Отговори
# 465
Лаленце,потърси наистина мнението на алерголог и не се шашкай,Влади също всеки път мърда и не го теглят много точно,пък за см преди вереме го мери и ми вика 69см,а аз ама докторке минали път беше 72см  ooooh!  така че бъди положително настроена.
Ние също живеем под наем,не че няма къде,при моите родители има място,но искаме да сме самостоятелни и си искаме собствено жилище,терен за строеж имаме,но пък ни е страх да изтеглим заема,ама щем не щем пари нема от къде да вземем ако не от банката.
Днес изкарахме цял ден на вън и за пореден път се убедих ,че кашите от готовите бурканчета не ги харесва,яде ги с голяма мъка.
  А сега да питам,тъй като все още съм на заместени само 2 хранения,как решихте да замените и закуската на децата.Владислав все още яде кърма сутрин в 09-09.30ч и за обяд едвам издържа до 12ч.Другото е че имам кърма,не зная с какво качество е вече,той си яде,не вярвам да гладува  newsm78 че  е намаляла,намаляла е ама............
   И другия ми проблем не мога да смъкна 7-8 кг за да съм в формата преди да забременея,не ям сладко и хляб(аз много качвам от тях)много се разхождам,рядко си позволявам нещо различно от вода,е храната не ми е от най-диетичната,но поне се старая да не се тъпча и не става стоя си на едни кила  Cry
 Съжелявам за дългия пост  Embarassed Embarassed Embarassed

Последна редакция: вт, 05 май 2015, 22:46 от yulianka

# 466
Привет, мами!
Днес ми е ден за яко готвене, ММ утре има рожден ден и реши да вземе агне /по-точно шиле/ и половината на порции - 3 тави по 3 часа всяка, после дроб-сърмата - 4 тави - една от които само с дробчета, ориз и пресен лук и пресен чесън, че нито аз нито баткото ядем от другото, и току-що сложих последната тава във фурната. За утре остана баница, салати, мезета ще взема нарязани, няма кой да се занимава и за тези, които не ядат агнешко и месо въобще ще панирам кашкавал и сирене... Вече едвам гледам, а в кухнята е ад от жега, не стига че беше и горещо днес.
Утре го дават 30 градуса, не ми се мисли просто. МС днес беше само по памперс и боди с къс ръкав и чорапки вкъщи, за навън обухме и един 3/4 много тънък панталон - и от 18 до 21 бяхме навън така. Утре сигурно по потник само ще е, не съм взела още къси панталони, но май имам от баткото 1-2 нераздадени, та ще ги търся.

Габс - леко раждане и здраво и кротко детенце!

За морето - мисля да е гол, със силен фактор слънце защитен крем и рано сутрин на плажа и следобяд след 17-18 ч. ММ е поръчал нещо като тента, но огромна за цялото домочадие. Малък басейн ще вземем, но мисля да е с покривче - има едни тип гъбка - та да му пази сянка, и като влиза в морето ще е в него пак. Ще се клепаме по-често и така, че е много бял като мен и ме е страх да не изгори, но не си представям в жегата да е с бански. Ние ще сме на море след средата на август, така че вече ще е на годинка и месец и се надявам да сме по-добре с ходенето по нужда, така че памперс - бански за сега не ми е на дневен ред, но нищо не се знае - може и да вземем.

На ДК още не искам да го записвам, за сега успявам да му готвя. За закуска попара не яде, правя му кус-кус с масло и сирене или овесени ядки с последното + плод. Сам си започна да иска закуска, а не кърма около 10 ч. вече и в 9 е готов да хапва нещо. Сандвичи запечени и аз давам със сирене или кашкавал. Пробвахме и с яйце и сирене на 2 пъти, веднага се изрина около устата, виж как не ми е хрумнало да му направя само с жълтък...  ooooh!
Обядът е ясен, 3 пъти седмично жълтък, 3 пъти месо и 1 път риба, с най-различни комбинации от зеленчуци. Купешките пюрета спря категорично да ги яде, дори такива които преди ядеше с кеф, като нямам време или сме навън.  Но пък за 17 ч. няколко пъти вече сме все навън и му давах 2-3 модела от готовите млечни каши на Ганчев - нищо, че са с пълномаслено мляко - няма такъв кеф и нищо му няма. Тези на Хип и Бебевита нещо не ги иска и още 1-2 модела пробвах, ами не ще. Е, на Ганчев имат захар, но колко пък захар ще имат- и за 1-2 пъти седмично стават. Иначе най-любимо е кисело мляко с бисквити и редувам плода само. Каши от брашна вече не иска, понякога давам плодово пюре с АМ и готова каша - така яде.
За вечеря около 21 ч каша тип Лека нощ на Хип най-много харесва овесената с ябълка, напоследък добавям и АМ в нея и след 30 мин кърмя и така издържа 3-4 часа поне преди да се кърмим пак. Слава Богу - вече се буди само по 2-3 пъти след като заспи да суче, че вече не издържах.

Как ядат бебоците ви в тая жега?Днес сме почти като гладна стачка, да не говорим че заспа чак в 23 ч - направо не ми се мисли лятото...  newsm78 Гледам да давам много вода през деня, че вече се кърмим само сутрин, вечер и през нощта. Пълни пампперса като увеличих водата.

Иначе дава боц, маха за здравей и чао, танцува като си хареса песен или реклама, или му пееш НА- на на, от седмица се изправя от легнало в седнало положение сам, още не се изправя прав сам, лази назад, в проходилката е финикиец, само следва хората, всичко разбира - и ела тук, и дай на мама да папа пръстче, дай ми малко от твоята храна /когато яде сам/ и като кажа НЕ - като докопа някой кабел на зарядно за телефон и гледа виновно още преди да го пипне, но ако мине номера - мине  Joy Питахте за проходилка, аз взех от OLX за 20 лв една с 8 колела, въртящи се на всички посоки и се родих, толкова е бърз и се забавлява с нея. Е, разместихме доста мебели но си заслужава. Пускам го и на земята често, лази, сяда си, за сега не се оплаквам.
Оффф, много дълго стана, извинявам се, но имах да наваксвам Simple Smile До скоро!

# 467
  • Телиш/Плевен
Марбела и Юлианка, благодаря ви! Hug Утре тръгваме по специалисти и ще видим какво ще стане. Изтрих поста, за да не ви товаря излишно (и без това се чудех дали изобщо да пиша), а и защото в момента всичко е в сферата на вероятностите. Като имам яснота и новини, ще пиша. Hug

Честит празник на всички! Hug

Все още очаквам предложения за заглавие на новата тема. Peace

# 468
  • Варна
Лаленце, тук сме, за да си споделяме и хубавите и лошите неща. За съжалении, не всичко в живота е цветя и рози. Ако не бяхте вие, щеше да ми е много по-тежко. Не възприемай това като товарене. Не е такова!

Вчера, въпреки че във Варна беше доста хладно и ветровито, направихме една 5-часова разходка из Морската. Направихме грешката да дадем на детето да близне сладолед и като ревна после и ни гледа в устите. Ужас!
Та като казах сладолед, освен с него, вчера и с понички съгреших, а днес кантарът показва -0.5 кг. Сигурно е от дългото вървене.лВече съм почти -11 кг. Колко е хубаво да си влизаш в старите дрехи!

Ади продължава да отказва да яде пюрета и каши. В чудо се виждам. Не знам на мляко ли да я връщам или да продължавам да я мъча. Иначе си гризе каквото й дам, но й е доста трудно. Вчера й направих сандвич с гълтък и сирени и макар и бавно изяди почти цялото меко на филийката. Притеснямва ме само, че част от жълтъка беше попил суров във филийката и май не беше на 100% изпечен. Не знам дали вече да не тго права само със сирене. Thinking

# 469
  • Телиш/Плевен
Юлианка, при Елица може да се каже, че има заместена закуска, макар и не винаги. Понякога я кърмя, понякога давам попара или пюре. Но при нас нещата стават някак естествено - аз й предлагам, не я насилвам и тя яде ако иска. Ако не иска, я кърмя. Peace

Марбелла, познато ми е това със сладоледа. Laughing Преди месец и аз дадох на Елица и тя така искаше постоянно, та затова вече ядем скришом. Няма друг начин. Sad

Нашите премеждия засега са в застой, имаме направление за дерматолог и час за сряда на обяд. Педиатърката изведнъж смени позицията и сега говори за котешка екзема, а не за алергия към котешките косми. ooooh! Това го е казала на свекърва ми, понеже тя отиде сутринта за направление (заръчах й за алерголог и дерматолог, а тя ми носи само за дерматолог, защо ли? ooooh!) Ще я сменям, това е ясно. Но нека първо се разбере какво му е наистина на детето. Praynig

И сега една много хубава новина. Heart Eyes Имаше в началото на април конкурс във Фейсбук - "Пролетна разходка с Чиполино", та аз изпратих снимка на Еличка (тази от аватара ми). Тази сутрин получих мейл, че журито е харесало снимката й и сме сред победителите. Наградата е чадърче за количка в цвят по избор. Heart Eyes Не знам дали си спомняте, че преди време ви се оплаках от нашето чадърче и даже бях почнала да се оглеждам за ново. Е, тъкмо навреме идва наградата. Heart Eyes Ето и самата снимка на хиенка:
Скрит текст:

# 470
  • гр. Тутракан
Лаленце дано всичко е наред с Елица. Вярвам, че килограмите вървят надолу поради причината, че вече е по подвижна. относно алергията, дано всичко е просто грешка и да не е алергична към каквото и да било.  Дръж ни в течение какво става с вас, все пак сме тук за да споделяме както хубавите неща с бебоците , така и не до там положителните. Не ни натоварваш с откровенията си. Честито за наградата Simple Smile Просто си имаш една късметлийка Simple Smile Аз и един бонбон не съм спечелила. Късмета ми е Борис, и той най най големия.
Нашите проблеми продължават още. Имаше коментар, защо търсим къща, а не апартамент ... аз и ММ сме живели в апартамен и двамата си мечтаем за малка едноетажна къща с 4 стаи като с времето можем да построим друга. Мечтая си да си имам градинка с оранжерия, да си имаме нещо като детска площадка и тем подобни неща. Живеем в малък град и тази ни мечта е осъществима, но трябва търсене и време за да намерим нещо подходящо, а време нямаме. Снощи нашата хазяйка ми пише във фейса и ми идеше да я маркирам с нещо  #2gunfire Нали сме разбрали че от 1.07 трябвало да влязат другите квартиранти, това било означавало че трябва да напуснем по рано, да оставя апартамента чист, понеже хората нямали време да чистят, а аз съм си вкъщи ....  Laughing ММ откачи. Аз бях бясна. Има ме за прислужница на други хора ли? Изобщо няма да оставя апартамента така както е сега.
Хубав ден, въпреки лошото време  Heart Eyes

# 471
Снощи нашата хазяйка ми пише във фейса и ми идеше да я маркирам с нещо  #2gunfire Нали сме разбрали че от 1.07 трябвало да влязат другите квартиранти, това било означавало че трябва да напуснем по рано, да оставя апартамента чист, понеже хората нямали време да чистят, а аз съм си вкъщи ....  Laughing ММ откачи. Аз бях бясна. Има ме за прислужница на други хора ли? Изобщо няма да оставя апартамента така както е сега.
Хубав ден, въпреки лошото време  Heart Eyes

Бих й написала"ОК, ще" и ще зарежа всичко във вида, в който си го намерила жилището след тях  Mr. Green Офейквам ....

# 472
Nikols: Какво пише в договора? Колко време предварително може да ви изритат? Само не й се връзвай. АКо ви е касала до 1-ви значи до 1ви и верно си вземете всичко ваше, даже и кранчетата за вода или батерия(не помня кое спомена). Егати тъпаците!  Така и не разбрах защо са си позволили да спят у вас. И ние даваме апартамент под наем и никога не си позволяваме да влезем в апартамента, каквато и да е причината. В момента в който го даваме под наем това се превръща в дом на друг, макар и за определен период от време.

Лаленце: Дано не се окаже това, от което се притесняваш. Стискам палци и честито за наградата!Помня като искаше чадърче. Ейй големи късметлийки !!  Heart Eyes

Моят бонбон пък с сдоби с чудна хрема, точно преди нашето заминаване. Не знам дали помните, но ви споменах, че с ММ заминаваме за Анталия за няколко дни и за първи път ще оставим дребчо на бабите. Няма смисъл да го мъкнем там по жегите сега, а и малко да намерим време за нас си, че покрай него почти не остава. Ами така..със сополи !Егати тъпотията и чудото. Бяхме при Масларски, увери ни все пак да не се притесняваме и каза да предадем на бабите да му звънят по всяко време, ако има нещо  Heart Eyes Страхотен човек, ей! Много е странно, щото няма червено гърло, но пусна кръв и се оказа вирусно. Предавало се по въздушно капков път и сега такъв бил смотаният вирус. Дано не се изпозаразим всички  Shocked Иначе си играе, хапва, пие. Видимо изглежда бодър. Дано нещата само се подобряват, а не влошават.

Последна редакция: чт, 07 май 2015, 15:23 от Monik@

# 473
  • гр. Тутракан
Цитат
Nikols: Какво пише в договора? Колко време предварително може да ви изритат? Само не й се връзвай. АКо ви е касала до 1-ви значи до 1ви и верно си вземете всичко ваше, даже и кранчетата за вода или батерия(не помня кое спомена). Егати тъпаците!  Така и не разбрах защо са си позволили да спят у вас. И ние даваме апартамент под наем и никога не си позволяваме да влезем в апартамента, каквато и да е причината. В момента в който го даваме под наем това се превръща в дом на друг, макар и за определен период от време.

В договора пише 40 дена ... Имаха къде да отседнат. МАйката на хазяйката има къща, сестрата на мъжа й има тристаен апартамент в който живее и гарсониера която е обзаведена но никой не живее там. Естествено трябва малко чистене на прах и т.н. В майка й съм влизала, няма къде да стъпиш от безпорядък. Решиха да дойдат на чисто. Не че се хваля, че поддържам чисто, но заради малкия всеки ден пускам прахосмукачка, бърша пода и праха. Подредбата е ясна, въпреки, че сега има играчки навякъде хвърлени,но така ще е ... приемам го.
Говорих със съседката,която живее точно срещу нас ... каза ми, че когато живеели тук преди години, сестрата на хазяйката идвала да чисти и готви ...  newsm78 Никога не бих допуснала някой да чисти в нас или да готви. Абе разказах ви какво заварих, съгласна съм че няколко години не се е живяло в този апартамент, допусках, че ще има прах, паяжини и други подобни неща, но кочината ( буквално) която заварих, си личеше че не се поддържа апартамента.
Днес забелязах, че дрехите ми са пипани. като се поразрових в шкафа навътре видях дрехи,които не съм оставила така (имам специфичен начин на сгъване ), а те дори не бяха сгънати. Направени на топка и натикани навътре.
Е що за хора са това? Имат лични документи в апартамента като удостоверение за граждански брак, нотариален акт за апартамента, трудови книжки и други подобни. Сложила съм ги в малък кашон. Затворен и надписан - ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ и имената им. Виждам, че е отворен и до там. Не са ги взели.Аз на тяхно място щях да ги изнеса тези документи от апартамента при положение, че там живеят чужди хора.
Абе нямам думи за тях. От една страна се радвам, че се махаме от тук, от друга пък се притеснявам, че нямаме още къща къде да отидем само тримата.

# 474
  bouquet Привет мамчета, аз пак се появявам от нищото, не мога да смогна тези седмици да се организирам и да седна да ви чета, надявам се, че сте добре. Аз малко по-малко почвам да организирам РД и кръщенето на Деичка - Феичка, и между другото днес госпожицата става на 10 месеца, да мие  жива и здрава. Целувки от нас за сега  Heart Eyes

# 475
Лаленце, стискам палци всичко да мине леко и бързо на Еличка! Честито за наградата!

Николс - хич не им се връзвай да им чистиш - те да не изчистиха след като други хора са спали там. Аз също още не разбирам как изобщо може да се случи това - и аз съм давала апартамент под наем, такава чудо за пръв път срещам...

Сладолед и аз давах 1-2 пъти за по едно близване, не смея още повече Simple Smile

Bee_di - честита 10-месечинка Simple Smile Как лети времето...Кога се поздравявахме за по половина годинка, и ето - скоро чакаме ГОДИНКА, а някои бебоци едно по едно вече празнуват Simple Smile Да са ни живи и здрави дечицата!

Съвсем официално имаме вече 3ти зъб, на път е 4-я Simple Smile Simple Smile Simple Smile

РД на ММ мина чудесно, заслужаваха си усилията, а и той напоследък се държи по-зряло и сериозно, та има надежда Simple Smile
Хубава вечер на всички!

# 476

А сега да питам,тъй като все още съм на заместени само 2 хранения,как решихте да замените и закуската на децата.Владислав все още яде кърма сутрин в 09-09.30ч и за обяд едвам издържа до 12ч.Другото е че имам кърма,не зная с какво качество е вече,той си яде,не вярвам да гладува  newsm78 че  е намаляла,намаляла е ама............
   И другия ми проблем не мога да смъкна 7-8 кг за да съм в формата преди да забременея,не ям сладко и хляб(аз много качвам от тях)много се разхождам,рядко си позволявам нещо различно от вода,е храната не ми е от най-диетичната,но поне се старая да не се тъпча и не става стоя си на едни кила  Cry
 Съжелявам за дългия пост  Embarassed Embarassed Embarassed
Направило ми е впечатление, че с храната горе-долу сме до едно и също положение и захранваме по сходен начин, само където аз започнах да си правя и месните пюрета.От 3-4 дни започнах да давам овесена каша за закуска /купешка на Хипп/. Първо 5-6 лъжици и кърма, следващия ден около 20-30 гр и кърма и т.н. Стигнах днес до 50-60гр, но повече не иска. Решила съм да увеличавам постепенно грамажите. По този начин хем ще въведа закуска, т.е. да свикне да хапва друго, освен кърма сутрин, хем и глутена. Млечни съм оставила за след това, което идва след 11-ти месец. След това ще дам и риба вероятно. Иначе съм заместила обедно и следобедно хранене само. За кг - болна тема. Някои хора докато кърмят свалят, други дебелеят. Явно съм от вторите, та така. Предпочитам да кърмя, пък отслабването ще изчака, колкото и да ми е неприятно да се гледам в огледалото. Вече си купих и нови дрехи за сегашните ми кг Embarassed
Лаленце, за заглавие за темата, не съм много по римата, но явно имам пролетно вдъхновение hahaha
Празник наближава вече, рожденик ще е юлското човече
Лято идва вече, рожден ден ще има юлското човече
Лази, ходи и говори юлското дете, скоро рожденик ще е
Все около рождения ден се въртят, но нали наближава

# 477

А сега да питам,тъй като все още съм на заместени само 2 хранения,как решихте да замените и закуската на децата.Владислав все още яде кърма сутрин в 09-09.30ч и за обяд едвам издържа до 12ч.Другото е че имам кърма,не зная с какво качество е вече,той си яде,не вярвам да гладува  newsm78 че  е намаляла,намаляла е ама............
   И другия ми проблем не мога да смъкна 7-8 кг за да съм в формата преди да забременея,не ям сладко и хляб(аз много качвам от тях)много се разхождам,рядко си позволявам нещо различно от вода,е храната не ми е от най-диетичната,но поне се старая да не се тъпча и не става стоя си на едни кила  Cry
 Съжелявам за дългия пост  Embarassed Embarassed Embarassed
Направило ми е впечатление, че с храната горе-долу сме до едно и също положение и захранваме по сходен начин, само където аз започнах да си правя и месните пюрета.От 3-4 дни започнах да давам овесена каша за закуска /купешка на Хипп/. Първо 5-6 лъжици и кърма, следващия ден около 20-30 гр и кърма и т.н. Стигнах днес до 50-60гр, но повече не иска. Решила съм да увеличавам постепенно грамажите. По този начин хем ще въведа закуска, т.е. да свикне да хапва друго, освен кърма сутрин, хем и глутена. Млечни съм оставила за след това, което идва след 11-ти месец. След това ще дам и риба вероятно. Иначе съм заместила обедно и следобедно хранене само. За кг - болна тема. Някои хора докато кърмят свалят, други дебелеят. Явно съм от вторите, та така. Предпочитам да кърмя, пък отслабването ще изчака, колкото и да ми е неприятно да се гледам в огледалото. Вече си купих и нови дрехи за сегашните ми кг Embarassed
Лаленце, за заглавие за темата, не съм много по римата, но явно имам пролетно вдъхновение hahaha
Празник наближава вече, рожденик ще е юлското човече
Лято идва вече, рожден ден ще има юлското човече
Лази, ходи и говори юлското дете, скоро рожденик ще е
Все около рождения ден се въртят, но нали наближава

Еха добре че още някой се включи със заглавия.
Рибата и аз смятам да я дам към края на 10 месец,а млечните скоро ще да е ,ама съм на принципа нека яде кърма сега,общата храна е за цял живот.
Месните пюрета смятам и тях да почна да приготвям,че дори в Хипа за след 8м има сол,а не ми се нрави.Сега търся някакви натурални бисквитки,но все съдържат или захар,или сухо мляко и най-накрая ще си ги направа.
 P.S. Имаме си 5 и 6 -то зъбче

# 478
  • Варна
Лаленце, честита поредна награда!
Пчеличке, честита месечинка на Деа!
Тара, много хубави заглавия!

Аз вчера дадох готова каша,  в която имаше малко обикновено сухо мляко. Нищо не й стана от него, а кашата много й хареса. Обаче беше основно от плодове и съвсем малко ориз и елда и май й се отрази зле на рефлукса.
Снощи много рева горкото насън. По едно време започна неистово да крещи, а после да реве. Май сънуваше кошмар. После се спука да се върти и да реве. Мисля, че вече й е топло.Обаче летният ни спален чувал е тънък като чаршафче и мисля, че е рано за него още. С одеяло не става, защото няма кой да става да я завива през 2 мин.
Днес мисля да започвам да въвеждам киселото мляко малко по малко.

# 479
Лаленце аз не се включвам със заглавия, защото съм гола вода Simple Smile

Николс : Ама верно оставете им къщата така както сте я заварили, това заслужават. Ебаси - ние като даваме жилище под наем гледаме всичко да му е наред, да е ремонтиране - поне освежено, да е чисто и ако недай си боже изникне проблем, докато живеят наемателите го оправяме. Мисля, че така е коректно. Успех с намирането на нов дом!

Пчеличке, честита месечинка !

Ние утре сутрин заминаваме, така че не знам кога ще пиша тук. Всичко вкъщи е в кочина, защото НЕ умея да стягам багаж. Адски съм бавна и дезорганизирана  ooooh! Не, че и дребчо ми помага  Flutter

Спокоен уикенд и седмица на всички !   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт