Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 33

• 56 380
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Пак браво на Гадамер! Трябваше да е на корица апартамента Heart Eyes

# 601
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ехей, много са готини снимките:) аз не правя толкова добри снимки, засрамихте ме Embarassed Но си предлагам услугите за помощ при заснемане на форумски апартаменти...безплатно, разбира се. Много от вас имат какво да покажат Mr. Green

# 602
Ooo, Самурайка, отново си тук!  Grinning  Тези столове изобщо не ми харесват, честно си казвам.

Подочух, че форумните интериорни гурута взели да наобикалят из нашенско и рекох да спретна една къщурка за гости  Mr. Green  Hug  А столовете май само аз ги харесвам  Confused не знам защо си мислех, че има нещо ретро, нещо азиатско и нещо релаксиращо в тях.

Гадамер шапО! Много стилно и уютно. Аз, аз съм кандидат за  помощ при снимане, че съм много зле. Черпя суши.  Mr. Green

blue water да дам мнение и аз - не прави стаята прекалено принцеска. Този последния вариянт не го виждам една тинейджърка как би го изтърпяла. За деца е добре да се взимат по-изчистени мебели и да може да се сменя гамата на текстила , че като се почнат едни фази и настроения да не трябва основен ремонт. Другото - в икейските варианти всичко седи добре на белия фон. При теб под и стени бели ли са? Защото с други цветове наоколо би седяло различно. Аз съм с подобна детска (икейска) но и под, и врати, и вградени гардероби - всичко е в бяло.

# 603
  • bad@ss
Здравейте, момичета   bouquet

Имам един въпрос, който хем е по темата, хем не съвсем  Blush
Съседката под мен си направи цял окачен таван (без онези грозни вълничести отвори). Целта ѝ беше да избегне шпакловката и заравняването на стария таван. Около 20 см. дълбок е и е кух (не е запълнен с вата или пяна). От известно време имаме проблеми заради звука на телевизора ѝ - заглушава нашия дори. Нищо страшно, стига да не беше нощна птица  Simple Smile Когато угасим нашия, говорът от нейния се чува толкова ясно, като да работи в нашата стая  Confused

Та въпросът: възможно ли е причината да е този окачен таван? Да се получава звуков резонанс (дори не знам дали се изразявам правилно  Blush)? И оттам този ефект "силно увеличен телевизор" Rolling Eyes

# 604
Не съм специалист по звуковите ефекти, но съм чувала и за други подобни случаи. Получава се кънтене точно в "хралупата", която се образува между окачения таван и плочата. Звуковите вълни се удрят и отразяват многократно в твърдите повърхности и няма накъде да се разсеят (много лаишко обяснение). Трябва да се запълни с нещо, което погасява звуковите вълни - най-добре вата. С една дума, мисля, че причината е точно окачения таван и голямото разстояние (20см) до плочата. Сега се сещам, че по социалистическо, окачените тавани се правеха с едни квадратни пана ("Армстронг"), които бяха от шумопоглъщащ материал (то, и името някак го подсказва). Сега има шумоизолиращи платна на Кнауф, които вероятно ще свършат работа, ако са поставени правилно. Лошото е, че каквото и да се предприеме, ще трябва да се направи в апартамента на съседката, дано е разбрана...

# 605
  • bad@ss
Много ти благодаря, kallitko!

Междувременно поразрових в гугъл и открих обяснение много близко до твоето  Peace

"Освен многобройните си предимства окачените тавани имат съществени недостатъци, които в значителна степен затрудняват и ограничават приложението им. Най-важните от тях са:
1. ...
4. Незадоволителна звукопреграждаща способност по отношение на въздушния шум — поради малката плътност и незначителното собствено тегло на окачения таван. Леката и относително тънка конструкция създава и условия за възникване на звуков резонанс. От друга страна, допълнителното й утежняване е икономически неоправдано."

Ще трябва да се разберем някак си с госпожата, така не може да продължава  Rolling Eyes

Извинявам се за офтопика в темата   bouquet

Весели празници!

# 606
Замислих се сега за казаното от Самурайка и въртележките около прането. Имайки предвид по-голямото ни семейство, наистина ли най-добрия вариант за мокро помещение е мазето както мислих аз? Или на първи етаж както тя е предложила, а втората баня на таванското. Тогава половината от едното мазе може да се приобщи към бъдещата механа.

# 607
  • Майничка
Карамелена, просто си направи сметката къде переш и къде сушиш и разстоянието м/у двете да е минимално. Сухи парцали се пренасят значително по-лесно от мокри. Laughing

# 608
  • На брега
И канализацията ви дали е удобна за мокро помещение в мазето.

# 609
Замислих се сега за казаното от Самурайка и въртележките около прането. Имайки предвид по-голямото ни семейство, наистина ли най-добрия вариант за мокро помещение е мазето както мислих аз?
Не знам какви са ви навиците, но определено не е за предпочитане мокро помещение в мазето  Confused Поради липса на място, сложихме сушилнята в приземен етаж и разтакавката по стълбите с мокрото пране надолу, после сухото нагоре не е най-приятното занимание  Confused Нямам търпениевече да се нанесем в новото жилище и да си дойдат нещата по местата  Laughing Та ако имаш възможност за мокро пом-е на етажа, в който си се събира мръсното пране, според мен това е най-удачният вариант  Peace
Гадамер, да се наредя и аз на опашката отново поздравяващи   bouquet

# 610
Замислих се сега за казаното от Самурайка и въртележките около прането. Имайки предвид по-голямото ни семейство, наистина ли най-добрия вариант за мокро помещение е мазето както мислих аз? Или на първи етаж както тя е предложила, а втората баня на таванското. Тогава половината от едното мазе може да се приобщи към бъдещата механа.

Аз от опит го споделих, - и аз съм с 3 деца и в къща.
Помисли какво значи пералня в мазето - събирате прането в спалните и банята (щото там се събличате) и го носиш два етажа надолу, переш и качваш два етажа нагоре за да отиде по гардеробите. Излишна хамалогия - със или без помошница.

# 611
За прането в такива случаи не правят ли някакви дупки, като тунели между етажите, дето отгоре го пускаш и то пада долу пред пералнята? Нещо такова имаше.

Самурайка, да си кажа, че през цялото време в Япония си мислех за теб и исках да се видим, обаче не ти писах преди да тръгна, защото видях, че току що си родила и би било безумие да тръгнеш да се занимаваш с мен с бебе на 2 седмици. Уви! Защото много исках да се срещнем!  Sad

Леглото minnen отново е изчезнало от сайта на Икеа. Тъкмо вече мислехме да го купуваме. То голямо изчезване, голямо появяване..., голямо чудо.
Добре, че казахте за H&M home харесах детски чаршафи от там.

# 612
Pina, и аз забелязах, че изчезна. Може да е изчерпано временно. В английската икеа го има и в други цветове. Колебая се за него, защото с двата матрака излиза скъпо все пак има спални за възрастни с гардероби, скринове и т.н за по 800-1000 лв.  Rolling Eyes

# 613
blue_water, защо с два матрака? Да не съм объркала нещо? Нали леглото беше 150лв последно? Подматрачната рамка май към 35лв беше. Матраците забравих по колко, но не е ли нещо от сорта на 50-100лв? или бъркам? Аз за евтино го взимам. Иначе не мога да реша дали ми харесва, предвид колебанията си бих се спряла на нещо друго, ама няма какво.

# 614
Сега видях, че матрака е 250лв, разтягаш се. Много ми е чудно как се разтяга матрак?!  Thinking  Аз мислех, че за всеки следващ размер на леглото трябва да се купува нов матрак, а матрака оставал същия. Да не би да имаш предвид втори матрак над този да се слага? Явно изобщо не съм запозната.

Общи условия

Активация на акаунт