Отговори
# 705
Честита първа годинка на Виктор и тук! Да расте много здраво и щастливо дете!
Честито и за първите крачки и на него и на другите порастнали бебоци!
Лаленце - отбиваш и не търси - това е най-чудесното нещо! МС няма намерение да се отбие, днес бях в офиса почти целият ден, като се прибрах и го гушнах веднага се зарови с отворена уста в деколтето ми, даже потника ми започна да дърпа  Joy Явно съм му липсвала много,
Имах желание преди годинка да отбия, но той видимо не е готов, а и нали не пие от шише с биберон, та не мога и мляко като хората да дам - май ще е септември...
Иначе за храненията - сутрин кърма, закуска, обяд, следоб. зак., вечеря каша с АМ и пак кърма. М/у храненията плодове, парчета хляб, солети. И все гладен горкия, а не наддава много и определено е средно телосложение. На обяд яде около 250 г - 300 г. порция - кога ситни, кога по-едро, но  пасирана, иначе забрави! - ММ се шегува че след месец ще е на порция от типа буркан от компот  hahaha Предлагам и не пасирана храна - 1 път яде, 3 пъти плюе и не иска, а реве че е гладен - чудо е!
Иначе вече само търси повод и начин да се изправи - стои от седмица или малко повече много стабилно прав - на моменти без да се държи и не се усеща - като се измори - хоп на дупе. Не е готов още за прохождане, явно сега си укрепва мускулите за да издържа повече време прав Simple Smile Днес става на 11 месеца - мисля, че до 2-3 седмици ще е сигурен в себе си, но каквото такова Simple Smile

# 706
  • Бургас
Добро утро!
Честит първи рожден ден на вече празнуващите пораснали бебчета  newsm59
Миналата година по това време с вълнение четях и следях всички разкази на момичетата тук за преживяванията по раждането и сега ми е толкова мило  Heart Eyes
Ние постоянно сме по улиците, ама то в това хубаво време няма как.
Ходихме на ДК, Дея е 77 см и 10,100 кг. Всичко си хапва, вчера тати и сладолед и даде /е аз разбира се бях против ама кой ме пита  Mr. Green/ Сдобихме се с триколка, за сега стои в нея, но на прибиране към къщи пак и омръзва и започва да се изправя и да мрънка някой да я носи. Всяко чудо за три дни. Количката основно ползвам за по-дълги разстояния за да може да спи /но и това вече рядко прави навън/. Почти всеки ден сме на плаж, мажа хубаво със слънцезащитен че ме е страх да не изгори. Много обича да цопка и се мъчи да рита вълните  hahaha
Много ми е проклетичка, пищи и хапе, ако нещо не стане на нейното, как ще се оправям не знам.
Ние ще правим РД и кръщене в тесен семеен кръг, че не мога да изтърпя панаира, който правихме за баткото. Вероятно ще и направя отделно детско парти с няколко приятелки и дечица. Още това не съм го измислила.
Хубав слънчев ден ви пожелавам  Hug

# 707
Ехооо аз пак се появявам, ами не мога да смогвам. Излизаме предиобед и следобед. Туй мойто мънинкото грам умора няма и вкъщи и навънка иска все да ходи, без кръст оставам.
Честити първи годинки  newsm38
Честито и на проходилите  Wink
Момичета много ми е тъпо, една от приятелките ми преди 2 седмици ми каза, че е бременна,толкова много се зарадвах и вчера като се видяхме и я питах как мина последният преглед и тя ми каза, че вече го няма бебето  Sad било със Синдрома на Търнър и се наложило да направи аборт, а тя толкова много искаше бебче и е толкова чувствителна...сега йписах едно писъмце, да й вдъхна кураж и сила.

# 708
  • Телиш/Плевен
Лаленце - отбиваш и не търси - това е най-чудесното нещо!
Да, аз вече се примирих и не ми е мъчно, пък и наистина така е най-добре, а не на мен един ден да ми хрумне да отбивам, а тя да не е готова и да се мъчим взаимно. Hug

Пчеличке, добре завърнала се сред нас! Hug
Съжалявам за приятелката ти, дано скоро отново да забременее и този път всичко да е наред с бебето. Praynig

Ние взехме решение да не правим кръщене. Все повече клоним към идеята да я оставим тя сама да си избере вярата един ден.
За рождения ден започнахме подготовка. Ще е в съвсем тесен семеен кръг в някой ресторант. Сега съм се заела да измисля картинка за тортата (не искам да е готова от нета, или избрана по каталог, или снимка на Елица; искам да е нещо уникално и само тя да има такава торта Blush). Намерих няколко подходящи картинки и сега ги съчетавам. Дано се получи добре, че аз на Пейнт правя всичко (не разбирам нищо от Фотошоп и други такива графични програми), но гледам всички изображения да са с високо качество, така че би трябвало да се получи. Ще видите крайния резултат като дойде рождения ден, ще ви почерпя виртуално. Hug

# 709
Здравейте момичета, честит празник на годинковците    bouquet, като пуканки ще сме скоро  Laughing
Bee- di, наистина тъжно, дано успее да превъзмогне загубата и скоро да се радват и те на малко слънчице.
Ние планираме Гръцкото моренце, по-наблизо като за сефтето. Обмислям вариантите с изхранването на мишоната, че си яде готвено на обяд и вечер. Готови пюрета плюс ще пробвам стерилизация на домашно.
Времето е хладничко като за лято, но излязохме, нямаше хора навън, единствена с количка  newsm78
Още не мисля за РД, ще е през седмицата и няма да има купон, сигурно ще се щракнем семейно и с някая баба, и малко торта  Peace

# 710
  • Варна
Привет!
Вчра правхме нещо каито репетиция за РД, понеже е следващата седмица. Обаче беше ужасно! Понеже е на вила извън Варна, нашата не можа цял ден да се наспи като хората. Беше изтощена от хора и емоции. Рева като съдрана цял ден, че и след кито се прибрахме продължи, макар че спа в колата. Не ми се мисли другата седмица като сме 20 човека и имам и приготовления да правя как ще е. Много го разглезихме това дете. Тръшка се, реве за щяло и не щяло. Освен това е развила болезнена привързаност към мен. Само да изляза от стаята и почва рев. Върви по дире ми постоянно. Последните дни заспива само като ме държи за пръста, а за целна аз вися наведена над кошарата й. Не дава никой непознат да я носи на ръце. Не знам как ще се оправяме.
Торта поръчах с фигурки. Харесах една с принцеси и каляски. Много е приказна. Ако я няма, съм посочила два резервни варианта. И за изумление на всички я поръчах с течен шоколад, а не с крем или сметана. Тежка била! Амци аз обичам тежки торти. Тези леките са ми много изкуствени. Благодаря!

# 711
Много го разглезихме това дете. Тръшка се, реве за щяло и не щяло. Освен това е развила болезнена привързаност към мен. Само да изляза от стаята и почва рев. Върви по дире ми постоянно. Последните дни заспива само като ме държи за пръста, а за целна аз вися наведена над кошарата й. Не дава никой непознат да я носи на ръце. Не знам как ще се оправяме.

Ние сме на същото дередже,само мама иска и никой друг.
Нашият РД ще е на хижа в гората(Шуменския балкан,ако не съм споменавала ММ е от там),много сладка и кокетна,има детски кът и прочие,но съм с идеята ние дамо барбекюто да направим,а другото кетъринг(първо да прегледам цените),пък да видим.

# 712
  • Русе
И за изумление на всички я поръчах с течен шоколад, а не с крем или сметана.

Аз торта, която не е шоколадова не обичам. Любимата ми е Гараш.  Heart Eyes
Ние най-накрая резервирахме за кръщенето - ще е на 01.08 ( събота преди РД на Гери на 03.08). Исках с един куршум да убия зайците и да е 2 в 1 - рожден ден и кръщене, но тъй като е понеделник, няма как да накарам всички да се съобразят с мен и да пускат отпуски. Освен това баща ми и леля ми ще пътуват от Пловдив, което си е доста разстояние и така решихме да е в събота. На самия РД ще поканим най-близките на по парче торта у нас.
И като стана дума: Честито на малките рожденичета, които вече навършиха годинка! Да са здрави и щастливи най-вече им желая!  Hug

# 713
Мамита позагубих се,но нямам много време!Вчера беше погачата на малчо всичко мина добре сега почваме подготовка за рождения ден на каката!Тоалета е готов,ресторанта е запазен,поканите са раздадени!Ние ходим от 2 месеца вече на рождения ден ще направя и прощъпулника,че съвсем изключих за него!Тортата ще ни бъде мини маус и ще я правя самичка!

# 714
Привет маменца,

Благодаря ви още веднъж за чудесните пожелание. Вчера мина и нашето празненство. Беше много хубаво, но изморително , както за мама и тати , така и за дребчо. Получи страхотни подаръци и сега си ги блъска с кеф  Mr. Green Малко ми олекна, че мина тази част. Живот и здраве догодина всичко ще бъде много по-скромно и малко. Взех си бележка  Rolling Eyes Не си представяйте, че беше сватба. Не беше дори в ресторант, а в градината на свеки с домашни торти и храна и т.н., но все пак бяхме към 30 човека поне и си беше напреднато, а аз се притесних, че не можах да обърна достатъчно внимание на всички. На всичкото отгоре предната нощ бяхме на сватба и си бяхме легнали в 5 и станали в 8:30 (беше извън София) и направооооо бях като зомби  Laughing

Gabs90: Браво на вас! Как се справяш с гледането на 2 бебета?

Юлианка, много приятно звучи РД на хижа  Heart Eyes

Лаленце - после покажи какво си измислила като картинка, сигурна съм, че ще е много сладурско

Пчеличке, много неприятно за твоята приятелка. Пожелавам и следваща успешна бременност с щастлив край.

Нямам повече мисъл аз, така че ви пожелавам приятна и спокойна вечер.  Hug

# 715
Gabs и аз се чудя как се справяш с две бебета, дано има кой да ти помага Simple Smile
Bee_di - вдъхни й кураж и дано скоро си имат здраво бебенце!
Като чуя за такива случаи и всеки пък си казвам каква късметлийка съм - и двете бебета станаха бъзо след като започнахме опитите, има хода с години чакат тестът да покаже 2 чертички, и след това - никога не е гаранция, че всичко ще мине леко, а аз въпреки,че имах проблеми и с двете бременности - в смисъл накрая ги изкраха на легло кажи речи, си имам две здрави дечица, и не само аз- много мами са щастливки! Освен да се помолим за повече дечица и повече щастливи майки и татковци - друго няма какво да направим!
МС и днес пак като ме видя след цял ден отсъствие се впи буквално в мен, не знам изобщо да го отбивам ли скоро...

# 716
Справям се за сега има кой да помага!

# 717
Дано момичета, дано скоро пак забременее и всичко да е наред до края. Тъпото е, че тя води тренировки по няколко спорта и като забременя се наложи веднага да прекрати с всички тренировки, по този начин разбраха доста хора още в края на 2ри месец, че е бременна. Отделно този месец стана кръстница на дъщеричката на друга наша приятелка и в разгара на събитието съобщиха с нейния приятел на цялата ни компания, че е бременна. Сега пак ще се съберем всички на рд на Деа след 2 седмици и всеки ще вземе да я пита как е,как е бебето..... Общо взето знаят мнооооого хора, и при всяко питане тя много се разстройва, не знам как ще я опазя....
Спирам да пиша за това...ще го давам вече позитивно. И аз се подготвям малко по-малко за празника,почти съм готова с украсата. Покани и подаръчета за гости не съм правила, само украса. Скоро ще ви покажа снимки, определено догодина ще е много по-скромно само дечица.

# 718
Пчеличке - единственото, което ми хрумва е, ако може някой близък да предупреди дискретно останалите да не я питат за бебето. Т.е. някой друг да съобщи вместо нея, един вид, но в нейно отсъствие(като тя бъде предупредена естествено).  Но сигурно ще си отнесе по някой друг жален поглед, което е още по-неприятно  Cry

# 719
Monik@ и аз затова си помислих, може би и така ще направим.

Общи условия

Активация на акаунт