Отново за кърменето на обществени места

• 78 459
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 435
На пресата и комитета им трябва едно или друго, а на госпожата пък едни парички, и така се върти светът, а ние си чешем езиците.

И ако законът е на страната им, какъв точно е проблемът?

Жената иска символична сума, щяла да я вложи в кампании за кърменето. Мен лично не ме интересува нито колко е голяма сумата, нито пък за какво ще отиде. След като в мола не искат кърмачаки (нали така е официалното становище, "кърменето на територията на мола е нежелателно"), да го формулират така че никой да не ги съди.

# 436
  • където ми харесва
Скрит текст:
 И защо сега си се самонадъхваш сама? Кеф ли ти прави, какво? Кой има нещо против да се накърми клетото кърмаче?

А де?!
Аз искам да питам друго Кармелита-то хубаво си написала всичко, ама тия майки, дето не са кърмили и децата им са на АМ, да вземат да се скрият в някой шубрак, освен? Защото не са кърмили на всяка пейка в мола, около мола, в парка, около парка и прочее? И то само защото не хранят от цица, не хранят с естествена(натурална храна), произведена лично от тях и бебетата им не сучат на поискване, какво всеки нормален педиатър препоръчва?
Защо, питам аз, тези майки не хранят демонстративно децата си? Няма ли дискриминация и към тях?

Децата на АМ се хранят точно толкова демонстративно в мола и навсякъде другаде, колкото и кърмените деца. So, what's your point?
Така ли? Ми аз не съм видяла една майка, с биберон, която да седне пред ескалаторите, за да си храни бебето, оглеждайки се, да не би някой да не я е забелязал, че го прави.
Ама както и да е. Явно не разбра какъв е моя пойнт.
Ли Лу, то е формулирано точно така, че никой да не ги съди. Никъде не пише, че е забранено кърменето в мола, а че не е желателно, извън обособените за тази дейност места.
След като са се потрудили да осигурят място, което е точно за кърмене и повиване на едно бебе, защо тази процедура трябва да се извършва на толкова оживена част в мола, каквато е пейката пред ескалаторите? Rolling Eyes

# 437
Агресивни демонстрации от този вид ме отвращават и ме карат да вървя в противоположната посока.

И коя е тази посока?  newsm78

Аз отказах кърменето навремето. Ей такава посока.
Също така, да не подкрепям подобни инициативи и вместо да ръкопляскам и подкрепям, директно осъждам подобно поведение.

# 438
Отвратително е просто.

# 439

Децата на АМ се хранят точно толкова демонстративно в мола и навсякъде другаде, колкото и кърмените деца. So, what's your point?
[/quote]И кой пречи на едните и другите? Точно никой.
[/quote]

Ами и аз не мисля, че някой им пречи. Поне на мен никой никога не ми е пречил и лоша дума не съм чула. В България, както и в чужбина. Само суперлативи. Особено в чужбина.

Аз не защитавам казуса на конкретната жена. Но, както и софимаспенсър написа, показателни са коментарите - че една такава глупава случка с някаква жена (няма да я квалифицирам, защото не я познавам, но да речем, че може и тя да е по глупав начин жадна за внимание) кара хората едва ли не да тръгнат "в обратна посока" - утре, ако могат, да забранят кърменето на обществени места. Но, естествено, няма да могат, и затова цялата случка е кьорфишек за канализирането на нашето внимание. Щото страната се разпада, но ние се дърляме в бг мама за кърмачето на Деница незнамкоя си.

# 440
Аз НЕ КОМЕНТИРАМ конкретния случай много отдавна, въпреки че тук, където живея има. ЗАКОН!, който специално адресира кърменето на обществено място, и според който жена може да кърми свободно когато и където поиска и никой не може да и прави забележки.

"You have rights as a breastfeeding mother, including the right to breastfeed a child in a public area. No one should prevent you from breastfeeding your child simply because you are in a public area. They should not ask you to “cover up,” disturb you, or ask you to move to another area that is more “discreet.”

Повтарям, че мен ме притесняват по-скоро коментарите в темата. Показват какво е мисленето, а то е закостеняло и остаряло.

Сигурна ли си, че има такъв ЗАКОН навсякъде в Канада?

Canadian Federal Laws and the Right to Breastfeed

When asked about the issue of breastfeeding in public in Canada, breastfeeding support groups typically point to the Canadian Charter of Rights and Freedoms (comparable to the U.S. Bill of Rights). The Charter of Rights and Freedoms guarantees "gender equity," and it is on that clause that most breastfeeding rights advocates hang their hat.

Breastfeeding Laws in British Columbia and Ontario

On the provincial level, only two provinces have laws that protect a woman's right to breastfeed. British Columbia and Ontario have been pioneering there way in breastfeeding rights. In these provinces, not only is a woman's right to breastfeed anywhere at any time protected, it is also illegal to ask the mother to be discrete.

Ти май не живееш в една от двете провинции, в които има специален ЗАКОН.

# 441
kleto balgarsko karma4e
 Joy Joy Joy

# 442
Аре ся и закон за кърмачките... ooooh!
Тези вече се чудят къде да си го заврат.. Mr. Green

# 443
Примерно, на кой му пука от факта, че поради физиологията на бебето, за едно кърмаче 3 минути гладен рев са еквивалентни на мъките от3-дневно лишаване от храна на възрастния човек?

Ядеш с кърмачето на цицата, в тоалетната с кърмачето на цицата, в банята с кърмаче на цицата..., а си е отворило устата и му се затваря с цицата, ами това започва да ми изглежда съвсем налудничаво, някаква мания.  #Crazy

# 444
Не е ли очевидно, че дори да има кърмачки с желание за показност, да се гонят и обиждат само още повече ще ги накара да ви се завират в очите по безценните молове и пр.? Особено, при положение, че не правят нищо незаконно и никой не може да ги пипне юридически, т.е., няма, и няма да има какво да ги спре да ви се показват под предлог, че кърмят?

Хахаха, ми хубаво, хората пък имат право да им се присмиват на фанатизма. Всеки да си упражнява правата. И това "ви" и "безценните молове" беше излишно. В мол ходя твърде рядко, за да ми е безценен. Разсъждава се крайно опростено, правят се елементарни противопоставяния, изобщо - това е като темата за 18-годишните майки. Фанатичките да не очакват уважение.

За безценните молове не знам, но "ви" в никой случай не е излишно. Защото, на мен не се показват, аз не ги гледам, не се занимавам кой как къде си кърми детето - на ескалатора, под ескалатора... Имам си други работи, с които да занимавам вниманието си, да речем. Та, в този смисъл, показват "ви" се.

Аз никога не съм виждала такава нелицеприятна гледка не, защото никога не съм се оказвала в близост до такава (най-вероятно съм се оказвала), а защото НЕ СЕ ЗАНИМАВАМ да гледам на кърмещите майки циците. Който се занимава, ще си търпи "ви"-то.

# 445

[/quote]

Ядеш с кърмачето на цицата, в тоалетната с кърмачето на цицата, в банята с кърмаче на цицата..., а си е отворило устата и му се затваря с цицата, ами това започва да ми изглежда съвсем налудничаво, някаква мания.  #Crazy

[/quote]

Да, имаше период, в който кърмех и веднага тичах - баня, тоалетна, две минути да хапна и бягам, че ще вресне пак. Ще кажете - не ти е стигала кърмата - ми, не е това, качваше по кило и триста на месец и продължаваше да врещи и да суче.

# 446
Ли Лу, то е формулирано точно така, че никой да не ги съди. Никъде не пише, че е забранено кърменето в мола, а че не е желателно, извън обособените за тази дейност места.

Е, това тепърва ще се решава- защо, след като не е забранено, тази охрана се е намесила, докато жената е кърмела. Ще поживеем, ще видим. Според мен е трябвало да и се извинят още, след като им е писала, а не да се правят на луди и да си мълчат, докато тя не пусне официално жалба. Много щеше да им коства, да; но как големият бизнесмен ще се принизи да пише на някаква кърмачка, сакън. Типично за нашите бизнеси Simple Smile

# 447
A aз пък съм шокирана как подобна тъпа новина може да занимава хората дни наред, при положение че случват далеч по-притеснителни събития. Не съчувствам никак на драмата на госпожицата, голяма работа, че някакъв си там пазач й направил забележка, ще го преживее някак. Всеки се чуди с какво да се направи на интересен, ама кърменето не е интересно от доста години вече.

# 448
Сега го сметнах, имам общо 50 месечен стаж като кърмачка, с прекъсвания, разбира се.
Кърмила съм в къщи и навън, в градинки, паркове, в обществен транспорт, самолети, по летища, чакални, в кабинети, административни сгради, университети и училища, спортни зали, на концерти, изложби, представления. В Молове и подобни търговски сгради също съм кърмила. И в БГ и и извън БГ. Никога, никога, ама никога не съм срещала укорителни погледи, възмутени или ужасени. Никой не ми е правил забележка (де да беше посмял  Mr. Green), нито е коментирал какво и къде правя. Не съм размятала гърди, кърмих дискретно, без излишна гола плът, но и не съм намятала шалове и прикрития. Кърменето може да се прави нежно и елегантно, без да го превръщаме в атракция за околните. Защото не е.

Смятам цялата тази истерия по случая за глупава, идиотска и преувеличена.

Вероятно заради това.

Да. Все повече хора смятат така. Бърдсфлу е права за лодката и греблата.

# 449

Да, имаше период, в който кърмех и веднага тичах - баня, тоалетна, две минути да хапна и бягам, че ще вресне пак. Ще кажете - не ти е стигала кърмата - ми, не е това, качваше по кило и триста на месец и продължаваше да врещи и да суче.
Това е сигурно защото бебето е било..."зверче"

Общи условия

Активация на акаунт