В очакване сме всички вече на АПРИЛското човече - Тема 19

• 35 026
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • София
11ALIS99, с официален по ПРМ термин  5.05. съм, затова ти се струва странно.

# 556
  • София
Аз така изцеждам, но след три часа те бомбират. Нощем съм като Клеопатра - цялата в мляко. Ако Катето не се е събудила цедя и след час тя като се събуди доипразва гърдите и трябва да додам с биберон, защото за час не се събира допълнително количество.
За бибки не мога да дам съвет. И двамата не искат.  Нито пръстчето сучат.

Както коментирахме със съкилийничката ми от родилното, ето затова жените си хващат адаптираното мляко и не се занимават... Няма начин, ще трябва да изтърпим докато се регулират нещата Sunglasses
Според мен тогава от гърдата, от която ще храниш, можеш да изцеждаш по-малко, колкото само да облекчи, а може и да си го будиш бебето. Аз така правя, иначе ще гръмнат млекоцентралите.

Vaseto ме е разбрала, че го писах иронично това за храненето на поискване. Гледам на 3 - 3.5 часа през деня да се храним, само през нощта го оставям, да поспя малко, и аз съм човек... Crazy
Ако правим твърде голяма пауза, се нахвърля прекалено лакомо, дави се, не си е работа. И кака му беше така.

Иначе, ако имаш бучки, които не изчезват след кърменето, вероятно става дума за запушване на канали, не е добра идея да ги оставяш така, по-добре да доизцеждаш известно време, за да не се получава задържане на кърма и да не си докараш някакъв по-сериозен проблем. Най-добре да се консултираш с лекар, ако не мине за 2 седмици.
Можеш също да пиеш лецитин 3-4 пъти дневно по 1200 мг, докато трае запушването и после профилактично по 1 път. Също окситоцин ампула да си вземеш и по 4-5 капки с капкомер под езика 20-30 минути преди кърмене. Държи се в хладилник, можеш да си залепиш ампулката с анкерпластче. Последното ми го е изписвал мамолог, не зная дали можеш да си го купиш без рецепта в чужбината, където си.

Също не забравяйте смяната на позите при кърмене за по-добро изпразване на отделни участъци на гърдите Peace

# 557
ada_smiles -Благодаря за полезния пост!  bouquet

Monicaaa - страхотни покупки  Wink на нас ни остана количката и ваничката  Crazy и така като гледам  май с мъжо ще ги купим след като родя  Mr. Green

За храненето и аз смятам да се водя по бебо, но ще гледам и това да става в периода не повече от 3-4 часа  Whistling
Айде да видим днес дали ще има обебили се Simple Smile аз на ММ съм казала : " Днес ще стоя и лежа цял ден, че не ми се ражда на 1 Април ... Че никой няма да ми повярва ако родя  Laughing
Утре сме на преглед и след това има зелена светлина и ще изберем дата в близките 3-4 дена до Вторник трябва да съм родила  Party
Не знам за вас, но мен вече сериозно почна да си ме боли около ребрата най - вече като се протяга или съм застанала дълго време на една страна Sad Но хайде и пред родилна треска ме тресе  Joy  за самото секцио и как ще се оправя след това......  newsm78 #Crazy

# 558

Аз пак с въпрос към кърмещите мами :
-Пиете ли кафе?
Аз си правя мляко с половин лъжичка кафе и все ми е премисъл newsm78  Как е при вас?

# 559
Ето тази количка взехме. Като танк е.  Joy

А и столчето за кола купихме. Ето това:

Ухаааа, стабиларка изглежда! А нямаше ли към нея столче за кола, та взимахте отделно?  Thinking
Количката е 2в1. А и ние държахме на висок клас столче за кола, а количката ни е по-евтина. Та така след дълги проучвания взехме това столче.
Момичета благодаря за отговорите за дрешките, аз почти съм ги приготвила(забравих ръкавички, добре че ми напомнихте), но днес съм като парцал. В резултат на продължаващия пролив и желание за повръщане лежа и съм адски отпаднала.  Cry

# 560
  • София

-Пиете ли кафе?
Аз си правя мляко с половин лъжичка кафе и все ми е премисъл newsm78  Как е при вас?

Не съм родила още, но предния път си пиех и сега пак мисля да пия. Разбира се редичко и по 1 на ден. Много обичам кафе и пиенето ми доставя удоволствие Simple Smile Правя си на джезве вкъщи много дълго или навън за градинката си взимам нес пак много дълго  Peace

# 561

-Пиете ли кафе?
Може да се пие кафе, наблюдвайте все пак бебето и вижте дали не реагира на него, както и с всяка друга храна и напитка. Изключително рядко бебетата реагират на кофеин, като говорим разбира се за нормални количества кафе Simple Smile

Ето полезна статия за това какво можем да ядем и пием по време на кърмене, споменато е и кафето: https://xedra.wordpress.com/2012/11/26/momdiet/

Ех, днес като се спрях един ден вкъщи и си наваксах с постовете  Joy

# 562
  • София
На датата на термина се навършват пълни 40 и се влиза в 41 седмица! Питайте мен Simple Smile много добре ги знам..утре ми е термина и още не съм се обебила ...мрън

Хайде бе жена. Wink Васето погача ще прави ти все още не си родила  Joy baby_neutral

Да ви кажа за поддутите крака след секцио, лекарката ме посъветва да взема Bio Game,  3 пъти на ден по една лажичка, то е протеин, исползват го батките във фитнеса, извлича отоците. Има и с вкус на кафе, язък че ММ ми е взел с вкус на ягода  Wink

# 563
На датата на термина се навършват пълни 40 и се влиза в 41 седмица! Питайте мен Simple Smile много добре ги знам..утре ми е термина и още не съм се обебила ...мрън
Хайде бе жена. Wink Васето погача ще прави ти все още не си родила  Joy baby_neutral
smile3532  Joy Щях да пукна от смях!  hahaha
Кари, пия си кафенце, да - след като съм кърмила, нес с мляко.  Peace

# 564
Аз пък засега изключих от диетата си кафе, шоколад, люто, газообразуващи храни, прясно мляко. Понякога само си опитвам по мъничко. Не съм убедена, че дразнят, но докато минат коликите , ще гледам да се въздържам от такива храни. Четох някъде, че бебета, на които майките са пили кафе по време на бременността, след това го понасят по-добре в периода на кърмене. Аз пиех по едно всяка сутрин, но въпреки това ще издържа някак без кафе. За сметка на това пия по литър чай от копър всеки ден  Mr. Green с надеждата, че ще мине през кърмата.

# 565
Мамчетааа да ви се похваля днес  в 11:50 не на шега и без грам майтап се роди нашия малък Даниел.2700 гр.  48 см. нормално роден с термин 11.04.

# 566
Честито първоаприлско момченце Veneta  bouquet  Да ти е жив и здрав и с прекрасно детство! На теб- бързо възстановяване!  А на нас- честито да ни е Първото Априлчеееее Party

# 567
  • Под кленовите дървета
 Veneta VD, честито бебе! Да ви е жив и здрав юнака и бързо да наддаде грамчета Simple Smile

Мне, отказвам се, не мога да ви следя и във ФБ и тук, разногледа ставам Laughing

Ада, Васето, Елица, благодаря за инфото Simple Smile
Бебка наддава добре, почти си върна теглото при раждането, добавката я даваме вече веднъж дневно по 10-20мл. Пълни между 4-5 пампи с kaka (на кебекуа диалект значи аки) и още толкова яко с пиш. Затова й не я будя. Но има основни разлики между сегашното кърмене и това с баткото.
- сега приемам витамини, с баткото не
- с баткото ядях много овесени ядки с кисело мляко и до там. Сега редувам по схемата за бременни - много кисело и прясно мляко (то е 1 чаша дневно), кашкавал поне една порция (50 грама), ръжен хляб една порция или две и то намазан с фъстъчено масло, понеже се оказа, че съдържа много желязо. Мюсли барове, морковчета и ябълки между храненията, ако пригладнея, сок от портокал и кафе - по една "порция" на ден. Чай си варя от липа и има страхотен ефект за коликите!
- не кървя толкова обилно!
- свалям много постепенно килцата

Снощи и ние имахме, но тя не реве с глад, а само се жалва и мяука. Вече втора вечер ми заспива на корема, даваме Грейп Уотър и изкарва газовете за минути. Ама то милото се плаши и иска при мама та втора нощ се будим с нея заспала в кревата. Много ми е притеснено, че така става, но като я сложа в басинета, ако има болки и пищи и ми е мъка да я слушам Sad

Майчета, които страдате от обратното на пролив, пробиотик взимате ли някакъв? Мисля да опитам  да взимам, че с тоя Докусат Содиум може да прецакам бебка. Те тук казват, че нямало проблем, ама не знам...

Някакви новини от Amy_lee?

# 568
Честито бебче на Венета! И честито ни първо Априлче  Hug Да е жив и здрав Даниел  baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 569
  • София

Мани мани, от първите ще остана с последните май  #Cussing out
Честито бебче на Veneta VD   Simple Smile

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 16:30 от estelitka

Общи условия

Активация на акаунт