В очакване сме всички вече на АПРИЛското човече - Тема 19

• 35 825
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Жасмин  в неделя ни изписват живот и здраве!

Шушондера не иска да суче, понеже три дни беше само на АМ, и сега не му харесва. Ще го мъчим явно. Wink Ама кой е казал че от първи път става. Иначе то АМ е рай. Даваш и забравяш. Ама ще се помъчим, ако не стане здраве.

Иначе за превръзки аз съм с парчета за родилки, те са едни огромни като памперси и с едно кратни гащи. Еднократните гащи са супер. Сваляш с превръзката и хвърляш. Мен много ме притесняват краката ми. Ужасно са ми поддути. Направо ме наболяват. Някой съвет? Вдигам ги на високо, дават ми тук биогейм, плюс ми показаха упражнения за краката. Ама направо като плондер съм.

Честити бебнца на мама Мърморана ( завиждам че си родила нормално)  и dilyanad. 

Лека нощ от Шушондер и Мацето! И само леки раждания да има!

# 241
Dilyanad и Murmur'ana - честити бебчета, да са ви живи и много здрави!::balon:: baloni baloni

Аз да се оплача - днес отивайки към болницата за училището за родители си видях на входа Аг-то и й казвам, че вчера съм имала 2-3 капки бистра кръв, но реших да не я безпокоя щото нищо друго не се случи. Тя предпожи да пуснем тонове, така и така съм в болницата и аз се зарадвах, че поне глътка спокойствие ще има днес и уикенда... да ама не, направихме тоновете и отидох на въпросното училище, по едно време се появява акушерката и ме търси по име, докторката се обадила да пита какво е станало и искала пак да пуснем тонове. Айде пускаме пак - и какво се оказа, моя човек с много завишен пусл, на моменти над 200  #Crazy. Айде консулт с Аг-то, наложи ми диета, ниско калочина храна да приемам и утре в 11 пак в болницата за тонове... Аз вместо да се успокоя и да чакам понеделника за прегледа за разкритие, който по мое мнение, ако човек се отпусне, не е нищо особено, сега и тая нощ притеснение. Чудя се сега дали може да има общо с ударната доза бускулизин, която ми изписа във вторник, защото предните два пъти тоновете си бяха ок.
Защо така ме тревожи това дете от сега, айде вече да се ражда и да се приключва тази стресова ситуация. Sad

Съжелявам, че ви се оплаквам, ама надявам да се заразя от позитивизма в темата и да взема да го родя най-после.  Praynig

# 242
Честито на новите мамчета ! Simple Smile
Имам един въпрос , слушали ли са ви тоновете до сега с ДЪРВЕНА СЛУШАЛКА! Днес много се нервирах като попитах лекаря си дали до края мисли да ме слуша с въпросната слушалка и той ми отговори : "да , защо не ? Мисля ,че е по - важно аз какво ще чуя , а не някакъв си апарат ! "
Та се чудя само на мен ли ми се струва , че е първобитна работа ?

# 243
  • София
welinity, кръвното и пулса как са ти?
Моето бебе беше с пулс 180 в понеделник, но кръвното ми беше 160/90 и имах пулс 125. Според моят лекар, високият ми пулс и кръвно са провокирали тахикардията и при бебето. Започнах да пия лекарство за кръвното, пулса ми влезе в норма и всеки ден съм на тонове, които вече отчитат и нормални стойности на пулса и при бебето.

Мамчета, да са ви честити Тиа и Деница! Много здрави и щастливи да растат!

Последна редакция: сб, 28 мар 2015, 04:25 от Red tree

# 244
Mama-Sita слушали са ме преди 6-7г. Явно има още доктори които го ползват този метод, но и за мен си е остарял.

# 245
Маце, аз ползват ето този крем за подути глезени

http://maternea.bg/продукти/охлаждащ-и-успокояващ-гел-за-крака/

Welinity, не се притеснявай, това също се отразява на дечко.
Надявам се утре всичко да бъде наред

# 246
И аз се канех да ви питам как се справяте с подутите крака и дали ви помага нещо, защото при мен засега нищо не действа. Мажа се с един крем, вдигам ги нависоко, но стават все по-огромни.

С такава слушалка веднъж само са ме слушали на раждането.

И още нещо да ви питам - по здравна каса полага ли се запис на тонове? На мен акушерките ми ги мерят с една малка машинка на батерии за 1-2 минутки.  newsm78

# 247
Момичета, да питам от кои памперси сте доволни, ние за болницата взехме Памперс, ама нещо не ми харесват, та се чудя като свършат какви да взема.

Родили мамчета, вие какви превръзки си взехте за болницата? Доки ми каза да си взема памперси за възрастни освен превръзките, че щяло да ми е по-удобно.
Памперси за възрастни задължително според мен /но да са гащи, не с лепки отстрани/, защото с лигнин не е удобно и обикновени нощни превръзки /аз си бях взела Еври Дей/. Вече даже съм с нормални от няколко дни.  Peace
Рони, много хубаво, че имаш организирани хора около себе си. А колко братя и сестри имаш?!  Thinking Whistling
Жасминче, аз не пия, ама се замислям за витамини, че не се храня особено здравословно ...  newsm78
Васе - Имам двама братя и две сестри, голямо семейство сме, като и малкия ми брат е непланирано усложнения както казва татко  Joy Joy Joy

Welinity - Не се притеснявай, успокой се, така е по-добре за бебчо, внимавай и какво хапваш, избягвай неща които биха вдигнали пулса. Ако беше нещо лошо АГ-то щеше да те приеме в болница и да предприеме някакви действия.

# 248
  • Перник
Благодаря за мненията за превръзките Simple Smile
weliny, дано всичко е наред!  Мисли позитивно и нещата ще се наредят!  Hug

# 249
ici-bici мен са ми по здравна каза записите. Пари не са ми взимали, и 5-10 мин. си лежа да ги записват.

# 250
ici-bici при моят лекар се плаща за тонове и ме слушат около 15 мин.

# 251
  • София
Маце за съжаление не мога да дам съвет за подути крака, но ти стискам палци бързо да се оправиш  Praynig  Hug

Welinity както и другите са ти казали само спокойствие и позитивно мислене  Peace Все пак АГ те следи, ако наистина беше нещо притеснително нямаше да те пусне от болницата.

То верно че и аз съм голяма параноя и направо не знам как успях с тази бременност да се вкарам в такива филми, но се опитвам да мисля позитивно. Малко ни остана и трябва да си наложим да мислим само хубави неща Simple Smile

Тонове с такава слушалка не са ми слушали. Мойте записи са платени, но не знам по колко защото съм с предплатен пакет и все забравям да си искам разпечатка с остатъка, последните пъти .... то с тоя бременен мозък за кое по напред да се мисли  Embarassed

# 252
Рони аз с близначките ползвах Huggies.

# 253
Благодаря за бързите отговори ! Лека нощ на всички Simple Smile

# 254
Честито на родилите мами.Много щастливи да са и Деница и Тиа и да ви радват безкрайно.

Аз днес бях на преглед и вече главата(голямата 10 см)е навлязла в таза и плацентата е узряла.Беба е 3700..Доки каза ,че чакаме контракции или води.
Момичетата,на които бебетата са високо,искам да ги  успокоя.При мен бебка слезе преди два дни.Усетих болки ниско и мисля,че е тогава.Никога не е късно.

Ето и нещо ,което ми беше интересно днес.Попитах кога се слага епидурална упойка и кога спинална.Докторът  преценява това.Ако шийката ти е еластична се ползва епидурална,но ако се отпуска трудно,слагат спинална.С две думи,но не много точно преразказано.

Това е от мен,лека нощ............

Общи условия

Активация на акаунт