Отново за кърменето на обществени места

• 78 419
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 450
  • В заешката дупка
А не е ли ясно, че едно такова агресивно навиране на цици в носовете на хората, посредством публично-протестни масови кърмения (как само звучи Crazy) ще извика само още по-негативно отношение, на свой ред?

Не, не е ясно. Публичното кърмене може само да е повод негативно настроените да си кажат на глас това, което вече им е на душа. Което общо взето е глас в пустиня. След някое друго публично кърмене някои може и да го разберат, да свикнат, че и да го приемат.

Стига да не нарушават закона, хората могат да правят каквото си искат. А закони за задължително мятане на одеялце или кърмене само у дома няма. Така че алтернативите не са много. Или човек намира начин да избягва гледката или да преодолее раздразнението. Може разбира се да продължи да се дразни и да си трови живота с глупости. Може и да предприема действия, с които да се опита да отпрати или забрани на някоя кърмеща да кърми някъде си, но уви, има закон срещу дискриминацията и да не се чуди ако някой вземе, че упражни правото си да се защити.

# 451
  • SF
За безценните молове не знам, но "ви" в никой случай не е излишно. Защото, на мен не се показват, аз не ги гледам, не се занимавам кой как къде си кърми детето - на ескалатора, под ескалатора... Имам си други работи, с които да занимавам вниманието си, да речем. Та, в този смисъл, показват "ви" се.

Е, ти смяташ ли наистина, че останалите хора, освен теб, точно това ни интересува. Отиваме в мола и почваме да дебнем под ескалатора и над ескалатора за кърмачки?????????? Ама наистина ли го мислиш това или просто ей така си го написа, без много, много да мислиш?

# 452
Абе то може и зверското да се е обадило в него, но съм благодарна, че успях да кърмя, без да идеализирам кърменето по принцип - оказа се после, че детето не може да пие от биберон, трудно се храни с лъжица...
Все тая ми беше някой ще ми види ли ц*ц*те, макар че ги покривах де...

# 453
Щом си ги покривала, не ти е било все тая.

# 454

Да, имаше период, в който кърмех и веднага тичах - баня, тоалетна, две минути да хапна и бягам, че ще вресне пак. Ще кажете - не ти е стигала кърмата - ми, не е това, качваше по кило и триста на месец и продължаваше да врещи и да суче.

Да не е бил някъде другаде проблемът? Защото май всичко решавате с цицата.

# 455
Може и да предприема действия, с които да се опита да отпрати или забрани на някоя кърмеща да кърми някъде си, но уви, има закон срещу дискриминацията и да не се чуди ако някой вземе, че упражни правото си да се защити.
    Ако някой просто беше защитил правото си, дори нямаше да разберем. Жената щеше да си намери адвокат и предяви иска тихомълком. Не БХК да популяризира дискриминационния акт и да създава усещане, че това е нещо масово, нуждаещо се от кръстоносни походи в негова защита. Това предизвиква ответните и негативните реакции, не самото кърмене.

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 12:43 от Хърмаяни

# 456
  • вятър в маслините, вятър над хребета
A aз пък съм шокирана как подобна тъпа новина може да занимава хората дни наред, при положение че случват далеч по-притеснителни събития.
Да, това е най-обезпокояващото. Но за другата новина от мол няма комитети, затова и ще се проведе дело, ще се замете под килима с присъди докъм пет години за непредумишлено убийство и всичко ще е ОК. А за наранената кърмачка ще се водят дела в Брюксел и ще се бият в гърдите организации... не просто е  притеснително, но е отвратително.

# 457
За безценните молове не знам, но "ви" в никой случай не е излишно. Защото, на мен не се показват, аз не ги гледам, не се занимавам кой как къде си кърми детето - на ескалатора, под ескалатора... Имам си други работи, с които да занимавам вниманието си, да речем. Та, в този смисъл, показват "ви" се.

Е, ти смяташ ли наистина, че останалите хора, освен теб, точно това ни интересува. Отиваме в мола и почваме да дебнем под ескалатора и над ескалатора за кърмачки?????????? Ама наистина ли го мислиш това или просто ей така си го написа, без много, много да мислиш?
Есме, друго си е да окрякаш медиите, па макар и целенасочено да си провокирал повода. Тогава и най-незаинтересованият почва да се интересува.
БХК са зло. Много човеколюбива организация, вижте как допринася за разделението на обществото.

# 458
Да не е бил някъде другаде проблемът? Защото май всичко решавате с цицата.

Е, то си имаше друг проблем, но си врещеше и си сучеше. Като реве за манджа, аз да го дундуркам, файда няма. Затова съм го кърмила където вресне, че не биваше и да го оставям да врещи... Бебе на адаптирано мляко издържа повече време между две хранения. Първото съм хранила с адаптирано мляко с биберон.

# 459

Не знам какво да мисля, Есмее... Щом аз никога не съм виждала нелицеприятна гледка на кърмачка, пък тука в цяла тема един булюк хора се гърчат и извиват колко им било гнусно... Явно... гледат, фокусират се нещо... Хората са различни, различни неща ги интересуват.

# 460
  • В заешката дупка

Ако някой просто беше защитил правото си, дори нямаше да разберем. Жената щеше си намерила адвокат и предяви иска тихомълком. Не БХК да популяризира дискриминационния акт и да създава усещане, че това е нещо масово, нуждаещо се от кръстоносни походи в негова защита. Това предизвиква ответните и негативните реакции, не самото кърмене.

Като гледам реакциите тук във форума по отношение на къременето на публични места, явно има нужда от популяризирането на дискриминационния акт и защита на кърмещата навън жена. Белким наистина хората разберат, че някои от изискванията и очакванията им към кърмещите са нелепи.

# 461
Но, както и софимаспенсър написа, показателни са коментарите - че една такава глупава случка с някаква жена (няма да я квалифицирам, защото не я познавам, но да речем, че може и тя да е по глупав начин жадна за внимание) кара хората едва ли не да тръгнат "в обратна посока" - утре, ако могат, да забранят кърменето на обществени места. Но, естествено, няма да могат, и затова цялата случка е кьорфишек за канализирането на нашето внимание.

Това не е възможно, разбира се. Възможно е, обаче, заради тая Деница и шесттотинте войнстващи кърмачки, които ще превземат мола по голи цици, хората да гледат кърмещите жени като че ли са кукувици до една. И дори тези, които са се радвали на  комфорт - тоест никой не ги е зяпал и общо взето не им е обръщал особено внимание да станат прицел на неприятни забележки, като поредната луда с бозайник.

Нужен ли е тоя ексхибиционизъм и защо... на бебето със сигурност не му трябва, значи някой друг нещо му похлопва.

# 462

Не знам какво да мисля, Есмее... Щом аз никога не съм виждала нелицеприятна гледка на кърмачка, пък тука в цяла тема един булюк хора се гърчат и извиват колко им било гнусно... Явно... гледат, фокусират се нещо... Хората са различни, различни неща ги интересуват.
Ахаха-не знаела тя...
Никой не го притесняват голотиите на въпросната вряскаща по телевизиите кърмачка. Притесняват  безкрайните и вряскания колко е дискриминирана и исковете и.
Нареди се и тя тънкообидена до циганите, гейовете и бежанците  с една шапка за подаяния .

# 463
Кой ще превзема мола по цици???
Това няма общо с кърменето, това е хулигански акт, подлежи на санкции...

# 464
  • SF
Сега, когато бяха големите мартенски снегове и студове, се видях с приятелки в  едно от тези кафета, в които можеш и да се храниш. На съседната маса едно бебе ревеше с цяло гърло. Може би сме изключителни злодеи ние, възрастните фльорци, решили да обядват навън, но това беше най-шумният и затормозяващ клиенти, родители и самото бебе обяд, на който съм присъствала. От възпитание, такт и толеранстност никой не направи демонстрация и не напусна заведението (не знам, може би е имало хора, които са отказали изобщо да влизат). Нали е бебенце, сервитьорите стоически понесоха клиентите, а те пък се опитваха да го дундуркат и успокояват всячески - говореха му, прехвърляха си го, клатеха го в количката, ама то бебе - реве си.
Е, там ли му е мястото на това бебе - да побърка публика и персонал? То самото не  е виновно. Виновни са тези, които са решили да не се съобразят с това, че имат пеленаче, което не разбира от "Недей да плачкаш!"

Общи условия

Активация на акаунт