Отново за кърменето на обществени места

• 78 494
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 510
  • SF
Никой не е конкретно против кърмещите майки и никой не ги мрази нарочно.
Аз не одобрявам и жени, стари или млади, без сутиени на басейн или на обикновен плаж на морето, пълен с деца и хора, които изобщо не са длъжни да извръщат поглед или да уважават личното решение на някоя жена, решила, че може да се покаже.

# 511
Абсолютно нямам против гърди на показ. Но с бебе  - не Simple Smile

# 512
Истеричното прокламиране на права, когато не са обект на постоянно нарушаване не помага на онези с нарушените права. Вижда се и от темата.

Не помага, да.

Аз пак казвам - включих се, защото прочетох погрешни мнения и ми се искаше да ги разясня. Иначе всеки има право да кърми както и където пожелае, но това как избира да го прави зависи от умствения багаж на майката.

# 513
Абсолютно нямам против гърди на показ. Но с бебе  - не Simple Smile
Е, то всички чекиджии се вкисват като след цицата извадиш и бебето...

# 514
  Сериозно ли мислиш само чекиджиите?  Simple Smile

# 515
Добре де, тези радетелки за публично непокрито и изложено на показ кърмене, не им ли е малко тъпо, дори само допускайки мисълта, че е пълно с извратеняци, които хич даже може да не са отвратени (като нас гаднярите) от гледката, ами напротив? М?  Sick Това са бебетата им, децата им, защо ги излагат на тоя (евентуален) риск някой маниак да ги гледа с не дотам умилителен, но затова пък възхитен поглед Sick?
Наистина истерията е масова. Мненията в темата са потресаващи, като горното например.
Какво се иска да се каже с това - че е много рисковано кърмачетата да се извеждат навън, защото е "пълно с извратеняци", а майките им "ги излагат на тоя (евентуален) риск някой маниак да ги гледа с не дотам умилителен, но затова пък възхитен поглед".
Признавам, тук мозъкът ми отказа да приема сигналите на посланието.

# 516
  Така ли? Според мен пък е съвсем ясно.

# 517
  • София
Защо не правите забележки на непълнолетните разголени, натискащи се и разхождащи се с 2литрови бутилки момиченца из парковете, а сте седнали да съдите майките, защото видиш ли някоя комплексар/ка се възмутила от смелостта и неблагоприличието да нахрани рожбата си на публично място?!
Верно обществото ни е болно, ама чак пък толкова...  Sick #2gunfire

# 518
  • Пазете Гор
По нашенско от известно време е така, Хелимод, всичко е в кресчендо. От три-четири години е особено отчетливо. За каквато и да е кауза да се бориш, може и хич и да не е кауза даже - но трябва да е пренатегнато. Инак все едно нищо не си казал.

Ей я и преждепислата, извадила наганите и пуца, ли пуца.

Не знам защо стана така, но е осезаемо. Имам разно подозрения как и защо се стигна до това. Имам повече отговори как, отколкото защо, но не мисля, че ги имам всичките.

# 519
  • София - Рим и обратно
Ти ме остави мен и това, което аз съм искала да кажа, Хелимод. Няма какво да се потрисаш, а да приемеш, че не всички са светци, които се разтапят от умиление при вида на извадената цица и бозаещото на нея дете (бай дъ уей, къде съм написала, че е рисковано да се извежда кърмаче?!).
И не виждам защо това да не е интимен акт между майката и детето, видно, че цицата не е бутилка, няма и как да бъде сравнена с такава; и се напира да бъде обществена дейност.

# 520

Верно обществото ни е болно, ама чак пък толкова...  Sick #2gunfire
Като те прочетох и аз се разболях. Ей на-започна да ми тече и носа и очите....

# 521
З а сте седнали да съдите майките,

Тези разголените и натискащите се не реват истерично за нарушените си права по медиите, затова и не се обсъждат толкова. И да кажа, че в случая кърмачката съди, не нея я съдят. От нея е започнал конфликта, пак тя го разпалва още повече с отказа си отиде в стаята за кърмене, с  претенциите си в съда и по медиите, и накрая излиза че "ние" съдим?! Слезте на земята, моля.

# 522
Спрете да сравнявате кърменето с голи момичета и незнам още какви безумни примери. Какво си мислите, че и голите девойки не отнасят по някоя друга забележка. Сигурна съм, че даже им се случва доста по често от кърмещите майки. Пък никоя не бие барабана. Няма смисъл от подобни твърдения. Факт е че кърменето е нещо съвсем нормално, факт е че може да се кърми навсякъде. Просто ако една кърмеща майка иска този процес да премине тихо и кротко, може да направи всичко възможно. А ако иска да показва цици навсякъде, то нека не очаква, че всички ще изпадат в умиление то гледката.

# 523
Ооф, поредната истерия за ....поредната простотия.
Една майка решила да си губи времето в МОЛ-а, о.к.
Решила да се разгърди насред МОЛ-а да кърми, ами, пак о.к. (макар че за мен не е съвсем о.к.), но ....бебето си е нейно, цицата си е нейна, правото да я вади на показ, пак нейно.
Направили  й забележка, пак о.к., не всички припадат от кеф при вида на кърмеща жена.
Обаче, едно не разбирам:Защо е нужно да си развяваш кирливите ризи и простотията ти да става обществено достояние?    Thinking
Решила да съди някого си, ами да го съди.Защо е необходимо да уведомява цялата вселенска общност?!
Гледах материала по тв....били й нарушени правата, това била съвсем естествена човешка дейност.
Ами че то и пишкането е съвсем естествена човешка дейност, ама не е приемливо да се върши където те напъне нуждата....И глада и храненето е естествена човешка дейност, но и за тях си има обособени места, наречени ресторанти, закусвални и прочие, където да си задоволи човек естествената нужда....
Аман от "борци" за празни тикви.

# 524
  • София
Крайностите не са никак красиви, но всеки има право на свое мнение и позиция по въпроса! Естествено, че съм за кърмене на обществени места, но мола в случая е и частен имот на фирма Х и не може, а е препоръчително да е по-дискретно, тъй като не на всички е приятно да наблюдават процеса, за което и те имат право. Но общо взето за мен тази истерия е напълно излишна още повече, защото въпросната майка би трябвало да обърне повече внимание на гаврата, която си правят с нея давайки детски в размер от 35 лева !!! Това е подигравката и потъпкването на правата и като майка !
А аз по повод чистотата на стаите за повиване бих искала да кажа нещо конкретно : мръсно е, защото определени майки излизайки от въпросните помещения оставят невероятна кочина и мазало. Не е влязъл някакъв чичко, случаен човек, а майка и зарязала : кърпички, незабърсано, текло, размазано и непочистено най-вече !!! Аз лично съм влизала в такова помещение след една майка, която беше зарязала абсолютно всичките си боклуци на плота (памперс, кърпички, салфетки и др.) ! Е като не си почистваме сами, а само чакаме някой да ни изчисти, за какви права говорим извинете? Първи сме на правата, а последни на правилата !!!

Общи условия

Активация на акаунт