Отново за кърменето на обществени места

• 78 059
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 255
  • Beyond the Frontiers
Има помещения за кърмене? Не знаех...

Помещенията са за преповиване, т.е. тип тоалетна. Това място за кърмене ли е?

Добре, де, не става въпрос да предизвиква възторг. Никой никого не кара и да наднича в пазвата на кърмещата. Като не ти харесва, извърташ поглед. Сигурна съм, че има хиляди неща за които го правите.
Чакай сега, аз трябва да извърна поглед, но тя не трябва да се поприкрие или да ползва помещенията, определени за дейността, така ли? Като си говорим  за права, къде остават моите в такъв случай?

Кое точно право е нарушено?

Всъщност да смятам, че след като сме достатъчно лицемерни като общество и индивиди да обръщаме глава, когато нещо не ни харесва в 99% от случаите, то точно в тази, конкретна ситуация с кърмеща жена, трябва да направим същото. И не да търсим вината в другия.

Galactic Voyager, няма да си мерим познанията по химия и семантика.  hahaha Не си само ти с МОЛ-а, а е досадно в двете най-четени в момента теми през пост да четем МОЛ, та МОЛ, когато е мол.

Първото бутонче над полето за публикации има означение B, което означава bold, можеш да го използваш за смислово ударение. Не е срамно да не знаеш и няма връзка с интелигентността.

Мисля, че имам правото да преценявам, как, кога и точно по какъв начин да използвам изразните средства за да наблегна на нещо. Благодаря все пак за съвета. Приемете и един от мен. Нападки извън конкретиката на спора, не са доводи, макар и да печелят точки пред публиката.

Както писах за мен МОЛ вече е нарицателно, а това просто е един магазин. Нищо повече.

# 256
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз пък смятам, че като живееш в общество с други индивиди, е нелепо да рипаш с оглед само и единствено на собствения си комфорт. Когато те помолят да не смущаваш околните, правиш нужното, а не съдиш за нарушени права.

# 257
А кърмачетата се успокояват именно тогава  Flutter
Искаш да кажеш, че разчиташ на това цицата ти да успокои изнервеното от тълпата бебе, затова ще я извадиш?
Ок. Whistling

Никой нищо не каза за кърмаческите сутиени.

# 258
  • София
В цялата тема говорим за дискретно кърмене, но не, всеки влиза и размахва пръст, че не е длъжен да гледа кърмещата, която може да се попокрие поне (с три чула, както каза една потребителка) или да отиде в тоалетната/стая за преповиване/кърмене.

По-големи моралисти от папата сте...

# 259
  • София
А кърмачетата се успокояват именно тогава  Flutter
Искаш да кажеш, че разчиташ на това цицата ти да успокои изнервеното от тълпата бебе, затова ще я извадиш?
Ок. Whistling

Никой нищо не каза за кърмаческите сутиени.

И какво има да се казва за тях? Да ти обясним как се употребяват ли?

# 260
Да ми кажете защо не ги ползвате.  newsm78

# 261
Добре, че не зависи не средностатистическата форумка, а от съда.
Нека изчакаме решението, нашата информация е оскъдна- нито знаем колко е бил любезен охранителят, нито пък знаем дали кърмещата се е държала предизвикателно. Според мен няма начин да останат без някаква глоба, самото заявление "кърмещите са нежелателни на територията на мола" за мен звучи неадекватно. Чак ми е смешно. Все едно за нещо свято става дума; неприкосновено.

# 262
  • София
Да ми кажете защо не ги ползвате.  newsm78

Къде и кой е казал, че не ги ползваме?

# 263
  • Beyond the Frontiers
Аз пък смятам, че като живееш в общество с други индивиди, е нелепо да рипаш с оглед само и единствено на собствения си комфорт. Когато те помолят да не смущаваш околните, правиш нужното, а не съдиш за нарушени права.

Така де, ама със сигурност има хиляди други неща, които са в пъти по неприятни - например паркиращите върху тротоари, на места на инвалиди, спокойно седящите си на местата за възрастни/ майки с деца/ инвалиди в градски транспорт, возещите се без билет мургави събратя или невъзпитани тинейджъри...но тогава обществото/ всеки един от нас мълчи.

Голяма драма иначе - жена кърми в МОЛ.../умишлено е с главни букви да поясня/.

Мислех, че работата на охранителите е да пазят от джебчии и крадци. Явно вече и от кърмачки...

# 264
А ползвате ли ги?

# 265

Така де, ама със сигурност има хиляди други неща, които са в пъти по неприятни - например паркиращите върху тротоари, на места на инвалиди, спокойно седящите си на местата за възрастни/ майки с деца/ инвалиди в градски транспорт, возещите се без билет мургави събратя или невъзпитани тинейджъри...но тогава обществото/ всеки един от нас мълчи.
Естествено, че има. Ако тръгнат да съдят направилите им забележка, че не спазват реда, ще бъде също безкрайно нелепо.

# 266
  • София
А ползвате ли ги?

Това какво общо има с темата?

# 267
  • Beyond the Frontiers

Естествено, че има. Ако тръгнат да съдят направилите им забележка, че не спазват реда, ще бъде също безкрайно нелепо.

Защо? Едните нарушават правилата на закони, другите на наредби, третите най-малкото трябва да усетят общественото неодобрение най-малкото. Това нелепо ли е?

А всички извръщат глава и си мълчат. Приемам случката, като пореден пример за промяна на съзнанието в хората. Дребните неща, които предизвикват хората де се замислят и да предприемат нещо. Гражданското общество е точно това, не да извръщаш глава, не да реагираш с агресия, а с възможностите дадени от закона.

# 268
Ти май не ме разбра какво искам да кажа- нелепо е да отидеш при паркиралия неправилно и да му напишеш талон, а той да те съди, че си му нарушил правата.

# 269
Това е съвсем простичък въпрос, отговорът е едносричен, и ти го избягваш.

най-малкото трябва да усетят общественото неодобрение най-малкото
Видимо обществото неодобрява (нарочно е една дума) показното кърмене на обществено място, та каква ти е всъщност поантата?

Общи условия

Активация на акаунт