Отново за кърменето на обществени места

• 78 407
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 720
  • където ми харесва
...в по-голямата част пишещите дами са за кърменето на обществено място, но това да бъде дискретно, а не демонстративно. ...

Това е твърде субективно. В предната тема пробвахме със снимки и се оказа, че има доста разминавания в оценката какво е "дискретно".

Как се справяте с гледката на женски тела по плажа, между другото? Щото в мола или на плажа - те са си все същите тела. Накъде гледате, за да не ви отвращават?
Отивайки на плаж, ми е пределно ясно, че всички ще са по бански. И сама поемам отговорност за потрисането си.
Отивайки в мола, не очаквам да гледам напръщели гърди, на края на които виси бебе.
И хайде стига-дори и да не се покрие една кърмачка с шал/пелена/одеалце, има достатъчно начини да кърми, без да се виждат гърдите й.

# 721
[/b] На мен ми е неприятно да гледам течаща чужда кърма и капеща съседна гърда в това време, докато се извършва това свещенодействие...[/b]

Кажи честно, ставала ли си свидетел на подобна гледка и къде?

# 722
Добре де, дискретно кърмене казвате.... аз съм виждала да се кърмят много деца и въпреки, че съм майка винаги съм се чувствала неловко до кърмеща жена. Извади си гърдата, детето засуче, след малко се разсее, пусни гърдата, разглежда се, гърдата си виси свободно, после пак захапе...........
Особено дете на повече от 5-6 месеца - то се  разсейва, оглежда, ослушва, къде суче, къде блее...

# 723
wild poppy, ами не е ли естесвено?  Покрай темата се върнах назад във времето и си спомних и този момент. Все пак не беше скоро, но и не съвсем отдавна. Даже си спомням, че всеки път преди кърмене се миех, после също. Чудя се тая натуралистка защо не го е правила, как е  издържала на лепнещата гърда после - отвратително е. Между впрочем, кърмила съм 4-5 месеца, /после ми спря кърмата и давах АМ/, а не до 1 година, когато детето има зъби за кебапчета!

# 724
Моето на една година имаше 2 зъба. Горни резци. Кебапчета, викаш?

# 725
На една година синът ми имаше два зъба, пораснали до средата. Зъби за кебапчета! Свещена простота!
Нищо не ми е лепнело, нито съм тичала да се мия като луда преди кърмене. Останалите капчици кърма лекуват, ако има ранички по зърната.
Спряла ти е кърмата, щото хабер си нямала какво правиш - както и аз с първото дете. С второто що ли не спря?

# 726
   На всички ни е ясно, че не е работата в зъбите и липсата им...

# 727
Работата е в липсата на мозък, включително у всички нас, дето се занимаваме толкоз време с тая глупост. Кой, къде, какво, как...

# 728
Тази жена има живот и след жалбата; на нищо я направиха.

Така й се пада. Можеше просто да си чака решението на съда без да гостува в телевизионни предавания.

Да, ама я дават по телевизора  Simple Smile

# 729
  • където ми харесва

Спряла ти е кърмата, щото хабер си нямала какво правиш - както и аз с първото дете. С второто що ли не спря?
Ауууу, леле майко.
Я ми обясни на мен, защо с първото дете нямах проблем, кърмех я 8м, сама се отби. Но със второто-3 месеца макс кърмих, пък вече ми беше ясно какво да правя.
Та кажи ми, моля те, защо така стана? Гледам, че си много компетентна.
А тези, дето нямат кърма изобщо къде ли да се скрият? newsm78

# 730
Моето на една година имаше 2 зъба. Горни резци. Кебапчета, викаш?

И моето. И не можеше да ходи. Обаче си хапваше пюретата, че и солетите. Grinning

# 731
Дамите, които защитавате каузата за кърмене на обществено място. Не мога да разбера за какво точно се борите. Масово хората са за кърмене на вън, но по прикрито. Вие какво точно искате? Да си ги мятате навсякъде и всички да се усмихват. И не, не ми казвайте да не гледам. Трудно е човек да не гледа, когато докато се храня в мола срещу мен сяда жена, вади прелестите си и почва да си храни детето. Ми къде да гледам в тавана. На 2 метра е от мен при това срещу мен. Защо аз трябва да се чудя на къде да гледам и да извръщам глава, докато се опитвам да преглътна залъка си? Когато се налага да кърмте на място с много хора, е нормално да спазвате някакви норми, така както всички ги спазват. Е да някоя се облякла с голямо деколте, ще си понесе и тя негативите. Изключения винаги има. Но масово хората навън се съобразяват с обществото. Така както обществото се съобразява с това, че  вие храните бебе и се прави, че нищо не вижда, така и на вас нищо не ви коства да се поскриете малко. Особено ако случая е като на дамата в мола. Наложило се е да кърми там ок. Обаче има стая за тази работа. Решила е, че не и е приятно да я ползва, тогава ще се наложи  да се съобрази с всички. Щом не го е направила, то трябва да е наясно, че много възможно да има негативни последствия. И стига с това, че е била изгонена. Никой никого не е гонил.

# 732
Мама Звярка, хайде ако обичаш не давай квалификации дали съм знаела или не съм знаела какво правя, А?
Повярвай ми доста бях се информирала по въпроса, не само тук в БГ-то. Явно с доста неща не си наясно.
Знам, че кърмата е лечебна, можеш ли да си представиш, даже съм я ползвала за запушен нос на бебето. Така, ако обичаш. Предполагам, че следващия път като си кърмила си се пообогатила още мааааалко за разлика от първия.
Относно зъбите за кебапчета, естествено, че го казвам не буквално. Не се хващайте за думите, моля.

# 733
И още нещо. Стига с тази чужбина. И аз живея в чужбина и в друга чужбина съм живяла и до сега нито един път не видях гърдите на никой. Не защото тук не си хранят децата по моловете, а защото го правят по начин, по който никой да не разбере.

# 734
fiolio, точно така, съгласна съм с теб.

Общи условия

Активация на акаунт