Отново за кърменето на обществени места

• 77 935
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 185
 Че то няма нито никаква логика, нито обикновена житейска правдивост кърмените бебета да са по-умни от некърмените.  Кой ще повярва на такъв извод, то е смешно просто, че се правят такива заключения, ако ще не Харвард, ами НАСА да го твърди..

От друга страна, деца, на които от най-ранна възраст е внушавано, че са носители на изключителни качества заради едно или друго, като поотраснат и се смесят с други хора, положението е... да не си край тях. А ако израсне цяло едно такова поколение, ... (сами си допишете изречението).

# 1 186
 Аз пък съм чувала, че некърмените ставали серийни убийци....

# 1 187
  • град-държава
С риск да вляза в групата на "тъпите и ограничени хора", както се изрази Vermilion
Може ли да ме цитираш, къде точно определям в постовете си и по този начин, когото и да е било! 

# 1 188
Аз пък съм чувала, че некърмените ставали серийни убийци....

Аз пък, че кърмените вече нямало да ходят на училище, а направо в университет.

# 1 189
  • София
Това за африканските племена не е особено вярно.
Все пак не винаги е имало шишета или малки лъжички, с коитод а се дава вода на бебетата.Та природата и затова си е помислила и бебето може д аутоли жаждата си с кърма.
Вече си е по преценка на майката дали ще му дава.няма да навреди, но не е и жизнено важно.Примерно ако има висока температура или вече се захранва, може и д аму е нужно.Затова се пробва.Ако не иска, няма нужда от даване на сила.
А това за утешението с храна  Laughing Може и да се създава такъв неприятен навик, но надали при 4 месечно бебе. То не суче, заради самата храна, когато е разстроено.Суче, заради самото сукане и мама, която усеща и го е прегърнала. Вече някоя 5 годишна госпожица, може и да посяга към шоколада като и е скучно, но съм сигурна, че може да го прави с каквото и както и да е хранена като бебе.
Тези, които се изцеждат или дават АМ утешават само с прегръдка вероятно.Песнички, люлеене, разсейване с играчки. 
Иначе, моят племенник също е кърмен 2 години, сега боледува постоянно. Но причината е ясна-болни деца в яслата, не някаква свръх естествена сила и слаб имунитет.То колкото и силен имунитет да имаш, като са пуснати 5 болни деца, ще се тръшкаш сополив след 2 часа пребиваване там.

# 1 190
Да забранят яслата за некърмени, за да не разнасят зарази.

# 1 191
Добре де,а тези дето майките им се цедят и си хапват от шишета какво?
Много са ..немодерни да ходят с шишето по паркове и градинки на въздух, друго си е "у молЪ"  hahaha

# 1 192
  • София
Пфф ... моята пък още не е боледувала, а никога не е опитвала кърма.
Ето, похвалих се.

# 1 193
  • София
Друго си е да се лапне на мама .., а не на шишето....Всичко друго е вятър и мъгла. hahaha

# 1 194
Друго си е да се лапне на мама .., а не на шишето....Всичко друго е вятър и мъгла. hahaha

Не бе, същото е! То и да цункаш гаджето е същото, като да цункаш... снимката на гаджето... 

# 1 195
  • София
Не вервам.

# 1 196
Пфф ... моята пък още не е боледувала, а никога не е опитвала кърма.
Ето, похвалих се.

Ако ходи и на градина, признах те. Та дори и без опитване на кърма.

# 1 197

Не бе, същото е! То и да цункаш гаджето е същото, като да цункаш... снимката на гаджето... 

Ти май наистина не си кърмена.

# 1 198

Ти, понеже си капацитет по тези въпроси, знаеш най-добре. Признавам.  Laughing
Ех, тези жени от bg-mamma! те са най-, най-, най-компетентни по абсолютно всички въпроси. Това, научни изследвания, това Харвард - ами ряпа да ядат! Щом ССФ ви казва, че няма такова нещо, значи няма такова нещо. Точка.

Софи, постнах по-назад по-ново изследване, в което са заложили и елементи от социалния статус на родителите. Та не били по-здрави и по-умни кърмените, защото са кърмени, а защото като цяло жените с по-високо образование, по-висок стандарт на живот и т.н. кърмели по-често от ... да кажем негърките от гетото. И въпреки това разликите в резултатите на многото наблюдавани показатели са  никакви или минимални  с лек превес на кърмените, но поради гореизброените причини, а не заради чудодейните качества на кърмата. То не е нужно и да четеш изследвания за да се сетиш, че няма как да е вярно това, което ѝ приписват през последните години, но все пак вече има и направени такива. Който иска обаче може да се стикова към изследването, което най-много му допада. Дето се казва, за какво са ми факти, като си имам мнение?

Не може да е "по-ново", защото това, което пък аз "постнах" по-рано е от последната седмица. Нека не се замеряме с научни изследвания.

И аз не твърдя, че тези изследвания са валидни за българката, защото са правени в Бразилия. Още в самото начало го казах. Понеже с това се занимавам (не с кърмене конкретно Laughing), ми е пределно ясно, че има изследвания и в двете посоки. Също така ми е ясно, че ако днес оранжевото "червенее", утре може и да "жълтее".

Но да се отричнат научните изследвания от български домакини ми е обидно. Постравям се на мястото на тези хора, които в продължение на 30 години са следили даден кохорт, и нв един момент идва кака ти Краса и се изказва компетентно. Това ме дразни мен лично, както и обидните думи към майките, били те кърмачки или не.

Последно, аз лично не съм кърмена изобщо, майка ми е била студентка, когато ме е родила, пък виж каква съм умница.  Laughing Тоест, не приемам лично нещата, а говоря по приницп.

# 1 199

Ти май наистина не си кърмена.

Чек Плийз, решила си, че ако нямаш какво да кажеш, изречението по-горе винаги ще ти свърши работа?

Общи условия

Активация на акаунт