Отново за кърменето на обществени места

• 78 359
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 465
Време е вече до гей парадите да се наредят и в строй кърмачки по цици с бозаещи бебета с плакати и искове към останалите.
Не знам знамето само какво какво ще  е...

# 466

Не, не е ясно. Публичното кърмене може само да е повод негативно настроените да си кажат на глас това, което вече им е на душа. Което общо взето е глас в пустиня. След някое друго публично кърмене някои може и да го разберат, да свикнат, че и да го приемат.

Стига да не нарушават закона, хората могат да правят каквото си искат. А закони за задължително мятане на одеялце или кърмене само у дома няма. Така че алтернативите не са много. Или човек намира начин да избягва гледката или да преодолее раздразнението. Може разбира се да продължи да се дразни и да си трови живота с глупости. Може и да предприема действия, с които да се опита да отпрати или забрани на някоя кърмеща да кърми някъде си, но уви, има закон срещу дискриминацията и да не се чуди ако някой вземе, че упражни правото си да се защити.

А защо сами си измисляте дискриминации, какво е това неприемане на публичното кърмене, което с демонстрации трябва да бъдат накарани хората да приемат? Къде се случва това неприемане, кой е пострадал от него? Тук сто човека казаха, че са кърмили където искат и където трябва и не са срещнали нито забрана, нито незачитане, една не каза, че дори някой я е погледнал накриво, камо ли да я дискриминира.

Защо в пореден пост се прокламира нуждата да се протестира против нещо, което го няма?

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 13:00 от Iris04

# 467
Esmee, много вероятно е бебето наистина да е било гладно.
А майката просто да не е смеела да го накърми навън. Както аз с първото дете. Затова накрая минах на АМ. Тъпо, нали?

# 468
Кой ще превзема мола по цици???
Това няма общо с кърменето, това е хулигански акт, подлежи на санкции...

Ето кой! 500 човека, това си е цяла армия, много яко ще бъде.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4675843

# 469
И 100 години да живея, никога няма да разбера как съществуват хора, за които гледката на хранещо се бебе е "гнусна".
Предполагам, че е реплика към мен.
Искам да поясня. Гледката на хранещо се бебе не е гнусна. Гнусна е, защото половината и повече снимка е заета от една гола цица. Фотошопната, за да не личат вените и стриите. Ето това е гнусното, че не се намекваза детето, а се натъртва на цицата. Никой няма нищо против детето да се нахрани, но там е работата - целият цирк няма нищо общо с детето.

# 470
  • SF
Не знам какво да мисля, Есмее... Щом аз никога не съм виждала нелицеприятна гледка на кърмачка, пък тука в цяла тема един булюк хора се гърчат и извиват колко им било гнусно... Явно... гледат, фокусират се нещо... Хората са различни, различни неща ги интересуват.

Ами щом не знаеш, аз ще ти споделя. Не, не отивам в мола, за да се фокусирам върху хората и да ги следя какво правят. Фокусирам се върху витрините, дрехите, аксесоарите, този, с когото съм отишла... Не си само ти тази, която не я интересува кой кого кърми. Всички сме като тебе. Но има много по-подходящи места да накърмиш бебе, да му смениш памперсите, да го успокоиш, отколкото едно обществено място.
Иначе си права - хората са различни. Един е отишъл в мола да кърми, друг да се разхожда на топло и на светло, трети да пазарува, четвърти е на работа там...

# 471
  • София - Рим и обратно
Жалко за нормалните кърмещи жени (в което число съм била и аз, смея да твърдя), които ще станат прицел на иронични нападки, след това извращение, което се готвят да осъществят тези истерички.

Никой няма нищо против детето да се нахрани, но там е работата - целият цирк няма нищо общо с детето.
Именно!

# 472
А майката просто да не е смеела да го накърми навън. Както аз с първото дете. Затова накрая минах на АМ. Тъпо, нали?

А може да му е било топло, да е било  с пълен памперс, или да му е било много шумно. Или да го е бодял етикета на дрешката, да е имало косъм в чорапчето, или просто да е искало да спи на спокойно място, а всички тия хора да са го дундуркали и дразнели.

Нима да пъхнеш на детето гърда в устата е единственото, което трябва да се направи в ресторант...

# 473

То да се чудиш как е оживяло изобщо, щом 3 минути са равни на три дни глад, сигурно 30 минути са месец, а 60 - два месеца глад.

# 474
Белким наистина хората разберат, че някои от изискванията и очакванията им към кърмещите са нелепи.

А не е ли нелепо публичните кърмачки да имат очаквания да се харесат на всички? За мен няма разлика между това да очакваш одобрение от цялото общество за публично кърмене и да очакваш одобрение заради вафли в косата. От къде тази необходимост всички да одобряват точно храненето на бебетата и точно на публично място?
    И наистина ли вярваш, че хората, които просто не харесват гледката и го казват свободно и без задръжки, ще дискриминират майките заради личните си възприятия? Аз не го вярвам. Много неща са ни неприятни от естетическа гледна точка, много неща предизвикват раздразнение като ги видим или чуем, но обикновено го коментираме с близките си, дори във форума, не правим проблеми на улицата и не се караме с непознати заради нарушеното си чувство за естетика.

# 475
Ох, аз какво си помислих Stop
Е, чак пък демонстрации... просто не са нужни.
Наистина ще ни възприемат в един момент като лудите с бозайника.
И по повод предишен коментар - не толерирам кърменето навън на тригодишни деца.
Кърмила съм навън бебе до годинка. После има много други неща, които да му дадеш навън, щом е гладно. И не говоря за боклуците от пакетчета.
Iris, когато бяха съвсем малки, моите ревяха по две причини - глад или мръсен памперс. За чуждите мога само да предполагам... Но когато бяха гладни, нищо друго не спираше рева. Кърмила съм в ресторант. Скрита в ъгъл и обърната към стената. Накърмено бебе заспива.

# 476
Трябва да се шокираме ли  newsm78 Магазин -ревю на миски .

Оф, кои сте вие? От чие име пишеш? ... Чиста загуба на време, знам, ама... Simple Smile
И от мое. И сега какво правим, като не е сама?

# 477
  • София
Аз преди две години по време на обедната си почивка във фууд-корта на столичен мол, попаднах по средата на среща от някоя отчетна в бг-мамата   ooooh! ooooh! ooooh! Пресни мами, коя от коя с по-голямо желание да покаже как й върви кърменето и колко са интимни с бебето по време на този толкова естествен акт. Бях заобиколена от 25 жени, като във всеки един момент имаше поне 3 кърмещи.
За съжаление, никой никого не помоли да се загърне, да отиде в еди коя си стая или пр. Дали да не сигнализирам БХК за естествена невъзможност да си изям обяда?

Кърмене- кърмене, но напоследък са го обърнали на цирк. Бива, бива вълшебни истории и естествени моменти, но това огромно и повсеместно развято знаме на кърменето ми образува киселини.

# 478
Жалко за нормалните кърмещи жени (в което число съм била и аз, смея да твърдя), които ще станат прицел на иронични нападки, след това извращение, което се готвят да осъществят тези истерички.

Едно към едно мога да кажа същото. Да те е срам да споделиш, че си кърмила. Клоуни.

# 479
Абе и на тях не им е лесно, заливат ги с всякакви апокалиптични картини за нечовешки страдания и ужаси, които очакват детето и изобщо цялата рода до девето коляно, ако не кърмят непрекъснато и навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт