В очакване сме всички вече на АПРИЛското човече - Тема 19

• 34 949
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Чудесна, Допълнение от моя списък: Фотоапарат, телефон, зарядно, крем за зърна, гребен/четка, тоалетна хартия, вода, термометър, шоколад. После мъжът ми като идва ще ми носи отвара смрадлика, помпа  силиконови зърна ако има нужда. Някои неща си зависят от болницата де, аз например няма да нося нощници..така че може и нещо от моя списък да ти е излишно.

# 676
Аа това за тоалетната хартия не се бях сетила, а все пак в държавна болница ще раждам  Joy
Мами, вие какви превръзки си взехте за след раждането- нощни или нещо по специално?

# 677
vodna_lilq - Благодаря ти и ти стискам палци да си е на топличко до 15-ти и после да гушкаш здраво бебче  Hug  bouquet

Аз хем съм била два пъти под упойка и пак ме е шубе ... ама ще мине все пак най-важното е всичко с бебчо да е наред  Heart Eyes

Maya*the*Bee - аз мислех,че ми е паднал малко ама не е!!! термин 15.04

Аз тъкмо всичко изпрах и изгладих и сестра ми ме светна,че като идва е приготвила и купила две чанти с дрехи  Crazy

И отчет от последното ми ЖК всичко е наред с бебо, изтъняла ми е много коремната стена... бебо няма намерение да излиза и затова му насрочихме дата  Whistling сега остава да си стегна багажа и в близките дни да си гушна и аз бебчо Heart Eyes

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЦЕТО!!!  newsm51

# 678
Първо честити ни нови две бебчета от днес, да радват много мамчетата си и скоро да се гушкат вкъщи. bouquet
И ЧРД на Мацето, много здраве и късмет, а сигурна съм, че семейното ви щастие вече е пълно bouquet
Късмет и леко раждане на Сънни и Чудесна, не се притеснявайте за багажа, винаги могат да ви донесат каквото ви е необходимо допълнително, важното е всичко да мине спокойно и безпробремно. Стискаме палци!

# 679
  • Варна
Synni....какво направи ти бе мила? Да не яде босилек.... Grinning , после да разкажеш тайната....

Чудесна - ти усещаш ли нещо по-различно като си с разкритие 4 см? Какво е усещането?

Никол, и моята коремна стена е много изтъняла, направоооо вените ми се виждат много и главата на бебо ми е над пъпа, една твърдааа, опъва яко.

Само да ви кажа, че съседът, който е на 20 прави купон и се чудя какво да правя с тез музики... - да се карам ли или да се присъединя ...хахахахаха  Joy

# 680
  • Под кленовите дървета
paKris каква музика пускат Crazy

# 681
  • София
Привет от мен, най-сетне смогнах да ви изчета Simple Smile
Първо честито на всички мами, които се обебиха тези дни, да си ви живи и здрави малките съкровища, да папкат и да нямат колики ви пожелавам Simple Smile

Маце, честит рожден ден и на теб. Успех в борбата с коликите.

Lady-vanila, на мен памучните нощни превръзки ми свършиха чудесна работа. Тук даваха в болницата също памучни, но за през ноща си ползвах моите, че са по-дълги.

Ето и малко отчет от нас. Малчо свали около 300гр. на втория ден след раждането, но днес започна да качва отново и док каза, че всичко е ок, така че утре ни изписват Simple Smile Аз вече нямам търпение. Майка ми успя да ме изнерви вече два пъти само по телефона като звъни. Радвам се, че се разбрахме да дойде само за изписването и уикенда и няма да остава да ми помага.
За раждането бях обещала да разкажа по-подробно, та ще използвам момента докато съм още тук, че вкъщи ме очаква лудница Simple Smile
Скрит текст:
Аз още вечерта на 30ти имах предчувствие, че е дошъл момента, имах една по-дълга и малко болезнена контракция. За всеки случай си имах едно наум, взех си един дълъг душ преди лягане, погледнах си още веднъж списъка и багажа за болницата Simple Smile и си легнах.  Е да, ама явно не ми било писано да спя тази нощ, сън не ме ловеше, четох книжка до 5 сутринта и чак тогава съм заспала.  Само час по-късно се събудих с усещането, че съм се напишкала. Докато се устя какво става станах от леглото, само пижамата малко беше мокра, но в момента, в който се изправих и като шурнаха едни води Simple Smileцялата пижама подгизна, едвам стигнах до банята. Направо като на филм. Обаче на мен ми беше станно спокойно, сложих си превръзка, облякох се и чак тогава събудих ММ, той май беше доста по-уплашен от мен. Подготвих си багажа,документите, сета за стволовите клетки и чак тогава звъннах на док. Хубавото е че рано сутрин няма никакви задръствания и стигнахме много бързо, не че имаше голямо значение де щото се оказа, че разкритието ми е само 3 см. Тоновете на бебо бяха ОК, контракциите ми обаче не бяха особено болезнени, почти като подготвителните, шийката обаче беше на 80% изгладена, така че дой каза че започват нещата. За мой кърък още не бях минала консултациите с кардиолог и анестезиолог, а не бях попълвала и никакви документи и информирани съгласия. Така че се почна една лудница, всички се суетят около мен, пратиха ме за клизма, междувременно док ме чака за преглед за разкритие пак, че като стигнах в болницата дежурните ми правиха преглед и тя искаше да се увери сама. После ме вкараха в предродилна закачиха ми апарат за тонове и система и така омотана в кабели и маркучи в легнало положение ми дадоха да попълвам документи  Shocked Направо страшно шоу, на мен през цялото време ми беше супер забавно и си се хилех. Всички бяха супер изненадани, че се хиля защото се отчитаха контракции вече на 2-3 минути. Даже една акушерка ми вика "А ти щом ти е забавно ще има още да почакаме, рано е". Е да ама, не вече бях с 6-7см когато станаха по-болезнени, но пак си се търпяха и така до 10см.  Запопнаха и напъните след първите 2-3 по-силни ме вкараха в родилна зала. Цялата процедура там приключи с 4 напъна, за 15 минути и малка епизиотомия, която не я усетих кога я направиха. Всичко стана супер бързо и чак ми е странно сега като се замисля. Честно да си кажа мен ме беше страх повече от слагането на абокат отколкото от раждането. И се оказа, че е имало защо не успяха да ми го сложат от първия път и се наложи два пъти да ме дупчат. На другия ден го махнаха сутринта, ама вечерта се се оказа че са ми малко завишени левкоцитите и пак ми сложиха за да ми вкарват малко антибиотик. И така, резултата накратко е леко раждане, здраво бебче и три абоката  hahaha
Моят съвет е не се плашете, не си вкарвайте излишни страхове, за да не предизвиквате съдбата.

# 682
  • Варна
paKris каква музика пускат Crazy

Идвай на купона Simple Smile хехехе, диско, слава богу, ако беше чалга щях да избягам.

Алвинда, на един дъх го изчетох....де да имаме всички такова раждане! Пожелавам го на неродилите! Браво на теб, супермайкаааа Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 апр 2015, 23:46 от paKris

# 683
  • София
Честити бебчовци на родилите днес мами! Да са ви живи и здрави, а на вас бързо възстановяване!   bouquet
Честит рожден ден на Мацето!  smile3525 Бъди много много щастлива!

alvinda Чудесен разказ, доста спокойна ми изглеждаш, а така ми вдъхваш много кураж и спокойствие и на мен!   bouquet

За багажа за болницата - във Вита искат само лична карта, документите, чехли/джапанки и лични принадлежности. Нощници, превръзки и кърпи дават от там. За бебето искат само дрешки за изписването и евентуално залъгалка и нищо повече.

Giada, наистина ли трябва акт за гражд. брак?

Съни, Чудесна, Естелитка - чакаме новини от вас и от всички мами с наближаващ термин. Simple Smile  baby_neutral

# 684
Tsvety, Ако имате брак, да. Ако не-има друга процедура за припознаване, с която не съм запозната.

Поне в ТК е така, но предполагам и в другите болници.

# 685
  • Бургас
Нищо не пречи да се вземе копие от акта за брак. На мен не са ми го искали. Обясниха ми,че като ми напишат ЕГн-то в системата ми излиза,че съм бракувана Simple Smile

На новите бебета пожелавам да са много здрави! На техните родители пожелава дълголетие,за да са близо до тях и да се радват на успехите им за напред!

# 686
Мен пък нали ме изненада дребното и отидох да раждам само с моята лична карта /пак добре, че и за нея се сетих, щото дори и дамската чанта не си взех/. По принцип трябваше да нося и копие от тази на ММ, ама за късмет знам ЕГН-тата на всички близки наизуст. Не са ми искали акт за брак, само ме питаха за датата на сватбата. Peace

# 687
Alvinda никак няма да е зле на всички ни да е така весело в предродилна зала Simple Smile 
Уфффф...на мен ми писна от това безсъние!!!

# 688
  • Под кленовите дървета
Авлинда, страхотен разказ Simple Smile браво на смелата майка Simple Smile

# 689
Добро утро коремчета.
Честити бебчовци !Да са много здравички и много да ви радват.
Аз още си чакам,май с естелитка ще сме двете.
Чудесна ,може да се засечем в ТК.Така като гледам,няма изгледи за раждане,въпреки,че днес доки ще каже.Стискайте палци.
Вече сме си вкъщи.Скапания ремонт свърши навреме ,дори изчистихме и подредихме.

Общи условия

Активация на акаунт