В очакване сме всички вече на АПРИЛското човече - Тема 19

• 35 104
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • Под кленовите дървета
Ох, стигнах и тук да честитя Simple Smile
Да са ни живи и здрави бебетата, а на майките бързо възстановяване!

Мацето я чакаме да пише от вкъщи, Калитарката, ти кога се гласиш Simple Smile

С бебка ми е рай, в сравнение с брат й. Тя се храни на 3-4 часа, наистина суче, почива, сменяме памперс, пак суче, пак почива, така около час, но после си гледка или спи 3-4 часа Crazy

Да ви кажа, моята бебка много се успокоява на БОНД. Явно обича струнни инструменти Simple Smile

Момичета, вече родили, как сте с килата? Аз от раждането насам съм само -7,7кг Sad А се надявах на поне 10 кг, да оставя в болницата.

# 406
Кошницата ММ си я купил от цветарски магазин в мола. Занесъл им покупките от супермаркета на приземния етаж, и в цветарския му ги аранжирали. Виждала съм готови кошници по разни сайтове, от които съм поръчвала букети, но на ММ подборът беше по-як.

Ventana, Живко ми е архаично, но ако ти е на сърцето, давай. Имам познат с това име, и асоциацията ми е положителна. Ако наистина това е изборът ти, по-добре не разпитвай хората. Мнения разни, важно е ти какво искаш.

Jasmin, аз съм с около -9. Тръпна дали няма да ги запазя останалите ок. 13. Би било много неприятно...Надявам се, че кърменето ще си свърши работата, и ще отслабна. А и коремът ми не се прибира, което беше очаквано, де...но също не спомага за високото ми самочувствие  Twisted Evil

# 407
Giada и на мен ми е малко остаряло името,но свекър ми се казва така.
Знам,че много ще се зарадва,ако го кръстим на него.
Мислехме си за Александър или Константин,но първото вече стана много срещано

# 408
  • Под кленовите дървета
 Giada моят се прибра, но си седи омекнал, не стегнат. на мен ми остават 8 кг. до изходно ниво, да видим кога...

VenTanA и на мен ми е архаично, но щом си ви харесва, защо не?

# 409
tsvety888 Газираната вода е изпитано средство от повечето от нас срещу киселините и помага поне на мен.
Но ако киселините са зверски , като моите напоследък - само лукчета с мед и лимон ме спасяват.
Други мами са споделяли , че им помага Талцид.

# 410
Момичета,за прибиране на коремчетата защо не пробвате с медицински пояс от тези ластичните. Една позната след като роди близнаци ползва такъв и сега е ок.
Аз мисля да си взема

# 411
jasmin док се обади преди малко и ме гласи за утре в 8  Laughing Laughing знае как да накара чпвек да се разтрепери за секунди  hahaha hahaha Да ми стискате палци  Crazy Crazy Crazy
 Верно ли се успокоява от БОНД? Изискана дама отсега  Heart Eyes

# 412
paKris, на тоновете могат да ти кажат дали имаш контракции или не, но не е гаранция че раждането ще почне скоро, както са ти казали и другите. За съжаление и разкритието не е критерий, абе една голяма неизвестна си е Simple Smile Аз в петък като ходих на тонове, се оказа че имам контракции и то постоянни, но аз реално нищо не усещах, били под някакво число там на скалата, което както ми обясни акушерката, означавало че са подготвителни, а не истински. Ама ей на чакам го моя юнак да вземе решение, ама не ще мързеланчо ще излезе май (като баща си  hahaha) Ако до сряда не излезе, ще насрочваме дата за секцио, ама така ме е страх, че сигурно ще побелея докато дойде датата  #Crazy
kalitarka, разбирам те напълно, на мен в петък доки като ми предлагаше да си избера дата за тази седмица първи или втори и аз само дето не припаднах от бъзе, и тя се смили, та сега на първи ще мислим пак за дата като ида на тонове. Стискам ти палци за утре, всичко да мине успешно и бързо и за теб и за бебчето.
VenTanA, ако сте решили да го кръщавате на някой, въобще не се притеснявай какво мислят другите, представям си колко ще е хепи после дядото Simple Smile За колана и аз съм си купила ужким един ластичен, но сигурно и ластично бельо ще търся, но ще е след раждането, сега въобще не съм на такава вълна Simple Smile
Иначе и аз се надявам да оставя повечкото килца в болницата, пък после ще се тренира пак няма начин, тъкмо бях влезнала във форма  ooooh! и сега рестарт от начало. Аз ги докарах вече до 10-на кг отгоре

# 413
  • София

Аз мисля в сряда да ходя на тонове, за пръв път, т.к. моя АГ не ме изпраща. Та по моя инициатива. Нали на тоновете по принцип може да се види дали скоро - до 2-4 дни ще излиза бебо...?

Според мен на тоновете нищо не може да се предвиди. Аз в петък имах една контракция, имах една и преди 2 седмици...Гледат най-вече тоновете на бебето дали са нормални и как реагира на контракциите, нищо повече. Според някои лекари с преглед на шийката могат до някаква степен да предвидят (ако има разкритие), но пак е много относително и аз не пожелах такъв преглед. Има жени, които си карат с 3см разкритие седмици и такива, които получават пълно за 2часа Simple Smile

И според мен тоновете са само ориентировъчни. Аз си ходих няколко седмици с разкритие от 2 см, в четвъртък на тоновете не се отчете грам контракция, въпреки чепоследните месеци си имах доста чести и в петък родих, като за по-малко от 2 часа получих от 3 смдо пълно разкритие.
Така че всичко си е строго индивидуално.

# 414
Тоновете май показват най-вече как се чувства бебето. Аз бях на тонове в петък и не отчетоха нито една контракция, като предната вечер бяха през 5 минути. Та всичко е до кой момент уцелиш. Аз съм на тонове в четвъртак, тогава доктора иска и да ме прегледа, в петък ще ми пусне изследванията и ако няма повод си чакаме 9ти а ако пък не още този уикенд Simple Smile

# 415
Аз имам един колан. Не знам дали е много подходящ, защото ме боли кръста от него. Затова рядко го слагам. От малкото подхвърлени реплики от лекарите останах с впечатление, че е по-добре първо да се пробва с упражнения (планк), и после с колан...

Относно тоновете - изобщо не съм ходила на тонове, според моите лекари дава само моментна информация, а не дава добра информация за цялостното състояние на плода във времето. А и нали родих преди термина, та не остана време за тонове... А по време на самото раждане според тяхните процедури бяха длъжни да ми направят поне 5 минути запис, но аз се гърчех и нищо не стана. Моя доктор вика: - Абе сложете някакъв друг запис, фалшифицирайте го... И малко след това родих. Та така със тоновете  Mr. Green

# 416
tsvety888 Газираната вода е изпитано средство от повечето от нас срещу киселините и помага поне на мен.
Но ако киселините са зверски , като моите напоследък - само лукчета с мед и лимон ме спасяват.

Аз го препоръчвах, но снощи и Талцид не ми помогна...

# 417
Момичета, вече родили, как сте с килата? Аз от раждането насам съм само -7,7кг Sad А се надявах на поне 10 кг, да оставя в болницата.
Аз съм много доволна - качих 8, пък се прибрах вкъщи без 9.  Whistling Първият път качих 10 и оставих 8 в болницата. Сега дори съм почти с 2 по-малко, отколкото като забременях. И коремът ми се прибра, чудничко, нищо че още е отпуснат! Аз не съм слагала колан, просто първите дни носих от дълбоките бабешки гащи. Rolling Eyes
Вентана, понеже големият ми син е кръстен на свекър ми /със същото име/, преди да родя ми беше много странно, понеже не е често срещано и ми се струваше грубовато някакси. Но като родих, все едно това си беше неговото име, много ми хареса как звучи. Peace
Цвети888, Бианацид Нео ми помагаше на мен.  Peace
Аз с първата бременност си ходих повече от седмица с 4 см разкритие, без въобще да усетя как съм ги получила. Приеха ме в болницата с 5 см и родих за 4 часа.  Whistling
Калитарка, стискам палци всичко да мине по вода и утре чакам новини за адашчето!  Hug

# 418
  • София
В кръга на шегата-за киселините помага раждането Grinning

Да питам вече родилите мами - бебоците ви имат ли колики и с какво ги борите?
При нас започнаха и като гледам как се гърчи бебчето около час след хранене, направо мен ме заболява.
Все още се въздържам от Лефакса заради запека, но ще видим до кога..

# 419
  • София

Аз го препоръчвах, но снощи и Талцид не ми помогна...

Благодаря ви, момичета! Нямам в момента газирана вода, но имам Талцид Simple Smile Ще пробвам с него, а утре ще купя и газ. вода. Ако не стане с тях отивам да раждам и да се свършва! Grinning
Цял ден се надявам да минат тези киселини, но уви - не искат.

Общи условия

Активация на акаунт