Отговори
# 60
Иха сега преброих майките които са съобщили за своята бременност
Изкарах ги 149 дано не съм пропуснала някоя. Браво на нас, докрая дано сме още повече  Hug

# 61
Аз имам проблем с краката - много се подуват. Като постоя повечко време права е страшно. Вкъщи се търпи, че съм с чехлички или боса, но навън... Имам чувството, че ще си пръсна обувките понякога. Crazy Нямам търпение да се стопли още, че да ходя по джапанки

# 62
Момичета кога се слушат тонове? И защо се прави? В края и около термин ми е ясно ама от рано защо? Колко време трае... 

# 63
Сега четох за подуването на краката-препоръчва се пиенето на много вода, за да може тя да отвежда натрупаните течности.

# 64
Момичета кога се слушат тонове? И защо се прави? В края и около термин ми е ясно ама от рано защо? Колко време трае... 

За да чуят дали бие нормално сърчицето на бебето. Особено в началото когато не усещаш бебето да ритка не знаеш дали се развива или не. Има случаи в които тоновете изчезват без видима причина. Най публичния случай които мога да ти дам е този на Златка Димитрова (черната златка) беше бременна в 8м когато просто тоновете на бебето спират. Никои не е застрахован от такова нещо така че може само да стискаме палци и да се надяваме бебчетата да са добре.

# 65
Момичета, включвам се без да съм ви изчела ...
Към тези от вас, които си мажат магнезиево олио по корема - моля ви кажете на коя фирма използвате! С ужасни контракции съм, пих Магнезиев диаспорал 300, Магнезиев диаспорал 250 директ ... Нищо не помага. От както ме изписаха от болница не съм имала такива чести и силни контракции ... Вече в чудо се видях ...

# 66
Не мога да помогна със съвет, но по-добре бягай да те налеят венозно!  Hug

# 67
Хоуп, ако наистина са толкова чести и силни, и аз мисля като Кристалин, тичай при док. Ей така, за всеки случай. Пък нека се окаже, че е било напразно разкарване.

# 68
  • София
Месо - не ми се гади вече отдавна, но нито ме блазни, нито смея след като в първите месеци повърнах една сутрин, готвейки пилешка супа на малкия.  Съответно хемоглобина ми е 105, но вече цяла седмица пия желязо и се надявам да съм се справила на този етап. Ядки не смея да ям и опитвам о яйцата да огранича, защото имах глупостта да си изследвам холестерола и излезе 8,3  ooooh! Миналата година ми е бил 3,6. С кг съм +8...
Имате ли гадене? Тези дни доста ми се гади, но не знам дали  не е заради желязото.
Изморявам се по-бързо, когато вървя, натрупва се умора и в краката. По темата с подуването на краката- редовно след дежурство не мога да си вдигна ципа на ботушите повече от средата, а в понеделник единя дори се предаде и се счупи  Crazy Сега съм с маратонки, доста по- удобно е.
ФМ 28-32 седмица не съм сигурна дали да правя. След 2 седмици съм при моята АГ и ще видя какво ще ме посъветва.

# 69
hope! Дано всичко да е наред и аз мисля че е хубаво да се свържеш с АГ-то  Hug
    Сега се връщам от аптеката, защото реших, че е време сама да си привързвам пръста, след като хирурга ми каза, че вече и сама мога, но и чакането сред кашлящи пенсионери ме побърква. Сега като си погледнах пръста ми тя раната на вънка, файда че имам много бинт който почти го е обездвижил (реших - така мога и аз GrinningMr. Green дано не се усложни.
      Преди седмица си изследвах магнезия беше на долна граница както още няколко показателя обаче док каза че всичко ми е ОК... Настоях да си пия биолектра-та той каза ОК, е да ама са я спряли опитах магнезиев диаспорал никак не ми хареса вкуса Sad Мисля да си доизпия магнерот-а обаче не знам профилактично каква е дневната дажба?? Дали по 1 на ден ?? Някой от вас пие ли профилактично магнезии и как??   newsm78

# 70
  • Пловдив
hope, аз не ползвам, но знам, че повечето момичета се мажат с магнезиево олио на Абофарма. Казват, че веднага ги отпуска, като намажат корема. Успех, дано преминат.

Тоновете-с първата бременност ходих да ги слушат в 9 месец.
Трета ФМ няма да правя. Мисля, че е излишна, а и моя доктор на ЖК си гледа бебе подробно на всеки преглед.
И аз се изморявам като повървя повече. Започва да ме боли срамната кост.
Месото все още не ме влече.

Благодаря за хубавата тема.

# 71
Hope, поне се обади на доки или до спешния иди, иначе марката е Абофарма на олиото.
Слънчогледче, аз пия Нутри Маг, той е с по голяма концентрация (140 mg) и затова е по-скъп, но пък се пие по 1-2 на ден.

# 72
hope! ,толкова чести и болезнени контракции си е притеснително. Хич не се притеснявай и се обаждай на АГ-то.

Аз пия Магнезиев Диаспорал всеки ден по прахче. По-добре съм откъм контракции,други,нетипични болки обаче ме тормозят от време на време.

Много ми е странно как всички имаме почти непоносимост към месото.

# 73
Hope и аз ти предлагам да отидеш до д-р да те прегледат и чакаме новини да кажеш как си. Стискам палци

# 74
Отначало и аз да не видя месо. Но от около седмица вече доста ми се преяждат мръвчици  Simple Smile

Раждането, ако всичко протича нормално, ще е в Окръжна болница в Плевен, без избор на екип. Дано всичко да е наред.

Килограмите- последно бях + 7, преди две седмици, сега не ми се иска да се кача на кантара  Embarassed
Притесняваме само, че съм доста нисичка (155), а съм 60 кг, което не е много красиво.... Ноо после ще се свалят. Само бебчо да е добре  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт