В очакване сме всички вече на АПРИЛското човече - Тема 19

• 34 970
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Момичета  Hug Hug Hug

Нашите колики с всеки ден стават все повече и повече, снощи почти не съм спала, бебка заспа върху мен и ме беше страх да дишам дори да не се събуди, че се измъчи милата, много пръцка и коремчето и издава странни звуци.

Днес една баба в парка ме вбеси, разхождахме се с малката и тя по едно време се лепна за нас, пита ме хиляда неща и накрая ме пита, на колко  е малката и като и казах като почна да ми се кара, дете не се извеждало преди да навърши 40 дена, била съм луда, такива като мен не трябвало да раждат деца и т.н и т.н още се чудя как не я утрепах...

Честито на всички мамчета които са се сдобили вече с бебоци  Hug Heart Eyes

Маце - Честит рожден ден  Hug

# 661
Сина ми имам спомен, че много се успокояваше от шума на сешоара, та може да пробвате.

# 662
Момичета, аз може да не дочакам неделя.

# 663
  • София
Момичета, аз може да не дочакам неделя.

Хайде с лесно да е !

Рони не се ясосвай! Какво давате за коликите?

# 664
Ама нищо де, аз съм скорпион. Така че да не си мисли,  че ще ми се качи на главата  Simple Smile

Ууу скорпи Simple Smile и аз съм скорпион,ама с мъж телец ми беше трудно разбирането в началото. Казват ,че телците са по-добрички от овните. Няма значение живи и здрави!!
Маце,честит рожден ден,много щастие и здраве!

# 665
  • Под кленовите дървета
Маце и тук ЧРД Simple Smile Да се радвате с таткото на най-големия подарък и най-вече да се наспиш с бебето, никакви колики, никакви 5лв. Simple Smileс (

Рони, ти защо не й каза да млъкне? Аз такива бабети ги оправям бързичко. Една веднъж ме кле на Военния клуб, та едва спаси боя. Тъкмо като опитвахме за бебе преди години, то не ставаше, парите всички пред-мартенски за изследвания и се връщаме пеша, разхождаме се от Плиска, през Борисовата до Св.Неделя, да се върнем в НАдежда, имаме парички само за 5-6 мартеници, другото по сметка, да не ни изкушава да го опукаме предпразнично и тая бабетка ми иска пари за билет. А аз верно нямах повече от 2лв. в джоба си и дори за билет в трамвая нямахме! По това време се возихме гратис (това иде реч 2008 година). И тази като почна да ме кълне, по най-гадния начин....остана си със зъби заради ММ, че ме дръпна, баш пред полицаите да не се сбия #2gunfire

Казах ли ви, че паяк полази шезлонга на малката/ Писъкът ми се чу през няколко квартала, спасих бебето, утрепах паяка, изхвърлих шезлонга на балкона и докато ММ не го внесе с потвърждение, че има труп на паяк вътре, не го пипнах. За човек с фобия, направо си се справих без никой да пострада! Ма много съм горда!

# 666
  • София
Потвърждавам за сешоара, моята бебка се успокоява от него, но все пак когато коликите са много силни и той не помага.
На нас препаратите на колики ни ги изписа педиатъра (Био гайа, Колийв и Инфакол), но предупреди, че от препаратите със симетикон бебета може да получат запек, особено ако са на АМ.
Въпреки, че има много препарати със симетикон, не всички действат по един и същ начин. Това ме предупредиха мои приятелки, преживели коликите. Така, че малко е на проба грешка, кой ще повлияе на конкретното бебе. Мненията, които съм получавала, са, че Лефакс се понася най-добре (който обаче не се внася в  България) след това Инфакол, после Еспумизан. Аз едната вечер не издържах на неистовия рев на моята девойка и ѝ дадох е наистина имаше ефект, но какато положението не е толкова страшно пробвам с алтерантивни методи.

Маце, честит рожден ден! Пожелавам ти да си жива и здрава и да имаш достатъчно здрави нерви да се справяш с несгодите на мъника, без да изпадаш в депресивни състояния. Би ли споделила, ан акой фотограф се спряхте?

Честито на всички мами от последните дни!

# 667
Рони, не се ядосвай на хора със стари разбирания..те няма да се оправят! Аз затова гледам от рано да ги отсвирвам...особено ако не са ми никакви Simple Smile  Бабите във входа ни сега много ми се радват и чакали с нетърпение да чуят бебешкото гласче, а пък аз им казах да не забравят какво са казали като оглуши входа с реване  Joy

# 668
Маце, абоколикен давам.

jasmin - Аз тръгнах да се карам с нея, ама бебка се разплака и и отърва кожицата.

# 669
  • Sofia
Маце, честит рожден ден!   bouquet

Хайде, Съни, стискаме палци  Hug

Нямам представа как постигам този успех с хемоглобина. Хем сама си спрях желязото миналия месец. Последно време ям основно салати, тези дни и спанак хапвах  Laughing

Рони, с такива хора не си заслужава да се занимаваш, пълен игнор. Не се ядосвай!

А на мен какво ми се случи преди малко. Ще го сложа в скрит текст, че стана дълго:

Скрит текст:
Имахме няколко печеливши билета от Лотарията и решихме да идем да си вземем други. Жената, уж смята, но аз предварително знам колко пари имаме спечелени -15 плюс билет. Тя ми дава 10 и билет. Аз отново си ги смятам и се опитвам да й обясня, че трябва да ми даде още 5 лева, а тя започва да ми се кара как вече ми ги е дала и да не и ги правим тия номера  Shocked Shocked Shocked А аз съм с палто, нямам портмоне, вадя и показвам джобовете и че държа само 10 лева и няма как да съм ги скрила и къде. А тя ми отвръща - аз знам какво съм дала, ама то има камери, всичко ще се види и ми бута 5 лева и ме гледа злобно. Леле направо онемях, що за наглост??? Разбирам я, че са я излъгали веднъж, ама може ли да ме нападнеш така... А моят приятел седи отстрани и й вика - да, сигурно бременната идва да ви вземе 5-те лева и да ви краде, браво бе....

# 670
~ОЧАКВАЙТЕ включване и от мен тия дни  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Днес на записа на тоновете имах контракции (каквито имах и преди две седмци, между другото). Всички тонове на бебето и т.н. са наред!
После в ЖК се оказа, че съм с 4см. разкритие. Бебко е 2900 и според машината и докторката бил готов. Simple Smile))

Контракциите затихнаха и така до сега - затишие - нЕма никой Simple Smile Макар, че в ЖК ме писаха раждаща... Simple Smile)) Като цяло с тия сантиметри мога да си ходя още няколко дни.  Joy

Сутринта като ми се събуди мозъка и така и не можах да заспя повече. Вероятно е било към 4:30. Още тогава бях с мисълта и желанието днес да почиствам и да подреждам... пък да видим. Подреждах днес следобед, мих и чистих... Сега много ми се спи. Вероятно след малко ще ме посети Сънчо.

Бях днес на педикюр и съм с азкошен френски и рисувани теменужки. Като родя ще ида да ми нарисува моята маникюристка и ръцете.
Багаж за родилното не съм си стегнала. Мисля да устискам до утре... нямам ни нощница, ни гащи, ни превръзки... Утре ще трябва да купувам май... хахаа

Ами това е от мене.

Whistling Heart Eyes Hug

# 671
  • София
Жасмин браво! Мама герой!

Мурмурана избрахме Pearl in the shell  Теди, имай предвид че няма свободни часове до 16 ти и новородени снима до 20 я ден. Снима ти около 300-400 снимки и от тях си избираш колко искаш обработени, 30 снимки 180 лева, 60 снимки 300 лева (има промоция в момента)  и 100 снимки 500 лева. Фотосесията е около 4 часа. Ще видим как ще се справим. Моля се само да е поспалив и да не ни хванат коликите до тогава. Wink

Чудесна пращай мъжо до магазина да пазарува за да няма изненади

# 672

Чудесна пращай мъжо до магазина да пазарува за да няма изненади

В тоя час най-много превръзки да купи.... къф е смисъла...  Thinking  Mr. Green Имаме денонощна (през три квартала в четвърти), ако все пак нещо има... ще го пратя  Sunglasses

Я, кажете следния списък за родилното добре ли е:

Нощница
Чехли
Чорапи 2бр.
Сутиен 2бр.
Четка за зъби + паста
Хавлия (малка и голяма)
Сапун/душгел
Нощни превръзки
Подложки за кърма
Помпа за кърма
Залъгалка
Гащи (бабешки)
Мокри кърпи
Сухи кърпички
Памперси
Малко хомеопатия - Арника + Рицинус
Сребърна вода

Друго...?

# 673
  • София
Маце,мерси за инфото. Да бе,всички до 20 -ия ден, разбирам ги защо, но на мен много малко ми се струва бебето и не мисе иска с чужди хора да го срещам. Ще го мисля.

# 674
Чудесна, трябват ти 2 нощници поне. Едната за раждането, със сигурност ще се измърси, и втора за престоя в стаята. Добре е да имаш нещо за хапване и вода. За бебето си знаеш памперси, кърпички, евентуално ръкавички и биберон. Малко дребни пари да си вземеш нещо от кафето или да си платиш телевизия. Ако се сетя още нещо, ще добавя в този пост.

Ps Вземи си здравния картон и личната карта, твоята и на ТМ +  акта за брак - за болничния и за акта за раждане. Аз разхождах ММ 100 пъти да ми ги носи.

И най-добре си вземи vip на 5 ет, аз съм супер разочарована от персонала на 2 ет., с малки изключения.

Общи условия

Активация на акаунт