Отново за кърменето на обществени места

• 78 359
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 695
Май е мит, но тук пише, че горели няколкостотин калории на ден. Има съвети за кърмаческа диета: http://www.womenshealthmag.com/weight-loss/breastfeeding-diet

# 1 696
  • Северозапада
Кафе с мед, това се наричат "дългокърмещи" майки. И аз не знаех за явлението, докато не посетих кърмаческия подфорум преди ден-два с познавателна цел.

Не знам как се наричат, но това за мен е истинска перверзия. И със сигурност не е продиктувано от нуждите на детето.
Мда, те децата врещат и бягат, а майките ги гонят с разголена гръд.

# 1 697
Аз недоумявам: как може да се предизвика такъв обществен "дебат" за такова нещо?? Нали сме цивилизовани, нали сме "европа"...Отново нарочно се показва ретроградното мислене, което да оправдае беднотията и необразоваността в Б-я. Или да поддържа идеята за тях: за такива толкова, и правилно.
Нацията ни доказа, че сме псевдо европейци, всеки за себе си иска да му се спазват правата и да му се осигурява комфорт навсякъде, но опре ли до там, той да зачете правата други му... Както казват на село " Маааани бегай".

# 1 698
Никой не е нарушил правата на протестиращите гъски. Да, гъски, защото аз живея на село и само гъски са ми пред очите. Не се пиша европейка.

# 1 699
  • София - Рим и обратно

Мда, те децата врещат и бягат, а майките ги гонят с разголена гръд.
Ами не, не ги гонят, то това е тъпото. Те отиват да повдигат блузата на майка си да "цокат" Sick.
Аз, без да съм със завиден "кърмачески стаж" (що за израз!), знам че има един момент около 6тия месец, когато бебетата сами започват да се отбиват. Но масово в тоя случай се започва едно неистово бутане от страна на майката и едва ли не насилствено се продължава, щото видиш ли, било рано за отбиване. Ама за кого е рано, не е ясно. След което - да откажеш едно ходещо на година и нещо от цицата, се оказва почти непосилна задача. Кому е нужно, не ми е ясно.

# 1 700
"Сигнал за евакуация в мола.... някой май се опитва са съботира организацията ни..."

Shocked Shocked Shocked
Вярно ли е, олелелеее ???
Виметата са наводнили мола с млеко.

# 1 701
  • В заешката дупка

Понякога.
Понякога.
Понякога се вижда и цяла гърда. И репортажа бе с една извадена и една прибрана. После се заметна с одеяло.

Да, понякога. Точно така, за няколко секунди и ако много държиш да гледаш кърмещата жена, както в случая с телевизията, по която я дават. Има ли припаднали от гледката?

Въобще като е толкова гадно, защото сте гледали репортажа.  Grinning

# 1 702
  • София - Рим и обратно

Да, понякога. Точно така, за няколко секунди и ако много държиш да гледаш кърмещата жена, както в скучая с телевизията, по която я дават. Има ли припаднали от гледката?
Не, не сме рискували да го гледаме Simple Smile.

# 1 703
  • София
... Иначе чета коментари в разни сайтове и си мисля, възможно ли е толкова да е изпростял тоя народ. Вмъквам бисери: " Уринирането е биологична потребност, но не го правим на обществени места.", "Да отиде да го накърми в тоалетната.", "Ако иска да кърми на публично място, да си сложи бурка." Прави впечатление, че злостните коментари и неодобрението са изразени предимно от жени, а мъжете или са ЗА или им е все тая.   Cry

Е, Айде сега. Че кой мъж ще избяга от гледка на вимета - па макар и на едното да виси бебе вместо... нещо друго?..  Laughing Mr. Green

# 1 704
Аз не бих гледала такова нещо. Абсурд! Sick
Само коментирам.

# 1 705
  • В заешката дупка

Да, понякога. Точно така, за няколко секунди и ако много държиш да гледаш кърмещата жена, както в скучая с телевизията, по която я дават. Има ли припаднали от гледката?
Не, не сме рискували да го гледаме Simple Smile.

Ами именно, точно така се прави. Не искаш - не гледаш.  Grinning

# 1 706
Съобщиха, че инфарктите и катастрофите са се увеличили. Уж от часовата разлика, ..

# 1 707
  • София - Рим и обратно

Понякога нямаш избор - бяха дадени много примери вече. Нито един не е завършил със забележка от страна на принудения наблюдател обаче, забележи! Simple Smile

# 1 708
След което - да откажеш едно ходещо на година и нещо от цицата, се оказва почти непосилна задача. Кому е нужно, не ми е ясно.
Не е вярно.
Това са си пак съчинения на кърмачките.
Познавам няколко, които тръбяха на ляво и дясно, че децата им не могат да бъдат отбити, търсили да сучат и подобно, а накрая отбиха от раз без никакъв зор, децата дори не се и сетиха за кърмене.
Става въпрос за деца на по 1 год и половина.
Друга дългокърмеща познавам , дето разправя колко е полезно, здравословно, а в същото време пуши.
На въпроса ми защо кърми и пуши, отговаря, че била страшно привързана към кърменето и не желаела да къса още връзката.
Та не знам в крайна сметка кой е по- по- най, но е факт, че масово кърмещите до късно или тези, демонстриращи го по някакъв начин , са все изчаткали кукувици или тотални мързелани.

# 1 709

Не е нужно да се говорят нелепи неща. Хората постоянно виждат неща, които не биха искали да виждат.

Общи условия

Активация на акаунт