Отново за кърменето на обществени места

• 78 106
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 855
  • София - Рим и обратно
Аз го очаквам това. След всички съпоставки на известни картини и статуи на кърмачки /бълват се в изобилие и във ФБ/, що да не поискат да им дигнат една бронзова статуя У средата на МОЛЪТ, като компенсация и акт на опрощение?!

# 856
Аз пък ще полегна гола като някой Рубенсов модел.

# 857
  • До хладилника, който обичам
Всъщност като се замисля по-задълбочено имам усещането, че тези мацки от Ла Лече нарочно се надъхват. Явно нямат много "клиентела", която да подпомагат с насоки за кърменето. Бизнесът им явно не е вървежен и сега като се запролети плъзват като термити, по такъв натрапчив и фанатичен начин да се рекламират. Що не се активизираха в студа зимата???
Бъркаш БХК с Ла Лече. Вчера същото ти писах, но е разбираемо, че четенето не е лесна работа, когато човек бърза, бърза да каже своите така 'важни' ъъъ... мисли.
"Мацки", "мацоранки", забележително насърчително отношение към жените. Сигурна съм, че прекрасно се вписваш в мола  Hug
"Бизнесът" върви добре, мило е, че се вълнуваш. Предвид, че е на доброволни начала и "клиентелата" не плаща за услугите, много майки се възползват да получат информация и подкрепа за кърмене, за да постигнат целите си в кърменето, без значение дали са да кърмят 2 или 12 месеца, дали навън или у дома си.

Да, и аз много искам една тумба ромки да си докарат челядта и да почнат да ги кърмят. И да искат да станат консултантки в Ла Лече Лигата и после да ги съдят за дискриминация, защото са ги отхвърлили.
Няма причина да бъдат отхвърлени, ако отговарят на условията за кандидатстване, на които трябва да отговори всеки, който иска да кандидатства.

# 858
Някак си ми е унизително като майка да я чета цялата тази дискусия, включая осторумията от едната и от другата страна. Общественият престиж на българската майка и без това е достатъчно нисък - нека зорлем поне в нашия форум да не го принизяваме допълнително. А истински каузи, за които да се бори една майка, колкото искаш има.

# 859
Някак си ми е унизително като майка да я чета цялата тази дискусия, включая осторумията от едната и от другата страна. Общественият престиж на българската майка и без това е достатъчно нисък - нека зорлем поне в нашия форум да не го принизяваме допълнително. А истински каузи, за които да се бори една майка, колкото искаш има.

Подкрепям това изказване.

# 860
На мен някак си ми е странно това фаворитизиране на кърменето....сякаш става дума за някакво извънземно занимание, супер потайно и трудно за осъществяване от човешката раса.Че чак се налага да има лиги, организации, фондации и прочие организации.
А е толкова просто-имаш бебе, искаш-кърмиш, не искаш-не кърмиш.
Ама то апели, ама то призиви, ама то обучение, като че ли докторат по кърмене ще се защитава.
Та и чак боркини за правата на жените да кърмят където си щат....които всъщност никой и никога не е искал да им отнема.
Абсолютно безсмислена истерия.
Там е работата, че повечето хора не мислят "така", а просто не им пука за тоя грандиозен проблем. Което е съвсем естествено и правилно и е най-благоприятното за всички. Излизаш, влизаш, храниш си детето, и никой не ти обръща внимание и въобще не се занимава с тебе.
Точно!    Peace

# 861
Бу, само за сведение, че в мола - така жизненонеобходимо място, както ще се окаже най-накрая за дойките, аз лично влизам 1-2 пъти годишно. И, пак за ТВОЕ сведение - пазарувам отвън директно, щото мога да си го позволя.
И, пак за ТВОЕ сведение, щото виждам, че си направила извадка от постовете ми, благодаря че МЕ четеш задълбочено /така трябва всъщност/ до колкото това ти е възможно - нито съм мацоранка, нито заклета дойка. Просто претендирам да имам усет на естет, както майчински инстинкт. В тоя ред на мисли, абе до колкото си спомням - преди кърмене известно време започваха да капят гърдите. Тая мадамка как не е усетила, нали затова ви е организацията или там каквото е за консултации и ограмотяване/, че да се придвижи до стаята за кърмене поне като неще да се прибира??? Или тя е решила да свърши всичко в оперативен порядък?  Laughing Laughing Laughing Laughing
Виждам, че си доста запалена - чудесно! Никой не ти отнема това право - да не скочиш дискриминирана и ти, че много ще ни дойдете- пак подчертавам с тая лактационна буря.  Laughing Laughing Laughing
И последно, отново към теб, Бу - нали сте доброволки, тая мацоранка, шопинг манячка, а в същото време, такава самоотвержена майка видиш ли, Що иска обещетение в пари, което да дари за каузата? Вие, като консултантки, що подвеждате бедните момичета по начин, по който да станат за кашмер?
Истина е, че това Ла Лече и БХК имам дълбокото усещане, че са някакви разновидности на секта.
И понеже МЕ четеш задълбочено, ЩО не ми обясни какво значи Ла Лече, каква му е разшифроката, че да се ограмотя и азззззззззз.

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 17:23 от Koen_the_koen

# 862
"Бъркаш БХК с Ла Лече. Вчера същото ти писах, но е разбираемо, че четенето не е лесна работа, когато човек бърза, бърза да каже своите така 'важни' ъъъ... мисли." -  ами, пропуснала съм те бе, Душко.

"Бизнесът" върви добре, мило е, че се вълнуваш. - не се интересувам от такъв тип бизнес. Щото това нали е естествено, какъв бизнес въртите с природата???
"Предвид, че е на доброволни начала и "клиентелата" не плаща за услугите, много майки се възползват да получат информация и подкрепа за кърмене, за да постигнат целите си в кърменето, без значение дали са да кърмят 2 или 12 месеца, дали навън или у дома си."-  пак питам, защо онази така загрижена майчица чака парично обещетение, нали е безплатно newsm78 newsm78 newsm78

Да, и аз много искам една тумба ромки да си докарат челядта и да почнат да ги кърмят. И да искат да станат консултантки в Ла Лече Лигата и после да ги съдят за дискриминация, защото са ги отхвърлили.
Няма причина да бъдат отхвърлени, ако отговарят на условията за кандидатстване, на които трябва да отговори всеки, който иска да кандидатства.-  що, демонстрацията с кандидатстване ли става??? Циганките не кърмят ли естествено? Според мен те си кърмят без даже да парадират или не е така. Пък вие като имате специален подбор, те как ли се справят без вас. ????newsm78 newsm78 newsm78

[/quote]

# 863
На мен някак си ми е странно това фаворитизиране на кърменето....сякаш става дума за някакво извънземно занимание, супер потайно и трудно за осъществяване от човешката раса.Че чак се налага да има лиги, организации, фондации и прочие организации.
Ама то апели, ама то призиви, ама то обучение, като че ли докторат по кърмене ще се защитава.
Та и чак боркини за правата на жените да кърмят където си щат....които всъщност никой и никога не е искал да им отнема.

А, добър ден  PeaceСъгласна и аз .

# 864
Манячка не е дума.
Не съм БУ, но:

Leche е мляко на испански; оттам лигата е Ла Лече. Производно на същата дума е Долче де Лече (ако си чувала, има такъв сладкиш). Името не е измислено в България. Създадена е в САЩ през 1956. Сега са международна организация.

# 865
Аз мисля, че тази просветителска работа за кърменето даде много добри резултати в последните години. Масово се кърми, сякаш. Или понеже са по-шумни ( вижте ме, кърмя!) се създава такова впечатление.

# 866
От популяризиране на кърменето има нужда, тъй като иначе нямаше толкова много жени да упорстват във волята си да кърмят. Повечето щяха лесно да го заменят с АМ без да се замислят. Още повече ако са срещнали първоначалните трудности /"абе аз нямах кърма и затова"/. Моята свекърва определено ми се чудеше доста защо толкова настоявам при положение, че едно шишенце ще свърши по-добра работа. Тя лично не си е дала труд да кърми и двете си деца. Ако не беше стажа ми във форума преди да забременея едва ли щях да кърмя.

# 867
sophiemmaspenser, благодаря, незнаех наистина.

# 868
Тя лично не си е дала труд да кърми и двете си деца.

Разбирате ли, това създава почва за конфликти, защото прави впечатление на самоизтъкване, а другото сякаш е някакъв каприз.
Полезна дейност развива организацията, но някои от последователите й прекалено се вживяват, знам ли и аз. Не прави добро впечатление отстрани.

# 869
Организацията си е хубава и очевидно много добра работа върши, не една и две майки тук са получили помощ и са благодарили.

Обаче не виждам смисъл да се забъркват с разни фанатички, то вече много станаха - антиваксъри, бебешки хигиени, излезе ни на майките лошо име, ей Grinning

Общи условия

Активация на акаунт