В очакване сме всички вече на АПРИЛското човече - Тема 19

• 35 092
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Васе,благодаря много Wink

За колики знам,че е хубав Инфакол или Колииф.
Също така съм чула,че е хубаво нещо топличко на коремчето,макар че не помага при всички бебоци. Имало и някаква вълшебна възглавничка с костилки от череша  Shocked Shocked Shocked

Мисля,че Инфакол е добър и достъпен вариант.

# 421
Киселините са наистина ужасно нещо и има моменти, когато нищо не помага. Много е неприятно. Аз тъкмо си мислех, че бебка е слязла надолу и ще мога да дишам по-добре и снощи направо не можах да заспя от киселини и невъзможност да си поема въздух...

# 422
Да питам вече родилите мами - бебоците ви имат ли колики и с какво ги борите?
Бузанчо има, но ги търпи все още - само пъшка и ръмжи, та затова и нищо не му давам. Иначе педито ни изписа Абоколикен.  Peace
Вентана,  Hug

# 423
  • София
Аз се чудя дали да давам препарат със симетикон или храносмилателен ензим newsm78. Иначе нашият педи ни направи коктейл от двете + пробиотик, но ми се струва много...Затова търся мнения за нещо, което конкретно, което е подействало. Въпреки, че бебета са различни и най-вероятно различно се повлияват.

# 424
Момичета, аз все се каня да питам и бременния ми мозък забравя.
Та тези, които вече ви изписаха (а и другите) какви дрехи приготвихте за бебоците, т.е. питам като бройка боди, чорапки и т.н. Че се чудя като е цяло боди дали има нужда от друго боденце отдолу? Сори за глупавия въпрос, но хич не ми е ясно.  newsm78

# 425
  • Бургас
Живко на мен ми харесва.
Аз ще слагам боди - с къс или дълъг ръкав,евентуално без ръкав и отгоре цялото боди.

# 426
  • Под кленовите дървета
За коликите - с Катерина нямаме още и май ще се разминем, но имам възглавничка от черешови костилки+грейп оутър и си чакам Био Гайа от Бг.

С баткото ми помагаше само комбинация Инфакол+Био Гайа. Или Саб Симплек+Био Гайа.
Тогава на мода бяха Колийф...леле майко, сън не спахме после.

С две думи - и да давате и да не давате, здрави нерви 4 месеца.

Момичета, вече родили, как сте с килата? Аз от раждането насам съм само -7,7кг Sad А се надявах на поне 10 кг, да оставя в болницата.
Аз съм много доволна - качих 8, пък се прибрах вкъщи без 9.  Whistling Първият път качих 10 и оставих 8 в болницата. Сега дори съм почти с 2 по-малко, отколкото като забременях. И коремът ми се прибра, чудничко, нищо че още е отпуснат! Аз не съм слагала колан, просто първите дни носих от дълбоките бабешки гащи. Rolling Eyes

Аз тотал качих 15кг., на фона на предишната бременност +23 ми се струва ок. Обаче тия 23 кила ги свалих за месец после, като 5-6кг. оставих в болницата.

Калитарката - верно БОНД, имат едно изпълнение, концерт от Роял Албърт Хол и е страхотно.
А ММ й пуска саундрака от "Книга на живота":
https://www.youtube.com/watch?v=ViwJ2b6cHKo

Той също като мен седна и описа раждането в блога си Simple Smile Ако на някой му се чете мъжката гледна точка на раждането:
http://kalchoman.blog.bg/lichni-dnevnici/2015/03/29/.1349874

А той как се е стегнал, като стара свекърва е да не повреди бебето Laughing Вчера направихме първата разходка и само вървеше пред количката да не й духало Simple Smile

# 427
  • София
Жасмин, прочетох разказа, жестоко;) Личи си, че мъжът ти много се е вълнувал:)

Леле, днес много бебета - току зарежа телефона и някой се хвали във фейса. На последните мацки обаче не им знам никовете.

Аз днес нещо не съм в час... От следобеда ми е тежко, усещам някакви болежки ниско долу, хвана ме и пролива ... Ужас.
Калитарка, да не взема и аз да отменя часа за фризьорката ми, хахаха.

За киселини на мен ми подейства Гавискон, но съм пила само два пъти. Сякаш като го купих и киселините спряха.

# 428
мама verrys се похвали във ФБ , че " Днес в 14:30 се роди Велизара 2,900 49 см , родих секцио"

и още една мама на която не й знам ника  Hug

Аз да се оплача малко  Cry днес и през нощта много се протяга и от дясната ми страна до ребрата много ме боли и направо полудявам  Rolling Eyes а май получих и първите болезнени контракции ...
Калитарка - май ми освобождаваш дата 3-ти Simple Smile ако избутам до тогава  Whistling

# 429
  • Пловдив
Някой беше предрекъл ,че след затишието почивните ни ,ще бъде страшен бебевалеж новата седмица,и така и стана.
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИНКИ!!Да са ви живи и здрави бебоците и много да ви радват!
Аз се опитвам да родя по - раничко,че не ми се чака още 3-4 дни,но ефект нулев.Определено ходене,малко физическа работа и секс не помагат,ако има някой с други идеи да помагат !А вчера вечерта ми беше много тежка ,едно кашляне му ударих,дали съм спала 2 часа незнам,а през деня нищо ми няма,да видим тази вечер как ще е ,и ако е пак така отново ще се ходи при джипито,вече цяла седмица съм на приливи и отливи не издържам,на всичко отгоре и зъб счупих и там трябва да ходя.ПОЛУДЯВАМ,НЕИЗДЪРЖАМ!!!!
Айде дано е лека нощта на всички  ни!

# 430
jasmin_veni много интересно ми стана, сега ще чета как мъж ти е изживял нещата:)
Po3u хахах няма да се учудя, ако се наложи и ти да отидеш без оправена коса в родилното. Тва да ни е проблемът. Макар че винаги съм се възхищавала на поддържаните на изписването майки. Аз обикновено нямам време да се контя-от моята работа никога не съм имала нокти, косата ми все е прибрана. Един път реших и аз да съм гот'на, ама не ми било писано.  Laughing
Nikol_1189 Давай на трети! вие сте!

# 431
  • Враца
Ясмин случайно попаднах на твоя публикация в друг форум от преди години, свързана с имената и виждам, че сте запазили и използвали плануваното име за момиче. Браво, оцеляло е в годините  Flutter

# 432
И нас ни нападнаха колики. Засега давам инфакол, но няма особено голям ефект.

# 433
  • Под кленовите дървета
Ясмин случайно попаднах на твоя публикация в друг форум от преди години, свързана с имената и виждам, че сте запазили и използвали плануваното име за момиче. Браво, оцеляло е в годините  Flutter

Мдааа, не сме си менили мнението, само добавихме още едно име, заради това, че добрите новини все идваха около празник свързан с Богородица.

П.С. Някой някъде беше споменал за рецепта за прибиране на пролабирали/външни хемороиди? Май от Фб беше тръгнала...

Калитарка, и аз така съм се възхищавала, но не ми се получи да съм наконтена и двата пъти. с времето разбрах, че повечето наконтени имат батальон роднини около тях, аз нямам...толкоз. Не съм наконтена и нямам цици.

Аз днес се ядосах много на крайни коментари по отношение на кърмене и вида на жените кърмачки/майки. То не се възмущават на телеса, на кила, на големите цици с изпъкнали вени...еми сори, ама като родиш и като кърмиш имаш промени в тялото!  Трябваше да дойда тук, за да разбера, че имаме ама много изкривени разбирания за женското тяло! Държим като роди жената и да изглежда като фото модел, ама и да кърми и да поддържа дом.

# 434
Момичета  Hug

Честито на всички мамчета с бебенца  Hug

Аз съм доволна с раждането се разделих със 9кг, а бях качила само 7, та съм доволна, коремчето ми се и прибрало, но ще дойде време някой ден да го стегна във фитнеса, ама не ще да е скоро. Доволна съм, че успявам и да се  наспивам, имам време за себе си, не плаче много, но на децибели го докарва, дори и в другата стая на работещ тв. се чува. Милото снощи каза, че е като бормашина, обажда се точно когато не трябва.

Обсъждали сте и подарък за екипа милото беше приготвил кошница с плодове, кутия бонбони и бутилка хубаво вино.

Общи условия

Активация на акаунт