Отново за кърменето на обществени места

• 78 369
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 140
  • София - Рим и обратно

Миналата година, с почти ежеседмични посещения в МОЛ-а, детето не хвана и един вирус. Тази година, в яслата и без ходене на МОЛ, ми се разказа играта.
Ех, а защо така, нали кърмените са здрави, умни и железни?

# 1 141
Ние пропускаме един факт - за кърмачето 3 мин. глад са 3 дни.
      Какво?  Crazy  За бебетата на АМ важи ли същото?  Досега не съм видяла майка - тасманийски дявол, която да приготви шишето за десет секунди след първия плач. Горките бебета, поне десетина пъти им се случва да гладуват продължително в най-ранна възраст, защото все ще изплачат когато мама е под душа, простира или ги гледа тати.

Ехеее и защо точно сега започна да се раздухва темата?
Че как иначе ще разберем, че небезвестна правозащитна организация за бори за против дискриминацията на младите кърмещи майки.  Stop

# 1 142
Имам странното усещане, че тая е кърмила навсякъде само не и у тях си.
Чета, че Б. Димитров ги е поканил да кърмят в парка на НИМ, но май не са го уважили. Всъщност що ли питам, там не е мол.
Да не се борят за официална покана от Лувъра?  newsm78 newsm78 newsm78

# 1 143
  • Пловдив
Имам странното усещане, че тая е кърмила навсякъде само не и у тях си.
Чета, че Б. Димитров ги е поканил да кърмят в парка на НИМ, но май не са го уважили.
Да не се борят за официална покана от Лувъра?  newsm78 newsm78 newsm78
Joy
Може да направим национален референдум ЗА или ПРОТИВ Simple Smile

# 1 144
Ние пропускаме един факт - за кърмачето 3 мин. глад са 3 дни.
      Какво?  Crazy  За бебетата на АМ важи ли същото?  Досега не съм видяла майка - тасманийски дявол, която да приготви шишето за десет секунди след първия плач. Горките бебета, поне десетина пъти им се случва да гладуват продължително в най-ранна възраст, защото все ще изплачат когато мама е под душа, простира или ги гледа тати.

Не, Хърмаяни, кърмачетата са нещо  съвсем друго. Те ако не налапат веднага цица, става страшно. И как може въобще да сравняваш. 

# 1 145

Миналата година, с почти ежеседмични посещения в МОЛ-а, детето не хвана и един вирус. Тази година, в яслата и без ходене на МОЛ, ми се разказа играта.
+1 и аз питам същото като Кафе с мед!
Първоначално си мислех, че ще я осъдят. Но сигурно няма да смеят. Но пък може и срещу нея да се заведе дело от закрила на детето, както беше писал някой.

# 1 146
Изгледах и в предаването на Слави. Тази жена наистина не е в час. Чак ми стана жал за охранителя. Сигурно се е скрил в миша дупка.Толкова пък да раздуха тази история. И какво значи бебешка тоалетна  ooooh! Вие повечето майки, къде сменяте или сте сменяли памперсите на бебета, когато сте си вкъщи. В стаята на топло или в тоалетната. И ако в стаята сте сменяли памперси, то това прави ли тази стая тоалетна. Божеее тази жена наистина е ограничена.

# 1 147
http://life.dir.bg/news.php?id=18747769

Олелеееее, там пък какво кърмене ще е..... Тия от сектата сега ще нападнат и Сашка и както не я слуша главата и нея май ще трябва всички нормални да не мърдаме навън хич, хич.

newsm20

# 1 148
Цитат
И след като установихме, че не е грозно, не е мръсно, не мирише, не е неморално - с какви аргументи оставаме?
Ами, на мен това например ми е грозно.

Циклим. Мислех, че установихме, че на плажа същата анатомия едва ли ще ти направи впечатление.
Е, да , ама не го виждам на плажа.
На плажа циците на показ са приемливи (в известна степен).В МОЛ-а не са.
На стадиона спортния екип е приемлив.На вечерен прием не е.
В болница болничното облекло е приемливо.В офиса не е.
И т.н.
Има едни неписани правила, които хората живеейки в общество, би трябвало да спазват.Или поне да се опитват.Анархията не е предпоставка за добра демокрация.    Laughing

# 1 149
Аз съм от онези, за които кърменето не беше култ, и искам да попитам, съвсем сериозно,  всеки път ли, когато ревне бебето/детето, което е на свободен режим на кърмене, му се бута да бозае?
Защото моят си ревеше и просто така, без да  е гладен. Нещо като биберон - залъгалка ли е или кърмачетата на свободен режим са по-гладни от осттаналите?

# 1 150
Аз съм от онези, за които кърменето не беше култ, и искам да попитам, съвсем сериозно,  всеки път ли, когато ревне бебето/детето, което е на свободен режим на кърмене, му се бута да бозае?
Защото моят си ревеше и просто така, без да  е гладен. Нещо като биберон - залъгалка ли е или кърмачетата на свободен режим са по-гладни от осттаналите?

Разбира се, че са по-гладни. Ако нашите зареват, то могат да почакат, но ако техните ревнат, то всяка секунда е равна на незнам си какво там беше. И тайната не е просто да му дадеш цица,тайната е да заголиш гърди до дупето ако може, защото само тогава се брои че е кърмила.

# 1 151
И как може въобще да сравняваш. 
      Само заради забраната за дискриминация, да не си помислиш друго.  Laughing

# 1 152
Цитат
Циклим. Мислех, че установихме, че на плажа същата анатомия едва ли ще ти направи впечатление.
Е, да , ама не го виждам на плажа.
На плажа циците на показ са приемливи (в известна степен).В МОЛ-а не са.

Ей, забравих, че тук ако четеш преди да пишеш, може да те изгонят като неприемлив.

Нали и аз това казвам (за пети път) - че не е красиво или грозно, щото иначе щеше да е такова независимо от контекста.

Въпрос на предразсъдък е само. На нищо друго.

"Мол", между другото, не е съкращение. Не е нужно да го пишете с главни букви - освен ако с това не държите да демонстрирате колко уважавате тия свърталища на висшето общество, в които нищо под гол гръб и перли не е приемливо като "дрескод".  Laughing

# 1 153
Оххх отвратителна тема стана това с кърмилницата.Какъв е проблема,че някой му е неприятно от гледката как си е извадила гърдата?Трябва ли всички да припадат и да се прехласват по това,че някой кърми?Стига вече драми за нищо.Да кърми дискретно.Само тя ли е човек,та да са и нарушени правата?Колкото до стаичките в мола,че са гадни и миришат..ами миришат да.Но миришат,защото всяка майка си хвърля памперса и заминава.Аз лично винаги нося ароматизирани торбички за памперси.Дори и вкъщи ги ползвам.Продават ги за ЛЕВ в Кауфланд!!Като се научат да ги ползват няма да им мирише и стаичките ще са годни за употреба.

И понеже видях и коментари на тема:кърмените деца са по-умни и здрави..еее нъц...ама НЕ!Няма такъв филм.Омръзнало ми е да слушам как кърменето е гаранция за интелект.Еми не!Не е!
Кърмените са най-умни...НЕваксинираните са най-здрави...ядящите еко-био са гении,гледащите Слънцето са от друго измерение........ама хайде си*ир с тия простотии.

Знаете ли колко жени са бездетни??Знаете ли те каква борба водят??Какво страдание и разочарование изпитват?? А ние сме седнали да дъвчем на Деница глупостите,че иска да кърми навсякъде!Ами на бездетните жени дали им е приятно да я гледат как си храни детето ?Да я гледат и да се питат ..а аз защо да не мога??Или да им го навираме в лицата и да им се напомня навсякъде те от какво са лишени!!Дискретното не е ли по естетично,човешко..нормално??!!
Ама по-света било така...е,и??Ние света ли сме?
И стига с тези сравнения с голите жени и Азис.Толкова ли им е нисък морала на тези кърмачки та с тях да се сравняват??
Простотия!!!!

Но...в крайна сметка..защо да не се кърми показно???
Животните го правят,та майките ли не!!

# 1 154
  • Северозапада

+1 и аз питам същото като Кафе с мед!
Сигурно ми е дефектна кърмата. Мал шанс, детето не е попаднало на майка  Wink
Сега сериозно. Едва ли някой очаква, че като кърми детето няма да се разболява изобщо. Все пак 1-годишно в среда с множество вирусоносители няма как да му се размине. Аз се надявах поне да не боледува много, но при нея се получи комбинация от много фактори, които удариха едно рамо на вирусите. Не мога да знам, какво щеше да е, ако не е кърмена, както и обратното. Тук нямаме право на поправителен. Всяка от нас прави това, което смята за най-добро.  Peace
Аз съм от онези, за които кърменето не беше култ, и искам да попитам, съвсем сериозно,  всеки път ли, когато ревне бебето/детето, което е на свободен режим на кърмене, му се бута да бозае?
Не, но ако не успея да я успокоя, особено нощем, а не иска биберон, какво да правя?

Общи условия

Активация на акаунт