Отново за кърменето на обществени места

• 77 968
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 875
  • Пазете Гор
Ако оставим настрана впечатляващия синтаксис (той, горкият, следва по петите някаква зареяна мисъл) в предпоследния пост се откроява друго - а то е използването на второ лице без уточнения.

"Вие, които причинявате разстройства; "Вие", които все настоявате за "права"; "вас", дето "ви" показват по телевизиите и "ви" съчувстват, "вие" дето "опищяхте орталъка" за закони, вие дето "подскачате", вие, ах вие.

Не е ясно кои са тези "вие". Подозирам, че описанието на тази абстрактна срупа би затруднил авторката бая повече от витиеватото й второ изречение. А то е избълвано практически рефлекторно. У доста менталности има някакъв разлом, отвъд който всяка група не само от хора, но и мисли, подходи и думи се вижда като заплаха. И реакцията е паничека и рязка, като при сядане на котлон.

# 1 876
Ясно е, как да не е. Има точен адресат. На снимките по медиите се разпознават доста лица, аз поне разпознах две. Grinning

# 1 877
О, в Хиполенд вече продават "бременни" кукли. Не знам как децата ги израждат - по естествен път или има комплект за цезарово сечение

Бременна кукла Барби с подвижен корем има сигурно от 20 години.

Ако видя момиченце в ролева игра с кърмене на кукла, първото което ще си помисля е, че най-вероятно има бебе в семейството.

# 1 878
Не, тези са с инвитро - твърде сложно е за обяснение...
И да, раждат със секцио...

А иначе - сериозно - мисля, че идеята за тези кукли (има ги много отдавна) е да се подготвят 3 - 4 годишните за следващата "партида" с по-малко стрес и излишно конкретни въпроси.

Така няма ли опасност от деформиране на представата за раждането на едно невръстно момиченце, че раждането е със секцио принципно... Confused .
Абе то по-би се уплашило и ако знае че няма секцио и погледне малката дупчица, от която трябва да излезе поколението...Направо ще хвърли куклите и ще избяга детето.
За мен тези бременни кукли са безсмислени за малки момиченца. Те искат да си играят на майки, а не на раждащи. Не бих купила бременна кукла.

Като беше малка дъщерята (на около 2 и половина) и подариха една кукла бебенце момченце. То веднага беше съблечено и му лъснаха атрибутите, които бяха бая натуралистични.  Детето се стъписа-показа ми ги и каза , че приличали на  "сопол" и бебето не беше погледнато повече.... Mr. Green

Последна редакция: вт, 31 мар 2015, 09:43 от Герри

# 1 879
  • Северозапада
Абе децата може да са наясно с всички кърмачески тънкости, но не ми е приемливо момиченце в детска градина да си вдигне блузата и да кърми кукла ......
Добре, де. Децата, вкл. и аз като малка, играят на майки. Дори и да не е кърмено до 3 г., може да има сестра/ брат, братовчед и т.н жив пример на бебе, което се кърми. Вижда ми се съвсем нормално да имитира. Момиченцата, които хранят кукла-бебе със шише, също имитират.

# 1 880
А пък моето на 2 и половина ходеше на ясла, където момиченца и момченца сядаха заедно на гърнетата и си знаеха атрибутите прекрасно. Grinning Та шок от "мъжки" кукли не е преживяло, горкото.

# 1 881
А пък моето на 2 и половина ходеше на ясла, където момиченца и момченца сядаха заедно на гърнетата и си знаеха атрибутите прекрасно. Grinning Та шок от "мъжки" кукли не е преживяло, горкото.

Ние си спестихме прелестите на детската ясла. Мъжки атрибут видя за пръв път на плажа.

# 1 882
Ами ще се шокира и от ягода, ако хапне за първи път на 15години тогава. Laughing

# 1 883
Ами ще се шокира и от ягода, ако хапне за първи път на 15години тогава. Laughing
Ти ягодката с атрибута ли я сравняваш? И не бих искала да хапва такава ягодка точно на 15 години... Mr. Green

# 1 884
Не, говоря за шокирването  Mr. Green по принцип.
Децата не се шокират. От цици, атрибути, ягоди и солети.
Кърменето няма как да шокира дете, и темата не е дали се шокираме от кърмеща, а че не и е мястото в мола със заголена гръд. И не е до табу, възмута или шок, а до елементарно съобразяване със ситуацията. Времената родиха такива, крайно несъобразителни хора, които налагат възгледите си. Налагат е думата.
Кърмещите вчера го доказаха.
Само хранене от гърда, кърменето е такова само за майката и детето. За околните това не е само хранене. От 1500 заявили, че ще ходят да кърмят аз видях 7-8, значи повечето само на думи се смятат за пресирани и гонени. Значи проблемът е измислен и изкуствено насаден.

# 1 885
Не, говоря за шокирването  Mr. Green по принцип.
Децата не се шокират. От цици, атрибути, ягоди и солети.

Между стъписват и шокират има разлика. Мразя да ме дописват.
И да-децата се стъписват от неща, които виждат за пръв път на необичайни за тях места.
От цици не се стъписват, защото са виждали.

# 1 886
Ок, извини ме, че съм заместила стъписване с шокиране. За мен думите носят еднакъв смисъл. Peace

# 1 887
  • София
Кой изразил подкрепа - Ирина Милянкова. По никакъв начин не намеквам, че жената не е добра майка, но... Жена на сводник, родила първото си дете на 16.
С такава подкрепа врагове за каузата не ти трябват. Wink

# 1 888
 Второто на 16, не първото.

# 1 889
Не, тези са с инвитро - твърде сложно е за обяснение...
И да, раждат със секцио...

А иначе - сериозно - мисля, че идеята за тези кукли (има ги много отдавна) е да се подготвят 3 - 4 годишните за следващата "партида" с по-малко стрес и излишно конкретни въпроси.

Така няма ли опасност от деформиране на представата за раждането на едно невръстно момиченце, че раждането е със секцио принципно... Confused .
Абе то по-би се уплашило и ако знае че няма секцио и погледне малката дупчица, от която трябва да излезе поколението...Направо ще хвърли куклите и ще избяга детето.
За мен тези бременни кукли са безсмислени за малки момиченца. Те искат да си играят на майки, а не на раждащи. Не бих купила бременна кукла.

Да, напълно съгласна! Моето дете е момче, но ми е задавал въпроси за това как се раждат бебетата, как е роден той..Когато ме попита за себе си, му казах, че е роден със секцио, но обикновено бебетата се раждат по друг начин. Той ме изслуша и ми каза, че знае, защото е гледал раждане на слонче но NG. Обясни ми, че е гледал и филм за това как става оплождането на яйцеклетка. Документалните филми са хубаво нещо  Heart Eyes . А голотата не го е впечатлявала особено(на плажа да речем), защото вкъщи тя не е табу. Е, подсмихва се като види големи цици, но нормално е, не е ежедневна гледка Wink .

Общи условия

Активация на акаунт