно нещо не направих  както трябва цял живот.Вечно забележки.На тази възраст ,вече не обръщам внимание но цял живот ми е било мъчно,че нямаме духовна връзка.
Напълно те разбирам,аз съм бременна в 9 месец и оня ден звъня на мойто мамче а тя  като ми се разкрещя-"не ме занимавай сега имам работа" и ми затвори.Викам си недай си Боже да взема да раждам и тя да е единствения човек на който да мога да се обадя,никаква ама никаква подкрепа и така цял живот!

# 86
Неее, моята е пълен провал във всяко отношение. Не ме е и искала, сега твърди колко много ме обичала... Ма не ми се вярва.

# 87
Инат, контрол-фрийк, мърморко и драма-куин. Мама, демек Simple Smile

И в същото време: когато ми е зле, усеща от разстояние като че ли, още преди да съм споделила. Готова да изслуша винаги. Е, ще си начеше крастата с някое "аз нали ти казах", "защо не ме послуша", ама пусто като е права как да й се сърдя?

Когато имам нужда да гледа детето, без да се замисли пали от 250 км и вечерта е вкъщи.  Едвам мърда заради здравословни проблеми, но намира сили в себе си и на разходка да го заведе, и мач да порита с него (играе го седнал вратар  Mr. Green). Ми оплаква се. Естествено. Да ми е жива още поне 20  години, пък нека се оплаква.

Играе го буфер на всички в инатливото ни семейство. Тук ще спретне драм-изпълнение, там ще заиграе сълзливо-сополив сериал, но на финала успява да ни сдобри. Нека си е кралица на драмата, щом го използва за "мирни цели", че иначе от инат ще се избием някога... И да, в замяна не ми пречи веднъж седмично да изслушам всички клюки, болежки, притеснения и вълнения и да покимам съпричастно.

Имаше едно време, когато всичко това ужасно ме дразнеше. Сега от всичките тези изпълнения ми става мило. Вече не ме натоварва. Много повече ме ужасява мисълта, че някой ден няма да я има. И няма да  ми мрънка, да се оплаква, да ми натяква... да ме прегръща, да ме обича, да ме изслушва...

Много ми хареса постът ти   bouquet

Ще разкажа за моята майка утре, даже не толкова да се оплача, а да поискам съвет. Страх ме е, че започва да си губи ума. Дано да греша.

# 88
На моята днес и затворих телефона то бива бива ама тя направо ме вбеси! Обяснявам и аз, мисля да се записвам на курсове да уча нещо си, а тя отсреща ама как така защо сега, ами ако не го научиш толкова пари на вятъра  ooooh! Вместо да ме подкрепи, и да ми каже да мамо учи за да може после да си намериш по добра рябота тя мрънка и то само глупости... Така ме вбеси, че чак се разплаках...

# 89
  • София
Е добре, ще я похваля малко моята - никога не е казала 1 лоша дума за ММ.
Даже като се скараме, казва - така е,  права си, ама той е нервен, уморен, сдобрете се, той е свестен мъж.
Което си е така.
Също така за работа и учене ми е подкрепа винаги. Е, почти.

Общи условия

Активация на акаунт