Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 33

• 56 478
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • София
   Според мен ако спази съветите на Ема ще стане много хубаво и всичко ще се върже! Много ми харесаха и завесите и килима, които и е предложила!

# 451
  • Майничка
...Въобще, защо си го причинявате това розово, не разбирам. На мъжете си пък съвсем!
Розова детска момичешка стая как да е, но розово в спалнята или всекидневната...

Недей така за мъжете, ако питаш моя, пепел от рози и тъмно дърво е идеалната комбинация за дневна. За мека мебел - бордо или тъмна резеда.  Joy

# 452
Много яко предложение за килим на Ема! Но завесите нещо не ми харесват...

И да си кажа обичайното:
Тези картини са много малки и дребнеят на стените. Би трябвало или да се сменят с по-големи, така че размерите да са съобразени с площта празна стена и заобикалящите мебели, или да се групират по 2-3 заедно, иначе стаята вечно ще изглежда нещо като недовършена и недообзаведена. Peace
Ето от последните публикувани линкове как са групирали графики и фотографии от подобен размер: http://i0.wp.com/www.planete-deco.fr/wp-content/uploads/2015/04/KV10.jpg. Както и не са закачени на една педя под тавана, а непосредствено над горния ръб на дивана. Картини и мебели са композирани взаимно.

П.П. Не знам как съм чела, но не бях видяла, че Ема е казала за картините. Значи съм напълно съгласна с Ема. Peace

Последна редакция: пт, 03 апр 2015, 15:41 от Barbabeau

# 453
Според мен стаята трябва да се пренареди, нещо няма фън шЪ  Whistling, изглежда неудобно.
Да, птица, дивана е, не килима.  Peace

# 454
Абсолютно  и за мен, проблемът си остава диванът! Калъф да се ушие, не е ли доста по- скъпо?
Весита,Ако сложиш нещо изчистено отгоре, ще ти е много по- лесно да избереш килим, който да се върже с останалото!

# 455
  • густо майна Филибето
 С килима на Ева и друг цвят стена зад дивана е моето виждане. Иначе дивана се слива със стената.
 Ако харесвате зелено?
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 03 апр 2015, 16:31 от Ljuboznatelna

# 456
  • Бургас
Много хубави предложения, благодаря ви  Hug
Диванчето ми е със сантиментална стойност, поне за сега не бих го сменила. Инъче и на мен не ми харесва цвета му (възглавниците му са такъв цвят в оригинал-бежавки Simple Smile ) За претапициране не смея и да помисля - цената на дамаските, които ми допадат, започва от 40 лв...ще е колкото нов диван.
За картините - с тези сме временно (заради човечката с розовата маса Simple Smile ), по-дългите ги свалих, че бяха все на пръстчета... ooooh!
Ох, аз пък си мислех, че витринката няма да ви хареса, а то....

# 457
Вессита, колко е голяма човечката с розовата маса? тя има ли си стая?

# 458
Ами на мен, точно витрината от всичко най- много ми хареса!  Laughing

# 459
  • Бургас
Вессита, колко е голяма човечката с розовата маса? тя има ли си стая?

Тя е на 5, творческа натура Simple Smile Миналата седмица след половин часово затишие си имах Пикасо на стената в коридора - да се смееш ли, да плачеш ли?! Стая си има, но май я ползва само за сън Simple Smile

# 460
  • На брега
Нямах време да седна днес и да разгледам подробно всички предложения за килими за vessita.
И аз подкрепям предложението на Има ли... за килим тип  персийски. Vessita, не знам какъв бюджет си предвиждаш за предекорирането, но защо не ревизираш бабините ракли и чеизи - може да излезе нещо интересно, което да ти свърши работа. Мебелите не са за модерен килим, а така ще спестиш пари за дивана или стените.
Богиня, браво! Богинята Майка ще се сдобие с много хубава дворна масичка! Сега, ако може Любознателна да ми открие една основа за голяма градинска маса, че да не се занимавам с изработка и размисли дали няма да е тежка и как ще я местя... и дали Новотемов няма да получи инфаркт, като я види. Пропуснах да кажа, че масата е тайна! Знаем само ние дето пишем в темата и останалите 14 230 прегледа от гости Mr. Green!

# 461

Тя е на 5, творческа натура Simple Smile Миналата седмица след половин часово затишие си имах Пикасо на стената в коридора - да се смееш ли, да плачеш ли?! Стая си има, но май я ползва само за сън Simple Smile

чудесно, можеш да я направиш горда стопанка освен на масичката и на розовя диван.

ако не е опция за сега бих прередила витрината, да изглежда добре декорирана не склад. После имам два варианта: 1- ленени сивеещи завеси, килим тип персийски - без синьо и червено, картините се смъкват на долу и прегрупират, масата с дълга покривка, дамаската на столовете я сменям собственоръяно,  розовата масичка не заема централно място в композицията и отива леко в страни.

2- килимът на Ема, цветни завеси в убити цветове, дълга неутрална покривка, възглавници като завесите, розовата масичка пак не е в центъра. Рамкирам много картини на младата художничка и ги окачам по стените.

# 462
Весита, трудна задача е, щом няма да е сменя дивана. Ами тогава за килим ми се струва, че този бюджетен вариант би му стояло по-добре, от настоящия http://bubamara-bg.com/%D0%BA%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BC-%D1%81-3d- … product-5440.html . Масата без покривка, както казаха момичетата и една красива ваза. Стените по-добре да ги пребоядисате, защото с тези розово-бежови, зелн-сини цветове на текстила става малко твърде многоцветно. Според мен е някакво топло сиво светло. Ако може и пердето да се координира като цвят с килима и дивана - нещо в цвят пепел от рози.. Розовата масичка на детето не пречи - ясно е че е временно и е част от атмосферата на подрастващо човече. А картините е ясно, че си искат преаранжиране. И понеже са малко, вземи и рамкирай някои от творбите на малката Пикасо и ги подреди, а може и с това да я откажеш да рисува по стените.  Laughing

# 463
за перде към килима, и ? стена в топло сиво може би и това би подхождало https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=46&pid=87596 перде

# 464
Аз бих инвестирала в това. Има ефект, изпробвано е  Peace Може и да се направи лесно, ако ти е далеч ИКЕА и не те бият едни 40 лева в джоба, из нета има много обяснения как да се направи боя за черна дъска.
Не са необходими големи инвестиции и ремонти, особенно с малко дете. Просто смени/махни килима, хареса ми идеята за преглед на наличностите, може и да размениш с нещо което ти е в друга стая. Не е необходимо да е голям, да не кажа, че може и без килим. Размести и цветята малко, сложи нещо до дивана или зад него. Купи си (или виж дали нямаш) нещо, което да послужи за дамаска на столовете (много лесно се претапицират такива столове - отвиваш седалката, слагаш парчето плат, закачаш с кабърчета, монтираш) и от същия плат пътечка за масата, или едно каре в центъра. За катрините подкрепям вече казаното, а може и да опънеш плат върху дървени рамки - няма стъкло-няма пръстчета!

Инче на Ема идеята много ми хареса, риспект! Тя си го знае, ма да й го кажа - има око и усет.

И въпроче - "Рашомон" говори ли ви нещо?

Общи условия

Активация на акаунт