Отговори
# 90
Привет и от мен Simple Smile

Аз не само мисля да ходя на трета ФМ към 30 г.с., но вече съм си и записала два часа - единият във Фемина при доц. Димитрова по линия на допълнителното здравно осигуряване, а по-късно и при д-р Стратиева на частно. Мисля си, че колкото повече специалисти ме погледнат, толкова по-добре... Все пак не съм и първа младост - предпочитам да съм двойно по-спокойна, че всичко е наред Simple Smile

fej22, и на мен на втората ФМ ми казаха, че едната артерия е нещо извън норма, но било късно да пия аспирин, така че да не съм с притеснявала и да съм си следяла кръвното... Гинекологът, който ме гледа на частно, също ме успокои. Така че за момента не се вкарвам в размисъл и мисля положително Simple Smile

И аз май ще си ходя на работа почти до последно... Хем ми се ходи, защото все пак е разнообразие, движение, психическо стягане и тонизиране, хем на моменти, особено рано сутрин, много ме домързява... Но пък все си казвам, че после ще поседя доста вкъщи, така че по-добре сега да съм по-активна Simple Smile Живот и здраве нямам планове да се връщам на работа преди 1,5-2. Имам приятелки, които на шестия месец тръгнаха отново на работа, но такова геройство нямам желание да извършвам Simple Smile

# 91
Живи и здрави, толкова искам да ги мачкам вече...

swissygirl, и аз така, иска ми се да го мачкам бебенцето... Heart Eyes, желая ти от сърце да си ги родиш и гледаш живи и здрави, сладурите! Моя позната има три годишни близнаци момче и момиче, казва, че момичето вече и подражава и конти, а момчето все и правило комплименти, че е най-хубавата мама Simple Smile.
Моята втора ФМ ще бъде в 26 г.с., другата седмица, вече броя дните.
И аз съм от работещите бъдещи мами, но не съм натоварена, дори ме разсейва да не мисля за глупости...
...Например, че съм качила още едно кило тая седмица май..... Thinking.

# 92
Swissygirl честити newsm04
Ще умра от тъпня!!! Толко ми е скучно че откачам. Това време пък вчера беше толко хубаво сега от сутринта вали  newsm45 на всичко отгоре и тока спряха...  Weary

# 93
  • София
Здравейте и от мен и честита ни нова тема,много хубава и празнична е  bouquet
Аз не съм влизала няколко дни, но имах главоболия със сина ми, беше 2 дена с ужасно висока Т стигаща до 40 градуса,за мое щастие днес е по-добре ,пуснахме му и изследвания и сега чакам резултатите,дано е минало най-страшното,но определено ме изплаши този път.Sad
Клизма ми напрвиха и на мен,не е страшно и май е по-добре от колкото да ....знаете,раждах без упойка, но сега се замислям,не знам ще видим като почне как ще мисля Laughing
Магнезиево олио и аз си мажа и то само на корема ,има ефект не по различен от този на хапчетата, но е по-бързо,моя не е на Абофарма ,по-евтин е ,това ми дадоха в аптеката просто,мисля че е все едно на коя фирма е.
Колан в кола слагам винаги ,не съм шофьор и нямам книжка, но все пак така ми е по-сигурно.
Надявам се мамите с проблеми и контракции да са по-добре вече и да има само хубави новини. Аз още не съм решила дали да правя повече ФМ,ще го мисля още малко. Дргата седмица ще запиша час за ЖК и поне ще си видя бебо, че после вече ще си плащам ако искам да ме гледат,тонове миналия път ми слушаха точно 3 пъти мисля беше след 37 г.с,но не съм на 100% сигурна.
Сега много се чудя дали да пътувам до село,пътя никак не е малко 6 часа с автобус #Crazy,притесняваме не друго ,ами ходенето до тоалетната,за щастие нямам проблем с контракции за момента или поне от както почнах да пия магнезии в конски дози. Коремчето доста нарасна ,но и при мен си върви по-голямо от самото начало,до сега съм качила 6 кила от началните, плюс двата които бях свалила в първите 2 месеца,та общо са 8кг,мисля че не е супер ,но става за момента и аз съм доста ниска 157 см,но какво да се прави-хапвам си всичко нямам проблем с месото,сладко също всеки ден ,ама много ми се яде какво да направя Blush
Честито на узналите пола и за новите близначета в групата,както и добре дошли на всички които се включиха наскоро   bouquet хубав ден и само добри новини да се чуват.

# 94
Привет и от мен, момичета!  wavey Предната тема едва смогнах да я изчета, без да успея да се включа. Надявам се занапред да съм по-активна. Темичката ни е наистина прекрасна, поздравления за hope!thumbsup Много се радвам на всички хубави новини, а контракциите и болежките се надявам да бъдат овладени възможно най-скоро.
Аз вече съм +11кг., на моменти ми става много потиснато и се обвинявам, че съм го позволила. После обаче отново посягам точно към това, което не би трябвало - бисквитки, шоколад, всичко що е тесто. За пържените картофки да не говорим.  smile3555
Коремчето ми е вече доста голямо, но за съжаление и всичко покрай него...
Моля, добавете ми  stork-girl Бъдещият татко преживя голямо разочарование, но вече посвиква с новината.

# 95
misholina_sf, шест часа път с автобус си звучи наистина много... И виж как го дават да е такова дъждовно уикенда - може би, ако не е наложително разбира се, е по-добре да го отложиш...

# 96
Хоуп, 1000мг за един ден нищо не са... На мен поддържащатта доза в момента ми е 3000мг дневно /всеки ден от 3 седмици насам/. Моля те другия път отиди на доктор. Даже и да те вкарат в болницата, това е по-добре - нека те налеят венозно. И аз се бях докарала със зверски контракции, но когато ходех на работа и имах ужасно много нерви. А не като теб да лежа нонстоп и да се появят от нищото. И знаеш, че сме го говорили сума си пъти, магнезия действа с натрупване. Толкова силно ме съмнява да е подействал през устата за няколко часа, по-скоро е било плацебо ефект. Не се отнасяй така със себе си и дето, моля те!  Hug

# 97
  • София
Здравейте момичета,
Аз днес бях на ЖК, бебенцето е вече 600г. отговаря на 23с3д. Доктора не му хареса нещо шийката каза ми, че е видял нещо, но иска първо да проследим нещата и ако трябва в болница. Изписа ми диаспорал 3*1 и но шпа, другите лекарства те си продължават. С миналата бременност имах ужасно много контракции от 6м., молех се да ме пропуснат този път, но уви. За сега са много рядко и не всекидневно, но пък явно оказват влияние на шийката.  Другата седмица отново преглед дотогава лежане и почивка.

Кристалин, би ли споделила какво пиеш за контракциите и по колко?

# 98
  • София
misholina_sf, шест часа път с автобус си звучи наистина много... И виж как го дават да е такова дъждовно уикенда - може би, ако не е наложително разбира се, е по-добре да го отложиш...
О не тази седмица ,имах предвид за Велик ден от 05. 04 до 13.04.,времето не знам какво ще е ,лошото е че спират само на едно място за почивка след 3я час,при мен положението с пишкането понякога е ок за деня 3, 4 пъти общо,но други дни ходя дето се вика на 20 минути ,ще видим и докито какво ще каже ,мисля на 2ри да си запиша час и ще го питам ,знам че до 28 седмица не е проблем пътуването ,ама при нас всичко се променя от днес за утре. Мерси за загрижеността все пак Simple Smile Heart Eyes

# 99
Ичето, точно в горния пост съм си писала количеството магнезий дневно. А преди това бях на 1500мг 2 месеца, та прави сметка при мен колко е натрупването  ooooh! И пак имам контракции...

Мишолина, би ли споделила това за пътуването до 28мата седмица? Аз предвиждам едно дълго към 30та (ако всичко е наред де) и за пръв път попадам на някакъв препоръчителен срок. За твоето пътувне - според вътрешното си усещане трябва да постъпиш. 6часа седнал и без възможност за тоалетна си е доста време  Peace

# 100
Имайте предвид, че в различните медикаменти концентрацията на чист магнезий е различна. 500 мг или 300 на прахче или таблета значи, че има толкова от съединението например магнезиев цитрат или магнезиев диаспорал. Чистият Магнезий е много по-малко и не винаги го пише в листовката. За такива неща форумът е полезен, но консулт с доки е препоръчителен, а ако е нужно и вливка в болница. Аз така стигнах до серклаж, добре че ми обърнаха внимание навреме. Дано не ви се налага, де.

# 101
Аз пия Магнерот от 500мг 2 по 2 таблетки, но след изричен преглед при докторката ми...Ако някоя от вас има проблем, по добре да се обърне към лекаря си..да не стане беля за няма нищо..

# 102
misholina_sf, аз вчера пътувах 100 км с автобус и разбира се още толкова на обратно. На отиване едва не повръщах, а не ми се гади по принцип. Връщането беше по-добре, но вечерта ме хвана ужасна мускулна треска и още ме боли всичко. Когато сме с колата нямам подобни грижи.
Hope, дано всичко при теб е наред, стискам палци  Praynig

# 103
  • до едно тепе
Хм аз на 3,5-4 часа с кола не се наемам вече. Пък с автобус съвсем. С колата поне можем да спрем някъде и да се поразтъпча. Ако поседя повече от 20 мин неподвижно започва да ме свива корема и се налага да се местя по седалката. Но пък всичко е според това как се чувствате. Сега пак мога да устискам 40-50 км без да спираме. Предната бременност и 10км не можех да издържа. Особено по към края. Малкия като седнех в колата ме запъваше с глава в мехура и с крака в дробовете та хем почваше адски да ми се пишка хем и не можех въздух да си поема Shocked
А така ми се иска да идем някъде за празниците. Rolling Eyes

# 104
Прави сте, момичета, че магнезият е в различни дози - ето например Магнерота е със следния състав: "Активното вещество е: 500 мг магнезиев оротат дихидрат, съответстващо съдържание на магнезий: 32,8 мг = 1,35 ммол = 2,7 мвал". Това не знам обаче дали е голямо процентно съотношения спрямо другите препарати или не  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт