В очакване сме всички вече на АПРИЛското човече - Тема 19

• 35 823
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Цитат
много ме боли секциото, можеби защото беше спешно, но раздвижването е ужасно
Маце и моето секцио беше по спешност...да получих няколко родилни контракции,но това си беше,след това нищо не ме е боляло,на следващият ден когато беше раздвижването ми беше неприятно,от седнало положение трудно се изправях,имах придърпвания и болки не по различни от нормалните менстроални,но все пак тази матка се свива,още следобяда бях на въртолет,къпах се,бръснах си краката  Laughing абе все едно не съм оперирана...
paKris ,раздвижването е на следващият ден...при мен,просто една акушерка ми помогна да се надигна от леглото и ме държа,за да не падна,защото ми се замая малко главата,оказа се нормално състояние,след кръвозагубата и 24 часа без храна и лежане.

# 166
paKris, душко, стискай още малко, не се отпускай баш накрая. На детето ще му мине, с ТМ трябва да си поговорите, но и това ще мине! Ти си силна и усмихната и всичко депресантско идва от хормоните!

# 167
...

Мегимаги - яж джиджифила с меда и лимона, пробвай с хомеопатия - Бриониа 9сн на всеки 3часа по 5 гранули. Сложи си мед на гърлото и на дробовете и стой така 12ч. Пии чай.

Това е добра идея - Брионията може да е даже 5СН и да се взима на 15 мин. в началото, после през 30мин. и така. Както и да вземе Оксцилококцинум, лимон със сода, яко джинджифил и мед. Промивки на носа с физиологичен р-р + клеева т-ра. Много течности без прясно мляко, както и никакви тежки храни и месо! Може да мине и без АБ.  Hug Hug Hug

# 168
Здравейте Simple SmileЧестито на всички родили мами,да сте живи и здрави вие и бебоците Hug.Аз съм в режим гнездене май...постоянно съм заета в къщи .немога да си намиря място,имам малко мухъл в другата стая,мисля с саво да пръскам и за ден ще се проветри ли незнам,още нито сам наредила,нито съм приготвила дрешките..лека полека ще почвам.Днес имам час при доктора,при който ще раждам.Нямам тарпение да мине прегледа.Само се чудя колко ли кг сме newsm78.Приятен ден мами Simple Smile

# 169
Момичета, къде точно проверявате дали са ви изплатени болничните и за кой месец? Имам ПИК-НОМЕР, но явно не проверявам, където трябва.....  newsm78

# 170
Честито на всички мами от последните 3 дни Laughing   bouquet Честито и на татковците да не се обидят! Ама най-вече на новите хора - да са добре дошли в нашата действителност, много щастие, късмет и любов да ги преследват!  Tada   babydust7

Маце, на мен историята за раждането ми хареса - звучи оптимистично, всичко се е случило бързо и бебчо е здрав  Hug Успех с кърменето!

За киселините - смятам, че по-скоро изчезват непосредствено след раждането, освен ако нямаш проблеми със стомаха. При мен предния път малко по-бавно си заминаха, но спях на дясната страна, защото кошарката ми е отдясно, а това ги предизвикваше. И аз съм като змей-горянин, ако драсна клечка кибри ще направя пожар само с дъха си  Sunglasses .Помага ми отчасти ябълката, но като ми писне наистина и искам да се наспя пия хлебна сода - лимонов сок, захар и сода, разтворени в малко вода (става като коктейл) или пък само сода с вода. И още нещо - опитвам се да спя само на лявата страна.

Amy_lee и аз имам чуденка за тоя болничен. При мен периода е 14.02.2015 - 31.03.2015, подаден е в НОИ на 11.02.2015, но е изчислен (а от вчера и преведен) само за февруари. За март нито дума, нито цифра newsm78 То ясно, че за март по-късно ще ги получа, но все пак вече е края на месеца. За мен логиката е, че при постъпване на болничния трябва да се изчисли обезщетението за целия период, но .... не му разбирам много. Струва ми се, че ако никой не дава логично обяснение на "устно запитване" е най-добре да сигнализираш НОИ писмено за проблема, като поискаш ако причиата се дължи на погрешно попълнени документи, грешката да бъде изрично посочена. Така НОИ ще са длъжни да ти отговорят в писмен вид и ако искат "да прехвърлят топката" към работодателя ще трябва да се аргументират. Ако грешката е във вашето счетоводство, поне ще го имаш черно на бяло. Е, не е най-бързия начин, но поне е официално (а пък като видят, че така итака ще трябва да направят нещо, може и по-бързо да стане).

# 171
  • София
Айде и аз влизам в групата на пиещите Малтофер:)
Паднал ми е хемоглобина - 113:/

Иначе на тоновете днес всичко беше прекрасно, въпреки стяганията, които усещам от два дни. Имам едни като бодежи ниско долу, но било нормално.
Даже се засичам напоследък с една друга априлка, която май не ни следи и се забавлявахме с нея.
Споделихме си болежките, коя къде и какво я боли, посмяхме се с докторката и айде по живо по здраво;)

След снощи обаче съм скапана, много гадни сънища сънувах и едвам заспах.

# 172
Ани Ето тук можеш да правиш справка с ПИК и ЕГН : http://appreports.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/
ici_bici:
Скрит текст:
Твоя болничен почти като моя - 13.02-30.03, предаден на 11.03. И на мен ми е изчислен и преведен за февруари, за март е още рано. Има една графа в таблицата - 'вид на документа' - там ти пише номера на болничния. Като цъкнеш на нея ти излиза "кратка информация за болничен лист и там има разбито по месеци и часове какво е следвало да отработиш за периода.
На мен ми пише ето това:
за месец   2  2015 от 13 до 28 раб.дни 11 - Дн. раб. време - 8 часа
за месец   3  2015 от 1 до 9 раб.дни 4 - Дн. раб. време - 8 часа

И проблем има само за март, където трябва да има разбивка за цял месец, а реално има само за 9дни. Писах няколко пъти на НОИ, последния път явно е било по грубо, защото ми отговори изпълнителен директор Не-знам-си-коя-си. Имам извадена справка и днес ще я разпечатам и отивам пак до работата. Нито за НОИ, нито за работодателя не изглежда да е проблем, нито виждат грешката Crazy. Ама аз не се отказвам лесно и няма да оставя нещата така.

# 173
Тези болнични са ми болна тема, имам един от 02.02.и 45- дневния от 28.02, от фирмата ми ги занесоха в НОИ на 16.03 /естествено изчакаха последният срок/. Още си ги чакам, голямо разтакаване. 2 месеца без пари, голяма помощ за майки Sad Това в момента много ме потиска.

# 174
Аз пак се успах :/ Добро утро ...ден или там каквото се води.

paKris няма да се сдухваш,аз вчера бях оревала всичко заради доктора до който ходих и няма и да стъпя повече при него. Остава ни още малко,сега ли на края ще се предаваме??
По темата за киселините чувала съм ,че Талцид помага много,но аз пробвах един път с таблетка Био Гая лимон. Тава,ама малко но бавничко. Поне при мен не са много тия киселини,че аз както не мога да търпя такива неща ще изпадна в истерия Grinning Grinning
Днес бебета няма ли?? Нещо да не съм изтървала??

# 175

Аз снощи в такъв гаден филм се вкарах, спрях фраксито и сега бавно откачам, че нито контракции, нито нищо...   Confused

За мен всички разкази до момента за ражданията са супер положителни, може би защото на финала има бебе и мама Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 11:48 от welinity

# 176
Проверих, наистина е изчислен целия - за февруари 10 р. дни, а за март 20 р. дни. Мерси, че ме светна Grinning А по твоя случай дали няма да се усетят като трябва да го изплащат  newsm78 Не разбирам как не виждат грешка  newsm78 - смятат, че е нормално вместо за 30 дни да ти платят за 9 ли? Бой по главите, не се отказвай. Успех този път и пиши какво е станало.

PaKris не оклюмвай, нали е само сън. Пък и да не е, всеки има проблеми дори и да не си признава. Всичко ще се нареди като се появи бебче, изпече едно хубаво слнце и узреят ягодите и черешите, само още малко търпение  Heart Eyes

И аз ще се оплача малко - преди 2 дни бях на преглед, термина ми е на 31.03. официално, иначе малко по-късно, абе с две думи чакам да раждам всеки момент. Стегнала съм багажа от 1 месец, оскубах се, боядисах се, то космите взеха пак да изникват, а боята да пада и белите коси да се показват, хемероиди ми станаха  ooooh!
 Доктора гледа на видеозона и нарежда - о, много свежо, много води имаш, нямаш разкритие, бебето спокойно си плува - няма да раждаш скоро  #Crazy Казах му, че се прибирам и започвам да медитирам и да приканвам бебето, а той ми вика, че по-добре било един домашен секс да пробвам  Laughing Ние с мъжо обаче сме на вълчешката, та сега съм се заредила с някакво нечовешко търпение - следващия преглед на 03.04.  #Crazy

# 177
Омотах се и аз с тези болнични! Оказа се, че последният ми (преди 45-дневния) е изплатен, а аз мислех, че още го бавят  newsm78
Има ли мами, на които вече е изплатена поне част от 45-дневния? Знам, че не се изплаща накуп,а месец за месец; в случая на мен ми обхваща края на февруари, целия март и началото на април, а още нямам нищо изплатено дори за февруари??

# 178
Омотах се и аз с тези болнични! Оказа се, че последният ми (преди 45-дневния) е изплатен, а аз мислех, че още го бавят  newsm78
Има ли мами, на които вече е изплатена поне част от 45-дневния? Знам, че не се изплаща накуп,а месец за месец; в случая на мен ми обхваща края на февруари, целия март и началото на април, а още нямам нищо изплатено дори за февруари??

На мен ми изплатен за февруари, ici_bici по горе също писа, че и на нея и е изплатена тази част Peace

# 179
С тия болнични и аз нямам идея какво и как. Моя 45 дневен почна от 09,03, преди това бях две седмици отпуска. Не съм излизала по- рано и се чудя сега този 45 дневния ще си дойде ли навреме или ще ме подмине като бързия влак София-Варна

Общи условия

Активация на акаунт