Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 33

• 56 455
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • Майничка
Такова покривало, памучно, на вафлички, си купих преди 4-5г. от Ла Редут. За дневна, с малко дете, изобщо не е подходящо - не е достатъчно тежко и две скачания отгоре го събират на купчина, обира всякакви боклучки и мъхчета, съхне бавно... Накрая намаза спалнята на сестра ми. Laughing Затова калъфите на мебели, подложени на стрес-тест - само от тежки тъкани и захванати с ластик/велкро на стратегически незабележими места.

Весита, с малко дете напълно разбирам дилемата с покривката - харесвам голо дърво, имам прилична маса, обаче докато се меси пластелин и се рисува с водни или акрилни бои на нея, ще си стои с плътна мушамена покривка /има едни подплатени и окантени с текстил мушами в немските магазини/ и отгоре с цяла платнена. За разпъната маса при семейни сбирки също имам овална плътна мушама за под официалната покривка - 3 деца под 7г. има + двама възрастни над 80.

# 481
сравнително млад и много див. Heart Eyes

Нали?  Heart Eyes
Култов, култов филм!
Питах, защото искам къщата за гости да е много moody и съм намерила един плакат на филма и плоча със саундтрака, с надписи на английски. Къщата е точно от 50те, откогато и филма и въобще...Само дето мъжа ми смята, че това нищо няма да говори на повечето гости, а и плаката и плочата са с прилична цена, че са колекционерски. И затова се чудя - има ли смисъл. Да ми е в къщи - да му се кефя...а така...Виж, само ти си чувала за Рашомон (енциклопедични познания, браво).

mumbas страхотна си!!!

Икейската Офелия е подходяща за диван, защото е малко като ластичните кувертюри.

# 482
  • Майничка
Самурайка, точно плакат от Рашомон едва ли. Виж, от Седемте самураи, Йоджимбо или Шогун ако намериш, по- познато ще е, нищо че са по-късни. Пък ако се беше осъществила идеята Тоширо Мифуне да играе Оби-Уан, ехее...
Ох, сещам се едно време за една поредица Кобра, за инспектор Комура, градско криминале, ама дали се е котирал на Запад... newsm78

# 483
Весето, радвам се, че с нещо мога да помогна. Красив е прозорецът ти. Няколко Таупе пердета биха изглеждали добре. А ако нямаш финансова възможност за смяна на пердетата можеш да си боядисаш наличните. А за масата, ако не успееш да намериш подходяща по тоналност и материя покривка, може би едно стъкло или част от боядисаното дантелено перде би свършило работа ( разбира се прозрачна безцветна мушама под дантелата...)
Нова Тема, никаква програма не съм ползувала, прости използувам копи/кът/пейст. Не съм професионалист и никак не владея интериорен софтуеър. То си и личи от картинките, но пък този прост метод дава някаква приблизителна представа за възможни и невъзможни съчетания.
А и като се сещам вие колко много ми помагате в моите търсения, едно голямо Благодаря мога да кажа.  newsm51

# 484
  • Бургас
Момичета, харесах си много дебел шаги килим в бяло-бежова гама, какво ще кажете?

# 485
  • На брега
Призрачни мeбели.

# 486
Аз точно тази кувертюра от ИКЕА , на вафличките бях предложила http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/80191755/ Grinning

Весита, давай смело с килима! Ще е малко повече пазене, но ще стои добре!
Мумбас, браво за труда ти!

Какво ще кажете за тези две картини за голите стени в моя хол https://www.flickr.com/photos/129857414@N05/16411784113/in/photostream/?

По повод Икея, днес бяхме там и нямам думи да опиша за пореден път, колко съм възхитена от техния сървиз!

# 487
Кувертюрата си я представям в размер доста по-голям от дивана, да стига до пода.
Има ли..., слагай картините и снимай. Ще паснат идеално. Grinning

# 488
 WinkИма ли значение, мисля, че добре ще се впишат , но май ще има нужда от още 2 .

# 489
  • Бургас
Това сътворих днес:
чака тъмни възглавнички и още картини Simple Smile
завесите са временно, поръчах си досущ като цвета на дивана.

# 490
vessita браво, добре се е получило. Според мен килима трябва малко да се застъпи от дивана в тясната му част, но нега другите момичета да кажат, че имат око за тия неща. Ама как с много малко "пипване" и стаята има по-друг облик!

Има ли... хубави са, но само две ли? Много ми хареса пода ти!

gargamela нещо такова ли? На мен ми харесва, но може би Куросава като цяло не е толкова познат. Ама познат или не- няма значение. Какво ще кажете момичета, става ли за постер на стена или е прекалено...знам ли, маниашко? Mr. Green

# 491
Има ли..., при теб всичко се получава Hug!
vessita, готино става и като повисиш още малко в темата ще почнат да ти хрумват все по-добри идеи. Сега като загледах дивана ме притесни повече цвета на калъфките, отколкото розовото на корпуса, всъщност съчетаването на двете най-вероятно. Относно розовата масичка - при нас в хола, ако ще трябва да местя нещо ще е дивана, но не и икейския трофаст, или двата кашона с играчки. Не е естетично, но и аз съм човек и искам да погледам телевизия понякога  Embarassed.
П.П. Благодаря за отзивите за Рашомон, почвам да го гледам  Simple Smile

# 492
samuraika, не съм чувала или чела за този филм, но ето повод да се ограмотя.
Но мисля, че по-добре би стоял постер с кадър от филма, в близък и едър план, ако може и без надписи.
Може да се избере един фотос, който да се разчертае на няколко части, изрязват се и се рамкират.
Давам като пример нещо от дома на Петя Буюклиева, макар там да е направено кичозно и лъскаво, но идеята е такава.
На 41:14 мин.
http://vbox7.com/play:0e10ccf39b

# 493
От нищо, нещо
http://bgkef.com/Nqma-da-povqrvate-kakvo-e-napravil-tozi-chovek- … -posledniq-SNIMKI
Честит празник на всички, които носят имена на цветя  bouquet

# 494
  • Майничка
Самурайка, Куросава ако не е познат, кой друг?
Очевидно обаче не можеш да разчиташ само на снимка от филм, защото едва ли ще бъде разпозната. А мислила ли си за западни плакати от японски филми, от различни страни? Повечето са цветни, но може да ги изкарат в черно-бяло или сепия, ако не искаш твърде шарено. Ето  варианти
Скрит текст:
, , , ,
А може и нещо по-ново да вмъкнеш - Скитникът Кеншин, например, да не е само Куросава, поколението, което би го разпознало, вече поотрасна. Wink

Общи условия

Активация на акаунт