Отново за кърменето на обществени места

• 78 565
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 930
Кърмещите жени са с нестабилна нервна система и бушуващи хормони. Не ги дразнете, че вижте какво става, а някоя може и да ви запука с бебето по главата...

Видите ли кърмеща жена леко и внимателно се отдалечавате.....без да привличате погледа и!

# 931
  • Варна
Нищо не ме смущава. Но условията ви са дискриминационни към хората които не са раждали, към тези които не са кърмили и към тези които нямат кърмачески стаж 9+
Е търсиш сега под вола теле Simple Smile.Как ще ме обучава ако никога не е раждала или кърмила.
Това е все едно да кандидатстваш за работа, стажа е предимство.

# 932

Имаше някаква африканска (май) поговорка, че възпитанието на децата зависи от цялото село.

Да ги затворим в къщи, докато не станат на 16 и после да се чудим откъде се взимат всички тия подрастващи, дето се държат като отвързани или всички тия възрастни темерути, дето по-скоро ще си прегризат гърлото сами, отколкото да отронят "добър ден".

И това с нераждането на деца, дето всички се тръшкат, пак е свързано с културата и ценностите, а не с цената на памперсите.

Да. В Африка. Не знам как точно отглеждат децата си в племената, но в България никой, освен родителите, не може да възпитава децата си. Ако не вярваш, опитай се да направиш забележка на вилнеещо дете на обществено място и се приготви за среща с Мама Меца. Опитай се да се намесиш, когато родител "възпитава" с два шамара на площадката, и пак се приготви за същото. Изобщо, африканските поговорки не вършат работа, когато не си в Африка.

Порасналите "отвързани" обикновено са модерно възпитаваните по метода "не ограничавай детето", които никога не са били учени какви са нормите за поведение в общество и как да се съобразяват с тях. Най-често, защото и родителите не ги знаят или не им пука, как така ще се съобразяват.

И понеже сега е освен това модерно да се издига жален вой колко нетолерантно е обществото към деца, което, по мои наблюдения, не е така - нека уточня, че "обществото" няма как да е особено щастливо или толерантно, когато в него има все повече родители, за които целият свят им е длъжен, а на детето им - двойно повече. Сторете път, минава Моето Дете.

Нераждането на деца е свързано със здравия разум. Права си, че не е свързано с цената на памперсите, защото ако гледането на деца = памперси, сигурно щяхме да имаме по 20 (деца, не памперси). Аз лично предпочитам култура, за която по-голяма ценност е качеството на отглеждане, а не броят отглеждани. Културите с противоположни ценности са на едни други континенти или в едни конкретни общности на този континент. Защо ли никой, роден извън тях, не е приритал да се присъедини към тях?

# 933
Нищо не ме смущава. Но условията ви са дискриминационни към хората които не са раждали, към тези които не са кърмили и към тези които нямат кърмачески стаж 9+
Е търсиш сега под вола теле Simple Smile.Как ще ме обучава ако никога не е раждала или кърмила.

Това че не е раждала или кърмила, не я прави лош консултант. Даже съм сигурна, че може да е в пъти по добра от много други майки, които си мислят, че са велики само защото се успяли да  кърмят. Peace

# 934
  • Пазете Гор

...За да кандидатства за ЛЛЛ консултант по кърмене, майката трябва да има позитивен 9+ месечен опит с кърменето, да има желание да помага на други майки като доброволец, да разбира и приема философията на организацията, да има желание да се обучи и да поддържа знанията си в областта на кърменето актуални, да иска да развива уменията си за комуникация, да иска да отдели време за това, съответно. Образователния й ценз или произхода не са важни, стига да покрива изискванията за кандидатстване.

....Но условията ви са дискриминационни към хората които не са раждали, към тези които не са кърмили и към тези които нямат кърмачески стаж 9+

Аз не спя с кухи лейки.

Какъв е шансът някоя от тях да ме осъди за дискриминация?

# 935
  • До хладилника, който обичам

Това че не е раждала или кърмила, не я прави лош консултант. Даже съм сигурна, че може да е в пъти по добра от много други майки, които си мислят, че са велики само защото се успяли да  кърмят. Peace

Rolling Eyes
Раждането не е изискване. Естеството на работата е такова, че личният опит дава далеч по-добри резултати. Но има обучени другаде консултанти, където опита в кърменето не е изискване - всеки е свободен да потърси информация където му харесва.

# 936
Хораа съвземете се. Що за организации сте вие? Как може да идеализирате толкова кърмата. Не разбирате ли подтискате всички останали майки, които не са успяли да кърмят. Как може да твърдите подобни глупости, че видиш ли кърмените са по-умни, здрави и с по-високи заплати. ooooh! Ми другите какво. Като не успеят да кърмят, да си прережат вените ли. Или от веднага да се примирят, че детето им  няма да блести с умствени възможности. Как изобщо твърдите, че сте най-самарянската и че помагате безвъзмезно, като искате кандидатите ви да отговарят на условия. На какви точно условия трпбва да отговарят

Няма причина да бъдат отхвърлени, ако отговарят на условията за кандидатстване, на които трябва да отговори всеки, който иска да кандидатства.

Ти не можеш ли да четеш? Нито съм от Ла Лече лигата, нито от Хелзингския комитет. Цитирах научно изследване. Дори и линк приложих, както и обяснение, че е правено в Бразилия, така че вертоятно не може да се генерализира. Никой никого не подтиска. На мен конкретно ми омръзна да слушам виртуални кресли, които не си правят труда да четат, но искат да пишат. Това, че нещо не ти харесва не го прави грешно. Това, че не ти харесва, не означава също, и че нямам право да го публикувам. Хайде сега и цензура да налагаме на съобщенията, които не ни допадат. Ограничеността на ума не е нещо, с което трябва да се хвалим.

# 937
Преди малко прочетох във фейсбук, как някакво  чиче подкокоросва кърмачките да организират масовка в "Александър Невски"  Joy

# 938

Ти не можеш ли да четеш? Нито съм от Ла Лече лигата, нито от Хелзингския комитет. Цитирах научно изследване. Дори и линк приложих, както и обяснение, че е правено в Бразилия, така че вертоятно не може да се генерализира. Никой никого не подтиска. На мен конкретно ми омръзна да слушам виртуални кресли, които не си правят труда да четат, но искат да пишат. Това, че нещо не ти харесва не го прави грешно. Това, че не ти харесва, не означава също, и че нямам право да го публикувам. Хайде сега и цензура да налагаме на съобщенията, които не ни допадат. Ограничеността на ума не е нещо, с което трябва да се хвалим.

Не говорех конкретно за теб. Но е факт, че много кърмещи майки натъртват, че видиш ли те кърмели пък другите се провалили. Като ти е омръзнало да слушаш каквото и да било, то просто не го прави. Никой никого на сила не кара да стои във форума. А ако конкретно към мен имаш нещо против или моите постове, както и виждания, просто ги пропускай.  Grinning

# 939
  • София
Аз бих я приела, да. Щом това е нейният начин, щом там й е комфортно, щом така е решила? Защо да се намесвам в нейното поведение, като то по никакъв начин не засяга мен?
Както една майка, която кърми, може да реши за себе си, дали да нахрани детето си в мола, щом е огладняло там; както е една майка, хранеща с формула, може да реши, дали да носи шише, преварена вода, сухо мляко, бъркали и т.н. със себе си в мола; така и майката, която се цеди, за да храни, може да реши, нали? И кой има право да я съди?
Ами от утре или в близките дни ще отида до МОЛ-а без гащи.  Ей така, и то с къса поличка за да може да ми се видят най-естествените неща от които излиза едно бебе, нали ме разбираш...и няма и да се прикрия, а напротив ще чакам да дойде охраната и да ми направи забележка , а аз веднага ще ги хакна към Хелзн. комитет и пари ще искам за нарушаване на моите права...На който не му харесва , да дойде и да ме покрие, на мен ми се нарушават правата и се чувствам дискриминирана. Това е.
То , вече ви избива.... Sick
И за протокола: не съм кърмила изобщо, имала съм си причини и "благодаря" на тази,  която казва, че тези деца не са толкова умни....интересно, пък моя взе една от най-големите награди от САЩ, единствен българин е. ...мда. Хм....как ли е пък станало.... newsm78 И не са го питали, дали е кърмен или не, направо са му я дали...

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 20:50 от marchеva14

# 940
И за протокола: не съм кърмила изобщо, имала съм си причини и "благодаря" на тази,  която казва, че тези деца не са толкова умни....интересно, пък моя взе една от най-големите награди от САЩ, единствен българин е. ...мда. Хм....как ли е пък станало.... newsm78

Браво! Това само потвърждава, че подобни твърдения са нелепи.

# 941
И за протокола: не съм кърмила изобщо, имала съм си причини и "благодаря" на тази,  която казва, че тези деца не са толкова умни....интересно, пък моя взе една от най-големите награди от САЩ, единствен българин е. ...мда. Хм....как ли е пък станало.... newsm78

Браво! Това само потвърждава, че подобни твърдения са нелепи.
естествено, че са нелепи. Това няма как да бъде доказано, при положение, че умственият потенциал е заложен с гените на детето, а не му влиза през устата с кърмата.. Laughing
Единственото преимущество на кърмата е по-добрата имунна защита в началните месеци..

# 942
Има позитивна връзка между кърмене и IQ, но защо зорлем тълкувате статистиката толкова опростенчески? Естествено, че има некърмени интелигентни хора и обратното, никой не твърди друго, но и това не прави изследванията неверни. 

# 943
  • Австрия
Хъх.. пийте по едно топло мляко  Laughing (може и с мед) преди лягане и.. лека  Scatter

# 944
... ще отида до МОЛ-а без гащи.  Ей така, и то с къса поличка за да може да ми се видят най-естествените неща от които излиза едно бебе,

и аз , и аз така ще бъда - без гащи.  само кажи кой ще е Мола  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт