Отговори
# 555
Моята доки има апаратче и ми слуша тоновете на последната консултация.каза че всичко е ок.
Весели празници и всичко най-хубаво.

# 556
Христос Воскресе! С пожелание за здраве, мир, любов и семейно благоденствие! Светли празници!

# 557
Момичета аз пък имам една чуденка от няколко дена  Grinning Понякога( не всеки ден) усещам някакви като пулсации да го нарека,дето точно наподобяват тупкане на сърчице,обаче съм на ясно,че няма как да му усещам сърцето на малкия мъж и се чудя какво ли е това  Grinning (ама как го обясних само....  Mr. Green ) Викам си възможно ли е да е хълцане на бебо,или пък е нещо друго  newsm78 Дано някой не ме помисли за побъркана Joy

# 558
  • В градината...
И аз усещам понякога подобно нещо - мисля си, не може да е хълцане, защото е на често, ритане - пък да е така ритмично ..  Thinking

# 559
И аз усещам понякога подобно нещо - мисля си, не може да е хълцане, защото е на често, ритане - пък да е така ритмично ..  Thinking

Перу незнам при теб колко е на често, при мен един път в деня я стане,я-не... Продължи 1-2 мин и спре  #Crazy Затова си мисля,че може да е хълцане,ама пак знам ли  newsm78

# 560
Според мен точно това си е хълцането Simple Smile И при мен го има по веднъж, най често вечер  Wink Понякога интервалите са по кратки, друг път по дълги, но си е хълцане, няма какво да е друго. Обикновено пия вода, за да му мине Joy

# 561
Това е хълцане Simple Smile)), аз така миналия месец, когато бях на консултация го усетих и питах АГто от какво е и тя каза, че хълца. Понякога си глътват от амиотичната течност и затова се получава така.  Laughing

# 562
  • В градината...
Да, но страното е, че там, където го усещах това нещо, се оказа, че са му крачетата, а главата е на дуго място  Thinking

# 563
Моето бебе е главично, а аз усещах точно ниско в корема,значи хълцане ще е било  Laughing Не че съм си мислила нещо притеснително, ама все пак исках да чуя и друго мнение, за което благодаря  Hug Hug Hug

# 564
  • София
И аз доста често го усещам това хълцане, по няколко пъти на ден, ритмично като бавен пулс... в началото ми беше много забавно и интересно Simple Smile

nut_ella при кожен тест за алергия към упойка, резултатите се виждат на 20-тата минута; май може и кръвен тест да се направи, но не съм запозната.

# 565
Здравейте мами Simple Smile
Ние днес бяхме на първата ни разходка, доволно си поспаха младежите, каката бяга и скача, голямо удоволствие беше. Чудих се много дали да ги изкарвам толкова рано, че са доста малки, но в крайна сметка реших, че е срамота в това хубаво време да стоим наврени вкъщи Simple Smile Ходихме на Еко парка, спокойно, чист въздух, няма хора в близост, просто съм много доволна. Като изляза от вкъщи и съм станала като къртица, почвам да примижвам срещу светлината  Crazy
Иначе младежите доста добре качват, имам си кантар и всяка вечер ги тегля, като в болницата Wink С това темпо, тъкмо към термина ще са с теглото на нормално бебе  Party

Пак да питам за Стела, никаква не се появява, дано да е покрай грижите за малките, а не защото нещо не е наред!!

# 566
Добър вечер момичета  Hug
От известно време ме човърка един въпрос  newsm78 свързан с нормалното раждане...Нали казват,че когато влезнеш в 9 ти месец е възможно да родиш всеки един момент/ изкл.избързалите бебоци/ според вас каква е вероятността да родим точно на термин???
Чудя се къде мога да прочета още по темата  Hug

# 567
  • В градината...
Според моя АГ, който ми водеше феталната морфология, изключително малък процент раждат на термин. А и при вас нещата са още по-несигурни, тъй като не се знае кога ви е  било овуто. Терминът се изчислява при цикъл  28 дни и ову на 14-ти ден. Което не се среща често.

# 568
Лекото ритмично потупване е хълцане. И аз имам такова. 2-3 пъти през деня и нощем също усещам като се събудя.  С каката беше по-рядко.
За раждане на термин не се сещам каква е статистиката, но едва ли е са чак толкова много случаите. До колото си спомяня, преждевремените раждания са около 12-13%, плановото и спешно секцио пак е преди термина, има и преносване, така че точно на термин сигурно са малко случаите. В 9-тия месец вече всяка бременна е нетърпелива и се чуди кога и какво ще се случи. Само да са ни живи и здрави бебчетата, пък другото не е от значение Simple Smile

# 569
според вас каква е вероятността да родим точно на термин???

5 %.

Повечето бебета се раждат седмицата преди или след термина. Две седмици преди термин е по-рядко, а две след термин много болници не позволяват да се преносва та пак е рядкост.

Общи условия

Активация на акаунт