Отново за кърменето на обществени места

• 78 226
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 770
То па и въздухът един чист...  Wink
Толкова врякане за нищо, за несъществени и несъществуващи проблеми, що не спретнаха една акция на кърмачки пред общината, да издействат миене на улиците поне няколко пъти годишно, наслагваният с години прахоляк съдържа такива частици, че и до 35 да кърмят, пак не могат да им противодействат.
Или нещо друго, пряко свързано със здравето на децата, а не глупости за гладуващи в мола кърмачета и т.н.

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 17:54 от нова

# 1 771
Относно миенето на гърдите при новородено бебето се прави преди всяко кърмене. Като е по-голямо след 6тия месец например, не мисля, че е нужно. Бебета започват да ядат и друга храна, някои започват да лазят, да лапат играчки. Нищо няма да му стане ако майката не се е измила преди това. А и нали уж не сме в Средновековието. Предполага се, че жените се позамиват под душа вечер  Mr. Green

Малко за потта :
"По физиологичен състав тя прилича на урината, съдържа същите компоненти.
Съществената разлика е в концентрацията на компонентите, които в потта са 10 пъти по-малко, отколкото в урината. "
Ако това е вярно, благодаря за имунитета  Mr. Green.

# 1 772
Уринотерапия?

# 1 773
 Joy здравословно е!

# 1 774
Ама вие не знаете ли, че урината дезифенкцира рани? Едно време така са се лекували-припикаят си раните и готово.
Урината, слюнката и потта също и кърмата дезинфекцират.
Няма нужда да се мият циците-те са по дифолт стерилни.

# 1 775
Принципно, аз никак не мога да съдя за другите майки. Всяка майка, която се старае да се грижи по някакъв начин за детето си, за който смята, че е за негово и нейно добро, аз съм ок. Мога да помогна на жена, която иска да кърми, ако тя желае помощ, но съм и напълно ОК с избора на тези, който изобщо не искат да кърмят. Тяхна си работа. Те пак правят най-доброто за детето си по техен си начин. Никой не трява да бъде насилван да прави това, което не иска или още по-лошо да бъде каран да се чувства виновен, че не се е получило кърменето.

По въпроса за пафкането, до определен брой цигари, изпушени до определено време преди кърмене (поне час и половина преди храненето) се счита, че ползите от кърменето надвишават вредите от пушенето. Това съм чела по въпроса. Лично аз не бих пушила нито бременна, нито близо до детето си.

Относно храната, има изследвания, че всъщност качеството на кърмата не се влияе кой знае колко от състава на храната. Негативите са главно за майката, ако не яде здравословно.

Иначе идеята за балансирано и качествено хранене е много добра. Жалко, че е трудно изпълнима.

Чистият въздух в София е непостижима задача.

# 1 776
  • Вестерос
Преди много години бяхме в болница с детето, то беше близо 2-годишно, с вирусна пневмония. В същото отделение имаше 2-3 циганки,  кърмачки с 3 и 4-годишни деца. Е, аз нямаше да разбера, че са кърмачки, докато не чух лют скандал, че не им донесли храна, тя им се полагала, че кърмят. Обаче на децата също им се полага болнична храна, то е  ясно, не са бебета. Имаше и кърмачка с 20-дневно бебе, и то с  пневмония. Всичките до една пушеха повече от мене, но те са циганки, все пак. Sunglasses
И преди н-брой страници подметнах, че циганите са най-интелигентни, тях често ги кърмят до тийнейджърска възраст, после кърмачето става родител, и така.

Пушене и кърмене-гнусна история. Аз като съм кърмена до 2-рия месец явно съм имбецил.

# 1 777
Урината, слюнката и потта също и кърмата дезинфекцират.
Няма нужда да се мият циците-те са по дифолт стерилни.

всичко това излиза от вътре на тялото. значи това ,което излиза от цицките може да е стерилно. но от вън си е мръсотия  Laughing

# 1 778

Ами именно, точно така се прави. Не искаш - не гледаш.  Grinning

Не е нужно да се говорят нелепи неща. Хората постоянно виждат неща, които не биха искали да виждат.

Е, браво, супер аргумент, то хората и постоянно умират, що тогава да не свитнем някой дет' ни дразни?

# 1 779
Аз съм пушач, докато съм кърмила не съм пушила, както и по време на бременността, просто нямах проблем да не пуша, но ако трябваше да избирам да кърмя и пуша или да не кърмя и пуша, никога не бих избрала първото.
Каквито ще статии да напишат по въпроса.

ПП. Чела съм, че кърмата може да неутрализира донякъде въздействието от тютюнопушене, но ставаше въпрос за деца -пасивни пушачи, моето дете не е било излагано на цигарен дим, т.е зорлем да му вкарвам с кърмата ми се струва по-идиотско от това да пие АМ.

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 18:09 от нова

# 1 780
  • Вестерос
Благодаря за отговорите, не знаех за връзка с немиенето на гърда и имунитета на бебето  Rolling Eyes! Вероятно затова съм толкова боледувала като дете и имам толкова алергии.
За къпането на бебето вече бях чула, че е вредно. Но това  Sick...

Страх ме е до помисля какво друго колективно може да се прави на полянка от фанатизирани майки в Морската градина. Всичко е толкова натурално!

Че не си ли виждала- 5,6 годишни да акатдо някое дърво. Това е съвсем в реда на нещата.

# 1 781
Ако учените, твърдящи , че N- брой цигари N - часа преди кърмене не вредят, са същите твърдящи, че кърмените са по- умни и здрави, нямам думи.

# 1 782
Нова най-смислена идея е дала. Прибирайте си циците и за  други, по-важни каузи се борете. Стига мучали с тая кърма, оревахте света .
И аз съм майка и аз бебе съм хранила с кърма, но такова превземане и показност не прави нищо приятно.. Tired

# 1 783
Има много информация по темата за имунитета, ако наистина те интересува можеш да я намериш. Аз няма да отговарям, за да не ми се налага да чета петнайсет страници съчинения, които съм сигурна, че ще последват.

Хахахаха, е браво, то и в катуна го карат на имунитет....и гол гъз. Хигиената и тя ли вече не е на мода...или като кърмиш не се потиш и миришеш на минзухар... ясно защо държите да кърмите до 3 години, пестите от сапун  Sick

# 1 784
NervousDad, ето за това говоря. Ти си пишеш едно, а някои си четат съвсем друго.

Ако учените, твърдящи , че N- брой цигари N - часа преди кърмене не вредят, са същите твърдящи, че кърмените са по- умни и здрави, нямам думи.

Никой не е казал, че не вредят. А, че кърменето все още има ползи.

Общи условия

Активация на акаунт