Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 33

• 56 469
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • Майничка
...И въпроче - "Рашомон" говори ли ви нещо?
О, да - любим филм на Акира Куросава по разкази на Акутагава. С Тоширо Мифуне - сравнително млад и много див. Heart Eyes

П.П. Иначе, доколкото съм запозната, рашомон се е казвала основната врата на крепостната стена на Киото и на други японски градове.
Ако си го чула от дете - това е джутсу от Наруто - техника, с която се призовава неразрушима врата, има и троен рашомон - три врати.

Последна редакция: сб, 04 апр 2015, 02:36 от gargamela

# 466
Весито ето снимки на малко нескопосано аранжираните предложения, като пердето на Ема от ИКеа съшо е включено. : http://prikachi.com/images.php?images/557/8026557W.png ; http://prikachi.com/images.php?images/558/8026558t.png ; http://prikachi.com/images.php?images/559/8026559u.png .
Предложението на Ема да смениш и дамаската на столовете, която е пък съвсем различна от всичко останало, също е страхотно предложение.
Успех в начинанието

# 467
  • Бургас
mumbas, сърдечно благодаря!   bouquet
За завесите - затруднена съм, то да е само прозорец добре, ама е такаnewsm78 (извинявам се за качетсвото на снимката)

# 468
Спомняте ли си навремето имаше едни кърпи - бели, с много малки релефни квадратчета по тях, пак бели. Май имаха и ресни в краищата... Имаше ги във всяка къща на село. Пешкир ли се наричат или?
Подобно на това,  но по-фино.

Последна редакция: сб, 04 апр 2015, 08:27 от Церемония

# 469
Да не би да имаш предвид кърпите от кенар newsm78 Но пък те не са на килийки като че ли...

# 470
Не, визията е точно като снимката, но много по-тънки.  Grinning
По-скоро са памук.

# 471
  • ту тук, ту там
Кърпи на вафлени кори, така са известни. А пешкир си е кърпа на турски. Simple Smile

# 472
  • На брега
mumbas, страшна си! Как си поиграла да си визуализираш идеята! На каква програма ги направи тези аранжировки?
А пред дивана кафява секция ли има?
Пак се допълвам, за да не пускам нови постове. Преди време, ако не се лъжа Богиня пуска полезен линк на сайт, в който беше показано и правилното позициониране на килимите... В кои случаи може да влезе под мебелите и кога не е препоръчително.
Кърпи на вафлени кори, така са известни.
+!
Аз и одеалцето от снимката имам. Много си го експлоатирам. Зимата го сгъвам и поставям на паркета, защото пък моето 5 годишно все на пода лежи да си играе.
И за мен ще е полезно, ако споделите подходяща визия за овални прозорци! Във варненската архитектура май наблягат на овалите Mr. Green!

Последна редакция: сб, 04 апр 2015, 09:53 от NovaTema

# 473
vessita, какво има на стената срещу дивана? Може ли снимка на останалите изгледи на стаята?

# 474
  • Бургас
vessita, какво има на стената срещу дивана? Може ли снимка на останалите изгледи на стаята?

това е снимка от ъгъла на дивана
от друг ъгъл
Стаята е с "портал" към кухнята и с чупки при прозореца  :ooooh

# 475
Церемония, и до днес ги имаме. Ползвахме ги за подсушаване на прибори и чинии. Да ти изпратя една?  Wink

# 476
  • Майничка
Спомняте ли си навремето имаше едни кърпи - бели, с много малки релефни квадратчета по тях, пак бели. Май имаха и ресни в краищата... Имаше ги във всяка къща на село. Пешкир ли се наричат или?
...

Мисля, че са същите http://pazardzhik.all.biz/kyrpi-vafleni-bgg1075400/tehnoteks-ad-k1576

# 477
Много мило, lorenca  Hug
Обаче търся такова покривало за дивана на vessita, щото си мисля, че ако "хвърли" нещо подобно върху него, ще изглежда страхотно( в подходящ размер, разбира се). Не знам дали ги продават някъде, но вероятно да, а цената не би трябвало да е висока.После да махне или смени килима, а защо не и да боядиса масата и столовете, въпреки, че и така са хубави. И да пренареди цялата стая.
Веси, няма да се сърдиш, че така се "разшетахме" у вас, просто приехме присърце проблема, а всички знаем, че е трудно, ако трябва да запазим даденостите и само да ги рефрешнем леко.  Wink

gargamela, точно тези са.  Grinning

# 478
  • Бургас
Церемония, как да се сърдя, разбира се, че не, вие сте безценни! Радвам се, че ви открих!
Свършете с хола, че ще ви "пусна" и в спалнята  Party
За сега много ми допадна идеята на mumbas, особено след труда й да я визуализира Simple Smile Още днес ще потърся такъв килим по магазините в Бургас, да го видя и почуствам, дано открия. А цвят таупе ми е един от любимите, ще погледна и завесите в Айко. Качих снимка на прозореца, сигурно я видяхте де, но вратата към терасата е отделно, за нея да предвидя ли завеса или ще стане много претрупано?
Апартамента ми е наследствен, заедно с мебелите в него, повечето неща са купувани "на парче", а ме е жал да се разделя с тях, затова се налага да ги "приобщя" едно към друго.

Последна редакция: сб, 04 апр 2015, 11:23 от vessita

# 479
  • ту тук, ту там
Не съм абсолютно сигурна, но мисля, че в Икеа има точно такъв тип покривало!

Общи условия

Активация на акаунт