Отново за кърменето на обществени места

• 77 968
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 845
Имайте милост  Joy!

# 1 846
  • София
Има ли още някой притеснен, че тригодишното момиченце си кърмило куклите, или аз не съм у ред?  newsm78

Аз. И се чудя, като ходи в детската градина и си кърми куклите, как ще реагират момченцата. Или то им е обяснено вече.

Ми освен да завършат / допълнят играта и с игра на правенето на куклите, дето ще се кърмят... тъй де, да не ги изолираме момченцата, и те си имат биологична функция - важна при това, щото с кърма или без, без тяхната помощ и до спорът няма как да се стигне...

# 1 847
  • София

Не ща да споря с фармар, не съм биолог, но все пак уреята се концентрира в бъбреците, в потта не се сещам много как ще иде, че да стане антисептична. По-скоро май някои токсини се изкарваха с нея.

# 1 848
О, в Хиполенд вече продават "бременни" кукли. Не знам как децата ги израждат - по естествен път или има комплект за цезарово сечение

# 1 849
  • София
Кати, не знам откъде се взима, но явно има, в минимални количества:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12817713

Не че има значение за дискусията.  Laughing

Е че как да няма! Нали така осигуряват имунитета и безопасността и изобщо осигуряват балансираното бъдеще на децата до къде 80-90 годишна възраст...  Mr. Green

# 1 850
О, в Хиполенд вече продават "бременни" кукли. Не знам как децата ги израждат - по естествен път или има комплект за цезарово сечение
описание на български как са забременели има ли ?  Laughing

# 1 851
  • Пазете Гор
Отново и отново се убеждавам, че темата не се занимава с проблема - който и да е той, ако го има изобщо. Едноседмичната баталия тук се състои в обкрякване на медийния аватар на случващото се. Нека подчертая, че под медийното отразяване  включва и тази тема. Форумът е медия, също.

Залагам 35 лева, че нито един участник в темата не може да формулира предмета на спора в едно изречение. Залагам 50, че над 3/4 от писалите не могат да посочат ясно  страните по спора, нито пък тезите им.

Това не е тема-дискусия, а е тема - секреция. Спорадично общността ни натрупва киселоч, и в подобие на някой набрал цирей намира спасение от болката в изливане на злъчта си. Веднъж намерила повод - следва безогледно осмиване, смразяване, низвергване, обругаване, унижаване на някого, на нещо, на всичко.

Разправят, че в добрата практика на форумните модератори имало такова правило: винаги да има "тема- клоака", където форумната общност да разтоварва лошотията си, щото да може в останалият форумен мир нещата да вървят що-годе прилично. Аз допускам,че тази практика има своята логика.

Жалкото е, че допреди съвсем малко години ролята на тема-клоака поемаха теми за косми, балконски скари, ресторанти и други такива. А днес, на първа страница има 3 (три)! теми, всмукващи и разливащи всичката ни обща злина, и са по въпроси свързани с кърмене, майчинство, деца.

Намирам това за тежък регрес и ви призовавам да се осъзнаете и спрете. Тъй както и модераторите - какво още смятате, че трябва да се каже по темата, та да схванете, че така не бива?

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 23:41 от Куркума

# 1 852
  • София
Не, тези са с инвитро - твърде сложно е за обяснение...
И да, раждат със секцио...

А иначе - сериозно - мисля, че идеята за тези кукли (има ги много отдавна) е да се подготвят 3 - 4 годишните за следващата "партида" с по-малко стрес и излишно конкретни въпроси.

Eta
Пух Мечо, не така сериозно - от доста страници насам хората просто се забавляват... Не внасяй сериозност - сега е леко и весело, пак ще стане жлъчно и злостно... Какъв е смисълът?

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 23:41 от katiABV

# 1 853
Браво, Куркума! Темата отдавна е за ключ.

# 1 854
Куркума, предметът на дискусия беше формулиран стократно, а страните по нея - ясно разграничени. Като хроникьор на темата добре знаете това.
За добро или лошо, още имаме какво да кажем тук, макар че вече се движим по периферията на проблема. За мен лично е ценно да чета как мислят и как се изразяват хората по тези въпроси, това има пряко отношение към проблематиката.
Ако намирате това за регрес, трябваше да ни посетите в темата за третото дете, докато още беше жива и взривоопасна.  Simple Smile

# 1 855
Куркума, освен че се упражни в ораторстване, друго какво направи? Ах, да, забрани на людете да имат своя гледна точка, да бъдат крайни, да бъдат язвителни, критични, безкомпромисни, простаци.
Ми, да имаш да вземаш, но включването ти, дори и да пледира за мир, на мен ми носи само желание, ако съм модератор да те изтрия, за да може да няма вслушали се в думите ти, а  само продължаващи да се изокват виртуално- терапия, която силно предпазва от реално изплющяване на простотията.

# 1 856
Не, тези са с инвитро - твърде сложно е за обяснение...
И да, раждат със секцио...

А иначе - сериозно - мисля, че идеята за тези кукли (има ги много отдавна) е да се подготвят 3 - 4 годишните за следващата "партида" с по-малко стрес и излишно конкретни въпроси.

Така няма ли опасност от деформиране на представата за раждането на едно невръстно момиченце, че раждането е със секцио принципно... Confused .

# 1 857
Искам да попитам кърмещите майки, които отидоха на протест в мола днес, защо не изказаха гражданската си позиция миналата седмица, когато имаше протест срещу жестокото убийство на невинен човек от охранителите в Гранд Мол Варна? Нали уж са активистки и се борят за справедливост, равноправие, законност? Отговорът е ясен: защото не са пряко засегнати. Може би чакат някой да посегне да убие детето им и чак тогава ще се сетят да протестират срещу убийствата и побоищата. Още сме много далеч от гражданско общество щом не виждаме по-далеч от носа си.

# 1 858
  • out of space

Добре казано, но едностранчиво. Преди близо 13 години се регистрирах в този форум с ясното питане как да си спра кърмата. Никога няма да забравя отговорите и какво впечатление оставиха в мен. Никога повече не пожелах да кърмя, дори и с второто си дете. Сега, отново аплодирам решението си.

# 1 859
  • Пазете Гор
Имаш тъжен опит, Ери, който мисля, е потвърждава тезата ми - форумният формат за обсъждане на този тип проблеми не е добър, и рано или късно води до това, до което е довел теб, и докъдето стигна и тази тема.

Никому нищо не забранявам, макар и в специални моменти да ми се ще да можех, Касита. Редки моменти са. Права си в това, че темата се ползва за терапия, и може би охлажда страсти, но както всяка терапия има странични ефекти. А страничните ефекти тук вече надхвърлят терапевтичната стойност, което смятам за свой дълг да споделя. И го направих.

Сега - за ораторстването (бих позвал наместо тая щура дума реторика - много по-секси е). Та не ми придиряй, че обичам да се изразявам засукано. От дете ми е слабост. Всички сме грешни.

Оценявам учитвата форма, Songes. Малцина ми говорят на вие и в "риъла" даже.  Не мисля, че липсата ми в темата "за трето дете", се е отразила зле на качеството й, напротив. Не смятам и присъствието си тук за особена благодат. Уверявам те, че ако наистина искаш да знаеш какво мислят "хората", то и първите 10 страници биха ти стигнали. Според мен оттам нататък никой не мислеше, ами се чудеше как да ухапе по-хитро отсрешната страна. Това не е мисъл. Това е материал за сеир.

Общи условия

Активация на акаунт