В очакване сме всички вече на АПРИЛското човече - Тема 19

• 35 825
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Хаха, ще трябва май така да се упражняваме. Ужас, и аз си мислех как слеф като не се спрях цяла бременност, то ако искам да изкарам бебето по-рано ще трябва да положа мнооого усилия.
Може би, ако не излезе до 39 гс, да го заведа на народни танци? Simple Smile

Естелитка - абе и аз си помислих същото, но не посмях да коментирам. Няма логика спинална да се ползва при естествено раждане - няма как да напъваш с нея....

# 271
  • София
Аа да и мен ме е страх да не пренося, въпреки че съм с по-дълъг цикъл и поне седмица след термина не би трябвало да ме закачат...

# 272
Значи записа на тонове по-скоро не се поема от ЗК, като ви чета повечето от вас го доплащат. При останалите явно е на добра воля и готин доктор. То нали и видеозони се полагат само 2, но мен предния път на всяка консултация ме гледаха, а сега наистина сами 2 пъти.

И аз вече се притеснявам от преносване   Sad . Вие имате ли тактика как да се преборите с адреналина при раждане. Струва ми се, че като тръгна към болницата адреналина ми ще е на 100%.  Crazy

# 273
Здравейте и от мен. Днес тук е гадно дъждовно, но пък топличко времето.
Още ли няма бебета днес?!
Аз пак ще се оплача. Илачите дават резултат, но пък изкарах една кошмарна нощ  #Cussing out Спала съм само около 3 часа, разходих кучо (че ММ беше на работа), изкъпах го, измих чиниите и вече се чувствам като пребита!
От доста време се каня да ви споделя за една моя екстра от бременността- някой чувал ли е за "Синдром на неспокойните крака" ? Е, аз го имам почти по цял ден и цяла нощ и точно за това не мога да спя. В общи линии, цялата гадост се изразява в това, че мускулите на краката не могат да се отпуснат напълно и от време на време сякаш сами "изразяват желание" да се движат! Не се схващат, не са крампи, не е гъделичкане, а най-дразнещото и изнервящо усещане, че просто трябва да станеш и да се разхождаш #Crazy Точно това и правя по цяла нощ поне през час, направо е отврат! Най-голямата гадост е, че докторите все още не са открили нито причина, нито решение на проблема. Силно се надявам след като родя да изчезне, че иначе ще откача!
За тоновете по ЗК- мисля, че се правят по преценка на АГ-то и ако той/тя няма апаратура да ги прави, те изпраща някъде, където си плащаш.
Пожелавам ви един прекарсен ден!

# 274
megimagi,това с краката ми звучи много изнервящо. Дано скоро ти мине!Аз пък се изнервям от изтръпването на ръцете нощем и все се въртя. Багажът ми е вече готов и малко по малко започвам да се шашкам. А синът ми, като видя сака приготвен, ме пита тази сутрин :,,Мамо,сега ли тръгваш към болницата да ти разпорят корема?'' Много ,,мило'' прозвуча Simple Smile
Приятен ден от мен!

# 275
Тоновете и при нас не се поемат, но поне са супер евтини-по 5 лева ги заплащам и ги записват около 15-20 мин.
Днес позачистих малко, сега дойде време и маникюр да си правя-лакирах се, изрисувах си ноктите и се чувствам много добре.Друго си е човек като се поглези малко  Flutter
Багажа за болницата е почти готов-трябва само превръзки или памперс гащи да си взема и някакви по-стегнати гащички Simple Smile

# 276
Лелее това е едно от най-странните заболявания, за които съм чувала.  #Crazy Даже не ми звучи точно като болест,  а като някакъв "каприз" на тялото ама доста досаден. Много характерни симптоми, дали няма да се повлияе от хомеопатия?

Хаха, да ти разпорят корема    Crazy Аз така и неможах да отговоря на настоятелните въпроси на дъщеря ми - откъде ще излезе бебето.

# 277
  • Sofia
Честито още веднъж на мама Murmur'ana и Dilyanad! Бъдете живи и здрави и нека малките бонбони много да ви радват!   bouquet Бързо възстановяване!

Вчера цял ден не съм влизала и вие сте се справили много добре  Joy Не мога да наваксам ахаха

Megimagi, не мога да повярвам, че на някой друг му се случва такова нещо с краката, дори не съм знаела, че има такъв синдорм, НО аз изпитвам същото нещо почти всяка вечер и заспиването ми е мисията невъзможна. Няма крампи, няма болки, има някаква тежест и нуждата да движа краката си, защото както и да легна не се чувствам спокойна  ooooh! Постоянно си правя масаж, който ме облекчава точно за минута, две и пак се почва.... Ужасно е и не съм намерила решение, просто по някое време май заспивам от умора.

# 278
Привет и от мен, мами!  Stop
Да ви кажа и аз за упойките, или поне това, което съм коментирала с моя доктор...има значение и какво количество ви слагат  Naughty (за епидуралната при нормално раждане говоря).
Аз му казах, че по принцип имам висок праг на търпимост, но най-вероятно в някой момент ще искам. Слага се на 5см разкритие, като преди това ако са болезнени контракциите няма да помогне нищо, те си се търпят. В моя случай, ако поискам ще ми сложат такова количество, че да си чувствам напъните и контракциите, но без да ме боли и най-вече после няма да усещам шиенето, ако има такова. За това съм най-доволна, какво ли не съм слушала за това шиене!  #Crazy

# 279
И аз вече съм готова с багажа за болницата , днес купих всичко необходимо и съм много доволна. Сега остава само да чакаме  Heart Eyes

# 280
В моя случай, ако поискам ще ми сложат такова количество, че да си чувствам напъните и контракциите, но без да ме боли и най-вече после няма да усещам шиенето, ако има такова. За това съм най-доволна, какво ли не съм слушала за това шиене!  #Crazy
За шиенето може да се сложи и само местна упойка. А и не се знае, дали ще се наложи.

Иначе смятам, че наистина най-добрият вариант е да може в хода на раждане да се реши, дали има нужда от упойка или не. На мен не ми беше нужна предния път. Сложиха ми само лидокаин след раждането, защото се наложиха няколко шева.

# 281
  • Варна
А синът ми, като видя сака приготвен, ме пита тази сутрин :,,Мамо,сега ли тръгваш към болницата да ти разпорят корема?'' Много ,,мило'' прозвуча Simple Smile
Приятен ден от мен!

Aз не съм го приготвила още, но онзи ден чух същото от моя - каза: Аз ще дойда в болницата, защото искам да видя как ще разпорят на мама корема и бебето ще излезе оттам.  #Crazy

При моя АГ не се пускат тонове. Можеш да отидеш в ОБ Варна - 20 лв било.

Мегимаги, аз имах такова нещо в наалото към 3-4 месец,  беше ужасно. Трябваше постоянно да си ги движа, но после ми мина. Аз се разхождам, може и затова да ми е минало.

Кари - и моето раждане в Испания секцио мина по същия начин и от 2рия час ебето си беше при нас. С тази разлика, че мъжа ми беше и ден и нощ при мен. Дано и в БГ скоро го направят така.

# 282
ici-bici- да, така звучи, но се оказа, че си е напълно реално- водело се към неврологичните "заболявания" и разтройствата на съня  Thinking

Shantel- значи не съм само аз  Hug Открих, че при мен само разхождането помага- нито разтривки, нито раздвижване в леглото. И аз по някое време заспивам от изтощение, но само докато
"си взема дрямката"- разбирай за половин- един час и после пак наново #Cussing out

paKris- то аз не съм спряла със среднощните разходки #Crazy Радвам се, че поне при теб е минало. Някъде пишеше, че изписвали магнезий и калций за този синдром, но не винаги помагало.

# 283
леле, това с краката ми е до болка познато, но не мислех, че чак си имало и име Simple Smile Реших, че просто е от нерви или хормоните, защото то сега съм все едно в чуждо тяло да му се невиди. Всякакви шашави неща усещам, които не са ми били привични преди бременноста Simple Smile Луда работа, аз поне тая лудост с краката я лекувам с честото ходене до вц, като се мотам по пътя, за да ми е по-дълга разходката Simple Smile Мисля си, че всичко ще мине след раждането, като кротнат хормоните.
Аз да ви се оплача, вчера след тоя гаден преглед за шийката, цяла нощ корема ме боля навсякъде, да не говорим, че до вц като ходя още ме наболява отдолу - явно съм голяма лигла Simple Smile На всичкото отгоре бебо и той не е спрял да шава от вчера, като че не спа това дете, може би защото се разстроих пак слез прегледа, заради натиска на доки за секцио, явно ще приема накрая само и само да се успокоя. Вчера отказвах разговори с всички роднини, за да не е нужно и с тях да се обяснявам и да ме разстроят допълнително. Но днес за капак ми се обади милата ми баба, която загуби дядо ми преди година и половина и остана самичка и се разстроила нещо и ми звъни уж да ме чуе, за да се разтуши, обаче толкова ме разстрои, като я чух да плаче, да не говорим, че аз също много си обичах дядо и ми липсва. И рева и говоря с нея, но се стискам да не ме усети, че нали уж аз нея ще утешавам, и мм като ме видя и се ядоса, че никой не се съобразява със състоянието ми Sad Но какво да ги правиш рода и си ги обичам всички макар и несъобразителни Hug
Аз също съм с биг фемили, макар и всички да са пръснати в бг и испания. Та и нашия бебо ще има 2-ма вуйчовци,1-леля/вуйна (не знам как ще му се води сестра ми - хихих) и един чичо.

# 284
Не ви завиждам с този синдром... то не стига ставането през 1 час ами и разходки да трябва да се правят.  Tired

Ние минахме тоновете - не са като вчера на 200, ама пак са височки и утре отново. Thinking Разговора с Док приключи със заключението,че понеделинк по залез слънце по един или друг начин трябва да имаме вече трети член на семейството. Каза, че можело да е от притискане на пъпната връв от краче, ръчирка или нещо такова. Иначе за тонове не са ми взели нито лев, ходя в държавната болница при който е на смяна в момента, а той вече докладва на моята докторка.

Сега планувам следобедна дрямка до ММ, че вече почти не остава време, а след утре - хич няма да има  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт