Отново за кърменето на обществени места

• 77 865
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 905
Трещерица пък за какво да се оправдава?

# 1 906
  • София

Апропо по-напред няколко пъти писах, че ми е особено неприятно вменяването на вини по отношение на кърмене-некърмене. ....
Молът не е място за релакс и разходка, това са места, които натоварват нервната система и разумните хора ги посещават само при нужда.

На мен пък ми е особено неприятно вменяването на вина по принцип. Например за ходене-неходене в мол.

Не ти харесва да ти кажа, че добрите майки кърмят то три години и другите за нищо не стават, нали? Тогава би трябвало да разбереш, че други пък не искат да бъдат класифицирани като разумни или не от теб.

И изобщо, ако всеки си гледаше в собствената паничка, пазва и т.н., въобще нямаше да навъртим толкова страници. Не знам защо е толкова трудно.
Не разбирам връзката между цитираният мой пост, не че има нужда от обяснения. Пиши си...

# 1 907
Трещи има и по-ранни мнения в темата, с които разгръща тезата си. Иначе аз съм я признала, тя е гласът на здравия разум във форума. И други заслужават тази титла, но най-много тя, защото пише най-сбито.

Оправданията са като задника, всеки ги има

Чии оправдания, на некърмещите майки ли? Нали те биват обвинявани, че само си измислят извинения как да изклинчат. В такъв случай замени анатомичния орган с друг, актуалния на деня.  Wink

# 1 908
  • София
Дълбоко уважавам ясната, сбита и винаги на място мисъл на Трещи.

# 1 909

Чии оправдания, на некърмещите майки ли? Нали те биват обвинявани, че само си измислят извинения как да изклинчат. В такъв случай замени анатомичния орган с друг, актуалния на деня.  Wink

Този лаф е за мненията, не за оправданията, но явно е модифициран според нуждата.

# 1 910

Бе вие някакви комплекси за некърмене ли имате, та все това ви е в ума.  Rolling Eyes

Говоря за оправданията, когато си навреш носа в нечия пазва, джоб, кола, семейство и почнеш да му обясняваш да кърми ли, да не кърми ли, да ходи ли в мола, да не ходи ли, колко деца да има, как да ги гледа и прочие.

Нали това разправя Трещерица - че нямало как да не гледа, щото едва ли не в скута й някой седнал да кърми. Което, обективно погледнато, е доста далеч от истината.

Обективно погледнато, има много по-разголени хора от една кърмеща жена. Има дебели, глупави, грозни, пъпчиви хора.. Но човек не седи да се взира в тях нормално. Като не му е приятно, обръща глава и забравя, щом на никого не пречат.

# 1 911
Аз комплекс за некърмене нямам, но съм против самозабравили се кърмачки да създават такъв на другите майки.

И огромната част от нас не се вглеждаме, аз лично не го правя. Героините на деня обаче искат да се вглеждат в тях, затова е целият панаир.

Щом и ББ почна да им се подиграва, смятайте докъде е стигнал панаирът. Точно това заслужават.

# 1 912
Апропо ....
Молът не е място за релакс и разходка, това са места, които натоварват нервната система и разумните хора ги посещават само при нужда.
Съгласна съм с горното мнение.
Не ти харесва да ти кажа, че добрите майки кърмят то три години и другите за нищо не стават,...
Омръзна ми да чета за по-по-най майките, които кърмят до 3 (три) години, че и повече, а другите, които по ред причини не са могли или само няколко месеца като мен, не стават за нищо според jp. Майчинската любов не се определя от периода на кърмене или некърмене. Докато съм жива, ще обичам детето си (кърмено само 6 месеца). Нямам нищо против кърменето на обществени места, но нека се прави с финес и такт. Има и стаи за тази цел. А има и много по-наболели проблеми в обществото от така измисления за кърменето.

# 1 913
Вече не мога да отрека, че завиждам за голямата цица. Има си я жената-показва си я.
Аферим!

# 1 914
Аз комплекс за некърмене нямам, но съм против самозабравили се кърмачки да създават такъв на другите майки.

Щом и ББ почна да им се подиграва, смятайте докъде е стигнал панаирът. Точно това заслужават.

Което, разбира се, е много жалко, защото кърменето по принцип трябва да се поощрява, а не да служи за подигравка. Много, много жалко.

# 1 915
Това е логично развитие на казуса, Софи, при положение че реален повод за протести и възмущение не съществува.

Да се поощрява кърменето, но поводът за това нека не бъде агресивен и лишен от трезва мисъл.

# 1 916

Омръзна ми да чета за по-по-най майките, които кърмят до 3 (три) години, че и повече, а другите, които по ред причини не са могли или само няколко месеца като мен, не стават за нищо според jp.

Абсолютно съм убедена вече, че основната причина за целия шум е комплексът у некърмилите. Трети пореден пост някой чете написаното от мен по нерационален и абсурден начин и все ви избива на "Ама аз съм добра майка, нищо че не кърмя". Ако имате проблеми със себе си, моля не си ги изкарвайте на останалите.

Единственото, което jp казва е, че е еднакво тъпо да насаждаш вина у някого, че не кърми и че е отишъл до прословутия мол. Тъй че някои тук с тоя мол по нищо не се различават от митичните фанатични кърмачки, на които аз така и не попаднах в тая тема или другаде. Аз моловете си ги харесвам, не ме натоварват и определено релаксирам там. И съм разумен човек при това.

Та, бройте до десет, дишайте дълбоко и четете какво пиша, а не какво си мислите, че светът мисли за вас. Ако обичате и ако ще ми отговаряте.

# 1 917

Което, разбира се, е много жалко, защото кърменето по принцип трябва да се поощрява, а не да служи за подигравка. Много, много жалко.

Това като извод и препратка към организаторките и кърмещите демонстративно. Зорлем си извадиха на показ пазвите, и търсеха оправдания (като тези, дето всички си ги имаме).

# 1 918
Само от твоята гледна точка, jp, те имат проблеми със себе си, защото ти смяташ, че ги превъзхождаш с нещо.

Бях в кърмаческия подфорум, видях как се говори за некърмещи майки. Те не били положили усилия, те не направили най-доброто за детето. Как ние можем, а те не могат. И т.н.

# 1 919

Абсолютно съм убедена вече, че основната причина за целия шум е комплексът у некърмилите.
Нали завиждахме за медийното внимание? Сега пък сме имали комплекси как не сме майки.
Бас хващам, че още нещо можеш да измислиш...

Ето-аз завиждам на кърмачките с големи цици, щот моите на са големи-можеш да го включиш в списъка... Wink

Общи условия

Активация на акаунт