В очакване сме всички вече на АПРИЛското човече - Тема 19

• 35 825
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте момичета! Честито на всички, които вече се радват на сладки бебчета! Да са живи и здрави и да запълнят дните ви с щастие!  Hug Hug Hug

Тази тема толкова бързо се изписва, че въобще не успявам да ви следя. Аз съм около 5 теми назад и бях решила да не надниквам аккво става, а да си чета, защото има много полезни за мен дискусии, но не се сдържах....
На мен ми остават 3 седмици до термин и засега всичко ми е наред, но съм притеснена и трескаво събирам багаж. Киселините ме тормозят и затова съм още будна, но....както бяхте коментирали: "след раждане всичко минава..." Simple Smile))  а дано.
 Аз последно ще раждам в Окръжна....., още някой за там има ли?

# 256
И мен ме тормозят киселини до повръщане ...
Sun. аз си ходя на  ЖК при една лекарка на 2 седмици(в петък съм на тонове и последните изследвания),а ще раждам при друг доктор,той каза ако ни ми истекат водите или изобщо ако тръгна да раждам ,по всако време да звъня,ако ли не кам 15-20 на преглед и мерене на разкритие.

# 257
  • София
Добро утро   bouquet

ММ се изтреля на риба тази сутрин и ни събуди рано, рано от вълнение  #Cussing out Като слон в стъкларски магазин е  ooooh!

На мен киселините ми спряха в осми месец още и за щастие сега доста рядко се появяват и се оправям с газирана вода и ябълка.

# 258
Добро утро и от нас   bouquet Благодаря за пожеланията   bouquet Всички да сте живи и здрави и най-хубавите бебоци да ви зарадват скоро  Hug

Раждането мина много добре. Аз бях много уплашена( отново), но този път и мъжът ми беше с мен и ме успокояваше. Та на 26 сутринта отидохме в  болницата, аз разбира се повторих около 1000пъти на мъжа ми, че се отказвам от трето hahaha  Както и да е, направихме консултация отново с всички-доктор, анестезеолог и т.н. Миналия път имах проблем със спиналната упойка и ме приспаха, та за да избегнем проблеми сега ми оставиха и катетър за епидурална. Слава богу упойката ме хвана, много бързо след като легнах на операционната извадиха малката, веднага ми я дадоха да я цункам и я взеха за да я прегледат. Много бързо след това приключи и самата операция. Мъжът ми беше до мен и ме галеше през цялото време! Изненадах се, че всичко приключи толкова бързо, очаквах повече време да отнеме! Откараха ме в реанимация вече с бебчо в ръце и така. Много нях щастлива и готова още три да родя hahaha   Раздвижването мина много леко! Само на другия ден сутринта след операция имах едно по-обилно изтичане на лохии, което ме притесни, но то се събирало и просто като се надигнах изтече, имайте го предвид мамите секцио, че аз много се стреснах Peace Сега ме наболява малко от време на време, но не е болка за умиране  Peace  Първото секцио ми беше с пълна упойка и сега съм с две ръце за спиналната Peace  Много по-свежа се чувствах. Тоеа е от нас Heart Eyes

За неразположенията киселините и т.н. ведага изчезнаха, още на операционната се чувствах супер лека  Peace  

Малкото зверче се надига  Heart Eyes Crazy Heart Eyes  Днес ни изписват и съм много щастлива  Hug

# 259
Carry ти къде ражда?

# 260
Добро утро!   bouquet
Честито на всички нови мами! Да са им живи и здрави бебоците!  Hug

Ето и нещо ,което ми беше интересно днес.Попитах кога се слага епидурална упойка и кога спинална.Докторът  преценява това.Ако шийката ти е еластична се ползва епидурална,но ако се отпуска трудно,слагат спинална.С две думи,но не много точно преразказано.
Аз до колкото разбрах от анестезиолога, упойката се слага според това, колко ти е разкритието (това е за нормалното раждане). Само не помня коя кога беше. Едната до 5 см, а другата след 5см разкритие.

# 261
Благодаря ви момичета за милите думи и успокоението!  Hug Hug Hug
Уж спах нормално, снощи нищо "високо" калорийно не съм яла, тази сутрин също няма да пия сок, за закуската - ако ми се прияде Wink. Кръвно така и не ми измериха вчера, само питаха дали имам проблеми с него. А аз такива нямам, през цялта бременност е 70/110, като само при определени ситуации в които се инзервям леко се вдига долната граница. Казах им вчера,че по принцип са коментирали лекари, че пулса ми е леко завишен, но мисля,че ги стресна повече факта че предните 2 записа са в норма, а вчерашните все едно на друго бебе. Надявам се днес всичко да е ок! Simple Smile

Carry - мерси за отпимистичния разказ Simple Smile Като човек не искащ секио, но осъзнаващ, че може и да се стигне до него, съм ти много благодарна за споделеното!  bouquet  bouquet  bouquet

# 262
  • София
Добро утро, дами.
Аз, както всяка събота, ставам за детското по ТВ, хаха:)

Пакрис,  Hug
Пореви си, но всичко се нарежда, знаеш. Сега и хормоните ни идват в повечко.

Аз сноши се натъжих, защото говорих през деня с док, а после и с мм за даряването на клетки... Въпреки че Токуда имат договор, имат проблем със занасянето им и трябва бащата да ги занесе, евентуално.... Което ако раждам нощно време, или въобще извън диапазона 9-18ч ще означава, че няма и кой да ги приеме. И Мм много се ядоса, че видиш ли, ние им даваме нещо доброволно и няма кой да го приеме. Как ли ще ни е до разкарване в този момент и разни такива... Хем е прав от една страна, хем ми стана тъпо:/
Аз дето толкова агитирах накрая клякам и признавам, че са го направили безумно. Съвсем се замислям скоро, преди раждането, да се обърна към господарите.

Cvety - какво бебоче, ах;) Малко остана....

Carry, радвам се, че всичко е минало толкова добре;) Ще се гласиш за трето, живот и здраве, а?Simple Smile

Ох, момичета, както се правех на смелчага, почна да ме хваща шубето. И то не от самото раждане, а от това, че не знам кога ще е....:/

# 263
Рози аз по природа съм голяма смелчага, но и мене ме е страх да не стане по-рано от плануваното... Долу ниско много ми тежи и почти Немога да стоя права вече Sad

И ние сме близначките сме пред тв7 Simple Smile

# 264
  • София
Добро утро, мамчета!!!

Аз ходя на тонове в болницата, където ще раждам и си ги плащам всеки път и ми ги записват по 30-40 мин. Моята АГ няма уред за запис на тонове. Макар че си търся наквко по-евтино място, че там е 25 лв, а не ми се дават толкова всяка седмица, а доки иска всяка седмица да си правя.

Рони - памперси ползвах първо Либеро, после Пуфис, накрая Памперс. Много хвалят и тези на ДМ, но не съм ги пробвала. Най-добре да си вземеш на брой или малки пакети от различни марки да пробваш, кое ще ти е най-удобно и да не би бебо да се обрине от някои.

А в боницата, където ще раждам ми казаха да си нося след секцио освен вода обикн. бисквити и солети само. Шоколад не можело, че дразнел стомаха след секцио. А де, кое е вярно сега ...  newsm78

Кари - при вас бебето седи при майката дори в реанимация ли? Това е супер, тук в БГ навсякъде ги дават след излизане от реанимацията, което е след 24 ч, много тъпо.

# 265
Sladoledche   Тук след като родиш ти го дават бебето и повече не го взимат. В реанимация вече я сложиха на гърда, тук 2 часа стоиш в реанимация, ако всичко е Ок. После си имаш бутонче в стаята и ако искаш нещо ги викаш, да я преобуят, да ми я подадът, да ми донесът вода и т.н. Много хубаво са го направили. Никакъв стрес !  таткото може да е с теб от 9сутринта до 9 вечерта.

Рози Живи и здрави много искам и трето, но след време, да поотраснат малко каката и баткото  Wink

Криска   В англия раждах  Peace

# 266
Добро утро , мами ! Да Ви кажа , че и мен си ме хваща шубето , особено вечер като започнат тези подготвителни контракции , е тогава какво ли не ми минава през главата . Радвам се поне , че ММ днес се прибира от командировка и през нощта няма да ми е толкова притеснено , като си е до мен се чувствам някак защитена и по -спокойна.
Хайде да видим дали днес ще има доставчици от щтъркелчета на някои мами Simple Smile

# 267
  • София
Здравейте!
Снощи ходих на тонове в болницата, всичко е наред, имаше една мижава контракция и не ме прегледаха за разкритие (казах че предпочитам да не ме преглеждат). Разбрахме се ако не родя до 3.04 да ходя пак..тогава вече ще се водя и преносила и ще трябва по-често на тонове да ходя.
В съседната стая раждаше едно момиче, но тихо ...нищо не се чуваше...сложиха и епидурална и тя си почиваше....ох искам и аз май Simple Smile
За упойките не съм много запозната, но за нормално раждане за първи път чувам спинална да се прави. Тя нали изцяло обездвижда от кръста надолу...знам, че нея само за секцио я ползват.
И мен много ме плаши неизвестността, но пък и това си има чар Simple Smile иначе си представям ако знам кога ще е събиитието ще го мисля постоянно...Има моменти, в които съм супер надъхана и си казвам е сега ако почна да раждам супер - ще бъде много леко и бързо, в други моменти ми е едно мързеливо, меланхонично и само се моля да не разаждам Simple Smile

# 268
Мен пък ми е притеснено да не пренося Crazy. Вече остана много малко време и нито искам да ми предизвикват раждането, нито да влизам по рано в болница Tired. Обмислям план с какво точно да уплаша малкото за да излезе Mr. Green. Стандартните разходки, стълби и чистения нямат ефект при мен. Може би една ето такава тренировка ще е достатъчна hahaha Joy Joy
https://www.facebook.com/#!/video.php?v=691909164270194&set= … ype=2&theater

# 269
Еееее, Рони, супер - голямо семейство се! Бебка ще има да я радват лели и вуйчовци!  Whistling Аз по принцип Пуфис не харесвам и само такива не бих ползвала. За сега сме минали през един бял Памперс /които ми харесаха/ и в момента сме на ДМ-ските, но ми се струват твърдичики ...  Peace
За тоновете - бях на ЖК само по ЗК и никога не съм ги плащала. Всичките записи бяха от по 20 мин., понякога ми правиха и два по 20 мин. един след друг. Но и бременността ми беше патологична в последния триместър.  Peace
И аз не исках да чуя за трето докато бях бременна, дори като родих и акушерката ми каза, че съм готова за момиченце. Аз пък твърдо отричах, че това няма как да се случи. Да, ама малко след това бях напълно готова.  hahaha Даже вчера свекито се уплаши като ѝ казах, че искам още едно.  Joy
Ейми, мен с баткото щяха да ме приемат за предизвикване на четвъртия ден след термина, но чудото се уплаши и реши само да излиза предната вечер.  hahaha

Последна редакция: сб, 28 мар 2015, 11:33 от Vaseto29

Общи условия

Активация на акаунт